Odahviing Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Ovako na osnoviu čeka. Ajde da zanemarimo to što je u americi IQ crnačkog stanovništa daleko niži od belačkog (koji je opet malo niši od žutog) i da zanemarimo to što su najveća otkrića u istoriji čovečanstva dolazila ili sa istoka (žuti čovek) ili od strane belog čoveka. Ako pogledamo samo kroz šta je prolazio beli a kroz šta crni čovek kroz evoluciju, dođićemo do zaključka da beli mora imati bolje razvijen mozak u odnosu na crnog. Dok je beli čovek vodio bitku sa zimom i neandertalcima pre svega pomoću uma, jer drugačije nije mogao, crni čovek je trčao za antilopama, tj. dok je belom čoveku mozak pomagao da opstane i ono što je pomoću njega uspevao da uradi, crnom je vizička spremnost i snaga. Zato sada imamo situaciju gde su crnci u velikoj većini slučajeva fizički spremniji i jači, dok se belci i žuti bave velikim otkrićima. Mislim bave se i jedni i drugi i jednim i drugim, ali su crnci bolji i uspešni u jednom, a belci u drugom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 eh a taman sam pomislio da nemože više da zastrani ova tema... Данче*, GeniusAtWork, Ljubičasta and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Odahviing, e, a šta su to beli i žuti ljudi? Možeš li da definišeš malo preciznije to? https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Odahviing, e, a šta su to beli i žuti ljudi? Možeš li da definišeš malo preciznije to? Beli smo mi što smo Evropljani, žuti su sa Istoka (Azija). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Ajde da zanemarimo to što je u americi IQ crnačkog stanovništa daleko niži od belačkog (koji je opet malo niši od žutog) Погледај ово, ако те занима, па примени на проблем о коме причамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Погледај ово, ако те занима, па примени на проблем о коме причамо. Može neki tl;dr odnsono tl;dw? Onako u par rečenica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Može neki tl;dr odnsono tl;dw? Onako u par rečenica Не знам шта ти је tl;dr и tl;dw. Ми имамо за неколико десетица већи IQ од наших предака (његови родитељи, отприлике наши дедови и прадедови). Лик објашњава зашто је то тако. Примени његово објашњење на ово о чему причамо + на то да су деца са села често имала нижи IQ од деце из града итд. И не буди лења мрцина, него погледај видео. Кад ти није било тешко да напамет пишеш потпуно погрешне ствари, онда немој да ти буде тешко да погледаш нешто што ће да те натера да размислиш о својим предрасудама. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 ovo tl;dr je to long; didn't read, pa bi ovo drugo trebalo da bude to long; didn't watch. Aj odgledaću. Mada ne govorim samo o inteligenciji, eno napisao sam već tu su i naučna dostignuća belih i žutih naspram crnih i takođe ono što se evolucije tiče njohve bolje fiziče spremnosti u proseku. I nije napamet nigde ništa nisam ni čitao o tome, čak sam se sa drugom i svađao i branio crnce, ali sam onda razmislio o čemu je sve pričao, malo potražio po netu i promenio mišljenje ima možda 2 godine od kada sam ga promenio. EDIT: Mislim da zna o čemu će da priča, zato sam i rekao Ajde da zanemarimo to što je u americi IQ crnačkog stanovništa daleko niži od belačkog (koji je opet malo niši od žutog) Međutim ostale stvari stoje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Не знам шта ти је tl;dr и tl;dw. Ми имамо за неколико десетица већи IQ од наших предака (његови родитељи, отприлике наши дедови и прадедови). Лик објашњава зашто је то тако. Примени његово објашњење на ово о чему причамо + на то да су деца са села често имала нижи IQ од деце из града итд. И не буди лења мрцина, него погледај видео. Кад ти није било тешко да напамет пишеш потпуно погрешне ствари, онда немој да ти буде тешко да погледаш нешто што ће да те натера да размислиш о својим предрасудама. Неће мене неки тамо научењак никад да убеди да сам исти ко црнац, жутаћ, мелез, мулат, Американац, Шваба ил педер! Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 eno napisao sam već tu su i naučna dostignuća belih i žutih naspram crnih i takođe ono što se evolucije tiče njohve bolje fiziče spremnosti u proseku И ниси ни за тренутак помислио да то можда има везе са културом, економијом, политиком, специфичним цивилизацијским развојем итд? Узгред, ти твоји ”жути” уопште нису имали научних достигнућа специфичних за своју цивилизацију, само што људи данас остале делатности мешају са науком. Научна достигнућа су имале само древна грчка, средњевековна арапска и ова наша западна цивилизација. Замисли да си се родио негде на врхуцу арапске цивилизације и доносио закључке о интелигенцији Арапа и нпр. Германа. I nije napamet nigde ništa nisam ni čitao o tome, čak sam se sa drugom i svađao i branio crnce, ali sam onda razmislio o čemu je sve pričao, malo potražio po netu i promenio mišljenje ima možda 2 godine od kada sam ga promenio. Променио си мишљење о црнцима тако што си размишљао и тражио на нету? Ево онда да ти скратим муке - црнци нису у просеку мање ”интелигентни”. Нити су азијски народи у просеку више ”интелигентни” (шта год интелигенција значила). Индивидуалне разлике далеко превазилазе било какве колективне, укључујући ту и ”расне” и то на свим нивоима - од генома, до видљивих особина. Ти и ја се можда генетски више разликујемо од мене и неког тамо из Гане. Црнци и физичка спремност... А је л' ти стварно мислиш да су сви они ко Усаин Болт? Њих бре има више варијација него нас осталих. У ствари, сам термин црнац тешко да може да се примени на било коју карактеристику, осим на количину пигмента. А и ту постоји читав спектар. Предрасуде су чудо и лечи их лични контакт. Крени са црнкињама, нећеш се покајати. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Крени са црнкињама, нећеш се покајати. А можда у међувремену поверујеш, пређеш у православље, ожениш се неком и онда да отворимо тему ”Каква је православна црнкиња”. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Лепа. Nina 777 and Данче* је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 ovo tl;dr je to long; didn't read, pa bi ovo drugo trebalo da bude to long; didn't watch. Ндтсћ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Ндтсћ. Wut? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Mislim da tebi treba muskarac sestro Ne znam sta njoj treba ali tebi definitivno dobar psiholog i malo vaspitanja. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука