Jump to content

Оправданост смртне казне и евентуално увођење исте у вашу државу???

Оцени ову тему

Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?  

83 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?

• Да
      15
    • Не
      52
    • Већ постоји
      3
    • Никако
      12

Препоручена порука

dzaba je i tebi to pod 1 jer izgleda nisi nista naucio, respect! :cheesy:

Да,да...интересантно је чути тако нешто од тебе...интересантно колико је смешно.

Једног јединог твог поста нема,од када си дошао на овај форум (то се веома лако може проверити а и сви  који су на форуму то добро знају,а понајбоље ја),да се може назвати озбиљним,никада ниси ушао у неку расправу а да си смислио било какву озбиљну аргументовану и комплескну причу,никада суштински ниси уопште ушао у неку причу,никада нисам један твој пост видео да се може оценити и окарактеристаи као пост уопште.. .осим што си пљувао по некоме,износио површне и овлаш квалификације о некоме,што си безуспешно покушавао да будеш саркастичан у вези са свим и свачим,мислећи ваљда како ћеш тако бити паметан...а заборавио си да ја најбоље знам какав је био и сам твој долазак и како си већ од првог поста почео да лупеташ те сам те управо ја преко пп-а молио да буеш мало другачији а какве небулозе сам као одговоре добијао од тебе и да до пре неколико дана,управо из тих разлога нисам ни хтео да уђем у било какву дискусију са тобом...очигледно сам се преварио...то је једино што знаш да радиш и ти ћеш некоме нешто да причаш? Свака ти част...нећу те више узнемиравати.

ПС У мом крају (Г.Милановац) оно "прикане" нема негативну конотацију...напротив...чисто да знаш.Да не буде неспоразум као са Драгијем...ја му кажем "младић" јер је доста млађи од мојих скоро 41-е године,он помисли на "Ратка Младића" и увреди се човек...Јој,Боже! slava3

Радо ћу напустити ову тему и остављам вас са надом да ћете уживати у слушању својих истомишљеника јер чим мисле као ви,за Бога милога,како могу да посумњам у то,засигурно нису у "унинију" ,"грижи савести" или већ неком другом "одљепљенију". :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

pa ja nemam potrebu da ulazim u te "pametne" rasprave, nego gledam sta pise u jednoj knjizici, i tamo sam procitao "ne ubij"

i hvala na tvom misljenju posto nisi umeo na pp da mi kazes, e dobro je sto si se ovde NAPOKON izjasnio da znam

a ono prikane nisam ni rekao da ima negativnu konotaciju- cak naprotiv, samo treba prepoznati kontekst, tj u ciju "korist" je receno :)

a i ja cu rado sad napustiti temu, jer sto sam imao rekao sam jos pre ove rasprave, a javio sam se valjda da ti kazem neku moju besmislicu

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

1. Je li se tebi negde zuri? Nema potrebe s obzirom da je VECNOST pred nama, zar ne!

Вечност? Мислиш на загробни живот? Али, после смрти више нема покајања... ниси то знала?

Кад умреш, шта су урадила - урадила си. И судиће ти се у складу са делима, помислима, речима које си учинила за живота.

Отуд журба. Нико не зна кад му је час смрти, па смрт и страшни суд могу да га затекну неспремног...

Отуд оно "Покајте се, јер се приближи царство небеско".

Али, кладим се да си то већ и сама знала. Могуће да ти привремено сузила свест јер си се изнервирала због моје поруке и немогућности да ми ишта паметно одговориш...

2. Od kad je sveta i veka, vukovi jedu ovce a ovce nikad nisu napadale i jele vukove. Ipak, i danas postoje ovce. Kako? Tako sto je to covek svojim osecajem za pravednost i ogranicenom sposobnoscu rasudjivanja i ljubavi omogucio? Tasko!!! Samo i jedino Bozijom voljom, zar ne?!

Никакву, чак ни приближну, идеју немам о чему пишеш. Ако уопште то има икакве везе са темом...

Ma nisi me uopste iznervirao, nego mi malo smesan tvoj omnipotentni stav :)

Btw, sistem za koji se ti zalazes iskljucuje potrebu za Bogom kao sto to lepo objasnjava Ivan Karamazov u "Velikom inkvizitoru" jer iskljucuje slobodu a bez nje ne mozes ni da volis jer covek se moze na sve naterati, osim da voli... Dakle, cak i kad bi me ubedio da je sistem koji propagiras savrsen, ja bih se opredelila za ovo drugo...

Подели на овим сајтовима

pa ja nemam potrebu da ulazim u te "pametne" rasprave, nego gledam sta pise u jednoj knjizici, i tamo sam procitao "ne ubij"

i hvala na tvom misljenju posto nisi umeo na pp da mi kazes, e dobro je sto si se ovde izjasnio da znam

Одговорићу ти преко пп...само из разлога да не спамујемо тему.

Подели на овим сајтовима

Боље би било да људи моле Бога да њихово "безрезервно хришћанско саосећање" према убицама,силеџијама,манијацима свих боја никако практично не проверава на њима или њиховим ближњима (далеко било!)...не знам да ли би били уопште способни да поставе себи питање о бесмислености смртне казне...чисто сумњам.Да ли би се изборили са тим на начин како то сада замишљају? Чисто сумњам. Пожелели би топлу ћелију и 20,30 година,као "племенит производ" савременог "хуманог друштва" који ће "100% помоћи" вишеструком убици да "доживи покајање",човеку који је намерно убио њихово дете,сладострасно силовао њихову жену и претукао је на смрт,опљачкао им кућу и притом свесно убио њихове родитеље да уклони сведоке? Ако бих видео некога ко би могао да се постави хришћански у сопственој несрећи ове врсте (далеко било!),свака му част,...бих био задивљен његовим хришћанским срцем,уједно посрамљен сопственом немоћи,схватио да је тако нешто и практично могуће и никада више не бих ништа проговорио

Без обзира што се у начелу слажем са овим, морам да изразим чуђење да БАШ СВИ на овом форуму овом проблему приступају више него лично. А погледајте како је онај који је отварао тему лепо то срочио: "Увођење смртне казне у вашу државу"

Није речено - "увођење смртне казне у вашу породицу"!

Смртна казна је средство државе, потребно да би се одржавао ред и мир у земљи. То НИЈЕ филозофско, религијско нити етичко питање. Него политичко...

Имајући то у виду, мени рецимо не би значило и кад би постојали људи који крвницима својих најближих не би желели смрт. Верујем да их и има.

Мука је са оном већином која сасвим оправдано сматра да људима који заиста чине страшне ствари - нема места у њиховом друштву. Ако сви ти људи закључе да правда није задовољена, почеће јадан по један узимати правду у своје руке. А тада ће тек настати пропаст.

Суштина је да у овом свету нису сви хришћани. Шта више, ни у нашем друштву нема много стварних хришћана - заправо, они су прилично у мањини.

Већина људи казаће да су православци, али кад их упитате ово или оно - рећи ће вам да не треба претеривати...

Држава се води онако како треба да се води а не по идеолошким начелима - било да су то начела револуционара, било да су хришћана. Идеалисти нису добри за вођење државе.

Постоји још један проблем.Наша држава нема начина, нити жели да га пронађе, да издржавање тих и таквих (ти случајеви би морали имати другачији законски третман), буде плаћано на неки други начин, мимо леђа оних пореских обвезника који не желе да такви пар екселанс манијаци буду осуђени на 20 година а камоли да плаћају за њих.Људи у овој земљи једва крпе крај са крајем,једва издржавају себе,своје породице ако их имају,у овој лоповској држави, још да плаћају одржавање у животу таквих чудовишта који ће можда једно 20 година живети у затвору? Па да ли су појединци нормални!? Нека постоји механизам да свако ко није за смртну казну тих и таквих људи плаћа додатни порез којим ће се финансирати ти случајеви.

А са овим се не слажем. Сматрам да држава треба да чини оно што је исправно, па онда треба и да плаћа колико треба да плати за то (у оквиру својих могућности, наравно).

Не можемо, само зато што немамо паре, да убијамо људе по кратком поступку.

Подели на овим сајтовима

Kada se u zapoveti kaze "ljubite neprijatelje svoje" to znaci da trebamo da brinemo o njima i da ne mrzimo njih licno vec zle duhove."Nasa borba nije protiv tela i krvi, vec protiv duhovnih sila i poglavarstava".To se odnosi na nas licni odnos prema ljudima,a ne da tako i vlast treba da postupa prema prekrsiocima zakona.

Ево, покопа ме човек одмах.

Значи, ипак ИМА на овом форуму људи који схватају да је Исус говорио нама како треба да се понашамо, а није говорио држави и властима како треба да се понашају.

"Дајте цару царево, а Богу божије."

Подели на овим сајтовима

Ma nisi me uopste iznervirao, nego mi malo smesan tvoj omnipotentni stav 0409_feel

Ако ти је смешан мој став, ти се насмеј. Али, ако одговориш онда хајде да погледамо шта си написала...

Btw, sistem za koji se ti zalazes iskljucuje potrebu za Bogom kao sto to lepo objasnjava Ivan Karamazov u "Velikom inkvizitoru" jer iskljucuje slobodu

Потреба за Богом?

Друштво полази од претпоставке да имамо слободу избора као људи, а и као друштво у целини. Свако има слободу избора да учини ово или оно, али пошто живимо у заједници - често оно што један учини има великих последица на људе око њега.

Некад, као и на овом форуму, неко мора да попије бан.

a bez nje ne mozes ni da volis jer covek se moze na sve naterati, osim da voli...

Не можеш човека натерати ни да вади кубне корене, ни да хода на разапетој жици, свашта нешто... ако човек нешто не може, не може. Љубав је способност човека коју он има у довољној количини или је нема... нема љубав баш неке велике везе са слободом...

Dakle, cak i kad bi me ubedio da je sistem koji propagiras savrsen, ja bih se opredelila za ovo drugo...

Не пада ми напамет да тврдим да је начело кажњавања смрћу савршено решење за проблеме друштва. Ја сам кажем да је оно куд и камо боље од постојећег решења са максимум 40 година затвора казне.

И тврдим да ћемо као друштво трпети велике последице због тога.

Подели на овим сајтовима

Боље би било да људи моле Бога да њихово "безрезервно хришћанско саосећање" према убицама,силеџијама,манијацима свих боја никако практично не проверава на њима или њиховим ближњима (далеко било!)...не знам да ли би били уопште способни да поставе себи питање о бесмислености смртне казне...чисто сумњам.Да ли би се изборили са тим на начин како то сада замишљају? Чисто сумњам. Пожелели би топлу ћелију и 20,30 година,као "племенит производ" савременог "хуманог друштва" који ће "100% помоћи" вишеструком убици да "доживи покајање",човеку који је намерно убио њихово дете,сладострасно силовао њихову жену и претукао је на смрт,опљачкао им кућу и притом свесно убио њихове родитеље да уклони сведоке? Ако бих видео некога ко би могао да се постави хришћански у сопственој несрећи ове врсте (далеко било!),свака му част,...бих био задивљен његовим хришћанским срцем,уједно посрамљен сопственом немоћи,схватио да је тако нешто и практично могуће и никада више не бих ништа проговорио

Без обзира што се у начелу слажем са овим, морам да изразим чуђење да БАШ СВИ на овом форуму овом проблему приступају више него лично. А погледајте како је онај који је отварао тему лепо то срочио: "Увођење смртне казне у вашу државу"

Није речено - "увођење смртне казне у вашу породицу"!

Смртна казна је средство државе, потребно да би се одржавао ред и мир у земљи. То НИЈЕ филозофско, религијско нити етичко питање. Него политичко...

Имајући то у виду, мени рецимо не би значило и кад би постојали људи који крвницима својих најближих не би желели смрт. Верујем да их и има.

Мука је са оном већином која сасвим оправдано сматра да људима који заиста чине страшне ствари - нема места у њиховом друштву. Ако сви ти људи закључе да правда није задовољена, почеће јадан по један узимати правду у своје руке. А тада ће тек настати пропаст.

Суштина је да у овом свету нису сви хришћани. Шта више, ни у нашем друштву нема много стварних хришћана - заправо, они су прилично у мањини.

Већина људи казаће да су православци, али кад их упитате ово или оно - рећи ће вам да не треба претеривати...

Држава се води онако како треба да се води а не по идеолошким начелима - било да су то начела револуционара, било да су хришћана. Идеалисти нису добри за вођење државе.

Постоји још један проблем.Наша држава нема начина, нити жели да га пронађе, да издржавање тих и таквих (ти случајеви би морали имати другачији законски третман), буде плаћано на неки други начин, мимо леђа оних пореских обвезника који не желе да такви пар екселанс манијаци буду осуђени на 20 година а камоли да плаћају за њих.Људи у овој земљи једва крпе крај са крајем,једва издржавају себе,своје породице ако их имају,у овој лоповској држави, још да плаћају одржавање у животу таквих чудовишта који ће можда једно 20 година живети у затвору? Па да ли су појединци нормални!? Нека постоји механизам да свако ко није за смртну казну тих и таквих људи плаћа додатни порез којим ће се финансирати ти случајеви.

А са овим се не слажем. Сматрам да држава треба да чини оно што је исправно, па онда треба и да плаћа колико треба да плати за то (у оквиру својих могућности, наравно).

Не можемо, само зато што немамо паре, да убијамо људе по кратком поступку.

Државу би морала бити примарно мотивисана чињеницом да је у суштину породица та која једина трпи губитак,патњу и незамисливу бол,јер ако то не уради и не да заслужену казну,онда је заиста и искључиво "смртна казна ушла у породицу",док је убица ушао само у државни систем...жив,сит,обучен и безбедан.

Ко каже да треба некога по кратком поступку? Ја то никада нисам рекао.

Држава не плаћа никада ништа,плаћаш ти,ја и сви остали порески обвезници.

Подели на овим сајтовима

Државу би морала бити примарно мотивисана чињеницом да је у суштину породица та која једина трпи губитак,патњу и незамисливу бол,

Када би држава тако размишљала и тако поступала - то би значило да се руководи начелом освете. То онда почиње јако да мирише на крвну освету...

Размишљај овако - породица једина трпи губитак , патњу и незамисливу бол и кад члан те породице вози мотор и изгуби контролу и забије се у дрво и на месту остане мртав.

Е, али ту нико није крив за његову смрт, осим њега самог, а могу да ти наведем пример замљотреса када чак ни покојник није крив за сопствену смрт.

Како утешити ту породицу? Како ту спречити да "смртна казна уђе у породицу"?

Тој породици је настрадао члан и њен бол и губитак је њен - и крај.

Држава, са друге стране, има друге проблеме - ако не казни злочинца, охрабрује друге злочинце а такође оставља у страху обичан народ који се плаши да не буде следећи на листи за одстрел...

јер ако то не уради и не да заслужену казну,онда је заиста и искључиво "смртна казна ушла у породицу",док је убица ушао само у државни систем...жив,сит,обучен и безбедан.

Вероватно се нисмо разумели. Када сам говорио о "увођењу смртне казне у породицу" то је био мој мало шаљиви начин да кажем како се на овом форуму питање смртне казе доживљава превише лично - као да ћемо једни над другима у оквиру породице да изричемо и извршавамо смртне казне...

Рекао сам да не треба људе да убијамо по кратком поступку зато што немамо довољно средстава. Нисам рекао да си ти рекао супротно.

Ја свакако не плаћам ништа што не морам или што није на моју личну корист, за тебе не знам...

Порези постоје тек непуна два века и лако могу да се укину. Државе постоје миленијумима.

Не наседај на јефтину пропаганду демократа. Ниси ваљда поверовао да држава не може да живи без пореза?

Подели на овим сајтовима

Државу би морала бити примарно мотивисана чињеницом да је у суштину породица та која једина трпи губитак,патњу и незамисливу бол,

Када би држава тако размишљала и тако поступала - то би значило да се руководи начелом освете. То онда почиње јако да мирише на крвну освету...

Размишљај овако - породица једина трпи губитак , патњу и незамисливу бол и кад члан те породице вози мотор и изгуби контролу и забије се у дрво и на месту остане мртав.

Е, али ту нико није крив за његову смрт, осим њега самог, а могу да ти наведем пример замљотреса када чак ни покојник није крив за сопствену смрт.

Како утешити ту породицу? Како ту спречити да "смртна казна уђе у породицу"?

Тој породици је настрадао члан и њен бол и губитак је њен - и крај.

Држава, са друге стране, има друге проблеме - ако не казни злочинца, охрабрује друге злочинце а такође оставља у страху обичан народ који се плаши да не буде следећи на листи за одстрел...

јер ако то не уради и не да заслужену казну,онда је заиста и искључиво "смртна казна ушла у породицу",док је убица ушао само у државни систем...жив,сит,обучен и безбедан.

Вероватно се нисмо разумели. Када сам говорио о "увођењу смртне казне у породицу" то је био мој мало шаљиви начин да кажем како се на овом форуму питање смртне казе доживљава превише лично - као да ћемо једни над другима у оквиру породице да изричемо и извршавамо смртне казне...

Рекао сам да не треба људе да убијамо по кратком поступку зато што немамо довољно средстава. Нисам рекао да си ти рекао супротно.

Ја свакако не плаћам ништа што не морам или што није на моју личну корист, за тебе не знам...

Порези постоје тек непуна два века и лако могу да се укину. Државе постоје миленијумима.

Не наседај на јефтину пропаганду демократа. Ниси ваљда поверовао да држава не може да живи без пореза?

1)Требало би да буде начело адекватне казне која ће обичном човеку показати и доказати да постоји правда и да се неће,по обичају,извући они који заслужују много горе од презира и затвора.....ако верујемо само у небеску правду,онда уопште нисмо требали о овоме разговарати и у том је случају ова тема беспредметна и требамо је затворити.

2) Причамо о људима,барем сам ја то тако схватио,који су непоправљиви криминалци - убице,ратни злочинци који су садистички и свесно вршли масовна убиства цивила,који су непоправљиве силеџије-убице,о терористима који свесно у име "виших идеала" (што је равно лудилу) убијају недужне цивиле итд...барем сам ја о таквима говорио...а признаћеш да постоји разлика између њих и ових које си ти поменуо.

3) Капирам...надам се само да си ти схватио шта сам ја желео рећи.

4) За тако нешто се увек могу наћи бесплатна решења...вешала нису скупа.

5) Небитно је колико дуго порези постоје...битно је да постоје,да постоји разлог због кога су уведени,да тај разлог знамо и да на основу тога можемо непогрешиво закључити да...

а)...порези никада неће бити укинути

б) Да ће бити проширивани и повећавани

ц) Да држава итекако добар део свог организма ревитализују пореском инфузијом...и поред других извора прихода,слажем се донекле са тобом,о којима бисмо могли говорити,али немају директне везе са темом

6) То онда значи (не кажем да је тако,не љути се,али не знам шта би могло још представљати солуцију) да не радиш или да други плаћа за тебе па ниси информисан или једноставно нити радиш нити имаш имовину нити те интересује да будеш информисан...јер ако радиш онда ваљда знаш да плаћаш порезе а да ни сам не знаш шта све плаћаш,нити ти се у твом платном листићу саопштава на шта ти се тачно све одбило,нити знаш на шта ти све иде новац којим плаћаш струју,воду,грејање,комуналије,телефон,порез на имовину,порез на земљиште итд,итд.Можда не верујеш у то? Ако је тако,онда штета.

Ово говорим о нама као физичким лицима...кад си правно лице,онда је то још компликованије...

...даћу мали пример у вези са силним порезима и таксама којима се пуни буџет.Ако си приватник,на пример угоститељ,имаш кафић (пошто ресторани имају имају још већи број пореза и такси које морају да измире сваке године) плаћаш 44 пореза и такси.Мало ли је? Знаш ли колико у овој земљи има угоститеља? Пронађи цифру,распитај се и пронађи трошкове које су дужни да плате, израчунај колико је то месечно и годишње па ћеш видети колика је то цифра.То што нема пара ствар је лоповлука а не недовољно напуњеног буџета.А где су силни порези на остале делатности којих има много,много? Међутим,пара никада нем,као што рекох.Па узми констано повећавање цена пореза и такси кроз разне уредбе којима траже (што је иначе противзаконито) ретроактивно плаћање на пример пореза на башту.То би било исто као када би ти попио данас кафу код мене по цени од 100 динара,ја сутра подигнем цену на 120 динара па ти тражим да ми накндано додаш 20 динара за кафу коју си јуче попио...не бих да улазим у једну комплкесну,не тако једноставно и много прљаву причу...ово су само мали наговештаји шта се све ради у овој земљи и колико је порез итекако битна ставка.

Шта је,само још један мали пример,Кркобабић урадио? Знате ли да је од свих оних који морају да уплаћују свој посебан ПИО (мислим на приватнике),узео њихове ПИО приходе и преусмерио у друштвени ПИО јер је празан а треба пензионерима исплатити пензије.Значи,те људе је оштетио...да ли ће то бити враћено на место...кога то још интересује? Даће ови и следећи месец лову.Колико људи ради у државним службама и редовно им се обавезно (јер за запослене у државним службама не постоји могућност да не плаћају ПИО) одбија од плате за здравство и за ПИО? Огроман број људи је у питању! Једино још и државне службе и раде,у крајњем случају! Помножи број тих људи са целокупном сумом која се одбије месечно...ихихи колико је то новца! Али њега нема!

Порез нигде у свету није безначајна ставка...чисто да знаш.

Демократе? Очигледно ме не познајеш...ако некога не могу да смислим,то су они! Читај мало моје постове...биће ти јасније неке ствари,братац!  bendoff

Подели на овим сајтовима

примећујем из последњих коментара да је беспомоћ основни разлог за оправдање смртне казне  mocart

----------------------------------

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg497325#msg497325 date=1312428690]

измиче ти очигледно:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,15890.msg496980.html#msg496980

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg496980#msg496980 date=1312385815]па лепо, само се надам да схваташ реченицу:

Јер каквим судом судите, онаквим ће вам судити; и каквом мером мерите, онаквом ће вам се мерити.

свето Јеванђеље по Матеју, глава 7, стих 2

Ја је схватам. Али, нисам сигуран да ли је схваташ и ти.

Залажем се за смртну казну и залежем се да се људи који учине страшне злочине - погубе.

Самим тим, залажем се и да се погуби моја маленкост - ако учиним неки од тих страшних злочина.

Такође залажем се и да постоји могућност да, грешком или нечијом злом намером, будем осуђен и погубљен од стране државе а да сам невин за злочин за који ме оптужују. Ако је Исус могао, могу и ја.

"Јер каквим судом судите, онаквим ће вам се судити." - немам ништа против да ми се суди оним судом којим и сам судим и оном мером коју и сам користим.

то је катастрофа за једног хришћанина, да пише и жели такве ствари.

онда ти практично не желиш спасење, него казну.

Не одбацујем благодати Божје; јер ако правда кроз закон долази, то Христос узалуд умре.

Галатима посланица, глава 2, стих 21

Подели на овим сајтовима

Je l ste gledali film Dead man walking sa Susan Sarandon? Covek (Sean Penn) koji je brutalno ubio par, pre toga silovao devojku, osudjen na smrtnu kaznu. Susan Sarandon je casna sestra koja mu je pomogla u poslednjim danima da se iskreno pokaje. Nad njim je izvrsena kazna, ali uz prethodno iskreno kajanje. Zakon izvrsen, ali i greh okajan. Ova tema me podsetila na taj film.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg500107#msg500107 date=1312811513]то је катастрофа за једног хришћанина, да пише и жели такве ствари.

онда ти практично не желиш спасење, него казну.

Зашто је катастрофа за хришћанина да се залаже за казну? Какво је то тајно или пак изванредно знање о погрешности кажњавања у које ја немам увид? Ево, ако не вреди мени објашњавати (а изгледа да не вреди), објасни осталима...

Зашто не бих могао да желим обоје, и спасење и казну?

Зашто је кажњавање неспојиво са хришћанством?

Ево, ја сам схватио и прихватио да си ти против кажњавања, да сматраш да затворе треба укинути, и све тако... али зашто нама овде тај свој став представљаш као хришћански? Од кад је то хришћански? Ко те то научио?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...