Jump to content

Сеоске и градске парохије

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pomaze Bog,

Vladiko  blagoslovi

na ovo pitanje zelela bih da dobijem odgovor od vladike,moze da mi odgovori vladika iz bilo koje eparhije,a moje pitanje glasi.

Da li nekoga intresuje kako zive seoski svestenici?Svugde se pominju gradski svestenici,zatim njima je sve dostupno,cim su u gradu oni sve imaju,a seoski svestenici su gledajuci sa srane jad i beda.I oni imaju decu koju zele da skoluju,al  to nemogu uciniti zbog materijalne strane,i njihova deca zele da imaju kompijuter al nemogu i njihova deca zele samo jedno da zive normalno kao i sva ostala svestenicka deca,al nemogu.Moje prve komsije su svestenik i njegova porodica,godinama sam gledala kako oni od nicega uspevaju da u kuci naprave nesto da bi njihovoj deci sutra bilo bolje.Jednoga dana pitala sam svestenika zasto netrazi premestaj od vladike ?On mi je odgovorio''Ja nikada nemogu otici u grad,u selu sam 30god,nemam zavrsen fakultet,kad sam ja upisao bogosloviju,tad je bilo malo vernika ,a danas svako je poslao dete u bogosloviju da bi sutra bolje zivelo.

KO MALO BOLJE PROCITA POCETAK TEME KOJU SAM POSTAVILA VIDECE DA JE OVO PITANJE ZA VLADIKU,ALI BOZE MOJ SVI SEBI DAJU ZA PRAVO DA KOMENTARISU.E MOJA SESTRO JA POMAZEM MOGA SVESTENIKA KOLKO MOGU AL NISAM OD ONIH DA SKRSTIM RUKE,NEPIPNEM NOVCANIK I KAZEM

PA STA SE TU MOZE TO JE BOZIJA VOLJA

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Одговори 136
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја живим у Москви (15 милиона људи 800 храма и  капела) пуних 8 година, од тога 7 сам у  олтару у центру Москве. Ова тема јесте корисна. Е сад, питајте слободно а у вези ове теме.

Подели на овим сајтовима

Мој  свештеник  је  живео  15 година  на селу,  мање више, да не лажем, па је добио премештај у

град. Становао  је  до  пре  неку  годину са женом  и  двоје  деце  различитог  пола малтене

у  нужном  смештају,одшколовао  децу, хвала  богу оженио и удао , добио унуке па тек онда

пристојан стан. не знам у чему је  проблем , али Христос се не налази више у граду а мање у

селу, више у богатству, а мање у беди. Христос је свуда око нас и само он најбоље зна ко

му треба у гради а ко у селу и свима он једино дели венце славе на оном свету.Више вере а

мање приче, усудих се грешна да кажем.Мир вам од Бога свима.

Подели на овим сајтовима

Ма у  Србији је супер. Ево у Москви неколико младих свештеника је послато из Москве на далеки исток, на пример на Камчатку. Тамо они не служе , цепају дрва за децу у јулу месецу за огрев  ( неки камп за децу  тако  нешто). тако да морају 3 године тамо да буду. И још углаввном немају плату никакву. Морају да проведу тамо  3 године. Неки су трудне жене оставили у  Москви. То је неких 9 тисућа километара од  Москве.

Добити парохију у Москви само ако лично познејете старешину неког храма коме треба ђакон или свештеник. Без обзира шта сте и где завршили. Морате сами да тражите таквог старешину макар докторирали теологију. Дакле, у Москви је искључено да као у Србији владика зна ко студира кога ће где рукоположити, или сам кандидат иде код владике на разговор. И сад шта се дешава. Људи из те саме Чукотке има да служе у  Москви, или неки татари ( православни наравно) а московљани не могу да служе у родном граду  без те "везе".

Када скупите све папире, укључујући тај који сам горе поменуо од старешине и на комисију епархијалну. А тамо обично  има испит, да певаш, дају ти служебнике, покажи шта знаш. И то је то. Ван Москве је рецимо "лакше".

Подели на овим сајтовима

• Гости
  saznace se istina рече:

Pomaze Bog,

Vladiko  blagoslovi

na ovo pitanje zelela bih da dobijem odgovor od vladike,moze da mi odgovori vladika iz bilo koje eparhije,a moje pitanje glasi.

Da li nekoga intresuje kako zive seoski svestenici?Svugde se pominju gradski svestenici,zatim njima je sve dostupno,cim su u gradu oni sve imaju,a seoski svestenici su gledajuci sa srane jad i beda.I oni imaju decu koju zele da skoluju,al  to nemogu uciniti zbog materijalne strane,i njihova deca zele da imaju kompijuter al nemogu i njihova deca zele samo jedno da zive normalno kao i sva ostala svestenicka deca,al nemogu.Moje prve komsije su svestenik i njegova porodica,godinama sam gledala kako oni od nicega uspevaju da u kuci naprave nesto da bi njihovoj deci sutra bilo bolje.Jednoga dana pitala sam svestenika zasto netrazi premestaj od vladike ?On mi je odgovorio''Ja nikada nemogu otici u grad,u selu sam 30god,nemam zavrsen fakultet,kad sam ja upisao bogosloviju,tad je bilo malo vernika ,a danas svako je poslao dete u bogosloviju da bi sutra bolje zivelo.

KO MALO BOLJE PROCITA POCETAK TEME KOJU SAM POSTAVILA VIDECE DA JE OVO PITANJE ZA VLADIKU,ALI BOZE MOJ SVI SEBI DAJU ZA PRAVO DA KOMENTARISU.E MOJA SESTRO JA POMAZEM MOGA SVESTENIKA KOLKO MOGU AL NISAM OD ONIH DA SKRSTIM RUKE,NEPIPNEM NOVCANIK I KAZEM

PA STA SE TU MOZE TO JE BOZIJA VOLJA

????? ?????? ??? ??????? ????????? ??? ???? ????????? ???????? ?? ???? ???????? ????????? ?????????, ? ?? ?? ?? ???????? ??????????. ? ???? ????? ???? ??????? ?? ?????????? ? ??? ? ?????? ? ???????? ?????? ???? ???? ? ????? ???????????. ??? ?? ?? ????? ?? ??????????, ??????? ?????? ????? ?? ?? ?? ?????????? ? ?????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  ?????????? рече:

?? ?  ?????? ?? ?????. ??? ? ?????? ???????? ?????? ?????????? ?? ??????? ?? ?????? ?? ?????? ?????, ?? ?????? ?? ????????. ???? ??? ?? ????? , ?????? ???? ?? ???? ? ???? ?????? ?? ?????  ( ???? ???? ?? ????  ????  ?????). ???? ?? ?????? 3 ?????? ???? ?? ????. ? ??? ????????? ?????? ????? ???????. ?????? ?? ??????? ????  3 ??????. ???? ?? ?????? ???? ???????? ?  ??????. ?? ?? ????? 9 ?????? ?????????? ??  ??????.

?????, ?? ?? ?????? ?? ??? ????? ?????????? ???...

Подели на овим сајтовима

????????? ???? ????????? рече:

??? ??, ? ??????? ???? ??????, ???? ?? ???? ?? ???? ???????. ?? ??? ????????? ?? ????, ??????? ??? ???????????, ????????? ????????? ?? ????????? ?????? 8,7, ??? ??? ?? ???????? ??????? ?? ???????????, ???????? ?? ????? ??????????? ???????????? ????????, ?? ??? ?? ???????? ????????. ??? ???? ?? ???? ?? ?????? ? ???? ?? ??????,  ???? ?? ? ????? ???? ? ??????? . ??, ?? ?????? ?? ????????, ???? ??? ????? ?????? ???? ?? ?????? ? ????? ????????, ??????? ? ???? ??? ??? ????? ??  ????? ???????? (???? ?? ????? 20 ??????, ?? 25) ?????? ??? ? ?? ????????? ?? ????, ????? ???? ????, ???? ?????? ??????. ??? ??? ???? ???????? ??? ???? ?? ??? ?????, ??? ???? ? ???????? ????????, ??????? ?????? ??????? ?? ??? ?? ???????? ????. ???? ??? ?????????? ? ???? ? ???????? ?? ???? ????. ?? ????? ???? ??? ???, ?? ?? ?? ????? ??????? ???? ?????.???, ????? ???? ???? ?????, ?? ?? ??? ??????? ????? ?? web design ? photoshop. ?????? ??????? ?? ?? ???????, ???? ?????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ???????, ? ??? ???? ???? ? ???, ???? ? ???????, ???? ? ??????????. ?? ?? ????? ?? ?????? ?? ????, ???? ?? ???? ?????? ??????? ???????? ? ??????? ???????. ? ? ?????? ???? ???? ???? ??????, ???? ?? ?????, ???? ??????? ??????????, ???? ????? ???? ?? ??????????? ????. ???, ??? ??? ??? ???????? ??? ???. ?? ??? ?? ?? ?? ??? ????? ??????? ?? ???? ????? ? ???? ????.

???? ???????? ???? ????????, ?????? ???????? ?????? ????????, ???????? ?????? ????????.

Подели на овим сајтовима

AlefShin рече:
  ?????????? рече:

?? ?  ?????? ?? ?????. ??? ? ?????? ???????? ?????? ?????????? ?? ??????? ?? ?????? ?? ?????? ?????, ?? ?????? ?? ????????. ???? ??? ?? ????? , ?????? ???? ?? ???? ? ???? ?????? ?? ?????  ( ???? ???? ?? ????  ????  ?????). ???? ?? ?????? 3 ?????? ???? ?? ????. ? ??? ????????? ?????? ????? ???????. ?????? ?? ??????? ????  3 ??????. ???? ?? ?????? ???? ???????? ?  ??????. ?? ?? ????? 9 ?????? ?????????? ??  ??????.

?????, ?? ?? ?????? ?? ??? ????? ?????????? ???...

?.?????? , ?????? ???! ????? ?? ?? ?? ?? ?????! ???? ?? ???? ? ???????? ??????? ?? ??????. ?? ???????. ?? ???? ?????? ?? ??? ???? ???? ??????. ???????  ?? ?? ?????? ????? ??????????. ??? ?? ??????? ???????, ????? ????????? ? ????? ?????. Destination: ???????????. ???? ?? ???????.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Гости
  ???????? рече:

???????????? ???? ??? ????? ??????. ???? ?? ???? ??????? ?? ???????

??????????? ???? ?? ???? ?? ???? ??????, ??? ????? ??? ?? ?????? ??????? ????????, ?????????? ?? ??????. ?????, ?????? ?? ??????? ???? ?? ???????? ??????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Свиђа ми се преименовање теме у сеоске и градске парохије. Шта је по Вашем цењеном мишљењу мана и предност једних и других парохија?

Подели на овим сајтовима

Ако је свештенству заиста циљ, а искрено милим да јесте, учење и помоћ народу да се саживе са Богом, некако ми се увек најприродније чинило, да с времена на време, свештеници из великих или већих градова, замене парохије са свештеницима из малих места, на неки период, уз претходно период саслуживања како би га народ упознао.....Тако би, чини ми се, само имали бољитак сви, и свештеници, а и народ... crvenilo crvenilo crvenilo

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

saznace se istina рече:

Pomaze Bog,

Vladiko  blagoslovi

Da li nekoga intresuje kako zive seoski svestenici?Svugde se pominju gradski svestenici,zatim njima je sve dostupno,cim su u gradu oni sve imaju,a seoski svestenici su gledajuci sa srane jad i beda.I oni imaju decu koju zele da skoluju,al  to nemogu uciniti zbog materijalne strane,i njihova deca zele da imaju kompijuter al nemogu i njihova deca zele samo jedno da zive normalno kao i sva ostala svestenicka deca,al nemogu.Moje prve komsije su svestenik i njegova porodica,godinama sam gledala kako oni od nicega uspevaju da u kuci naprave nesto da bi njihovoj deci sutra bilo bolje.Jednoga dana pitala sam svestenika zasto netrazi premestaj od vladike ?On mi je odgovorio''Ja nikada nemogu otici u grad,u selu sam 30god,nemam zavrsen fakultet,kad sam ja upisao bogosloviju,tad je bilo malo vernika ,a danas svako je poslao dete u bogosloviju da bi sutra bolje

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...