Jump to content

Рецепти


Препоручена порука

Liker od dunje i djumbira

Potrebno:

1 kg Dunja

500 g secera

1 van.secer

manji koren djumbira

zacini po ukusu(karamfilic,cimet ili rum - sta je kome po volji)

PRIPREMA:

Dunje se tanko oljuste, raseku nacetvoro, ukloni kostica, isto se uradi sa djumbirom, stavi se u vatrostalnu posudu, nalije se soljom vode da prekrije dunje, poklopljeno stavi u pecnicu oko 45 minuta, vise da se dinsta i omekne. Izvaditi iz pecnice i ohladiti. Redjati u velike tegle, preliti zacinima, ostaviti koji dan, a onda izmiksirati procediti u lepe flase i dopuniti votkom u srazmeri 1:1.  :drugarstvo:

smil41cb5615a0b72.gif

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Kuvano vino

Potrebno je za 12 čaša:

1l crvenog vina (najbolje uzeti Cabernet Sauvignon)

0,75 l vode

1/2 pomorandže u kou ste zaboli 5 celih kranfilića

1 pomorandža i 1 limun (isečeni na kriške)

3 kašike sećera ili med

2,5 cm dugačak štapić cimeta

1 kašika sitno izrendanog đumbira

1 kašika voćnog likera kao što je kuantro, kalvados, višnjevača ili gran marnie. 

Pomešajte sve sastojke u velikoj šerpi. Stavite na nižu temperaturu oko 20 minuta.

Nemojte da tečnost provri, jer će sav alkohol izvetriti. Lagano promešajte nekoliko

puta, kako bi se sav sećer, odnosno med rastopio.

Servirajte kutlačom u staklene čaše i sve vreme vino držite na toplom.

Takođe ovo vino možete unapred da napravite i samo ga ugrejete kada vam dođu gosti.

Uživajte.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Ма  0212_rolleyes моје, баш сам хтела то да те питам...и печене јабуке у рерни ...знаш уз то. Издубиш јабуке, па у унутрешњост ставиш ванил шећер и цимет и само запечеш...њам  :smiley:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Visnjevaca

1kg opranih i od peteljki očišćenih višanja staviti na dno velike staklenke a preko njih posuti 1kg kristal šećera i 1l domaće lozovače. Držati na svetlom, suncanom mestu 1mesec pa procediti u staklene flaše. Višnje iz likera mogu se ostaviti u likeru i služiti uz svaku časicu jer liker izgleda lepše. Piće je ukusno ali se mora umereno konzumirati.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

 За  добру  вишњевачу :

 Здраве,лепе вишње опрати, сложити у атљично чисту флашу ,

 по врху сипати  кристал шећера, од ока 100-150 грама ,

 све  прелити добром ракијом, може и комовицом,

 и добро затворити.

 Оставити на тамно и хладно место,

 када се шећер отопи и изједначи са масом

 конзумирати.

 Колико отпијете, додате ракије и тако у круг.

 Може да траје неколико сезона.

 Домаћи испробан рецепт, ено ми је у подруму од

 пре 5 година. 319.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0212_rolleyes' />

  ПС. Не остављати је на превише хладно место,

  Већ више сеновито, када се маса изједначи.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Domaca sangrija

Sastojci:

3 narandze

250gr secera

1 limunov sok

1l dobrog crnog vina

zacini po ukusu

Priprema

Dobro oprati narandze u vrucoj vodi,pa ih neoljustene iseci na tanje kolutove,posuti ih secerom i ostaviti da puste sok i da se secer malo istopi.

Preliti bocom kvalitetnog crnog vina,dodati limunov sok i zacine po ukusu.

Povremeno promesati dok se sav secer ne istopi.

Uz sangriju posluzite i nesto za grickanje i uzivajte!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Vruca rakija

Pokvasiti serpu vodom,samo da bude mokra,zatim par kasika sitnog secera.Kad secer porumeni,kao za serbet,sipati hladnu vodu i cekati da prokljuca.Kad prokljuca "u kljuc",sto bi rekla moja baka,sipati meku rakiju

i pustiti da provri.

Sluziti toplo.

Ovo je idealno za hladne dane.

By the way ovaj recept me je naucila moja baka,jos kad sam isla u osnovnu skolu.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Хвала ти за рецепте Изи, не стигох синоћ да погледам. Свакако ћу себт то направити, по мало, да имам  :smiley:. Не пијем ја, одмах се напијем. Али ово је лагано, па понекад. Кувану ракију сам најлепшу у Чачку пила. Да смо живе и здраве, па ћемо се и куцнути.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...

Pobednica veb festa u kategoriji blog

http://www.blogoye.org/kuhinjica 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

Odlicne kucne carolije!!!

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...
  • Гости

  Pitice od povrća

  Sastojci

  400 g brašna

  100 g svinjske masti

  500 g mešanog povrća

  300 g majoneza

  začin za garniranje

  sok od limuna

  biber

  so

  Priprema

  Brašno, dva prstohvata soli i mast sipajte u posudu i sa vodom zamesite testo. Hladite ga oko 30 minuta. Rernu zagrejte na 190 stepeni. Testo rastanjite, napravite veće kuglice, probodite ih na par mesta i pecite oko 15 minuta. Skuvano povrće sitno iseckajte, pomešajte ga sa majonezom i začinite solju, biberom, kao i sokom od limuna. Ovako napravljenim nadevom punite kuglice testa i pre serviranja ukrasite ih grančicama začinskog bilja.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...