Иван Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Стража на Дрини Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Синоћ је на Б92 био наставак тог филма, показали су наиме, како је очишћена западна славонија још 1991. од србског живља. дали је ко гледао??? и дали је негде на нету тај документарац??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Kada se pogleda stil propagande ,stekneš utisak da gledaš HRT sa crno belom slikom ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јул 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 A jos one srpsku mucenicku decu sa ustaškim kapama prikazaše kao zrtve partizana... A film je nabijen onim nemačkim osećajem superiornosti.... Po nemačkom komentatoru se vidi da je to bilo pre Staljingrada i Kurska... Inace, kada vidim snimak ili fotografiju ustaše, stomak mi se stegne. Ne od mrznje, straha, vez od ZGROŽENOSTI, od UŽASA. Čini mi se da je kao retko kad u ovom svetu, nečastivi bio tako opipljiv, tako uočljiv, tako ovaploćeno kao što je bilo u slučaju ustaša. Sam pogled na to "U" izaziva mi jednaku zgroženost kao obrnuti krst i/ili obrnuti pentagram... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Moju porodicu u drugom svjetskom ratu, su htejli poklati. došla je crna legija, baka je bila sama sa djecom, izvadio je nož i krenuo klati, kad je naišao jedan viđeniji hrvat, koji je poznavao mog djeda, i spasio ih od noža. vjerujte, od tamo sam, tamo su mi korjeni, volim dio te nesretne zemlje, na kojem sam odrasla, ali isto se zgrozim, svaki put kad ih vidim, valjda je to u venama. ma kakv, strah, batali strah, nego jednostavno to što ste rekli taj opipljivi pir nečastivog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука