Jump to content

Судбина пуковника Гадафија

Оцени ову тему

Шта ће бити са Гадафијем кад га ухапсе?  

23 члановâ је гласало

1. 1. Шта ће бити са Гадафијем кад га ухапсе?

• Изручиће га Хагу,и добити максималну казну.
      3
    • Судиће му се у Либији,и претиће му смртна казна.
      10
    • Добиће азил у некој пријатељској земљи (нпр.Венецуела)
      10

Препоручена порука

• Одговори 99
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Unmeddling with the affairs of other nations, we had hoped that our distance and our dispositions would have left us free, in the example and indulgence of peace with...

Томас Џеферсон

L E P O T A

Еееее... Где су данас такви генијалци...

jefferson.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Него јел баш мораш да причаш званичну америчку причу, па ниси ти брате Саркози или Берлускони.

Ali REVOLUCIJA !   Ali ali ali... BORCI ZA SLOBODU !  

ALI OKRUTNI DIKTATOR !

ALI ZAŠTITA STANOVNIŠTVA !

Подели на овим сајтовима

Unmeddling with the affairs of other nations, we had hoped that our distance and our dispositions would have left us free, in the example and indulgence of peace with...

Томас Џеферсон

L E P O T A

Еееее... Где су данас такви генијалци...

Stvarno ne znam nijednu zemlju koja je imala takve temelje. Često ne mogu da se naoduševljavam, ali stvarno.

Подели на овим сајтовима

Гадафијево обраћање народима света:

Обраћање народима света

Мoамер Гадафи

Угњетени људи света, борба је почела!

Не очајавајте, помоћ је скоро ту. Знате ли да је данас Ноћ предодређења?[1] Она је боља од хиљада других ноћи, она је судбина, када су небеса хиљаду пута више отворена за ваше молитве.

Гледајте шта се догађа у Америци! Зар смо их ми гађали нашим ракетама? Не, они су дошли и туку по нама, 64 удара по Баб ал-Азизији, која је сада разрушена, а ја сам на крају морао да напустим свој дом, где су они убили толике невине људе. Али ја никада нећу напустити Либију и исход те борбе је – или победа, или смрт.

Вама у Сједињеним Америчким Државама: Ја нисам ваш вођа. Ако се налазите у тој пропалој држави, требало би да се спремате да је напустите. Идите у Венецуелу! А ако останете, пратите мог заменика, духовног вођу и министра Луиса Фаракана (Louis Farrakhan). Послушајте га – он ће знати да вам каже све што треба знати о развоју догађаја.

Вама у Европи: Будите спремни да се удавите у догађајима и клеветама. Премало вас се подигло. Ви ћете морати одговарати за последице, а најбољи међу вама треба да иду у Африку. Идите у западну Африку. У северној Африци више није безбедно, сада када је цели регион постао бојно поље. У западној Африци моћи ћете да се скућите и нађете добар посао.

Вама у Србији: Ви сте прави пријатељи Либије, и ви сте уз мене. Не очајавајте, пацови су окачили заставу само на једну зграду од милион. Ви можете изрезати заставу од зелене тканине, у размери 2:1 – и то је ваша застава, застава народне власти, наде, истине и будућности.

Свима вама у свету, који подржавате истину, слободу, Џамахирију – окачите ту заставу на милионе кућа, аутомобила. Зелена застава је ваша и припада свим масама света. У зору народне власти и краја влада̂, ми смо изабрали зелену заставу и учинили његову боју и размере једноставним за све. Изаберите било коју зелену боју! Изрежите га један напрема два, и окачите свуда, носите са собом!

Ускоро ће се зелена застава вијорити широм света, како владе буду падале јер су изневериле своје народе, док сам ја лично учинио више од свих њих. Они су служили разним господарима. Они никада нису имали намеру да служе народу, никада! Они су туђе власништво. Они ништа не раде за вас. Игноришите их, и они ће нестати. Припремите се, образујте комитете, отворено или тајно, покрените своје месне матабе,[2] како би се сусретали и размењивали информације. Планирајте пут напред. Зелена застава припада свима вама.

Џамахирија[3] је будућност, свуда. Мноштво самоуправних заједница, народни конгреси и народни комитети. Зелени комитети – ту да предводе, бране, разобличују, позивају и показују пут народне власти. Све то пише у Зеленој књизи – прочитајте је, копирајте је, поделите је са другима. Користите своје сопствене системе комуникација, не ослањајте се на непријатеља! Направите своје сопствене комуникације! Преузмите ресурсе у своје руке, немојте се плашити моћи, владајте њом! То је ваша моћ, ваше богатство, и ваше оружје, које су владе, банке и војске отеле од вас.

Не можете тражити од других да вас представљају. Не можете лоповима поверити своје богатство. Не можете захтевати од других да се боре и гину у ваше име, да вас бране. То ја ваша човечанска одговорност, и када ово учините, свет ће постати слободан, организован по систему џамахирије, а слобода, срећа и изобиље постаће доступни свима.

Епоха влада приближава се крају и они се боре за ваздух. Они очајавају. Они су банкротирали, не само финасијски, они су банкротирали морално, религијски, образовно, интелектуално и идејно, и за њих нема пута напред. Они се налазе пред пропашћу. Та пропаст је добра за народе света, који се пате јер нису слободни.

О, добри народе света, знај да Ислам није оно што вам представљају незналице које од молитве праве јавну представу, а у стварности служе шејтану. Ислам, то је покоравање вољи Алаха, једног Бога целог човечанства. Ово је ноћ молитве. Ваше молитве биће услишене. Сви сте ви Муслимани, који се молите и не стављате никога испред Алаха.

Људи Босне, многи од вас су заведени, многи Арапи су бескорисни и слаби. Српски народ, који су Хришћани, као и други, могу бити ближи Богу. Постоји само један Бог. Тај Бог је са истином, где год се она налазила – читајте Куран да би знали истину и не слушајте оне који хоће да вас заведу. Јер ако је Бог са вама, ко може да вам се супротстави?

Какав Шеријат тражите мимо онога који већ имамо, јер ја сам први преточио Куран у Друштвени закон у Џамахирији. Тражите Шеријат неправде? Тлачења? Кукавичлука? Убиства? Лудила? Дроге? Је ли Шеријат то, што диже наоружане пацове, и допушта има мучења, силовања, крађу? Не! То није Шеријат, то игнорише све што пише у Курану.

Молитве ће бити услишене. Више од четрдесет армија кренуло је против мене само зато што сам говорио истину, само зато, што лоповима нисам дао да мимо мене прођу у Африку. Африци сам обећао да је нећу издати. Обећао сам свету, милионима који ме носе у срцима, да ћу се борити до краја.

Не верујте њиховим трубама! Ко год слуша трубе, чини грешку. Имате своје матабе, где можете добити информације, састајати се и просуђивати. Не обраћајте пажњу на њих. До сада би требало да вам је јасно. Ватра је вода, вода је ватра. Знајте да је будућност ваша, владе су готове, а нова епоха народних маса се приближава, као што и предвиђа Зелена књига.

Ја вас чујем. Многе ваше поруке долазе до мене. Не могу вам одговарати појединачно, али делима ваш бол. Неки од вас су толико потресени лажима последњих дана, да су чак размишљали о самоубиству. Не! Никада, самоубиство није опција, не када се налазимо пред великом победом. Цена ће бити висока, али не смемо посустати.

Видим вас, Африканци, широм света, чак и у Аустралији, ваше слике долазе до мене. Видим вас како скупљате новац да помогнете источној Африци. Белци су они који су донели ове проблеме и одсекли нас од наше браће и сестара, којима је потребна наша помоћ. Хвала вам на молитвама! Али сачувајте свој новац! Боље га употребите борећи се против ових угњетача!

Образујте међу собом зелене комитете, састајте се тајно или јавно! Закуните се на верност Зеленој повељи! Проучите Зелену књигу! Региструјте своје народне конференције, охрабрите друге широм света, спремите се за будући светски конгрес о злочинима против човечности, имате шест месеци да се спремите.

Март следеће године може постати највећи народни конгрес, а ви то можете да остварите. Спремите се већ сад! Направите интернет страницу – такву, да на њој буду набројани сви злочини. Док се ми боримо да одбранимо своју земљу, ви се борите на бојном пољу истине, јер оловка је моћнија од мача.

Неки од вас су дошли до наше западне границе, али морате да се вратите. Имате породице о којима морате да бринете. Сада је пут слободан, али НАТО неће дозволити мир. Они се плаше примера Велике Џамахирије. Они могу уништити наше материјалне успехе, али не могу уништити истину. Што више буду покушавали, то ћемо их више побеђивати, јер победа је уз народ, никада уз угњетаче.

Хиљаде чекају на различитим станицама, видим вас у Танзанији у Конгу, Гани, Нигерији и многим другим крајевима Африке. Како да пређете пустињу до Либије? Уместо тога, групишите се ту где јесте! Битка изгубљена у Либији доћи ће до вас. Будите спремни за њу. Спремите замке за нападаче. Браните свој кутак!

Афричке владе су слабе. Оне контролишу само неколико градских центара. Они често уопште не служе, и народ живи без њих. Оне вам неће стајати на путу када дође време. Они су сиромашни. Опљачкали су их расисти, колонијалисти, бели лопови са севера. Супротставите им се само ако се они супротставе вама! Будите спремни! Изградите своје матабе! Браните свој континент!

Они могу нападати са својим бомбама, али ми бранимо истину! Они се никад не боре са нама прса у прса. Они су само кукавице, болесни, поремећени, крију се иза машина, јер они никада не смеју изаћи на очи Африканцу један на један. Афричка деца могу да поразе било ког белог плаћеника, зато се они сакривају и, пуни мржње, уништавају издалека.

Не дајте им да вас искориштавају! Будите јединствени! Изградите своју одбрану, јер они долазе код вас, ако успеју да прођу Либију. Ако униште Либију, нападните их с леђа!

Ибегавајте борбу где год можете! Непријатељ жели да нас све заглави на бојним пољима, жели да нас све баци у рат. Афганистан је сада са нама, Ирак је са нама, Венецуела је са нама. Ми хоћемо мир. Ми хоћемо правду. Радите за конференције о злочинима против човечности, користите своје мреже матаба, јер матабе су седишта зелених комитета, идите напред, победа је наша!

(Обраћање Муамера Гадафија 24. августа 2011. године преко сателитског телефона. Превео са руског и енглеског Никола Танасић.)

--------------------------------------------------------------------------------

[1] Ноћ предодређења (Ноћ моћи, لَيْلَةِ الْقَدْرِ, Laylat al-Qadr) је празник који се слави на 27 ноћ Рамазана у част откровења Мухамеду прве суре Курана 610. године у пећини Хира, на планини Дабал ан-Нур. Примедба руског преводиоца.

[2] „Матаба“ је месна заједница и једна од ћелија народне власти у Гадафијевој Либији. Сам Гадафи их описује на следећи начин: „Лингвистички, то је најчасније место. Револуционарно – то је штаб, где се раволуционарне снаге налазе да организују своје дневне, недељне, месечне и годишње планове.) Сусрети и разговори помажу свима да постану самосвесни.) А опет, политички, то је склониште, уточиште, и „melting pot“, то је простор слободне земље где се одржавају састанци активиста, слободних побуњеника, љубитеља мира и слободе, угњетаних и ускраћених људи нашег света. (Муамер Гадафи, Зелена повеља, http://www.greencharter.com/files/mathaba.htm). Примедба преводиоца.

[3] Супротно српском колоквијалном изразу за „исламску државу“, „џамахирија“ је лично Гадафијева кованица, игра са арапском речи „џумхурија“ („политеја“, „република“), тако да се истакне народност и масовност (у смислу српског жаргонског „турцизма“ – оно „џумле“) републике и добије нешто што би била „народна република“ или „народна власт“. Пре свега захваљјући неадекватној употреби термина током рата у Босни, код Срба се термин везао за исламистичке поретке попут талибанског Афганистана или Саудијске Арабије, и обично не асоцира на социјалистичке идеје које му леже у темељу. Упореди http://sr.wikipedia.org/wiki/Џамахирија. Прим. прев.

Подели на овим сајтовима

http://www.kurir-info.rs/planeta/moamer-srbi-vi-ste-mi-pravi-prijatelji-118022.php

Poslednje obraćanje Moamera Gadafija

MOAMER: SRBI, VI STE MI PRAVI PRIJATELJI

86326.jpg

Poslednje obraćanje Moamera Gadafija

MOAMER: SRBI, VI STE MI PRAVI PRIJATELJI

(48) Send to friend Print Subota, 27. Avgust, 2011.| Autor:

Moamer Gadafi se u sredu možda i poslednji put obratio naciji, ali i narodima sveta. Počasno mesto u njegovom obraćanju zauzeli su Srbi. Sa sajta Nove srpske političke misli prenosimo najvažnije detalje iz Gadafijevog obraćanja.

„Libijski narode, ugnjeteni ljudi sveta, borba je počela!

Ne očajavajte, pomoć je skoro tu.

Gledajte šta se događa u Americi! Zar smo ih mi gađali našim raketama? Ne, oni su došli i tuku po nama; 64 udara po Bab el Aziziji, koja je sada razrušena, a ja sam na kraju morao da napustim svoj dom, gde su oni ubili tolike nevine ljude. Ali, ja nikada neću napustiti Libiju i ishod te borbe je ili pobeda, ili smrt.

Vama u Sjedinjenim Američkim Državama: Ja nisam vaš vođa. Ako se nalazite u toj propaloj državi, trebalo bi da se spremate da je napustite. Idite u Venecuelu! A ako ostanete, pratite mog zamenika, duhovnog vođu i ministra Luisa Farakana. Poslušajte ga - on će znati da vam kaže sve što treba znati o razvoju događaja.

Vama u Evropi: Budite spremni da se udavite u događajima i klevetama. Premalo vas se podiglo. Vi ćete morati da odgovarate za posledice, a najbolji među vama treba da idu u Afriku. Idite u zapadnu Afriku. U severnoj Africi više nije bezbedno sada, kada je ceo region postao bojno polje. U zapadnoj Africi moći ćete da se skućite i nađete dobar posao.

Vama u Srbiji: Vi ste pravi prijatelji Libije i vi ste uz mene. Ne očajavajte, pacovi su okačili zastavu samo na jednu zgradu od milion. Vi možete izrezati zastavu od zelene tkanine, u razmeri 2:1 - i to je vaša zastava, zastava narodne vlasti, nade, istine i budućnosti.

O, dobri narode sveta, znaj da islam nije ono što vam predstavljaju neznalice koje od molitve prave javnu predstavu, a u stvarnosti služe šejtanu. Islam, to je pokoravanje volji Alaha, jednog Boga celog čovečanstva. Ovo je noć molitve. Vaše molitve biće uslišene. Svi ste vi muslimani koji se molite i ne stavljate nikoga ispred Alaha.

Ljudi Bosne, mnogi od vas su zavedeni, mnogi Arapi su beskorisni i slabi. Srpski narod, koji je hrišćanski, kao i drugi, može biti bliži Bogu. Postoji samo jedan Bog. Taj Bog je sa istinom, gde god se ona nalazila. Čitajte Kuran da biste znali istinu i ne slušajte one koji hoće da vas zavedu. Jer, ako je Bog sa vama, ko može da vam se suprotstavi?

0911_sport

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

FJODOR JAKOVLJEV: ŠTA SE STVARNO DOGODILO 21. AVGUSTA U TRIPOLIJU

ponedeljak, 29 avgust 2011 21:01

Ruski bezbednosni ekspert tvrdi da je iskrcavanje NATO-komandosa doživelo krah, pa su ulice Tripolija bile posejane leševima okupatora

Komentari nezavisnih blogera po internetu postali su tekovina čak i tzv. „nezavisnih" zapadnih medija, pa se već na stranicama desetina uticajnih evropskih i američkih novina otvoreno piše da su u napadu na Tripoli neposredno učestovale specijalne jedinice Engleske, Francuske, Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Faktički, re; je bila o kopnenoj operaciji tih zemalja protiv libijskih oružanih snaga. Desant na Tripoli izvršio je Drugi puk francuske Legije stranaca, i uopšte se ne radi ni o kakvim „mirovnim specijalnim operacijama" ili o pružanju „pomoći" tzv. „pobunjenicima", već o obuhvatnoj kopnenoj agresiji Zapada.

Nije zapadna štampa na iznenađujući način „progledala" niti je poželela da govori istinu, nego su „slobodni" i „nezavisni" mediji dobili instrukciju da promene izveštavanje o događajima u Libiji. Nova instrukcija usledila je zato što je iskrcavanje koalicionih komandosa 21. avgusta doživelo krah, pa su ulice Tripolija bile posejane leševima okupatora koji nisu imali sreće. Bilo ih je u tolikom broju da je to bilo nemoguće prikriti.

Kroz zube se morala priznati pogibija čak četristo komandosa koje su „nezavisni mediji" nazivali „ustanicima" priznajući i ranjavanje još otprilike dve hiljade specijalaca, mada je ta brojka uveliko smanjena.

Za one koji površno prate događaje u Libiji ovakve brojke o gubicima „ustanika" izazvale su veliko čuđenje. Jer ispostavilo se da su za jedan dan borbi samo u Tripoliju oni imali znatno veće gubitke nego za pola godine borbi na svim libijskim frontovima. A to uopšte nije nije za čuđenje. Za razliku od „pobunjenika", koje sami Libijci nazivaju „pacovima" i koji pri najmanjem otporu okreću svoje džipove i beže, dobro plaćeni komandosi-profesionalci savesno su se trudili da izvrše poverene zadatke. A nisu imali kuda da beže pošto ih tamo odakle su došli niko nije očekivao bez pobede niti bi bio spreman da im plati za neizvršeni zadatak.

Međutim, specijalcima nije ni bilo naređeno da „osvoje Tripoli". To niko nije ni planirao, tako da je to bila još jedna u nizu natovskih dezinformacija. Probrane glavoseče raznih nacionalnosti imale su savršeno konkretan cilj - likvidaciju Gadafija i njegove porodice! To potvrđuje i sam karakter borbenih dejstava jer je njihov glavni udar nije bio usmeren na osvajanje najvažnijih objekata u libijskoj prestonici, nego isključivo na pretpostavljene tačke boravka Gadafija i njegove porodice. To potvrđuje i jasno vremenski usklađena propagandistička kampanja „nezavisnih" medija, koji su imali zadatak da na vreme javljaju o glavnim događajima operacije - zarobljavalju, hapšenju i pogibiji Gadafija i članova njegove porodice.

SMRT KATARSKIH SPECIJALACA

Za svaki slučaj bila blagovremeno isfabrikovana i fotografija „mrtvog Gadafija". Računica je bila da će, posle objavljivanja informacije o njegovoj likvidaciji, Gadafiju lojalne jedinice obustaviti otpor. Ovaj trik uopšte nije nov i uspešno su ga koristili specijalci KBG SSSR 27. decembra 1979. godine prilikom smene režima Hazifule Amina. Tada je nekoliko relativno malih grupa - između 15 i 30 ljudi - bukvalno za nekoliko sati uzelo pod kontrolu sve važne objekte prestonice Avganistana, uključujući i dobro čuvano ministarstvo odbrane, generalštab, policiju i, naravno, samu Aminovu rezidenciju dvorac Tadž-Bek. Sve je urađeno uz minimalne gubitke među komandosima.

Ta sovjetska specijalna operacijam, kojoj nema ravne u istoriji specijalnih službi, sa pravom se smatra „akademskom" i izaziva neskrivenu zavist kod konkurenata, koji je podrobno izučavaju u svojim nastavnim centrima. Bezuspešno, kao što je i Tripoli pokazao.

Počnimo od elemenata samog plana operacije „Sirena", koji su postali poznati libijskoj obaveštajnoj službi, pa je većina NATO komandosa upala u zasede u koje su ih uveli lokalni vodiči iz redova „potkupljenih" meštana. Nije im čak pomoglo ni to što su jednog od Gadafijevih sinova - Muhameda - uspeli da namame i zarobe uz pomoć dopisnika katarske televizije Al-Džazira planirajući hapšenje za vreme intervjua. Informacija o njegovom hapšenju bila je usaglašena sa zapadnim medijima - koji su je unapred objavili - ne znajući da hapšenje Gadafijevog sina nije uspelo. Kao ni ostalih članova njegove porodice.

Sreće nije imala čak ni grupa katarskih specijalaca, koja je imala, reklo bi se, najlakši zadatak - da ubije Gadafijevu ćerku Ajšu jer je jedna sitna devojka iz njenog obezbeđenja uspela da ustreli petnaestak katarskih glavoseča pre nego što su shvatili šta se događa, dok su preživeli sramno pobegli.

Zapadni mediji odustali su od plasiranja ostalih pripremljenih falsifikata o hašenju ostalih članova Gadafijeve porodice tek posle kraha njihovih dezinformacija od navodnom hapšenju Muhameda i Saifa al Islama, kao i o tobožnjoj sahrani njihovog trećeg brata Hamisa Gadafija. A odustali su tek pošto je Muhamed Gadafi, zajedno sa ocem, telefonirao predsedniku FIDE (Svetska šahovska federacija) Kirsanu Iljumžinovu u Rusiju, dok su se druga dvojica swinova pojavila pred zapadnim dopisnicima u Tripoliju.

Umesto toga, zapadni mediji počeli su da nemilice vrte video-klipove o navodnom slavlju „mirnih" stanovnika Tripolija na Zelenom trgu zbog pada Gadafijevog režima. Ali, pošto se preko interneta mogu organizovati ne samo cele revolucije, nego i povezivati blogeri-kontrarevolucionari", vrlo brzo se ustanovilo da je „narodno likovanje" zapravo snimljeno u Kataru, na mestu gde su prethodno bile postavljene kulise.

A pošto oni koji su kulise postavili nisu računali na oštro oko pedantnih blogera, brzo se razotkrilo gde su sve izošljarili. Ispostavilo se da su u kadru palme umesto kedra, da se druga palma našla na pogrešnom mestu, a da na trećem nije bilo prozora. Stvari još gore stoje sa onim što su „nezavisni" mediji sami snimali.

Tako je BBC, umesto mirnih žitelja koji likuju povodom svrgavanja Gadafija u Libiji, pokazao Indiju. (Vidi link)

„SASOVCI" U ODEĆI „POBUNJENIKA"

Još originalnije je postupio CNN. Očito pomešavši svoj aktuelni zadatak sa nekim sledećim, urednici ovog kanala su na pokazanoj karti označili mesto budućeg udara NATO. U svakom slučaju, u njihovom izveštaju se Tripoli našao na mestu Damaska. (Vidi link)

O ulozi samih „pobunjenika" u libijskim događajima moglo bi se čak i ne govoriti s obzirom da je ministarstvo odbrane Velike Britanije, prema izveštaju „Dejli Telegrafa", samo priznalo da su se vojnici 22. puka Posebne vazdušne službe (elitne jedinice britanskih specijalaca - SAS) ne samo nalazili na teritoriji Libije već nekoliko nedelja nego i da su, preobučeni u tradicionalnu arapsku odeću i koristeći isto oružje, da se ne bi razlikovali od libijskih pobunjenika - najdirektnije učestvovali u borbama.

Specijalisti SAS u početku su razrađivali operaciju „Zauzimanja Tripolija", mada je u suštini bila reč o likvidaciji Gadafija i njegove porodice. „Dejli Telegraf" čak svedoči: „Pošto je za Gadafijevu glavu raspisana nagrada od milion funti (1,7 miliona dolara), vojnici i oficiri 22. puka Posebne vazdušne službe dobili su naredbu premijera Dejvida Kamerona da rukovode snagama pobunjenika, čiji je zadatak da tragaju za Gadafijem. To znači da je britanski premijer svojim glavosečama, koji su u državnoj službi, dao ličnu naredbu da, bez istrage i suda, ubiju građanina druge države, i to za novac.

Nije li ovo zaista „demokratično"? Ili će pre da bude da je ovo akt međunarodnog terorizma, koji podleže krivičnom gonjenju?

U svakom slučaju, prema mišljenju američkog demokratskog kongresmena Denisa Kusiniča, koji je objavilo list „The hill", „upravo sada vođstvo NATO čini opasan presedan jednostranog napada na suverenu državu". On je nazvao učešće zapadnih zemalja u građanskom ratu u Libiji „nezakonitim". Prema njegovom mišljenju, nepozivanje rukovodstva NATO na odgovornost za pogibiju civilnog stanovništva od NATO bombardovanja značiće trijumf novog međunarodnog banditizma. (Vidi link)

Takvo mišljenje postoji čak i u SAD, a u Rusiji? Još u martu je stalni predstavnik Rusije u NATO Dmitrij Rogozin surovo izjavio da će „kopnena operacija biti okvalifikovana kao okupacija Libije, što je u direktnoj suprotnosti sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN. To je bilo na mestu pošto se u rezoluciji 1973 direktno ukazuje da mora biti „isključena mogućnost boravka inostranih okupacionih snaga u bilo kom vidu i na bilo kom delu libijske teritorije".

I šta sad - kada je kopnena operacija „inostranih okupacionih snaga" već počela i kad o njoj već otvoreno pišu mediji? Nije suvišno ukazati da nad teritorijom Libije „visi" ruski vojni satelit putem koga generalštab Rusije ima mogućnost da u on lajn režimu dobija informacije o svim događajima u Libiji. I šta? Zar ruski vojni stručnjaci nisu videli desant stranih komandosa na teritoriju Libije? Isto tako: kako to da ranije nisu primetili da Francuska naoružanim pobunjenim plemenima isporučuje helikoptere?

S obzirom na sve ovo, zar sa istim uspehom građani Rusije ne bi mogli jedino putem Interneta saznati za desant komandosa NATO na Crveni trg ili Kremlj? Ili iz vesti onog istog CNN?

Fakti

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Postavljajte linkove za svaki clanak, da znamo odakle je...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Postavljajte linkove za svaki clanak, da znamo odakle je...

извињавам се

http://www.standard.rs/vesti/41-svet/8255-fjodor-jakovljev-ta-se-stvarno-dogodilo-21-avgusta-u-tripoliju-.html

оригинал чланак

http://fakti.org/glob-otpor/kopnena-operacija-nato-protiv-libije-i-gadafija

1311883211_yakovlev1.jpg

Фјодор Јаковљев

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

ma da do sada su ziveli fantasticno ; istina samo na dnevniku, Drzava koja bi po svim merilima trebala biti bogatija od saudijske Arabije je bila siromasna kao Siera Leone.

Baš zanimljivi podaci. Imaju HDI najveći u Africi i investicije u drugim zemljama u vrednosti od više desetina milijardi $.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...