XIO Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Људи се не деле на вернике и атеисте. Деле се на оне који су дубоко размислили о смрти и пролазности и оне који су остали у вртићу. Управо тако... вернике и атеисте... баш тим редоследом којим си набројио. Не прихватити своју смртност и пролазност, него уместо тога веровати без икаквог основа да те после смрти чека некакав ''вечни живот'' и не само то него верчни живот испуњен некаквом немогуће великом благодети је једноставно речено... незрело. И никаква вербална акробагтика илити ''дубокоумно изражавање'' не може вернике да спаси од те чињенице. ''Гле ја имам поглед на свет који гле чуда се у потпуности слаже са мојим жељама... није ли то красно!'' Човек који је сагледао пролазност Космоса зна да одговор на то питање не може да да ништа друго осим вере у доброг Творца. Све остало су само ребуси и досетке. Да да... онај који се добро замислио над важним животним питањима може једино да дође до истог животног закључка као и ја. У сваком случају верници и од ове теме направисте карамбол. Сасвим је из авиона очигледно да веронаука крши Устав Србије... заправо то и није вероНАУКА... илити подгранак социологије који на неутралан и објективан начин проучава религију као друштвену појаву... него казихитис... коришћење државних ресусрса илити школе да би се деца врбовала у дату религију. И онда се после још треба чудити кад овакве острашћене о којима се писало у уводном посту доспеју у наше школе. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 У сваком случају верници и од ове теме направисте карамбол. Сасвим је из авиона очигледно да веронаука крши Устав Србије... заправо то и није вероНАУКА... илити подгранак социологије који на неутралан и објективан начин проучава религију као друштвену појаву... него казихитис... коришћење државних ресусрса илити школе да би се деца врбовала у дату религију. И онда се после још треба чудити кад овакве острашћене о којима се писало у уводном посту доспеју у наше школе. 1. Постоји одлука Усдтавног суда да увођење верске наставе не крши Устав Србије (има на нету, прогуглај) 2. Предмет се у свакодневном жаргону назива веронаука. Званично то је: верска настава 3. Деца се не врбују већ тамо долазе својом вољом (средња школа) или вољом својих родитеља (основна школа), што је опет сагласно Уставу Србије. Деца немају НИКАКВЕ обавезе према предмети нити у вези са предметом (према Цркви и сл.). 4. Државне школе су и наше школе. Државу чинимо и ми верници. Без нас, живих људи, не би било ни државе. Ако држава може да финансира једну мањину као што је Квирија, онда може да финансира и унапређење слободе већина (забога, па већина учествује највише у пуњењу буџета исте те државе). И ово је опет у складу са Уставом и Законима ове земље. Острашћени су само твоји и слични атеистички коментари. Верска настава и свештеничка служба у Војсци (ово друго ускоро креће и у Србији) је тековина савремених европских дермократија - а све су оне секуларне демократије. То што ви, поједини атеисти, имате мањински поглед на свет и што вас невероватно нервира што нисте већина, нити има изгледа да ћете икада бити, то је ваш проблем и ваша фрустрација. Уколико данас постоје хомофоби и уколико је то болест, онда очигледно постоје и верофоби, што је такође болест. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Politika | utorak 4.11.2003 | 14:08Verska nastava u skladu s Ustavom i međunarodnim aktima Izvor: Tanjug Ustavi sud Srbije utvrdio je da je Uredba o organizovanju i ostvarivanju verske i nastave alterinativnog predmeta u osnovnoj i srednoj školi u skladu sa Ustavom, kao i neke odredbe Zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnoj školi i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjoj školi. Sud je ocenio i da je Uredba saglasna sa zakonom i međunarodnim aktima koji su važeći u pravnom sistemu državne zajednice Srbija i Crna Gora. Zbog toga je odlučeno da se odbiju predlozi za utvrđivanje neustavnosti i nezakonitosti i ne prihvati inicijativa za pokretanje postupka za utvrđivanje neustavnosti i nezakonitosti ove uredbe. Odbijen je i predlog za utvrđivanje neustavnosti i nisu prihvaćene inicijative za pokretanje postupka za utvrđivanje neustavnosti nekih odredbi izmena i dopuna Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava iz Beograda, Udruženje građana "Forum iuris" iz Novog Sada i jedan advokat iz Beograda osporili su ustavnost Uredbe, smatrajući da je ona u suprotnosti i s Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima i Deklaracijom o pravima deteta. Sudu su podnete i dve inicijative za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti nekih odredaba zakona, a ustavnost ovih zakonskih rešenja osporilo je i Udruženje građana "Forum iuris". Sudija izvestilac Ljubomir Popović rekao je da je vlada Srbije dostavila Sudu odgovor na navode Jugoslovenskog komita pravnika za ljudska prava, u kome ne navodi da uvođenje verske nastave u državne škole ne znači da država prestaje da bude odvojena od crkve, jer se tom nastavom ne uređuju verski poslovi i verski obredi crkava, u čemu su verske zajednice samostalne, već se ona izvodi kao jedan od fakultativnih predmeta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Управо тако... вернике и атеисте... баш тим редоследом којим си набројио. Какве везе има редослед? Не прихватити своју смртност и пролазност, него уместо тога веровати без икаквог основа да те после смрти чека некакав ''вечни живот'' и не само то него верчни живот испуњен некаквом немогуће великом благодети је једноставно речено... незрело. И никаква вербална акробагтика илити ''дубокоумно изражавање'' не може вернике да спаси од те чињенице. ''Гле ја имам поглед на свет који гле чуда се у потпуности слаже са мојим жељама... није ли то красно!'' Свако има права да верује шта жели. Ми прихватамо своју смртност и пролазност, али уједно верујемо да Творац може то да промени. Бесмислена ти је примедба, ако је уопште примедба... Човек који је сагледао пролазност Космоса зна да одговор на то питање не може да да ништа друго осим вере у доброг Творца. Све остало су само ребуси и досетке. Да да... онај који се добро замислио над важним животним питањима може једино да дође до истог животног закључка као и ја. Не читаш пажљиво. Нисам рекао да свако мора да га прихвати, али то је једини одговор. У сваком случају верници и од ове теме направисте карамбол. Колико ја видим овде су "атеисти" углавном млади људи, ђаци и студенти, који - уз дужно поштовање - немају ни приближно животног искуства као многи од њихових саговорника. Немој погрешно да разумеш, не потцењујем никога, али мудровање не може да замени "радни стаж" на овом свету. Сасвим је из авиона очигледно да веронаука крши Устав Србије... заправо то и није вероНАУКА... илити подгранак социологије који на неутралан и објективан начин проучава религију као друштвену појаву... него казихитис... коришћење државних ресусрса илити школе да би се деца врбовала у дату религију. И онда се после још треба чудити кад овакве острашћене о којима се писало у уводном посту доспеју у наше школе. Можемо о Уставу РС, такве теме су ми омиљене. Прво, новац за државно образовање се прикупља од грађана који се 90% изјашњавају као верници. Према томе ко је онда меродаван да одређује шта деца треба да уче? По чему је мишљење неколицине интернет-атеиста меродавније од мишљења 90% грађана? Друго, ја сам апсолутно против државног школства. Најправедније би било укинути порез за школство и оставити људима да сами одлуче шта и како треба да уче. Онда и твоје и моје мишљење постаје потпуно небитно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 И "Атеисти Србије" имају петљу и образа да неког оптуже за вређање. Ово смеће са њихове званичне фејс групе треба скупити и послати министру просвете: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 И такви дозвољавају себи да коментаришу образовање... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 ...и да неког уче било чему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Др Андрија Шрек, предсеник "Атеиста Србије". Овако се представља на јавном простору (фејсу) - до појаса го (а можда и потпуно :group111:). Треба ли и ову слику послати министру да види са ким има посла? Vukša је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 "Moja vera u Boga ne smeta mi da usvojim svu pravu nauku od alfe do omege! Najbolja nauka stoji u savršenoj harmoniji sa najboljom verom. A najbolji se nikad ne prepiru: najbolji se razumeju i ljube. Niski ili nejednaki se prepiru i glože i uživaju u prepiranju i gloženju. No prepiranje i gloženje psevdovere i psevdonauke pokoleba mnoge proste duše u veri." Sveti Nikolaj Velimirovic Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 И "Атеисти Србије" имају петљу и образа да неког оптуже за вређање. Ово смеће са њихове званичне фејс групе треба скупити и послати министру просвете: A kako bi ta slika ili Andrijina slika trebalo da izmene odgovor ministra? Da li te slike nekom magijom menjaju argumente iz otvorenog pisma? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 И "Атеисти Србије" имају петљу и образа да неког оптуже за вређање. Ово смеће са њихове званичне фејс групе треба скупити и послати министру просвете: A kako bi ta slika ili Andrijina slika trebalo da izmene odgovor ministra? Da li te slike nekom magijom menjaju argumente iz otvorenog pisma? Саставни део аргумента је и озбиљнпст личности и организације која је исти написала. То је оно што зовемо ЛИЦЕМЕРЈЕМ. Илити, ко о чему, курва о поштењу. О самим аргументима сам горе писао, да не понављам. Vukša је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Саставни део аргумента је и озбиљнпст личности и организације која је исти написала. То је оно што зовемо ЛИЦЕМЕРЈЕМ. Илити, ко о чему, курва о поштењу. О самим аргументима сам горе писао, да не понављам. Naravno da nije. Valjanost argumenta ni najmanje ne zavisi od licnosti koja iznosi argument. Sta vise, vezivati valjanost argumenta za licnost koja iznosi argument je poznata logicka zabluda. Sto se tice ozbiljnosti organizacije - mi smo udruzenje gradjana... nismo ni partija ni crkva... licni stavovi clanova su njihovi licni stavovi... forum i FB grupa su takodje slobodni i na njima ne ucestvuju samo clanovi... iskreno ne bih ni bio clan udruzenja u kojem svi u svakom trenutku moraju da pricaju i da se ponasaju po nekakvoj "partijskoj liniji" i u skladu sa jednoumljem... zvanicne stavove, saopstenja i Statut udruzenja mozes da vidis ovde: www.ateisti.com Sve ostalo nije stav udruzenja AS.... ------ Nego, on related note, da ja sad ne tvrdim i ne mesam vasu i katolicku ili protestantsku teologiju, bolje da pitam: Hocu li ja biti vecno kaznjen u Paklu samo zato sto ne verujem u Boga? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Naravno da nije. Valjanost argumenta ni najmanje ne zavisi od licnosti koja iznosi argument. Sta vise, vezivati valjanost argumenta za licnost koja iznosi argument je poznata logicka zabluda. Нисам рекао да аргумент априрори не ваља, када се узме у обзир личност која га износи. Рекао сам да утиче на озбиљност, на пажњу озбиљних људи да такве аргументе сагледају. Ради се о лицемерју, а не о унапред лошем аргументу. Vukša је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Sto se tice ozbiljnosti organizacije - mi smo udruzenje gradjana... nismo ni partija ni crkva... licni stavovi clanova su njihovi licni stavovi... forum i FB grupa su takodje slobodni i na njima ne ucestvuju samo clanovi... iskreno ne bih ni bio clan udruzenja u kojem svi u svakom trenutku moraju da pricaju i da se ponasaju po nekakvoj "partijskoj liniji" i u skladu sa jednoumljem... zvanicne stavove, saopstenja i Statut udruzenja mozes da vidis ovde: www.ateisti.comSve ostalo nije stav udruzenja AS.... Уз сво дужно и најискреније поштовање према теби као саговорнику, али и ово што си написао је потврда лицемерја "Атеиста Србије". Јер, са једне стране имамо културно нашминкана званична саопштења, прогласе да атеисти не мрзе вернике, тандара мандар а са друге НАЈВЕЋИ ДЕО истих тих људи КОЈИ ПРИПАДАЈУ наведеним удружењу, пишу сасвим нешто друго на јавном простору. То је или шизофренија или лицемерје, драги пријатељу. Ја бих рекао да је ово друго у питању - ЛИЦЕМЕРЈЕ. Vukša је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Hocu li ja biti vecno kaznjen u Paklu samo zato sto ne verujem u Boga? Zavisi sta podrazumevas pod kaznjen, neverovanjem ti si sebe lisio mogucnosti da imas zajednicu sa Bogom. Po ucenju Svetih otaca najaca muka koja ce da pogodi gresnike bice vecna odvojenost od Boga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука