Давидова Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 Инспирисана темом о "џентлменима" мислим да није лоше мало продискутовати и о дамама. За НН кажу да је дама. Неко пита - а по чему? Одговарају - има лепу хаљину, боју лака на ноктима, добро офарбану косу, креће се у отменом друштву итд. итд. Овај оспорава образложење и има своју причу. Која је ваша прича и како бисте описалу жену за коју се с пуно права може рећи да је дама? Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 Као што сам рекао и за ђентлмене тако и за даме могу рећи да су више одраз малограђанштине и остатака декадентне прошлости. За Лепог Сићу дама не мора бити улицкана фуфица која је ерудита и својом елоквентношћу плени околину. Дама је она која уме да ведри када је бедак, и да облачи када је много вруће. Кажу да је сан већине мушкараца жена која је у кући куварица, у кревету курва а у друштву дама. Мени то баш и није тако. Просто је то такво банализовање и таква папазјанија да пас са маслом не би полизао. Жена - дама је она женска особа са којом се осећам лепо и пријатно. Не мора бити ни женски Стево Карапанџа, нити Џена Џејмисон, а ни Маријана Матеус. Све је то само имиџ а прави квалитети се огледају само у делима. Да се смеје када нешто излупетам, да уме да допуни или ускочи када треба, да опомене када предосети опасност, да теши када је туга. Наравно све ово и обрнуто да ради мушкарац. Нема ни ђентлмена ни дама. Само Адама и Еве. Наравно по могућству да будемо голи. gloria west and aliluja је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 po mom misljenju dama je zena sa stilom ,razumom ,sarmom није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 Да се не додворава никоме, никада. Дуња and Давидова је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 @Лепи Сића Ау, бре Лепи Сићо, па не говоримо о нечијим дамама већ уопштено о дамама као женама нарочитог владања и свега што зрачи из ње да би била дама. Даму можемо препознати на улици и немати појма ни ко је ни шта је осим да је дама. У жени даму препознаје само господин да ли у патикама или не, у листер оделу или џинсу, свједно је јер и господин је увек господин. Дама је 24 сата дама и тако цео живот. Дама не размишља како хода, како прича; дама не гестикулира програмирано; њени покрети су одмерени; жена која је склона флерту никада не може бити дама; дама је умерена у сваком смислу те речи а само у једном не - у племенитости која и јесте њен главни адут да понесе ту титулу. Дама има филигранску мисао, благи осмех и никада без разлога; дама никада не пара носем небо и не церека се; дама има дуги корак и никада не врцка. Дама плени и џентлмена и другу даму и све то не примећује. И док други равнодушно пролазе крај ње хрлећи у сусрет просеку, дама наставља својим дугим кораком ка циљу, скромно и достојанствено. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 Да се не додворава никоме, никада. izvini jel mozes da objasnis ovo ? .mislise. није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 @Лепи Сића Ау, бре Лепи Сићо, па не говоримо о нечијим дамама већ уопштено о дамама као женама нарочитог владања и свега што зрачи из ње да би била дама. Даму можемо препознати на улици и немати појма ни ко је ни шта је осим да је дама. У жени даму препознаје само господин да ли у патикама или не, у листер оделу или џинсу, свједно је јер и господин је увек господин. Дама је 24 сата дама и тако цео живот. Дама не размишља како хода, како прича; дама не гестикулира програмирано; њени покрети су одмерени; жена која је склона флерту никада не може бити дама; дама је умерена у сваком смислу те речи а само у једном не - у племенитости која и јесте њен главни адут да понесе ту титулу. Дама има филигранску мисао, благи осмех и никада без разлога; дама никада не пара носем небо и не церека се; дама има дуги корак и никада не врцка. Дама плени и џентлмена и другу даму и све то не примећује. И док други равнодушно пролазе крај ње хрлећи у сусрет просеку, дама наставља својим дугим кораком ка циљу, скромно и достојанствено. .mislise. jel to dama iz nekog davno zaboravljenog filma ? i ne slazem se da drugi ravnodusno prolaze kraj nje a sta je damin cilj ka kome ide svojim dugim koracima ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 Да се не додворава никоме, никада. Заборавих можда најважнију ствар, али има ко није. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 molim vas objasnite sta znaci dodvoravati se nekom u slucaju dame ? womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' /> није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 Dama je po meni zena koja zna da je zena. Ako je devojka onda treba da zna da ce jednoga dana biti supruga i majka. Ako je vec zena i majka da se u skladu sa tim i ponasa. Svaka koja se ponasa tako je dama. Koja je umerena, pristojna ima samopostovanja i postovanja za druge. Momka, muza, prijatelje, rodjake itd. Ona koja zna ovo i tako se ponasa moze raditi i u rudniku i biti dama. Isto vazi i za muskarca. Sanja Т., aliluja and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 .mislise. jel to dama iz nekog davno zaboravljenog filma ? i ne slazem se da drugi ravnodusno prolaze kraj nje a sta je damin cilj ka kome ide svojim dugim koracima ? Не, не, није филм. Сви можемо видети да има дама баш као и господе, џентлемена истина не баш пуно али их има и то је важно. Добро је да расту неке нове даме. Навела сам ту доста карактеристика и не значи да их једна жена мора све имати да би се сматрала дамом. Нешто је доминантно, нешто мање, па нека нешто и изостане, важано је да то нису главне ствари. Када сам писала да неки равнодушно пролазе покрај ње, мислила сам на оне који такву жену не виде као даму, ваљда су им критеријуми другачији или им то и није важно. И што је најаважније, дама се рађа а не постаје учењем. Свако има свој циљ али је важно како корача ка њему. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 Дама, као и џентлмен, има све добре већ помињане особине и квалитете, али ни једну не истиче. Одмереност уобличава и обједињује све њене квалитете у комплетну личност. Друга је ствар да ли ми то препознајемо и да ли умемо да поштујемо, или нам се можда више свиђају особе које на све начине скрећу пажњу на себе, саме се хвалећи својим наводним квалитетима. Давидова је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 Da, mozda je bas odmerenost "ono" sto zenu cini damom a muskarca gospodinom. Давидова and Зорица екс Милева је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 То је слично као са употребом парфема. Дивно миришу, али под условом да не претерате јер тада гуше и вас и оне око вас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 izvini jel mozes da objasnis ovo ? .mislise. Додворавати се - улагивати се. Трчкарати за неким због нечега, не бити свој, не бити природан итд. Давидова је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука