Jump to content

Рецепти


Препоручена порука

  • Гости

  Pileće rolnice

 

  Sastojci

  4 fileta od pilećeg belog mesa

  150 g mlevenog mesa

  veća glavica luka

  2 kašike rendanog sira

  40 g putera

  zeleni začini po želji

  oraščić

  so

  biber

  Priprema

  Mlevenom mesu dodajte rendani sir i začine. Smesom premažite filete, urolajte i uvaljajte u brašno. Posebno izdinstajte na puteru sitno seckani luk, a zatim pržite rolnice nekoliko minuta. Po završetku isecite rolnice na kolutove i služiti ih tople.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

  Pršuta sa pilećom salatom

  Sastojci

  400 g belog pilećeg mesa

  200 g pršute ili praške šunke

  200 g majoneza

  200 ml kisele pavlake

  100 g prepečenog susama

  so

  biber

  limun

  Priprema

  Obariti belo pileće meso, iseći ga na kockice, dodati pavlaku, majonez i prepečen susam. Po mogućstvu kuvati u teflonskom tiganju bez masnoće. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Na listove pršute ili praške šunke staviti salatu po želji, urolati i iseći na manje rolnice.

  Tako isečeno poređati na tanjir preko kolutova limuna.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

  Pile u sosu od crnog vina

  Sastojci

  1,5 kg pileta

  150 g dimljene slanine

  16 struka luka vlašca

  2 kašike brašna

  so

  biber

  timijan

  list lorbera

  2 dl konjaka

  500 ml vina

  Priprema

  Oprati pile, obrisati ga i iseći makazama za meso na osam delova. Sitno iseckati slaninu. Luk očistiti. Kockice slanine propržiti, dodati luk i uz mešanje nastaviti sa prženjem dok se ne dobije zlatnožuta boja. I jedno i drugo izvaditi iz posude. Komade piletine posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno. Ispržiti meso na masti kako bi sa svih strana dobilo lepu zlatnožutu boju. Dodati timijan i lorber. Preliti konjakom, vratiti u lonac kockice slanine i luka. Preko piletine preliti vino, poklopiti i krčkati još oko sat vremena. Zatim izvaditi komade piletine, poklopiti ih i ostaviti u zagrejanoj rerni, na toplom. U loncu malo prokuvati sos. Rasporedite komade piletine sa lukom po tanjirima i preliti sa malo sosa. Dodati ostale sastojke.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

  Markiza torta

  Sastojci

  2 pakovanja piškota

  250 g putera

  9 jaja

  250 g šećera

  300 g čokolade za kuvanje

  500 g slatke pavlake

  ekstrakt ruma

  šolja mleka

  Priprema

  Posudu u kojoj ćete spremiti tortu premažite puterom. Mleko sipajte u duboki tanjir i kanite u njega nekoliko kapi ekstrakta ruma. Umačite piškote i slažite ih dok njima ne pokrijete dno. Odvojte žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. U međuvremenu penasto umutite puter i žumanca. Masa mora biti ujednačena. Zatim u nju polako dodajte otopljenu čokoladu i mešajte dok se masa ne izjednači. Umutite belanca i šećer tako da dobijete čvrst šne. Zatim taj šne polako dodajte masi od čokolade i putera neprestano mešajući, najmanjom brzinom miksera. Masu sipajte u šerpu i po njoj naslažite preostale piškote koje ste prethodno umočili u mleko. Stavite u zamrzivač. torta može da se čuva u zamrzivaču više dana.

  Dva sata pred služenje izvadite posudu u kojoj je torta i potopite je u vrelu vodu tako da voda bude do gornje ivice šerpe. Kada se po rubovima torte pojavi rastopljeni fil, tortu prevrnite na tanjir. Premažite je umućenom slatkom pavlakom i dekorišite po želji.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

  Doboš torta

  Sastojci

  200 g maslaca

  200 g šećera

  vanilin šećer

  4 žumanca

  2 kašike ruma

  200 g brašna

  2 kašičice praška za pecivo

  4 belanca

  Fil

  puding od čokolade

  20 g kakaoa

  150 g šećera

  pola litra mleka

  250 g maslaca

  Priprema

  Maslac mutiti sa šećerom, žumancima, vanilin šećerom i rumom. Postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i na kraju umućena belanca. Masu sipati u odgovarajući kalup i peći na 220 stepeni, 10 minuta svaku koru od ukupno 7 (otprilike po tri supene kašike testa). Posebno skuvati puding po uputstvu na kesici. U ohlađen puding dodati umućen maslac i sve izmutiti mikserom. Svaku koru premazati ovim kremom, osim poslednje. Na kraju preliti tortu karamelom od 300 g šećera, koji se prethodno, dok je toplo, raseče na 12 delova da bi se torta lakše sekla.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

Помаже БОГ драга браћо и сестре!

Хтео сам да упитам некога уколико зна рецепт за кинески слатко кисели сос?

:)

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Kineski slatko-kiseli sos:

Isceđeni limun, tabasko ili čili ili bilo šta ljuto, kašika gustina, kašika meda, voda (koliko i limuna), soja sos.

U šolji umešajte sastojke za sos i sipajte u šerpicu, pa stavite na srednje jaku vatru. Kad sos počne da se zgušnjava, prelijte hranu koju ste pripremili.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

A sad malo o kineskoj hrani:

Prženi pirinač

Obari se pirinac u vodi nekih 10-15 minuta, pa se procedi. Zatim se u dubok tiganj sipa malo ulja i zagreje, pa se doda onaj procedjeni pirinac i malo proprzi. Nakon toga se sve poklopi i ostavi jos oko 10 minuta da se pirinac skuva do kraja u tom ulju i ono malo vode sto je ostal samom pirincu kad smo ga procedili (ne procedi se bas do kraja). Na taj nacin se postize da se zrna princa ne lepe i da je svako zrno odvojeno.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Piletina u slatko-kiselom sosu

Belo pilece se isece na trakice i trakice se kratko isprze na bas zagrejanom ulju - treba da ostanu socne i ne smeju da s preprze.

S druge strane - veci dublji tiganj -

- susamovo ulje (može i maslinovo),

- beli luk (moze i granule iz kesice)

- narendan djumbir (moze i iz kesice),

- kukuruzni skrob (moze i obicno ili kukuruzno brasno)

- sok iz konzerve sa ananasom (a sam annanas ostaviti po strani na kratko)

- biber

- soja sos

- malo ljutog kecapa ili soka od paradajza

- ako ima i neki zacin za kineska jela (ima po samoposlugama)

Sve se prokuva. Doda se seckani ananas iz konzerve (na kockice) i doda se ono isprzeno pilece meso.

Sto se duze krcka na tihoj vatri to bolje (jer sos treba malo da se zgusne).

Serviranje (naravno) uz skuvani pririnac.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Još jedan recept za kiselo-slatki sos

- 3 ravne kasike meda

- 3 kasike limunovog soka

- 1 kasika paradajz pirea iz tube (Podravka, onaj plavi)

- 1 kasika soja sosa

- 1 dl vode

Sve promesas, stavis da prokuva i kada pocne da se zgusnjava ubacis vec pripremljeno meso ili sta vec na bukvalno 10 sekundi. Pa kasnije proceni da li treba da malo povecas/smanjis kolicinu limuna i meda, po ukusu.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

   

              Воћна  торта

  Кора...

  10  беланаца,10кашика  шећера и 200 грама  кокосовог  брашна.

  Фил...

  10 жуманаца, 10 кашика шећера, 5 кашика  брашна и  пола  литра  млека, скувату на пари.

  А то  значи узети мањи  суд  за  кување, у њега убацити смесу за фил,

  па тај  мањи суд, ставити у већи  напуњен  водом и кувати  док се смеса  не  згусне.

  Приликом  кувања  додавати  воду, да  смеса иако  није директно на шпорету  не  загори.

  У тај скуван и охлађен фил додати умућен маргарин са једном кашиком прах шећера,

  200 грама желе бомбона,

  100 грама сувог грожђа потопљеног у рум или воду,

  1 конзерву  ананаса у колутовима, већу.

 

  На  испечену кору нанети  пола фила,ређати  ананас полумесеце,а између

  попуњавати  сецканим желе бомбонама и сувим грожђем,

  затим одозго другу половину фила и умућен шлаг(100 грама)

  Пећи кору на 220-230 степени, зависно од јачине рерне.

  Пријатно...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...