Јаков. Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 У души жар а у телу немир и ето Лепог Сиће на путу ка манастиру Острог.На путу ми се придружио и Паки. Паки није црквени лик, а Земунац је као из вицева. Одмах он мене салетео са питањима. Видим да ми неће бити сморно у путу, као што никад и није.Пут од неких 10 сати пролази као да је 1 сат. Каже шофер да ће ићи неким другим путем преко Даниловграда до самог манастира, јер је онај стандардни (са литицама ) у веома тешком стању јер није рађен 3 године. Ту сам се мало убедачио јер много волим тај пут, да бленем тамо у провалије. Међутим као што ништа није случајно, тако није случајан ни мој сусрет са Даниловградом. Како је аутобус пролазио кроз то прелепо место, људи су нас сачекивали и махали ко да смо кнезови. Видели да је аутобус са регистрацијама из Србије. Нема некога ко није подигао 3 прста и махао.Мало сам збуњен али и одушевљен. Заљубљујем се у Даниловграђане и Даниловград из момента. Сетим се да је то једно од српских упоришта у прошиптарској Црној Гори. Место где би се Мило Ђ. осећао као Гадафи међу побуњеницима.Стижемо у манастир. Наравно право па пред Свеца да му захвалимо и да му се помолимо. Паки излази и видим да се мало погубио. Ипак је то за њега као што је за бебу када изађе из мајчине утробе. Паки ми препричава своје искуство и видим да ће само о томе мислити наредних дана. Ја сам ипак "искусни" Остроговац па само зналачки климам главом.Ноћ. Мало сам збуњен. Сви легли ко кокошке око 22 часа и сви ћуте. Навикао сам да увек има нека ларма, ако ништа друго бар деца. Тајац... Паки не затвара уста, а ја шта ћу... причам са њим. Паки је цар. Само се ми чујемо. Мало ме блам због тога и окренем леђа Пакију и склопих очи. Паки исто уради и заспа за минут. Мени неће сан на очи. Миран сам и не преврћем се.. Лепо је. Не треба чак ни ћебе да би се покрио. Пуштам да ми ветар пролази кроз косу и преко лица. Уживам. Максимално сам опуштен и тако ми прође цела ноћ. Само сам устао неко време да проседим пред капијом горе до Свеца, написао имена за помињање и вратио се.Јутро. И ако нисам спавао целу ноћ, устајем као да сам спавао 10 ноћи. Служба. Литургија. Поновно целивање и молитва Свецу. Погледах на телефон да ли је утишан, да ми не запишти у Цркви. Погледах и махинално у стање батерије... 95 посто пуна. Одох помолих се и целивах Свеца. Изађох из Цркве. Телефон скроз утуљен. Батерија се испразнила у том тренутку док сам био код Свеца скроз. Капирам ја, шта је.Пођох и доле до Доњег манастира и како је Црква Св.Станка била отворена, приђох и целивах и његове мошти. Две рукице дечије које су турци одсекли. Слава Богу нашем што прослави мученика, дете Станка.Отидосмо и обиђосмо и гроб матере Св.Василија, цркву где је крштен, и цркву која је скоро направљена на месту где се родио. Али то је већ нека друга прича.Свети Василије Острошки и Тврдошки помози нама. Andre Williams and Ленка* је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 уживао сам Лепи Сићо док сам читао. дај још Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 likefaceeeeeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 Лепи Сићо, крајње је време да отвориш Блогослов Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 Лепи Сићо, крајње је време да отвориш Блогослов потпис 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 Sileta za blogoslovca :0104cheesy: Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 ајде Моци направи постер Лепи Сића ЗА БЛОГОСЛОВЦА Не зна УДБА Не зна ЦИА Зна Сићина продукција! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 likefaceeeeeeee Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 facenew22222222 1000000001010 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 Meni je malo da kažem da mi se sviđa. Ali zaista, osjetila sam kao da sam tamo, dočarao si mi tako, da sam srcem osjetila kako je biti kod Sv. Vasilija. Umnožavaj ovaj talanat koji i je Gospod dao, hvala Mu na tome. I tebi veliko .hvala. što si ovo svoje iskustvo podijelio s nama. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 Лепи Сићо :cheesy2: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 ајде Моци направи постер Лепи Сића ЗА БЛОГОСЛОВЦА Не зна УДБА Не зна ЦИА Зна Сићина продукција! ди се тога сети greengrin greengrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2011 lepi sića 1000000001010 slava mu i milost :cheesy: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мика Написано Септембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2011 Хвала за снимак,подсјети ме,онако жив је....самоооооо што тако прелети на брзину брате мили...ал добро.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука