Jump to content

Уметничка "слобода"?!

Оцени ову тему

Гост

Препоручена порука

Biljana Cincarević izložbom protiv crkve     

Zabava - Fotografija | SrbijaNet | 14 septembar 2009 

Biljana Cincarević otvoriće u ponedeljak 21. septembra u Domu omladine izlozbu pod nazivom “Gospode pomiluj”.

- Ova konceptualna izlozba posvećena je kritici klera – korumpiranog sveštenstva koje ne obavlja svoju dužnost u skladu sa opisom posla, već zloupotrebljavajući svoj položaj podleže korupciji, nemoralu i bludu, bavi se politikom i podgreva nacionalizam, skriva i aminuje zločine i zločince. – kaže slikarka i dodaje:

- S obzirom da je Crkva "zaštićena“, te nije slobodno i dozvoljeno javno kritikovati "one koji zastupaju Boga“, ovom izložbom se izriče kritika administraciji Crkve.

U daljem objašnjenju koncepta izložbe kaže se da religija ima neprikosnoveni status nečega što se ne dovodi u pitanje i ne podleže kritici. Istorijski gledano vernici (bilo koje hrišćanske crkve) su imali legitimno pravo da ubiju svakoga ko bi se usudio da postavlja pitanja i kritikuje. Crkva kontinuirano manipuliše i obmanjuje narod.

Ova konceptualna postavka razbija tabu i nedodirljivost Crkve, predočava pogubno mešanje u državne poslove i politiku, pohlepu, nebrigu za siromašne, njihov direktni uticaj na pad morala i odsustvo milosrđa, kao i potpirivanje međunacionalnih i verskih ratova.

Izložba nema za cilj da kritikuje Boga i veru, već versku administraciju koja se krije iza Boga i neopravdano u njegovo ime čini pogubna dela i time ljude odvraća od sebe.

Elementi izlozbe su fotografije, instalacija i performans, a biće otvorena do 24. septembra 2009.

Подели на овим сајтовима

Biljana Cincarevi? izložbom protiv crkve     

Zabava - Fotografija | SrbijaNet | 14 septembar 2009 

Biljana Cincarevi? otvori?e u ponedeljak 21. septembra u Domu omladine izlozbu pod nazivom “Gospode pomiluj”.

- Ova konceptualna izlozba posve?ena je kritici klera – korumpiranog sveštenstva koje ne obavlja svoju dužnost u skladu sa opisom posla, ve? zloupotrebljavaju?i svoj položaj podleže korupciji, nemoralu i bludu, bavi se politikom i podgreva nacionalizam, skriva i aminuje zlo?ine i zlo?ince. – kaže slikarka i dodaje:

- S obzirom da je Crkva "zašti?ena“, te nije slobodno i dozvoljeno javno kritikovati "one koji zastupaju Boga“, ovom izložbom se izri?e kritika administraciji Crkve.

U daljem objašnjenju koncepta izložbe kaže se da religija ima neprikosnoveni status ne?ega što se ne dovodi u pitanje i ne podleže kritici. Istorijski gledano vernici (bilo koje hriš?anske crkve) su imali legitimno pravo da ubiju svakoga ko bi se usudio da postavlja pitanja i kritikuje. Crkva kontinuirano manipuliše i obmanjuje narod.

Ova konceptualna postavka razbija tabu i nedodirljivost Crkve, predo?ava pogubno mešanje u državne poslove i politiku, pohlepu, nebrigu za siromašne, njihov direktni uticaj na pad morala i odsustvo milosr?a, kao i potpirivanje me?unacionalnih i verskih ratova.

Izložba nema za cilj da kritikuje Boga i veru, ve? versku administraciju koja se krije iza Boga i neopravdano u njegovo ime ?ini pogubna dela i time ljude odvra?a od sebe.

Elementi izlozbe su fotografije, instalacija i performans, a bi?e otvorena do 24. septembra 2009.

Gospode da ti nisi dotakao moje srce mozda bi i ja bio jedan od ovih ljudi koji su protiv Crkve
Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

"Изложба" Биљане Цинцаревић,под називом "Господи помилуј",од пре пар месеци....

Постављена слика

Дело "Са рибом"

Постављена слика

Дело "Змија"

Постављена слика

Дело "Журба"

Постављена слика

Дело "Спаљивање књига"

Постављена слика

Дело "Трпеза"

Постављена слика

Дело "Биљана на ломачи"

Постављена слика

Дело "Деца"

Постављена слика

Дело "Ордење"

.....

Ваш коментар?  :drugarstvo:

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Извињавам се на дуплирању теме,али овде се може полемисати и о другим "слободама" у обради фотограгифије...тј. не само о Биљани Цинцаревић,на жалост,таквих "уметника" има у изобиљу...

А,иначе,мене највише нервира ова комуњара,пардон анархосиндикалац,Ратибор Тривунац! Он још живи у '48!

Подели на овим сајтовима

Bože Gospode, čime se sve ljudi ne bave...mislim, naježila sam se koliko je grozno:Ja bih njoj  indijanac

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

А мени је најодвратније ово дело "Деца",поготово јер "свештеник" има кармин.  :)joooj joooj

Подели на овим сајтовима

Уметничка слобода је далеко од уметности и слободе у овом случају. Шта рећи? Неке ствари не треба коментарисати када се њихова болест нигде не зауставља.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Kako je to bolesno a protura se pod veo umetnosti.  319.gif

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...