Гости Guest свештеник Иван Написано Децембар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 ?? ?? ???? ???? ???. Slušaj ti mali,nemoj ti mene da u?iš šta je to moj krst.želimti da ižuljaš ki?mu pa ?eš da vidiš. 319.gif dada dada????... ?? ??? ?? ????? ???... ????? ???, ???? ?? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Децембар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 ?? ?? ???? ???? ???. Slušaj ti mali,nemoj ti mene da u?iš šta je to moj krst.želim ti da ižuljaš ki?mu pa ?eš da vidiš. 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 ?? ?? ???? ???? ???. Slušaj ti mali,nemoj ti mene da u?iš šta je to moj krst.želim ti da ižuljaš ki?mu pa ?eš da vidiš. ????? ?? ??? ?? ????? ?? ???? ???????? ?? ???? ???? ???? ?? ????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Исправка откуд знате да отац Иван не носи већи крст од вашег. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 ???????? ????? ????? ?? ???? ???? ?? ???? ???? ???? ?? ?????. ????? ?? ??? ?????? ? ?????.... 319.gif "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 ?? ?? ???? ???? ???. Slušaj ti mali,nemoj ti mene da u?iš šta je to moj krst.želim ti da ižuljaš ki?mu pa ?eš da vidiš. ????? ?? ??? ?? ????? ?? ???? ???????? ?? ???? ???? ???? ?? ????? Ma nije ovde re? o krstu.Ovde je klju?ni problem razbijanja crkve iznutra. 50 posto sveštenika je nezadovoljno,isfrustrirano licemerjem namesnika,nerazumevanjem episkopa i to se odražava na život parohije.Nastaju sukobi sa parohijanima oko naplata i to malo obreda što se ima,umesto da opušteno sveštenik misionari na parohiji.Nesinhronizovane naplate od parohije do parohije.Onaj sa 200 obreda nema cenu i njega vernici cene a onaj sa 15 i 20 obreda mora da odredi cenu da bi preživeo i platio razreze episkopu i to je nedovoljno, tako da nastaje nezadovoljstvo vernika na slabim parohijama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Опростите не разумем се. Ја то кроз шалу. А и мало да се шлихтам 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest O.Ugrin Написано Децембар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Nisam rekao da vi ne znate, upotrebio sam mnozinu a upravo zbog onih koji ne poznaju indijsku kulturu... no, opet, ni vi niste dovoljno utemeljeni u toj kulturi cim tako lakonski mozete okarakterisati Gandija, licnost koja je bila duboko ukorenjena u religiji svog naroda i na tom temelju izvojevao slobodu za isti poput starozavetnog Jova istrajavajuci, kao neznabozca pogotovo ako znate, ili bi barem trebalo da znate, da su pojedini likovi antickog sveta ikonopisani u crkvama Istoka (konkretno kod nas crkva Bogorodice Ljeviske u Prizrenu, koju je izgradio kralj Milutin, potonji Teoktist, oko 1309/10. dakle, pre sedam stotina godina, koja ima izobrazen Platonov lik u priprati hrama). Sa druge strane, po cemu ste stekli misljenje da sam ja ''salonski tip'' svestenika? Odnosno, kakav je to tip svestenika? I, napokon, trebam li da se stidim svog plemenitog porekla, svojih dedova, svog porodicnog grba, koji je star nekoliko vekova, biste svog pradede na Kalemegdanu... samo zato sto neki ljudi vide eshatolosko pokazanje u nosenju dzakova i mesanju maltera? Pa, nisam ja gradjevinar nego svestenik, nisam fizicki radnik vec teolog... razumete li me? Ovim recima ne potcenjujem pomenuta zanimanja vec samo naglasavam da to nije moje zanimanje niti interesovanje a bas zbog toga i nisam isao na te zanate vec sam se otisnuo u teoloski beskraj nauke... bas zato sto me je to, a ne pomenuti zanati, interesovalo, zanimalo, nadahnulo, motivisalo... Da li me razumete i da li bar za tren mozete prevazici sopstvenu rezigniranost i ljutnju, shvativsi da nije sporan vas bol vec nacin njegovog izrazaja, vaseg praznjenja. Mislite o tome. Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Namam pojma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Nisam rekao da vi ne znate, upotrebio sam mnozinu a upravo zbog onih koji ne poznaju indijsku kulturu... no, opet, ni vi niste dovoljno utemeljeni u toj kulturi cim tako lakonski mozete okarakterisati Gandija, licnost koja je bila duboko ukorenjena u religiji svog naroda i na tom temelju izvojevao slobodu za isti poput starozavetnog Jova istrajavajuci, kao neznabozca pogotovo ako znate, ili bi barem trebalo da znate, da su pojedini likovi antickog sveta ikonopisani u crkvama Istoka (konkretno kod nas crkva Bogorodice Ljeviske u Prizrenu, koju je izgradio kralj Milutin, potonji Teoktist, oko 1309/10. dakle, pre sedam stotina godina, koja ima izobrazen Platonov lik u priprati hrama). Sa druge strane, po cemu ste stekli misljenje da sam ja ''salonski tip'' svestenika? Odnosno, kakav je to tip svestenika? I, napokon, trebam li da se stidim svog plemenitog porekla, svojih dedova, svog porodicnog grba, koji je star nekoliko vekova, biste svog pradede na Kalemegdanu... samo zato sto neki ljudi vide eshatolosko pokazanje u nosenju dzakova i mesanju maltera? Pa, nisam ja gradjevinar nego svestenik, nisam fizicki radnik vec teolog... razumete li me? Ovim recima ne potcenjujem pomenuta zanimanja vec samo naglasavam da to nije moje zanimanje niti interesovanje a bas zbog toga i nisam isao na te zanate vec sam se otisnuo u teoloski beskraj nauke... bas zato sto me je to, a ne pomenuti zanati, interesovalo, zanimalo, nadahnulo, motivisalo... Da li me razumete i da li bar za tren mozete prevazici sopstvenu rezigniranost i ljutnju, shvativsi da nije sporan vas bol vec nacin njegovog izrazaja, vaseg praznjenja. Mislite o tome. Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin Tako je, Episkop bi trebao da zna da mu sveštenik na parohiji nije nosa? dzakova i gradjevinar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Децембар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 ???????? ????? ????? ?? ???? ???? ?? ???? ???? ???? ?? ?????. Ja poštujem mog brata oca Ivana, ni on nije u boljoj situaciji.Ali niko u SPC nije živeo deset godina na 150 domova deset godina sa 15 do 20 obreda.Takvu parohiju ni kaludjeri ne?e da prihvate. Ako ima neki revnosni kaludjer ja bih mu ustupio tu parohiju, a ja sam još malo pa u penziju. Evo konkursa isposnici, ikzadjite iz vaših dvorova u mermeru , oprobajte se na parohuji koji Vam preporu?ujem ?? ???? ????? ?????????, ?????? ?? ?? ????????? ???? ???? ?????. ????, ?? ???? ?? ?????????? ? ?????????? ???? ????????. 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 ???????? ????? ????? ?? ???? ???? ?? ???? ???? ???? ?? ?????. Ja poštujem mog brata oca Ivana, ni on nije u boljoj situaciji.Ali niko u SPC nije živeo deset godina na 150 domova deset godina sa 15 do 20 obreda.Takvu parohiju ni kaludjeri ne?e da prihvate. Ako ima neki revnosni kaludjer ja bih mu ustupio tu parohiju, a ja sam još malo pa u penziju. Evo konkursa isposnici, ikzadjite iz vaših dvorova u mermeru , oprobajte se na parohuji koji Vam preporu?ujem ?? ???? ????? ?????????, ?????? ?? ?? ????????? ???? ???? ?????. ????, ?? ???? ?? ?????????? ? ?????????? ???? ????????. 319.gif Tako je brate na ovom forumu nema masnih popova,eno ih masiraju ki?mu u djakuzi.Namaju vremena a ti o?e Ivane šta se mlatiš sa taj sajt, gledaj bre da platiš eparhijske obaveze ,dužan si još od prošle godine. Ma kakva misija i odbrana pravoslavlja?Dodji O?e u naš djakuzi ki?mu da masiraš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 За о Страшимира,један мали поклончић у виду аватара... 0104_cheesy "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ?????? ?? ?? ??????? ?? ???? ???????? ??? ?????? ???? ?? ????? ????? ???? ???????? ?????? ??? ?? ?????? ?????????????? ???????? ?????. ??? ?????? ???????? ???? ???? ????????? ?? ???????? ???? ?????? ????? ?? ????, ? ???? ?? ?????? ?????????. ??????? ?? ?? ???????? ???? ???????? ?? ?? ??? ????? ???????? ?????, ??? ?? ?? ?????? ?????????? ???? ???? ?????? ??? ? ?????????? ???????. ??? ?? ? ????? ?????, ?? ?? ? ????? ???????. ?? ??? ????? ??????? ???? ??????? ???????? ???? ??? ????? ????? ???????? ?????, ???? ???????? ???? ????? ???? ?? ????? 10 ?????? ??? ?????? ?? ????? ???????? ??????????, ???? ?? ? ??? ???? ? ?????????? ??????????, ? ??? ???? ????? ?????? ???? ???? ???????? ?? ?? ? ?????? ?????????? ?????????? ?? ?????? ???? ? ????????? ??????, ???? ???????????? ????????? ??????????? ???????. ????, ?????? ???? ??????. ??? ?? ???? ?????? ???????, ???? 40 ?????? ?? ???? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петровић Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ???????????? ???? ??? ????? ??????. ???? ?? ???? ??????? ?? ??????? ??????????? ???? ?? ???? ?? ???? ??????, ??? ????? ??? ?? ?????? ??????? ????????, ?????????? ?? ??????. ?????, ?????? ?? ??????? ???? ?? ???????? ??????. ?????. ??????? ?? ???????, ? ???? ?????? ?????? ????????. ???? ?? ?? ???????? ??? ?????? ?? ?? ????? ????? ?????? ?? ??????? ????????? ?????? ??????? ????????? ? ??????????? ????????. ????????? ?? ??????????? ??????? ????? ?????? ?? ???? ???? ??????? ? ??????? ? ????????? ??????????, ?? ? ????? ?????. ?????????? ?? ????? ?? ???? ?????????? ?? ??????????? ????? ?????? ? ?????? ???????. ?????? ?? ???????? ??????? ??????? ? ?????? ???? ? ????????? ?????? ??? ? ??????? ?????????. ?????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука