Jump to content

Разговор са владиком Григоријем, недеља 21. август у 20:10 (РТРС)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

vladika-grigorije1.jpg

„Ми овдје не можемо бити гости, чак ни повратници. Ми смо овдје своји на своме и то је оно што нам даје велику предност“. Овако владика Григорије који је након 18 година вратио сједиште Епархије захумско-херцеговачке и приморске у Мостар говори о Србима у долини Неретве. Знају ли данас Срби значај Мостара, некада најважнијег културног центра Срба? У Интервју за Телевизију Републике Српске у недјељу у 20:10 погледајте зашто владика Григорије за Републику Српску каже да је тешко стечена имовина која се мора чувати али и зашто сматра да се Срби не смију одрицати онога што није у њеним границама. Владика Григорије гост Телевизије РС у недјељу у 20:10.

http://www.rtrs.tv/av/player.php?id=3662&x=0

Ако неко буде гледао, молим да сними емисију. Знам да имамо и чланове форума који раде у РТРС, па би било добро да нам овај снимак доставе после премијере.

Подели на овим сајтовима

Надам се оче Иване да ће то неко снимити и поставити да одгледамо или бар неки линк где ће моћи да се погледа . 4chsmu1

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

УПРАВО ГЛЕДАМ ПРЕКО ЛИНКА http://www.nettelevizor.com/Televizija-RTRS-Banjaluka.html

(Изговорио је оно што ја приватно одавно мислим, да су најбољи Срби, Срби из Бањалуке - не зато што ми је родбина оданде него јер сам их упознала и упоредила са Србима из Бгд рецимо - - небо и земља).

Подели на овим сајтовима

Надам се оче Иване да ће то неко снимити и поставити да одгледамо или бар неки линк где ће моћи да се погледа . :)

Већину својих емисија РТРС касније објави на сајту у одјељку Архива тј. http://rtrs.tv/arhiv/index.php. Надам се да убрзо бити постављена.

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Надам се оче Иване да ће то неко снимити и поставити да одгледамо или бар неки линк где ће моћи да се погледа . мајкл

Већину својих емисија РТРС касније објави на сајту у одјељку Архива тј. http://rtrs.tv/arhiv/index.php. Надам се да убрзо бити постављена.

Управо тако. Биће то убрзо постављено на сајт РТРС-а.

0110_hahaha 0110_hahaha

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости

Јуче сау ми се десиле веома ружне ствари, које ме већ дуже време веома жалосте јер сам чуо негативне коментаре од човека кога волим свим срцем. И то није први пут, то се понавља вечћ једно дуже време без икаквог разлога, без икаквих основа. Просто, ти коментари су приче рекла-казала без икаквог утемељења али које том мени веома драгом човеку говоре људи који другога желе да униште јер у њему виде свој неуспех. Управо, сада ме је Владика Григорије утешио са овим што је говорио. То је крст који морам да носим ако мислим и даље да се бавим неким одговорном дужношћу у Цркви. Да нисам своју службу и све оно што радим схватио озбиљно, не бих имао тих проблема, био бих потпуно "небитан лик". Овако, ситуација се драстично мења, па ће зато да се провлаче разне ствари које немају никакве везе са мном.

Као што каже Владика Григорије, некада су људи лагали да би себе мало подигли, а данас лажу да би друге упропастили и уништили.

Подели на овим сајтовима

Hvala, i dobrodosao na forum... thank_you777

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ево неких цитата из емисије (нисам неки стручњак за ијекавицу, тако да исправите ако има словних грешака)

Владика Григорије:

Сав свијет је подијељен. Свијет је подијељен на исток и запад, на сјевер и југ, на разне религије, на разне системе, друштвене, политичке, економске. Питање јединства свих људи је универзално питање - могу ли људи да се уједине, могу ли да превазиђу подијеле?

Водитељка: Да стално се то заједништво потенцира. У којој мери је оно могуће? Шта Ви мислите о томе?

Па у мјери у којој људи буду трпељиви и пажљиви једни према другима. Та подијељеност је прије свега плод нетрпељивости и мржње, нетрпељивости и непажљивости, нетрпељивости и зла! Ако се боримо против тога трпељивошћу и пажњом, за сваку ријеч, за сваки корак, онда је могуће. (~ 18. мин.)

...Само добротом. Требало би да постане срамота све што није добро. Да постане срамота лаж, да се врати да то буде срамота.Да буде срамота крађа, да буде срамота оговарање, клеветање, ружење другога. Да буде срамота рађење о глави другоме. И да буде срамота нерад. Ако није тако онда се све обрће, онда постане срамота рад. онда постане срамота кад си ти добар. Кад је неки ђак некад био одличан то је било добро. Сад кад је одличан он је у проблему. То су ствари које се, онако некако, чудесним неким духовним законима изврну. И то је проблем. Али с тим проблемом се треба срести и треба га покушати ријешавати. (~ 25. мин.)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...