Гости Guest Izida Написано Јануар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Pileće rolnice Sastojci 4 fileta od pilećeg belog mesa 150 g mlevenog mesa veća glavica luka 2 kašike rendanog sira 40 g putera zeleni začini po želji oraščić so biber Priprema Mlevenom mesu dodajte rendani sir i začine. Smesom premažite filete, urolajte i uvaljajte u brašno. Posebno izdinstajte na puteru sitno seckani luk, a zatim pržite rolnice nekoliko minuta. Po završetku isecite rolnice na kolutove i služiti ih tople. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јануар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Pršuta sa pilećom salatom Sastojci 400 g belog pilećeg mesa 200 g pršute ili praške šunke 200 g majoneza 200 ml kisele pavlake 100 g prepečenog susama so biber limun Priprema Obariti belo pileće meso, iseći ga na kockice, dodati pavlaku, majonez i prepečen susam. Po mogućstvu kuvati u teflonskom tiganju bez masnoće. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Na listove pršute ili praške šunke staviti salatu po želji, urolati i iseći na manje rolnice. Tako isečeno poređati na tanjir preko kolutova limuna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јануар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Pile u sosu od crnog vina Sastojci 1,5 kg pileta 150 g dimljene slanine 16 struka luka vlašca 2 kašike brašna so biber timijan list lorbera 2 dl konjaka 500 ml vina Priprema Oprati pile, obrisati ga i iseći makazama za meso na osam delova. Sitno iseckati slaninu. Luk očistiti. Kockice slanine propržiti, dodati luk i uz mešanje nastaviti sa prženjem dok se ne dobije zlatnožuta boja. I jedno i drugo izvaditi iz posude. Komade piletine posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno. Ispržiti meso na masti kako bi sa svih strana dobilo lepu zlatnožutu boju. Dodati timijan i lorber. Preliti konjakom, vratiti u lonac kockice slanine i luka. Preko piletine preliti vino, poklopiti i krčkati još oko sat vremena. Zatim izvaditi komade piletine, poklopiti ih i ostaviti u zagrejanoj rerni, na toplom. U loncu malo prokuvati sos. Rasporedite komade piletine sa lukom po tanjirima i preliti sa malo sosa. Dodati ostale sastojke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јануар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Markiza torta Sastojci 2 pakovanja piškota 250 g putera 9 jaja 250 g šećera 300 g čokolade za kuvanje 500 g slatke pavlake ekstrakt ruma šolja mleka Priprema Posudu u kojoj ćete spremiti tortu premažite puterom. Mleko sipajte u duboki tanjir i kanite u njega nekoliko kapi ekstrakta ruma. Umačite piškote i slažite ih dok njima ne pokrijete dno. Odvojte žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. U međuvremenu penasto umutite puter i žumanca. Masa mora biti ujednačena. Zatim u nju polako dodajte otopljenu čokoladu i mešajte dok se masa ne izjednači. Umutite belanca i šećer tako da dobijete čvrst šne. Zatim taj šne polako dodajte masi od čokolade i putera neprestano mešajući, najmanjom brzinom miksera. Masu sipajte u šerpu i po njoj naslažite preostale piškote koje ste prethodno umočili u mleko. Stavite u zamrzivač. torta može da se čuva u zamrzivaču više dana. Dva sata pred služenje izvadite posudu u kojoj je torta i potopite je u vrelu vodu tako da voda bude do gornje ivice šerpe. Kada se po rubovima torte pojavi rastopljeni fil, tortu prevrnite na tanjir. Premažite je umućenom slatkom pavlakom i dekorišite po želji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јануар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Doboš torta Sastojci 200 g maslaca 200 g šećera vanilin šećer 4 žumanca 2 kašike ruma 200 g brašna 2 kašičice praška za pecivo 4 belanca Fil puding od čokolade 20 g kakaoa 150 g šećera pola litra mleka 250 g maslaca Priprema Maslac mutiti sa šećerom, žumancima, vanilin šećerom i rumom. Postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i na kraju umućena belanca. Masu sipati u odgovarajući kalup i peći na 220 stepeni, 10 minuta svaku koru od ukupno 7 (otprilike po tri supene kašike testa). Posebno skuvati puding po uputstvu na kesici. U ohlađen puding dodati umućen maslac i sve izmutiti mikserom. Svaku koru premazati ovim kremom, osim poslednje. Na kraju preliti tortu karamelom od 300 g šećera, koji se prethodno, dok je toplo, raseče na 12 delova da bi se torta lakše sekla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дориан Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Помаже БОГ драга браћо и сестре! Хтео сам да упитам некога уколико зна рецепт за кинески слатко кисели сос? Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Kineski slatko-kiseli sos: Isceđeni limun, tabasko ili čili ili bilo šta ljuto, kašika gustina, kašika meda, voda (koliko i limuna), soja sos. U šolji umešajte sastojke za sos i sipajte u šerpicu, pa stavite na srednje jaku vatru. Kad sos počne da se zgušnjava, prelijte hranu koju ste pripremili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 A sad malo o kineskoj hrani: Prženi pirinač Obari se pirinac u vodi nekih 10-15 minuta, pa se procedi. Zatim se u dubok tiganj sipa malo ulja i zagreje, pa se doda onaj procedjeni pirinac i malo proprzi. Nakon toga se sve poklopi i ostavi jos oko 10 minuta da se pirinac skuva do kraja u tom ulju i ono malo vode sto je ostal samom pirincu kad smo ga procedili (ne procedi se bas do kraja). Na taj nacin se postize da se zrna princa ne lepe i da je svako zrno odvojeno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Piletina u slatko-kiselom sosu Belo pilece se isece na trakice i trakice se kratko isprze na bas zagrejanom ulju - treba da ostanu socne i ne smeju da s preprze. S druge strane - veci dublji tiganj - - susamovo ulje (može i maslinovo), - beli luk (moze i granule iz kesice) - narendan djumbir (moze i iz kesice), - kukuruzni skrob (moze i obicno ili kukuruzno brasno) - sok iz konzerve sa ananasom (a sam annanas ostaviti po strani na kratko) - biber - soja sos - malo ljutog kecapa ili soka od paradajza - ako ima i neki zacin za kineska jela (ima po samoposlugama) Sve se prokuva. Doda se seckani ananas iz konzerve (na kockice) i doda se ono isprzeno pilece meso. Sto se duze krcka na tihoj vatri to bolje (jer sos treba malo da se zgusne). Serviranje (naravno) uz skuvani pririnac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Još jedan recept za kiselo-slatki sos - 3 ravne kasike meda - 3 kasike limunovog soka - 1 kasika paradajz pirea iz tube (Podravka, onaj plavi) - 1 kasika soja sosa - 1 dl vode Sve promesas, stavis da prokuva i kada pocne da se zgusnjava ubacis vec pripremljeno meso ili sta vec na bukvalno 10 sekundi. Pa kasnije proceni da li treba da malo povecas/smanjis kolicinu limuna i meda, po ukusu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дориан Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Хвала ти сестро! 0202_238 Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Хвала ти сестро! 0202_238 Нема на чему :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Воћна торта Кора... 10 беланаца,10кашика шећера и 200 грама кокосовог брашна. Фил... 10 жуманаца, 10 кашика шећера, 5 кашика брашна и пола литра млека, скувату на пари. А то значи узети мањи суд за кување, у њега убацити смесу за фил, па тај мањи суд, ставити у већи напуњен водом и кувати док се смеса не згусне. Приликом кувања додавати воду, да смеса иако није директно на шпорету не загори. У тај скуван и охлађен фил додати умућен маргарин са једном кашиком прах шећера, 200 грама желе бомбона, 100 грама сувог грожђа потопљеног у рум или воду, 1 конзерву ананаса у колутовима, већу. На испечену кору нанети пола фила,ређати ананас полумесеце,а између попуњавати сецканим желе бомбонама и сувим грожђем, затим одозго другу половину фила и умућен шлаг(100 грама) Пећи кору на 220-230 степени, зависно од јачине рерне. Пријатно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Овакве колаче највише волим...налик торти "Шпански ветар"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука