Jump to content

Саопштење за јавност поводом боравка м. Артемија у неким српским срединама у САД

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 59
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Oprostite za mešanje u vaše stvari, ali...nije mi jasno kako je taj čovek još uvek monah? Već toliko vremena se predstavlja kao episkop, ide gde hoće, služi "liturgije" kad i gde hoće, priča svašta, sluđuje narod, govori svašta protiv SPC i sinoda...Šta još treba da uradi da bi bio ekskomuniciran? Ovako mi se čini da mu sam sinod daje vetar u leđa, ili da nema hrabrosti da se stvar dovede do kraja. Sve je to lepo - snishodljivost, strpljivost, ali mi se čini da pravi veliku štetu a da nema volje da se to reši.

Stvar je prosta, o tome odlučuje Sabor, a u Saboru izgleda da jedinstvo u tom smislu nije postignuto...Svejedno hvala za brigu, ne sumnjam da biste to vi mnogo ekspeditivnije...Samo lomače danas više nisu "kul", pa se mora ovako Saopštenjima.

имаш грешку у корацима, па тако и не разумеш Цркву ни  дух Цркве.

Нема везе то што причаш. Сабор је донео одлуку о његовом рашчињењу и то је било у његово надлежности. Сада пошто је напредовао до "монаха", по канонима, над њим није надлежан Сабор, него његов помесни епископ. У случају м. Артемија, то је патријарх. Тако да даљу процедуру о изопштавању заблуделог и расколу настројеном Артемију преузима патријарх и то ће се врло ускоро десити.

Када је раскол у питању, Сабор је јединствен и јасан. Најзад, није ту само Сабор СПЦ него је Сабор целе васељенске Цркве. Нико не признаје расколника Артемија за епископа (то се види и из овог саопштења).

Помишњеш Мидрашу ломаче... мислим глупо је . Ако немаш ништа паметније да кажеш ајде нека ти буде ...

Мада, мислим да нису посебно милостивији ови четници које је Артемије сада сада посетио у САД. А и вас прелашћенике када погледам .... не делујете ми као анђели.

Молим да саговорнике ословљавате или  крштеним именом (ако га знате) или форумским "nick name-om".Хвала

Владан

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свако предавање са нашег видео канала побија све Артемијеве лажне оптужбе

http://www.stickam.com/pouke

Зато могу да додам само оно што је рекао Евгеник:

Ово је јако тужно...да један доктор теологије не тему литургичких пракси препричава приче јуродиве баба Смиљане...

Ако сматра да је у праву, зашто не оде на факултет на којем је докторирао, па уз подршку тамошњих професора литургике маркира и теолошки образложи неваљаност пракси које сматра неисправнима, умјесто што лаже (да - лаже, јер као прво те праксе нису нове а као друго није се бунио када је пристуствовао истим праксама по Грчкој) неупућен народ и заводи их за Голеш планину причама о наводној "издаји", "довођењу папе", "екуменизму" итд итд.

Ја сам тог човјека волио и поштовао до неба и душа ме боли колико се срозао у црквеном и теолошком смислу.

Подели на овим сајтовима

Молим да саговорнике ословљавате или  крштеним именом (ако га знате) или форумским "nick name-om".Хвала

Владан

Брате, оваквом типу "верника" не можеш другачије да кажеш, јер те неће разумети.

Сам синодски текст претходно говори о Артемију као расколнику и секташу.

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Владан

Брате, оваквом типу "верника" не можеш другачије да кажеш, јер те неће разумети.

Сам синодски текст претходно говори о Артемију као расколнику и секташу.

Слажем се, говори о Артемију не о члановима Форума ЖРУ без обзира на оно што они исказују. Ништа не брини никакво сектешање неће бити  дозвољено на форуму, за сада је све под контролом  0304_smile4 4chsmu1 :)

0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Evo pogledah snimak iz detroita; tamo nije bilo vise od 25 baba i deda predvodjenih Dr Desom ; neki kanadski "pesnik " Soskic koji pise debilne pesmice, neki tzv cetnik i slicna raskolnicka ekipa. Iskreno bio sam ubedjen da ce da se pojavi ona banda iz canade i da ce uspeti makar salu da napune. Tuzno ih je cak i gledati onako djavoimane i jadne.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Evo pogledah snimak iz detroita; tamo nije bilo vise od 25 baba i deda predvodjenih Dr Desom ; neki kanadski "pesnik " Soskic koji pise debilne pesmice, neki tzv cetnik i slicna raskolnicka ekipa. Iskreno bio sam ubedjen da ce da se pojavi ona banda iz canade i da ce uspeti makar salu da napune. Tuzno ih je cak i gledati onako djavoimane i jadne.

ако може линк од снимка

Подели на овим сајтовима

• Гости
Oce Ivane pomaze Bog.Ponovo vam se javljam sa dobro proverenom informacijom da Dr.Desa Krstic nema nikakve veze sa dolaskom m.Artemija u SAD.On je prvo doso u Detroit i Dusko Jankovic i neki Bata i jos 3-4ro,na svoju ruku,bez dozvole bilo koga iz Crkve Sv.Stefan Decanski,doveli u Detroit i tu je bio nekoliko dana.Odvezli su ga kolima u Cleveland ali isto i tamo ga nije nijedna Srpsa Crkva primila.Molili su Rusku Crkvu da dodje kod njih ali jos nisam dobila informaciju dali su oni pristali da bude njihov gost.Ovo sto vam ja prenosim u potpunosti je tacno.
Подели на овим сајтовима

'Erpikmue' je, kako doznajem iz dobro obaveštenog izvora, u teškoj materijalnoj situaciji. Otuda i ova poseta Americi. Nemaju nijednu manastirsku ekonomiju, već žive od milodara. Zanimljivo da tako teško žive kraj tolikih miliona evra. Čujem da imaju u planu osnivanje bogoslovije a kasnije i duhovne akademije. Zanimljivo!

http://www.archive.org/details/psalmidavidovip00ostgoog Псалтир попут народних пјесама
Подели на овим сајтовима

'Erpikmue' je, kako doznajem iz dobro obaveštenog izvora, u teškoj materijalnoj situaciji. Otuda i ova poseta Americi. Nemaju nijednu manastirsku ekonomiju, već žive od milodara. Zanimljivo da tako teško žive kraj tolikih miliona evra. Čujem da imaju u planu osnivanje bogoslovije a kasnije i duhovne akademije. Zanimljivo!

Svoje licne pare se ne trose na zabludele monahe. Uostalom Djavolski se zabavlja u svom stanu u Solunu koji je kupio od crkvenih para. Sedi tamo i smislja kako da napakosti crkvi i sta moze da uradi za njeno rusenje.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Mislim da o. Artemije nije takva 'bitanga' kako ga mnogi predstavljaju. Za razliku od one nesreće Akakija, ne tvrdi za SPC da je bezblagodatna i sl., te tako ne pravi nikakav raskol u Božjem narodu koji i jeste Crkva. Isti ti 'artemijevci' idu i hramove SPC istovremeno. Mnogo je onih koji dele (pritajeno) Artemijeva stajališta. Uvek je u Crkvi bilo revnitelja, sitničara u propisima i sl. I oni su neophodni. Dešavalo se u istoriji i da su sabori grešili, pa čak i da su sve pomesne crkve na Istoku padale u jeres a Zapadna patrijaršija jedina ostala pravoslavna. Vreme (i dela) će tek pokazati prava lica i o. Artemija i suprotne strane.

Ма јок. Осим што се у његовим "катакомбама" на територији других канонских епархија СПЦ може добити формулар за молбу лично Артемију да пошаље "правог" свештеника који би обавио крштење/исповест/венчање/освећење/штагод, пошто су свеђштеници СПЦ пали у јерес...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ма јок. Осим што се у његовим "катакомбама" на територији других канонских епархија СПЦ може добити формулар за молбу лично Артемију да пошаље "правог" свештеника који би обавио крштење/исповест/венчање/освећење/штагод, пошто су свеђштеници СПЦ пали у јерес...

Ma to je formular za obavljanje treba čisto iz egzistencijalnih razloga. Inače priznaju blagodatnost SPC i to do 2013. godine. Dalje će se samo kasti (verovatno preko osvećene vodice). Ovo sa bogoslovijom je zanimljivo. Da je ostao Vlada Dimitrijević uz 'Erpikmue', mogao je komotno predavati 10-15 predmeta.
http://www.archive.org/details/psalmidavidovip00ostgoog Псалтир попут народних пјесама
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...