Н И Н Е Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Није толики проблем у томе што нисмо концентрисани, колики је проблем пребацивање одговорности на друге. Мени је Ок кад "ухватим себе" у "пуштању мозга на испашу" јер то осликава моју немоћ, али свакако да твоја констатација "друго људско биће ме деконцентрише" и није баш... Ок. Ако ме капираш. Не покушавам да пребацујем одговорност. Само сам био искрен у нади да ће то покренути сажаљење према мени (нама) грешном. Радите како вам драго. 8086.gif Taj crkveni bon-ton nekako samo moraju da postuju zene Нисам приметио да је таква ситуација. Кад сам почео да идем на службе махинално сам стао на леву страну. Чим сам схватио шта је ред прешао сам десно и од тад не мрдам. У мојој цркви више жене прелазе на десну страну, на пример. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 ...пажљиво читам, мислио си вероватно "текст који заповеда ношење марама"...мене си победио, то може и мама Борка...ако си пажљиво читао ову посланицу, у шта после свега сумњам, видео си да апостол нити заповеда нити забрањује, он нам предлаже добар пут, за наше добро , што је потпуно јасно из дела текста који следи, иза онога што сам цитирао...проклета журба, Бог нити жури нит' одлаже... Problem je mladicu sto je on pisao tu poslanicu pre oko 2000 godina hriscanima u gradu koji je po svemu bio specifican kako u religijskom tako i u kulturnom pogledu. Vidis ako budes citao celo Sv pismo nacices da su bludnice kod jevreja nosile maramu i njome pored kose pokrivale i lice osim ociju nesto slicno kao muslimanke na Bliskom Istoku. Kod Grka i Jevreja je bila pak druga praksa. Pored toga bilo je u tom gradu i jedno veliko prorociste jednog od grckih bogova, mislim apolona, i u tom prorocistu zene prorocice su proricale svasta i padale u razne vrste histericnog transa. E kada imas u vidu to i jos da u grckom i rimskom drustvu zena je bila samo malo vrednija od roba koji je bio orudje koje govori onda ti postaje jasno zasto je apostol Pavle pisao ovo sto je pisao. Molim te ne ocekuj da cu sada svaki stih u ovom tekstu analizirati. Nadam se da ti je malo jasnije. Nikada mi nije palo napamet da tebe pobedjujem! Ako si to tako doziveo oprosti. Ivka and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Не покушавам да пребацујем одговорност. Само сам био искрен у нади да ће то покренути сажаљење Интересантно... Значи, опет други треба да се мењају, а не ја. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Ma jok TJA, sta ja znam svega danas ima i ljudi menjaju caskom misljenja, zelje, htenja... Ma jok TJA, sta ja znam svega danas ima i ljudi menjaju caskom misljenja, zelje, htenja... Sreco moja ja sam ti kao stena. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Taj crkveni bon-ton nekako samo moraju da postuju zene Pa kada se malo prisetim imao sam prilike da gledam kada vladika Atanasije izbacuje uz crkve mladice u papucama i majcama na bretele a i devojke a i ja dok sam bio dole nisam dozvoljavao nikome bez rukava i pantalona ispod kolena udje u crkvu. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 ...хвала нећу даље читати, не замери, за неколико дана пуним шездесет година... Pa onda smo skoro generacija... :good2: "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Интересантно... Значи, опет други треба да се мењају, а не ја. Pa dok se ja ne promenim lepo bi bilo da mi se pomogne, zar ne? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Интересантно... Значи, опет други треба да се мењају, а не ја. Ма није проблем никакав, могу ја да гледам преко главе, бар већине дама. Има лепих икона на иконостасу, никакав проблем. Само ви дођите на службу, лако ћемо за мене. Проблем је у мени, истина. Ја треба да се мењам, без сарказма. Срђан Шијакињић, Ivka, Anette and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Pa dok se ja ne promenim lepo bi bilo da mi se pomogne, zar ne? Наравно. Само што се ја нећу мењати док год будем чекала да се, ето, "нешто деси са мном", тј. док будем "чекала тренутак промене". "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Не покушавам да пребацујем одговорност. Само сам био искрен у нади да ће то покренути сажаљење према мени (нама) грешном. Радите како вам драго. 8086.gif Нисам приметио да је таква ситуација. Кад сам почео да идем на службе махинално сам стао на леву страну. Чим сам схватио шта је ред прешао сам десно и од тад не мрдам. У мојој цркви више жене прелазе на десну страну, на пример. A ko ce mene da zali? Svako vidi ono sto ga zulja/smeta. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Sreco moja ja sam ti kao stena. Dje si Petre JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Pa kada se malo prisetim imao sam prilike da gledam kada vladika Atanasije izbacuje uz crkve mladice u papucama i majcama na bretele a i devojke a i ja dok sam bio dole nisam dozvoljavao nikome bez rukava i pantalona ispod kolena udje u crkvu. Ajd sad bas izbacivanje. Vise sam za cvrste i ljubazne reci "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 ...убиће те журба Ја када почнем 'журити' обично кажем себи, Тања, у великој си журби на путу за нигде. Станем да с' одморим. Срђан Шијакињић, Лапис Лазули and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Ajd sad bas izbacivanje. Vise sam za cvrste i ljubazne reci Pa ljubaznim recima se i prvo pokusalo da ih navedemo da odu do kapije i obuku ono sto tamo ima pa da se vrate ali gospoda i gospodje nece. E onda je sledilo molim vas vratite se nazad. Uopste treba znati kako se treba obuci kada se ide i gde i to smatram najobicnijom kulturom. I mislim da to cak i najnizi slojevi drustva znaju nego je problem u lenjosti i jos ponecemu. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 ...убиће те журба, Трифке, боље да си остао у херцеговском кршу... Ovo je novina za mene obicno mi kazu da sam spor ali ajde neka ti bude. A sto se krsa tice, hvala na preporukama ali mislim da je to ipak moja stvar. Zar ne? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука