DYNABLASTER Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Advocado mnogo si naivan, a kazace ti se samo pre ili kasnije... Nego evo mi se javio na gmail chat prijatelj koji je citao temu jer njegov brat ima dilemu, ovo je copy paste sto smi pricali, neke intimne delove izostavljam: prijatelj: citam malo onu temu na poukama o gmo prijatelj: citam iz razloga jer je moj brat u dilemi od ujaka zavrsio poljoprivredni prosek jaka 9ka me: nema dileme prijatelj: buraz zavrsio fax ima malo zemlje malo zajednicke mehanizacije s ocem nema vise napretka sto se tice skolovanja jer nema uslova me: kolko zemlje? prijatelj: nesto sitno me: to sto ima zemlju je odlicno kakvo napredovamnje u skolovanju lol prijatelj: ne razumem se sad da objasnim merom me: ari hektara jutara? prijatelj: ali recimo njivica soje i jedna kukuruza ne znam al dovoljno da se prezivi recimo s tim da mora uvek da ima para da ulozi u to na pocetku setve i sad pored toga on cita struju u selu me: dobro i? prijatelj: radi molerski posao kao ispomoc me: predji na stvar brate mili lol prijatelj: i bilo koji fizicki rad pa znas da ja uvek opsirno da bi bolje sagledao i sad ispada da skoro nista nema od toga sto se trudio u skolovanju sve godine me: ima znanje prijatelj: rekli su mu da MOOOZDA ako bi zavrsio master da bi onda ako se ukaze prilika mozda bio pozvan da bude asistent to da, ali generalno nije potrebno za taj obim rada koji radi me: ti kuckaj ja odo u cw samo tiu pisi mozda dodjes do poente lol prijatelj: jer je to znanje imao i dok nije krenuo na fax naravno situacija je sledece sledaca pre neki dan ga zove jedan profesor sa faxa i kaze da ima jednog poznanika koji radi za ozbiljnu firmu i trazi coveka koji je sa dobrim prosekom zavrsio njegov smer radi posla u toj oblasti me: dobro prijatelj: ta ozbiljna firma je Monsanto me: a ne nek zaboravi znaci poceli su sa vrbovanjem prijatelj: da da me: nek glatko odbije osim ako ne misli da bude tajni agent i da ih opstruira prijatelj: covek je dosao da ga poseti novi Nisan dzip me: pazi jos profesor sa faxa ej prijatelj: dzet set tip da da pa povezano sve me: e kako ljudi prodaju svoje dupe za par evra pohlepa srebroljublje mamon ludilo prijatelj: on je pristao da se vidi sa covekom da ispostuje profesora, ne bi li imao ikako priliku za neku drugu ponudu ako bude i sad prica mu ovaj Monsanto baja kao u tom poslu ne moze da bude tako fin i povucen mora da izgradi imidz me: jasta moras biti agresivan prijatelj: ne sme da persira ljudima da ima kategoricki stav me: haha imaju i psiho metod razradjen lol prijatelj: ne sme da se bruka jer time bruka kompaniju sve mi prepricao kako je firma uvek u pravu trenutno u Srbiji ne mogu da plasiraju gmo seme i rade kao po ps-u samo regularne hibride i na njemu bi bilo da prati uzorke na njivama po tim testnim parcelicama me: dao bi im ja par oklasina i klipova pa nek se zabavljaju prijatelj: da vrsi prezentovanje tih proizvoda komunikacija sa strancima unutar kompanije podlazak na teren zbog reklamacije na njhove proizvode radi utvrdjivanja stanja ali naravno da tako ispadne da oni nikad nisu krivi kao...mora malo da se laze ponekad me: da, to je za dobrobit... kompanije prijatelj: sto se tice statistike i rezultata da i sve kao idila me: ljubav i GMO cveta prijatelj: dobice auto me: gemo ljubav prijatelj: dobar telefon plata ce biti "dobra: ali i dalje kao ne moze takav u posao me: ja bi tog direktoa namazo medom i pustio pcelice da ga izlece prijatelj: da bude previse iskren prema ljudima me: znas da su pcelice lekovite kad ubockaju hehe prijatelj: on zna da je sve lose al nista mu nije rekao me: ako zna nema dileme prijatelj: samo da ce razmisliti ja sam mu rekao da sam protiv al vidim da se on dvoumi al znam da je vise protiv cim mi je do detalja sve rekao me: pa sta onda ti citas i proveravas, da nisi sad i ti u dilemi lol prijatelj: ja nisam me: ej imamo najbolje sorte svega nema sta da se razmislja prijatelj: meni je zao sto ne mogu da mu nadjem neki posao me: naci ce posao ali ne po cenu ugovora sa djavolom prijatelj: tamo u selu ga svi pomalo zezaju me: kakav moinsanto kakve gluposti prijatelj: kao sta mu vredi tako dobre ocene na faxu kad sad nema posao me: ima njivicu za pocetak ima znanje neko nema nista prijatelj:: pa jeste ali... (cenzura licni problemi) prijatelj:: al eto ima dilemu ocito cim nije rekao odmah ne me: nek slusa svoju savest i ne moze da pogresi zato mu je data savest me: ako odaberes ono sto je protivno Bozijoj volji najebo si kolko god mislio u pocetku da si u prednosti posle toga ide kataklizma neslucenih razmera e zato covek treba da pazi da ne ide u greh svesno nesvesno nebitno djavo nepogresivo dodje po naplatu racuna prijatelj: da me: nek radi dobro a nek ne radi lose i zavrsena prica prijatelj: al tako su perfidni me: perfidni jasta pa sta mislis prijatelj: i ocigledni u svojoj prevari me: laz im je istina eto pozdravi ga i reci mu da odabere Istinu i da se ne brine! Nek poslusa Hristosa sta veli odo jedem prijatelj: http://www.vestinet.rs/tema-dana/drzava-od-nas-krije-da-vec-jedemo-otrovnu-gmo-hranu evo i ovde pisu malo ajde proveri samo da nije gmo Sent at 8:06 PM on Saturday Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Врло наивно за једног научника...Као да није знао да ће бити оспорен... Наравно да је знао да ће бити оспорен у научним круговима. Али они рачунају на нешто друго, а то је да ће шира ненаучна популација да се упеца на њихове текстове. Исту ствар знају и "научници" који лажирају друге податке, например креационисти, уфолози, доказитељи астрологије итд. Ево ти например један који је покушао да докаже постојање судбине и астрологију: http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_effect Имаш у свакој области по неког таквог научника који верује у астрологију или да је гмо штетан или шта већ и шаље неке лоше студије у којима као доказује нешто широј популацији која се пеца. А то да се добро пеца можемо да видимо на овој конкретној теми. Толико да одма беже у цинизам и неосноване тврдње да су они који су дебанковали ове назови студије заправо то урадили јер им је монсанто платио. Свако бира коме оће и у шта оће да верује. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 http://youtu.be/_Q85NsC3roQ Evo filmić o ovim jadnim pacovima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Advocado mnogo si naivan, a kazace ti se samo pre ili kasnije... Nego evo mi se javio na gmail chat prijatelj koji je citao temu jer njegov brat ima dilemu, ovo je copy paste sto smi pricali, neke intimne delove izostavljam: Имам ја једно питање за тебе, који произвођач хране - хоће да му помру муштерије? Од кога ће да узима паре ако потрује народ који купује од њега? И како планира да остане дуго на тржишту ако га провале да је потровао. Демонстрираћу ти то на мањој скали. Једна ћеваџиница у крушевцу потровала салмонелом једног дана своје муштерије. Газда је некако преко политичких веза успео да остане у послу, али је јако брзо пропао - нико више није хтео да купује од њега. Дакле, ко, са два грама мозга, мисли да заради на дуже стазе тако што трује народ. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Nece ga nikad provaliti jer cemu sluze naucne studije... a inace tu su farmakolekovi koji ce da produze agoniju. Uostalom to je poslednja tema na lestvici zasto ne, hvatas se za to samo da bi opet bio u pravu, a to pitanje nije prioritetno, a dobro znas da nemas dokaza da je GMO zdrav. Ja tvrdim da nije zdrav, ti tvrdis da je zdrav, ni ti ni ja nemamo opipljivih dokaza. Pa zasto onda upirati u nesto sto se ne zna jel jeste ili nije? Pa eto samo zato da bi bio u pravu, ne postoji drugi motiv, filantropija sigurno nije, ili jeste ali Soroseva. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Имам ја једно питање за тебе, који произвођач хране - хоће да му помру муштерије? Од кога ће да узима паре ако потрује народ који купује од њега? И како планира да остане дуго на тржишту ако га провале да је потровао. Демонстрираћу ти то на мањој скали. Једна ћеваџиница у крушевцу потровала салмонелом једног дана своје муштерије. Газда је некако преко политичких веза успео да остане у послу, али је јако брзо пропао - нико више није хтео да купује од њега. Дакле, ко, са два грама мозга, мисли да заради на дуже стазе тако што трује народ. koja je poenta atomske bombe,pobiješ sve mušterije od jednom,umijesto da snadbijevaš mušterije na duže staze šta ako je zavijera u pitanju nego,ne radi se ovdije da neko namijerno želi destrukciju uz pomoć GMO,nego šta ako ne znaju šta rade,jer profit često ima širom zatvorene oči Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 nece ga nikad provaliti jer tu su naucne studije Како неће да га провале? Па ако је толико отровно колико тврде кад-тад ће да га провале. Као што су провалили дуванску индустрију која је фурала пропаганду да дуван није уопште штетан. И то није требало пуно да је провале. Мислим.. ок ако ти тако мислиш - али ја ту не видим логику. nego,ne radi se ovdije da neko namijerno želi destrukciju uz pomoć GMO,nego šta ako ne znaju šta rade,jer profit često ima širom zatvorene oči То ја и питам. Како ти мислиш да оствариш профит ако трујеш оне који ти доносе профит? То је могло са цигаретама јер стварају зависност. Али ГМО храна не ствара никакву зависност, уколико се испостави да је отровна људи ће једноставно престати да купују. Мислим ти када радиш нешто за паре, јел се трудиш да га урадиш што лошије, да ти муштерија више никад не дође у радњу? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 http://youtu.be/0v1ozln5lro Evo klip sa rts-a o ovom eksperimentu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 То ја и питам. Како ти мислиш да оствариш профит ако трујеш оне који ти доносе профит? То је могло са цигаретама јер стварају зависност. Али ГМО храна не ствара никакву зависност, уколико се испостави да је отровна људи ће једноставно престати да купују. Мислим ти када радиш нешто за паре, јел се трудиш да га урадиш што лошије, да ти муштерија више никад не дође у радњу? Kad ako se ispostavi, posle koliko decenija kumulativnog efekta? A kad se ispostavi onda ce to da se opovrgne naucnim studijama, jel razumes ti sta ponavljam? Znas li ti koje su pare u igri, pa to su megamocnici, ko dokaze da je otrovno dodje mu crna limuzina u posetu, ako nece da primi pare dobice skok bez padobrana, plus armija "naucnika" da opovrgne, diskredituje coveka i izvrgne ga ruglu. Ko sto se desilo sa pricom o AIDS-u koji je zapravo vestacki stvoren. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Наравно да је знао да ће бити оспорен у научним круговима. Али они рачунају на нешто друго, а то је да ће шира ненаучна популација да се упеца на њихове текстове. Ooooooo... teorija zavere .... pocelo je pocelo .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Ajde sto ne vidite, nego sto ne slusate sta vam se prica, cemu onda uopste razgovor, pa to je monolog. Dosli mocnici ameri otkupili Wella 100% biorazgradivu plastiku i zakljucali u fijoku, jel treba uopste nesto dalje da pricamo? Ako treba, izvolte nastavite sa monologom... kordun је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Драган Гламочић (Фото: Курир) Гламочић пре шест година био против, а сад је за ГМО!in Економија 21. октобар 2013. 9 Comments 269 Views Београд – Зелени Србије подсетили су на рад из 2006. године који је објавио садашњи министар пољопривреде Драган Гламочић и у њему исказао забринутост због недовољно испитаних ефеката генетски модификоване хране на здравље животиња и људи. Позивајући се на то, Зелени се питају кад је министар Гламочић говорио истину, тад или сад. „Питамо министра Гламочића како је могуће да један научник тако драстично промени свој став. Кад је доказана безбедност ГМО и кад је ГМ храна престала да представља економски и социјални ризик за наше фармере? “ У светлу нових информација, потврђује се као оправдан наш захтев за смену министра Гламочића. Он је изгубио легитимитет који су добили од грађана Србије на изборима – тврде Зелени Србије. Министар Гламочић сеу свом раду од пре шест година, који је објављен у научном часопису за пољопривреду, чврсто заузимао против ГМО. „Генетски модификовани усеви не користе ни фармерима ни корисницима. Уместо тога, утврђени су многи проблеми, као што су повећана употреба хербицида, неједнаке перформансе и лоша економска добит за фармере“, пише у Гламочићевом раду. До закључења броја, министар није одговорио на наша питања у вези с овим случајем. http://www.vaseljenska.com/ekonomija/glamocic-pre-sest-godina-bio-protiv-sad-je-za-gmo/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Господин министар је спреман. Окренуо је леђа и чека даље инструкције... Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Karić: GMO nije uslov za STO, moramo biti vešti u pregovorima Najznačajnije zemlje EU - Nemačka, Francuska, Austrija - imaju zabranu GMO i štite svoje potrosače i poljoprivredne proizvođače, naveo je predsednik Zelenih Srbije Arhivska fotografija BEOGRAD - Dozvola prometa i proizvodnje GMO nije uslov ni za ulazak u Svetsku trgovinsku organizaciju (STO), ni u EU, i treba pokazati umešnost u pregovorima kako bi se zaštitili nacionalni interesi, izjavio je predsednik Zelenih Srbije Ivan Karić."Stav Zelenih protiv GMO nije rezultat paranoje, već univerzalno građansko pitanje u Evropi, jer se "zeleni" svuda bore protiv GMO, dokazujući da imaju štetne efekte po zdravlje stanovništva, i pre svega životnu sredinu, uništavajuci biodiverzitet", naglasio je Karić.On je istakao da bi se proces pregovaranja sa EU zvao "proces prihvatanja", kada bi "trebalo prihvatiti sve što vam neko u toku pregovora donese na sto", i dodao da je to dugotrajan proces, za koji treba dosta znanja i umešnosti."Ako je to problem, onda postoje ljudi koji to znaju", rekao je Karić, dodajući da najznačajnije zemlje EU (Nemačka, Francuska, Austrija) imaju zabranu GMO i štite svoje potrosače i poljoprivredne proizvođače.Zeleni Srbije ranije su saopštili i da smatraju da treba odložiti pregovore sa STO do pristupanja u EU, i poručili da STO ne treba da traži od nas ono što nije tražila od drugih država."Samo 40 zemalja od 159 članica STO su dozvolile GMO, a čak osam država u EU ima zabranu", istakli su Zeleni.Moramo da imamo istraživanja i studije koje pokazuju da ova hrana nije opasna, a tek posle toga, možemo da razgovaramo da li takvi proizvodi moraju da se obeležavaju ili ne obeležavaju, i da li uopšte treba dozvoliti njihov promet, naveo je Karić."Za nas je apsolutno neprihvatljivo da postoje samo kompanijske studije, koje govore o tome da njihova hrana nije štetna, ili njihova semena nisu štetna za životnu sredinu", rekao je Karić.On je istakao da Zeleni Srbije već tri godine govore o tom problemu i zalažu se za to da se u našoj zemlji u potpunosti primenjuje Zakon o GMO, "koji je restriktivan, ali samo na papiru".Kao primer, Karić je naveo da u Srbiji, prema procenama, ima blizu 5.000 hektara pod GM sojom, koju nije moguće prodati legalno, pa se ona prometuje na crnom tržištu i postoje "crni otkupljivači soje"."Inače, nekoliko najvećih kompanija koje se bave proizvodnjom soje, ne otkupljuju genetski modifikovanu soju, i najveći deo izvoze u inostranstvo, gde je ta naša soja koja nije GM, veoma cenjena i ima veliku tražnju", naglasio je Karić.On je napomenuo da je soja koja nije genetski modifikovana za 25 do 30 odsto skuplja od GM soje, a organska soja i čak 50 odsto skuplja.Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić izjavio je pre četiri dana rekao da je jedan od uslova za prijem u STO i EU da se se iz domaće regultive izbace restriktivne odredbe o prometu bilo kog proizvoda, pa tako i GMO."Zabrana proizvodnje GMO će ostati kao deo domaće zakonske regulative, ali ne može da stoji zabrana prometa", rekao je Ljajić tada.On je danas izjavio da je polemika koja je u javnosti pokrenuta u vezi sa izmenama Zakona o GMO potpuno bespotrebna, jer se vodi na senzacionalistički način i da je najvažnije da započne dijalog svih zainteresovanih strana, nadležnih državnih institucija, nevladinih organizacija, naučne i stručne javnosti, da bi se došlo do rešenja koje je opšteprihvatljivo."Naš primarni cilj je pre svega sigurnost i zdravstvena bezbednost svih građana i otklanjanje rizika za zdravlje ljudi, životinja i zaštitu životne okoline", dodao je Ljajić http://www.kurir-info.rs/karic-gmo-nije-uslov-za-sto-moramo-biti-vesti-u-pregovorima-clanak-1046347 Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Porez na "neobradjenu zemlju" a ne na obradjenu. Oni koji poseduju zemljiu a ne obradjuju je nisu seljaci... Дакле неко има пет хектара обрађује само три, а не обрађује два он није сељак? И ти би њему лупио казну за та два која не може да обради јер му се не исплати? Ти у свему размишљаш црно бело... а ситуација на терену - није црно бела. Ја сам реко да нећу о политичким темама, у прошлом посту сам покушао да ти објасним како је на селу и зашто би то шкодило.. ако хоћеш прочитај опет па разуми, ако нећеш - трипуј да имаш решење а ниси посејао ниједан једини хектар и немаш појма да је пољопривреда у Србији често губитак за оног ко је ради. Твоја мера би само још оборила цену земље и још више уништила већ уништено српско село. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука