marko_13 Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 У реду је што брани, али је погрешан начин на који то чини. Апсолутно несврсисходан... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Vidi Zvonko,smatram da je sasvim prirodno da jedan sveštanik brani ikone i crkvene simbole od bilo kog vida obeščašćivanja.To nema veze sa kanonima.Da li bi ti dozvolio da ti neko blati fotografiju ili predmet ili nešto što te vezuje za osobu koju voliš,npr.?Podizanje glasa je u domenu naših prava koje imamo kao hrišćani,a tim pre da podižu glas sveštenici,kojima je u *opisu posla* da to rade. Слажем се, само се не слажем са начином. Можда има нешто што не знам у вези овог случаја (као што о. Иван каже) што би оправдало овакав приступ. Чак и да постоји некаква завера, ми морамо да приступамо таквим стварима са разумевањем и пажљиво да би људима показали да смо разумни људи. Ми не треба да бранимо симболе од људи, него људе од грешака. Наш непријатељ овде није неки човек који је из најбоље намере направио грешку, него незнање. Кажем опет - можда има нешто што не знам. Пишем само на основу овога што видим. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Отац Александар је разговарао веома фино са господином Кораћем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Deklaracija o pomirenju u regionu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 ...цитирати каноне сабора некоме ко није црквен, а можда није ни верник, нема никаквог смисла. Делује мало неприродно... можда је тако, али ако "баратају" са хришћанским симболима онда треба да сазнају нешто више и о односу хришћана према истима. не кажем да је ово урађено намерно и мислим да нису ни могли наслутити да ће тај чин неком бити проблем али могли су се консултовати са неким, нпр. надлежним епископом, или неким другим црквеним лицем када су планирали да ставе крст на под. Отац морао да цитира каноне да би објаснио саговорнику због чега поставља то питање. bendoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Vidi Zvonko,smatram da je sasvim prirodno da jedan sveštanik brani ikone i crkvene simbole od bilo kog vida obeščašćivanja.To nema veze sa kanonima.Da li bi ti dozvolio da ti neko blati fotografiju ili predmet ili nešto što te vezuje za osobu koju voliš,npr.? "Biseri pred svinje..." пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Ма у реду, већи део интервјуа је сасвим нормалан, али овде је стављен акценат на "гажење симбола" у самом наслову теме. Мој утисак је да у првом делу интервјуа о. Александар уопште није ни слушао саговорника, већ је само чекао прилику да постави "незгодно питање" - па ми се чини да се и види да је мало нервозан читаво време. Онда је налетела прилика за питање, али у тренутку када је г. Кораћ већ рекао да ће мозаик бити ограђен чиме је питање аутоматски постало сувишно и нападно. Значи, морамо пре свега да поштујемо човекову личност, па тек после тога да бавимо питањима. Ако нам је питање важније од личности онда, опростите ако је израз прејак, смо на граници секташтва. Друга примедба јесте зашто му је поставио питање о "улози Хришћанства у историји и будућности"? Човек по свему судећи није активни верник, можда није верник уопште, па га такво питање само доводи у незгодну ситуацију, а за нас је крајње небитно шта он мисли о томе. Када сада неко неутралан сада гледа емисију и уочи све то може да стекне слику о верницима и Цркви која неће бити баш сјајна. Ето, само моје две лепте. Из најбоље намере. jermel, Avocado and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Мој утисак је да у првом делу интервјуа о. Александар уопште није ни слушао саговорника, већ је само чекао прилику да постави "незгодно питање" - па ми се чини да се и види да је мало нервозан читаво време. Онда је налетела прилика за питање, али у тренутку када је г. Кораћ већ рекао да ће мозаик бити ограђен чиме је питање аутоматски постало сувишно и нападно. Значи, морамо пре свега да поштујемо човекову личност, па тек после тога да бавимо питањима. Ако нам је питање важније од личности онда, опростите ако је израз прејак, смо на граници секташтва. Za ovo imas pivo! Upravo ono sto sam hteo da napisem... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Ма у реду, већи део интервјуа је сасвим нормалан, али овде је стављен акценат на "гажење симбола" у самом наслову теме. Мој утисак је да у првом делу интервјуа о. Александар уопште није ни слушао саговорника, већ је само чекао прилику да постави "незгодно питање" - па ми се чини да се и види да је мало нервозан читаво време. Онда је налетела прилика за питање, али у тренутку када је г. Кораћ већ рекао да ће мозаик бити ограђен чиме је питање аутоматски постало сувишно и нападно. Значи, морамо пре свега да поштујемо човекову личност, па тек после тога да бавимо питањима. Ако нам је питање важније од личности онда, опростите ако је израз прејак, смо на граници секташтва. Друга примедба јесте зашто му је поставио питање о "улози Хришћанства у историји и будућности"? Човек по свему судећи није активни верник, можда није верник уопште, па га такво питање само доводи у незгодну ситуацију, а за нас је крајње небитно шта он мисли о томе. Када сада неко неутралан сада гледа емисију и уочи све то може да стекне слику о верницима и Цркви која неће бити баш сјајна. Ето, само моје две лепте. Из најбоље намере. слажем се питање није важније од личности Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Не само да је обавеза црквеног клира да чува и брани символе Хришћанства него сваког мирјанина који држи до своје вјере. Често се дешава да тепихи увежени из исламских земаља имају Крстове изаткане, како би они који купе газили по њима. не морате ми причати да измишљам само се прошетајте до трговине са теписима, и видјет ћете ово о чему говорим. Ја купујем само индустријске из тога разлога, да небих газила по Крстовима и због, рукица мале дјечице која су неуморно у често нељудским околностима ткала тепихе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Wow пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 А ја имам тепих без шара да би газио по атеизму... 0102_laugh Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 А ја имам тепих без шара да би газио по атеизму... 0102_laugh facenew22222222 0110_hahaha пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Септембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2011 Па видиш, ниси најбоље упућен у неке ствари, а мислим да није прилика да на јавном форуму о томе пишем. Свакако, знам зашто је ово о. Аца урадио и добро је што се о овоме мало поразговарало. Помаже Бог ..Оче... јуче је исто преко фејса објављена слична информација... само мало јача.. чак су виђени и неки илуминати... +++...ОПАСНО ВАЖНО ПРОЧИТАЈ...+++by Петар Радосављевић on петак, септембар 2, 2011 у 11:38 пре подне ПОШТОВАНИ СРБСКИ РОДЕ...ДУЖАН САМ ДА ВАМ ПРЕНЕСЕМ ШТА СЕ ДОГАЂА У МОМ РОДНОМ ГРАДУ КОСТОЛЦУ НА ВИМИНАЦИУМУ...САМИТ МАСОНА СА САТАНИАСТИЧКИМ РИТУАЛИМА...НАЈ ЈАЧА МАСОНЕРИЈА ЈЕ ДАНАС У КОСТОЛЦУ...КОСТОКЛАЦ ЈЕ ВИШЕНАЦИОНАЛНА СРЕДИНА ДУНАВОМ НИЗВОДНО ЈЕ И ЛЕПЕНСКИ ВИР У ОВОМ ПОДРУЧИЈУ СЕ И РАЗВИЛА КОЛЕВКА ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ БАЛКАН СРБИЈА ЦЕНТАР СВЕТА...ЧЕТРИ ГОДИШЊА ДОБА НЕКО ИМА САМО НОЋ ИЛИ ДАН НЕКО КРАТКУ НОЋ ИЛИ КРАТКИ ДАН ИТД..МИ.ИМАМО СВЕ...НЕГО ВЕЋ НЕКОЛИКО ЗАДЊИХ ГОДИНА СЕ НА ВИМИНАЦИУМУ ОДРЖАВАЈУ САТАНСКИ РИТУАЛИ И ЗА ЊИХОВО СВЕ ВИДЕЋЕ ОКО ТРН У ОКУ ИМ ЈЕ МАНАСТИР РУКУМИЈА...ЈЕДНО ЦРКВИШТЕ СУ ВЕЋ СРУШИЛИ ДА БИ СКЛОНИЛИ ТРАГОВЕ ХРИШЋАНСКИХ БОГОМОЉА ОЖИВЉАВАЈУ КУЛТ РИМСКОГ ЦАРСТВА И ВИМИНАЦИУМ НЕМА ВЕЗЕ СА ЛОКАЛНОМ САМОУПРАВОМ НЕГО СЕ ДОБРО ПОД НЕВЕРОВАТНОМ СТРАЖОМ ЧУВА И ЗАБРАЊУЈЕ ПРИСТУП АКО СЕ НЕШТО ДЕШАВА...ПРОШЛЕ И ПРЕТПРОШЛЕ ГИОДИНЕ ДОЛАЗИЛА ЈЕ ОПЕРСКА ДИВА ИЗ ПАРИЗА СА ПЛАВИМ ВОЗОМ И ПЕВАЛА ЈЕ САТАНСКЕ ПЕСМЕ У ГРОБУ ...У ДАНЕ ПЕТРОВДАНСКОГ ПОСТА ПЕКУ ВОЛА И ПОЛУ У РИМСКОЈ НОШЊИ РАЗГОЛИЋЕНЕ ДЕВОЈКЕ БЛУД И ФАМФАРЕ БАЗЕНИ КУПАТИЛА ИНВЕСТИЦИЈА НЕВЕРОВАТНА ШТО ВИШЕ ВИМИНАЦИЈУМ ЗНАЧИ СВЕ СЕ ВИШЕ НАСЕЉАВАЈУ ХОЋЕ ДА ИЗГРАДЕ ЊИХОВ ГРАД УЗЕЛИ СУ СМАРАГДЕ А НАМА ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ ДАЛИ ПАР МИЛИОНА ДА ЋУТЕ ИЗНЕТЕ СУ МИЛИЈАРДЕ КО ЗНА КОЛКО...НАПРАВИЛИ СУ ИСУСОВ ЛИК У МОЗАИКУ ГДЕ СЕ НАЛАЗИ НА ПОДУ ДА ГА ГАЗЕ СВИ КОЈИ НАСТУПАЈУ ИЛИ ГОВОРЕ НА ПОДИЈУМУ...ИМА ОБЕЛЕЖИЈА СВЕ ЈЕ ПРОВИДНО ...ГОМИЛАЈУ ШИПТАРЕ У КОСТОЛАЦ СРБЕ ТИХО ЛИКВИДИРАЈУ БУКВАЛНО..ЈЕР ИМ РОМИ НАЈ ПОСЛУШАНИЈИ РОМУ ПЛАТИШ И ОН РАДИ И БУДЕ СВЕ А СРБИН ХОЋЕ СЛОБОДУ ИИСТИНУ ПА ИМ СМЕТАМО...КОСТОЛАЦ ЈЕ БИО И БИЋЕ У СРБИЈИ СРБСКИ НЕЋЕМО ДАТИ ДА ГА УЗМУ...ВЕЋ ИХ ЈЕ БОГ ОПОМЕНУО КАДА СЕ У8 ИСРОРИЈИ СРБИЈЕ ПОЈАВИО ТОРНАДО КОЈИ ЈЕ ИСКРИВИО ЈАРБОЛ СА АМЕРИЧКОМ ЗАСТАВОМ ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ БИЛО ЈЕ И У МЕДИЈИМА И СВЕ КУПОЛЕ ЊИХОВЕ ОДУВАО У ХРАСТОВАЧУ ЧАК И НЕКИ РАДНИЦИ У РАДНОМ КОНТЕНЕРУ СУ БИЛИ ПОВРЕЂЕНИ КАД ИМ СЕ ПРЕТУРИО КОНТЕНЕР...ИТД...ОНИ СЕ ПОЛАКО НАСЕЉАВАЈУ И ПРАВЕ У КОСТОЛЦУ И ПОЖАРЕВЦУ ИЗМИСЛИЛИ КАРНЕВАЛЕ ГДЕ СЕ ОНИ ШЕТАЈУ СА МАСОНСКИМ КАЈЛАМА ОБЕЛЕЖИЈИМА СА ЊИХОВИМ КАПАМА КО ПАПАГАЈИИ ПО СРБИЈИ ФОРСИРАЈУ КАРНЕВАЛЊЕ И ЛУДИЛО У ОВОЈ БЕДИ КАД МИ УМИРЕМО ОД НАМЕТНУТИХ БОЛЕСТИ СЕЛЕКЦИОМ СУ ОКО НАС И ТАКО БИРАЈУ КОГА ЋЕ НА КОЈ НАЧИН...ДА СРЕДЕ А МИ МИСЛИМО ЕТО УМРО И ОВАЈ ТО ЈЕ КАО ТО ТО ТО...ЛАЖУ ДОСТА БРЕ ПРОВАЉЕНИ СУ...ИМА ПУНО ПОДАТАКА АЛИ БИХ ОТВОРИО ТЕМУ ДА СЕ ИЗ ОВОГА НЕШТО ОТВОРИ У ОЧИМА ЉУДИ КОЈИ НЕВИДЕ... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 3, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 3, 2011 Помаже Бог ..Оче... јуче је исто преко фејса објављена слична информација... само мало јача.. чак су виђени и неки илуминати... Може ли линк да видимо о чему се ради? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука