Vizantiona Написано Новембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 Liker od dunje i djumbira Potrebno: 1 kg Dunja 500 g secera 1 van.secer manji koren djumbira zacini po ukusu(karamfilic,cimet ili rum - sta je kome po volji) PRIPREMA: Dunje se tanko oljuste, raseku nacetvoro, ukloni kostica, isto se uradi sa djumbirom, stavi se u vatrostalnu posudu, nalije se soljom vode da prekrije dunje, poklopljeno stavi u pecnicu oko 45 minuta, vise da se dinsta i omekne. Izvaditi iz pecnice i ohladiti. Redjati u velike tegle, preliti zacinima, ostaviti koji dan, a onda izmiksirati procediti u lepe flase i dopuniti votkom u srazmeri 1:1. smil41cb5615a0b72.gif Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 Vizi,bas si azurna!Hvala ti puno na ovim divnim receptima!Javicu ti misljenje kad ih probam.Mada,ne sumnjam u tvoje preporuke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 Хвала и од мене, ако нађем дуње правим... 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 Kuvano vino Potrebno je za 12 čaša: 1l crvenog vina (najbolje uzeti Cabernet Sauvignon) 0,75 l vode 1/2 pomorandže u kou ste zaboli 5 celih kranfilića 1 pomorandža i 1 limun (isečeni na kriške) 3 kašike sećera ili med 2,5 cm dugačak štapić cimeta 1 kašika sitno izrendanog đumbira 1 kašika voćnog likera kao što je kuantro, kalvados, višnjevača ili gran marnie. Pomešajte sve sastojke u velikoj šerpi. Stavite na nižu temperaturu oko 20 minuta. Nemojte da tečnost provri, jer će sav alkohol izvetriti. Lagano promešajte nekoliko puta, kako bi se sav sećer, odnosno med rastopio. Servirajte kutlačom u staklene čaše i sve vreme vino držite na toplom. Takođe ovo vino možete unapred da napravite i samo ga ugrejete kada vam dođu gosti. Uživajte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Новембар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 Ма 0212_rolleyes моје, баш сам хтела то да те питам...и печене јабуке у рерни ...знаш уз то. Издубиш јабуке, па у унутрешњост ставиш ванил шећер и цимет и само запечеш...њам :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Новембар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 Имаш рецепт за сангрију и добру вишњевачу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 Visnjevaca 1kg opranih i od peteljki očišćenih višanja staviti na dno velike staklenke a preko njih posuti 1kg kristal šećera i 1l domaće lozovače. Držati na svetlom, suncanom mestu 1mesec pa procediti u staklene flaše. Višnje iz likera mogu se ostaviti u likeru i služiti uz svaku časicu jer liker izgleda lepše. Piće je ukusno ali se mora umereno konzumirati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 14, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 За добру вишњевачу : Здраве,лепе вишње опрати, сложити у атљично чисту флашу , по врху сипати кристал шећера, од ока 100-150 грама , све прелити добром ракијом, може и комовицом, и добро затворити. Оставити на тамно и хладно место, када се шећер отопи и изједначи са масом конзумирати. Колико отпијете, додате ракије и тако у круг. Може да траје неколико сезона. Домаћи испробан рецепт, ено ми је у подруму од пре 5 година. 319.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0212_rolleyes' /> ПС. Не остављати је на превише хладно место, Већ више сеновито, када се маса изједначи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 Domaca sangrija Sastojci: 3 narandze 250gr secera 1 limunov sok 1l dobrog crnog vina zacini po ukusu Priprema Dobro oprati narandze u vrucoj vodi,pa ih neoljustene iseci na tanje kolutove,posuti ih secerom i ostaviti da puste sok i da se secer malo istopi. Preliti bocom kvalitetnog crnog vina,dodati limunov sok i zacine po ukusu. Povremeno promesati dok se sav secer ne istopi. Uz sangriju posluzite i nesto za grickanje i uzivajte! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 Vruca rakija Pokvasiti serpu vodom,samo da bude mokra,zatim par kasika sitnog secera.Kad secer porumeni,kao za serbet,sipati hladnu vodu i cekati da prokljuca.Kad prokljuca "u kljuc",sto bi rekla moja baka,sipati meku rakiju i pustiti da provri. Sluziti toplo. Ovo je idealno za hladne dane. By the way ovaj recept me je naucila moja baka,jos kad sam isla u osnovnu skolu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Новембар 15, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2009 Хвала ти за рецепте Изи, не стигох синоћ да погледам. Свакако ћу себт то направити, по мало, да имам :smiley:. Не пијем ја, одмах се напијем. Али ово је лагано, па понекад. Кувану ракију сам најлепшу у Чачку пила. Да смо живе и здраве, па ћемо се и куцнути. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 16, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 16, 2009 "Najbolje knjige koje postoje, to su KUVARI. Većinu ostalih nije ni trebalo pisati. Šteta samo što su pisci kuvara obično nepoznati." (Ibzen) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 16, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 16, 2009 Olja,nema na cemu!Zdrava si mi,sestro! smil41cb5615a0b72.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vizantiona Написано Новембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2009 Pobednica veb festa u kategoriji blog http://www.blogoye.org/kuhinjica 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> Odlicne kucne carolije!!! Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јануар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Pitice od povrća Sastojci 400 g brašna 100 g svinjske masti 500 g mešanog povrća 300 g majoneza začin za garniranje sok od limuna biber so Priprema Brašno, dva prstohvata soli i mast sipajte u posudu i sa vodom zamesite testo. Hladite ga oko 30 minuta. Rernu zagrejte na 190 stepeni. Testo rastanjite, napravite veće kuglice, probodite ih na par mesta i pecite oko 15 minuta. Skuvano povrće sitno iseckajte, pomešajte ga sa majonezom i začinite solju, biberom, kao i sokom od limuna. Ovako napravljenim nadevom punite kuglice testa i pre serviranja ukrasite ih grančicama začinskog bilja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука