Ignjatije Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326455308' post='559569] јел тај цитат теби значи да треба превентивно неке људе осудити на зле а све који не верују у те конструкције огреховљенима до слепила или сарадницима зла? Sto ti umes da izvrces ono sto napisem to je cudo Govorim o politickom sistemu,a ne o konkretnim ljudima.NSP je zla zamisao i njega osudjujem,ne ljude. "Јер наш рат није с крвљу и с телом, него с поглаварима и властима, и с управитељима таме овог света, с духовима пакости испод неба." http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Немаш потребе да будеш некултуран..јел то Хришћанска врлина? Ако ниси способан да лепо разговараш ти реци..и нећемо полемистаи... те дечије форе..неком другом.. ја и ти нисмо заједно овце чували... мало се образуј прочитај нешта.. ја сам научио на тежи начин..кроз болести ближњих.. неки су се успели излечити..неки нису...али тада ме мука натерала да се образујем у том сегменту! не драми ми и не прави се жртвом лисицо, нашао си погрешног да те милује док лијеш крокодилске сузе и смишљаш како да угризеш. ја и нисам чувао овце ни са ким, ал те гледам како завијаш овуда већ предуго за мој укус. а да своју искључивост, нетрпељивост и позивање на насиље оправдаваш туђим, то тек није хришћански, понашаш се као садукеји који су мислили да су праведни. опет те питам, где си видео 80% вештачких вируса, у ком сну или машти? сад ћу да те терам редом да аргументујеш, да гледамо то црно предиво. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Sto ti umes da izvrces ono sto napisem to je cudo Govorim o politickom sistemu,a ne o konkretnim ljudima.NSP je zla zamisao i njega osudjujem,ne ljude. "Јер наш рат није с крвљу и с телом, него с поглаварима и властима, и с управитељима таме овог света, с духовима пакости испод неба." питао сам, али сам си себи контрадикторан кад видим да помињеш нови светски поредак јер иста тама обитава у свима нама. ти поменути поглавари, власти и управитељи овог света јесу уствари духови пакости испод неба, па и сами себе можемо да убројимо у њих с обзиром на то да нам је сама природа грешна, смрћу заробована. пре него постанеш протестант и застрањени параноик буквалистичким читањем Светог Писма могао би да се информишеш како то тумаче свети Оци. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Efescima/Efescima_06.htm читај тумачење за 12. стих (6,12). мада, пре свега треба да разумеш да Црква никад неће пасти, нема потребе да се плашиш и ратујеш већ само да останеш веран тој Тврђави Спасења. практично речено, већ си апсолутни победник у свим категоријама ако останеш упоран. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326455756' post='559575] не драми ми и не прави се жртвом лисицо, нашао си погрешног да те милује док лијеш крокодилске сузе и смишљаш како да угризеш. ја и нисам чувао овце ни са ким, ал те гледам како завијаш овуда већ предуго за мој укус. а да своју искључивост, нетрпељивост и позивање на насиље оправдаваш туђим, то тек није хришћански, понашаш се као садукеји који су мислили да су праведни. опет те питам, где си видео 80% вештачких вируса, у ком сну или машти? сад ћу да те терам редом да аргументујеш, да гледамо то црно предиво. ти си стварно неваспитан човек..и имаш проблема са резоном.. али ја ти нисам ни учитељ ни духовник... хвала ти за све те лепе речи... ја тебе нисам вређао никада... лисица нисам..жртву никада немам тенденцију да глумим... према томе да неби пале грубље речи..ти и ја немам о чему више да причамо.. што се мене тиче..ми смо завршили.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326456443' post='559580] пре него постанеш протестант и застрањени параноик буквалистичким читањем Светог Писма To sam vec bio i iz toga izasao.Ja necu to opet postati jer sam stvorio "antitela".Ti se cuvaj da ne postanes totalitarni liberal i ekumenista.Jer "ako nisi ni studen ni vruc..... пре свега треба да разумеш да Црква никад неће пасти, нема потребе да се плашиш и ратујеш већ само да останеш веран тој Тврђави Спасења. Crkvu cine ljudi sa Isusom kao glavom.Oni nece pasti,bez obzira gde se nalaze. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 ти си стварно неваспитан човек..и имаш проблема са резоном.. али ја ти нисам ни учитељ ни духовник... хвала ти за све те лепе речи... ја тебе нисам вређао никада... лисица нисам..жртву никада немам тенденцију да глумим... према томе да неби пале грубље речи..ти и ја немам о чему више да причамо.. што се мене тиче..ми смо завршили.. како да не, ја сам неваспитан и неразуман што те питам да се детаљно аргументујеш и то без пардона према твојој пренадобудној киселини и виктимизацији самог себе од умишљених нападача. ти вређаш здрав разум самим својим писањем у већини случајева, као и сваког ко га има, а поготово целу администрацију жру што трпи твоје будалаштине и неколико форумаша које си до сад правио мајмунима јер ти нису по личном подобију и твојим умишљајима српства, вере, политике и живота приде. још да не помињем и твоје перфидарије према мисионарском раду који се овде врши. према томе, док год пишеш глупетарије те врсте, ти и ја нисмо завршили. дакле, одакле ти то умовање да су 80% вируса вештачки? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 To sam vec bio i iz toga izasao.Ja necu to opet postati jer sam stvorio "antitela".Ti se cuvaj da ne postanes totalitarni liberal i ekumenista.Jer "ako nisi ni studen ni vruc..... Crkvu cine ljudi sa Isusom kao glavom.Oni nece pasti,bez obzira gde se nalaze. осећа се утицај, нисам ти забадава рекао. ја јесам екумениста, а либерал никад нећу постати. зна се шта је Црква, и зна се да у њој нема праведника јер Христос није страдао између једног праведника и једног грешника, већ између два тешка грешника где се само један оправдао тиме што је молио за милост и понрашао одушевљени пристанак у Господу због искрености, а не због усномицања. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 @ Milan Medenica Apsolutno ste u pravu. Istrajte na na postavljenim pitanjima do kraja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326458651' post='559617] осећа се утицај, нисам ти забадава рекао. ја јесам екумениста, а либерал никад нећу постати. зна се шта је Црква, и зна се да у њој нема праведника јер Христос није страдао између једног праведника и једног грешника, већ између два тешка грешника где се само један оправдао тиме што је молио за милост и понрашао одушевљени пристанак у Господу због искрености, а не због усномицања. Шта фали либерализму? Не чедином, не љевичарском, него правом либерализму како и сам коријен ријечи "либертад" што говори, слобода. Бити либерал, значи бити слободњак, али то наравно не подразумијева да не постоје етичке норме којим се служиш у животу. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326455354' post='559570] на параноју око биометрије и пописа ... Та параноја је код неких узела размјере пандемије. Људи су толико уплашени једног обичног парчета папира да прекидају послове, растурају породице јер запуштају посао који раде, воде их по неким шумама и пештерама...Више се плаше биометријског пасоша него ичега другог. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Шта фали либерализму? Не чедином, не љевичарском, него правом либерализму како и сам коријен ријечи "либертад" што говори, слобода. Бити либерал, значи бити слободњак, али то наравно не подразумијева да не постоје етичке норме којим се служиш у животу. то је као кад бисмо причали о белом комунизму наспрам оног црвеног бољшевизма који смо доживели ... та идеја постоји само у неоствареним идеалима, никако у реалности. питање јел и примењив такав либерализам, тако да док не видим практичну примену - не занима ме. пошто за живота нећу видети јер ти преокрети трају по више деценија него што човек у просеку има од живота, потпуно игноришем такве ствари - као незрелу децу са детињим размишљањима. а у неутралну владу тек не верујем, то ми је чиста фикција. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Та параноја је код неких узела размјере пандемије. Људи су толико уплашени једног обичног парчета папира да прекидају послове, растурају породице јер запуштају посао који раде, воде их по неким шумама и пештерама...Више се плаше биометријског пасоша него ичега другог. то ти причам поготово што се код нас не ради само о непослушности држави, већ и самој Цркви која каже и објашњава да нема ђаволштине у томе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 САД под хитно разрађују мере за заштиту својих објеката у региону Персијског залива у вези са евентуалним авионским нападом Израела на Иран Глас Русије 14.01.2012, 18:09 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Панета: Ормуски мореуз ћемо држати отвореним и војном силом 14. 01. 2012 19:29 | Факти Вашингтон – Бела кућа је „затвореним каналима“ упозорила иранског лидера, ајатолу Алија Хаменеија, да ће САД „на адекватан начин“ одговорити уколико Техеран реализује претњу да ће затворити Ормуски мореуз кроз који свакодневно пролази 16 милиона барела нафте. Генерал Мартин Демпси, прва фигура америчког обједињеног комитета начелника штабова, био је много директнији. Запретио је Техерану да ће, у случају затварања, „поново отворити мореуз војним средствима“. При том је поменуо бродове за разминирање и „бродове обезбеђења“. А није крио: ни да ће, буде ли потребно, наредити и авио-ударе. Дан раније је амерички министар одбране, Леон Панета, саопштио: да САД „нипошто неће допустити затварање тог стратешки важног поморског пута“. Њујорк Тајмс је истовремено објавио ове речи адмирала Џонатана Гринерта: „Ако ме питате због чега се ноћу будим, морам да кажем да је то – Ормуски мореуз, заједно са свим оним што се догађа у Арапском заливу”. Пентагон признаје да су оружане снаге Ирана потпуно способне да блокирају (затворе) Ормуски мореуз, али верују да није у стању да се војно супрротстави моћи америчке ратне флоте. Признаје, додуше, да би Иран минама, крстарећим ракетама и брзим ракетним и торпедним чамцима могао нанети „озбиљну штету ратним бродовима САД“. * * * * * Целу ситуацију за Американце компликује то што је дојучерашњи стални представник при НАТО Дмитриј Рогозин, који је у међувремену именован за потпредседника владе, изјавио да ће његова земља сматрати било коју војну интервенцију повезану са иранским нуклеарним програмом за опасност по сопствену безбедност. „Иран је наш сусед. Стога, уколико против Ирана буде покренута било каква војна акција, биће директна претња и нашој безбедности“, пренео је Рогозинове речи Ројтерс. Можда је, ипак, најсимптоматичније, то што је Рогозин изговорио и ово: „Русија је, дакако, заинтересована за смањење арсенала оружја за масовно уништење и за његово неширење. Али, истовремено сматрамо да свака земља, па и Иран, треба да има право да има оно што јој је потребно да би се осећала сигурно“. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 ИНТЕРВЕНЦИЈА ПРОТИВ ИРАНА ЈЕ ПРИЈЕТЊА ЗА РУСИЈУ Русија ће сматрати било коју војну интервенцију повезану с иранским нуклеарним програмом као опасност за сопствену безбједност, упозорио је данас одлазећи амбасадор Русије у НАТО Дмитриј Рогозин. Инфо 18:01 | 13/01/2012 Извор: ТАНЈУГ Фото: РИА "Иран је наш сусјед. И ако против Ирана буде покренута било каква војна акција, то је директна пријетња за нашу безбједност", изјавио је Рогозин. "Ми смо заинтересовани за смањење оружја за масовно уништење, али истовремено верујемо да свака земља има право да има оно што јој је потребно да би се осјећала комфорно, укључујући Иран", рекао је Рогозин. У међувремену, секретар Савјета за безбједност Русије Николај Петрушев, који је веома близак руском премијеру Владимиру Путину, изјавио је да Израел "гура" САД према рату с Ираном, пренио је Интерфакс. Рогозин, кога често описују као антизападног јастреба, именован је у децембру за замјеника премијера и када се врати у Москву надгледаће одбрамбени сектор. В.Д. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука