vucicdr Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 И још нешто...Не бих се сложио да су коментари овог ''Мрачњака'' сатанистички. Мало то престрого звучи. Међутим, безобразни, провокативни (то је вјероватно циљано) јесу свакако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Моје име лако можеш проверити, мада негде другде може неко да користи моје име и да куца поруке у моје име и ако то нисам ја. Овде је ствар другачија. Иначе, одлутасмо сасвим од теме. Не објаснисте ми шта је то личност по атеистичком схватању. Има ли одговора или не? Prvo- jel ti treba definicija licnosti i zpblasti psihologije ili psihijatrije? Ili mozda neke druge grane medicine... ne znam tacno koja bi bila domen izucavanja licnosti... moja pretpostavka je psihologija... Drugo- u kom svojstvu je meni neophodna ta definicija pa je ti tako besomucno trazis? Mislim, nista lakse da odem na google i vidim definiciju licnosti (posto, priznajem, nemam pojma), ali ne znam sta ce mi to saznanje? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 И још нешто...Не бих се сложио да су коментари овог ''Мрачњака'' сатанистички. Мало то престрого звучи. Међутим, безобразни, провокативни (то је вјероватно циљано) јесу свакако. Нисам ни говорио о коментарима овде, већ на његовом сајту. Но, нема поребе давати на важности.Моја намера је да разговарамо али као равноправни људи, а не да се неко исмејава са мојом вером. То показује лошу намеру. Већ неколико пута траћим да ми било ко од атеиста одговори шта је то личност бали нема одговора. Самим тим се ова дискусија завршава јер за мене Бог није "нека виша сила" већ Личност. То драстично мења ток разговора на који атеисти нису спремни, бар за сада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Моје име лако можеш проверити, мада негде другде може неко да користи моје име и да куца поруке у моје име и ако то нисам ја. Овде је ствар другачија. Иначе, одлутасмо сасвим од теме. Не објаснисте ми шта је то личност по атеистичком схватању. Има ли одговора или не? Prvo- jel ti treba definicija licnosti i zpblasti psihologije ili psihijatrije? Ili mozda neke druge grane medicine... ne znam tacno koja bi bila domen izucavanja licnosti... moja pretpostavka je psihologija... Drugo- u kom svojstvu je meni neophodna ta definicija pa je ti tako besomucno trazis? Mislim, nista lakse da odem na google i vidim definiciju licnosti (posto, priznajem, nemam pojma), ali ne znam sta ce mi to saznanje? Не, потребно ми је да чујем шта је за тебе личност. Јеси ли размишљао о томе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Nisam... cemu sluzi taj termin? Svaki covek je licnost. Ja sam licnost ti si licnost... Kazem, postoje naucne oblasti koje prucavaju taj termin i one mnogo bolje umeju da ti odgovore... ja ne umam jer nikaad to nisam izucavao.. To je isto ko da me pitas sta je za mene molekul... sta ti vredi moj laicki odgovor kad hemiji treba da se obratis ako te bas zanima dada Medjutim пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Nisam... cemu sluzi taj termin? Svaki covek je licnost. Ja sam licnost ti si licnost... Kazem, postoje naucne oblasti koje prucavaju taj termin i one mnogo bolje umeju da ti odgovore... ja ne umam jer nikaad to nisam izucavao.. To je isto ko da me pitas sta je za mene molekul... sta ti vredi moj laicki odgovor kad hemiji treba da se obratis ako te bas zanima dada Medjutim У томе је ствар пријатељу. Ја све време говорим да је Бог за мене (и за православне) Личност. Ако Ти не знаш шта је личност онда не можемо разговарати како доликује. Онда ћу ја да трошим узалуд енергију да Ти објасним мој однос са Богом, али Ти то нећеш разумети. И лепо си рекао: ја сам линост, ти си личност, он је личност... ја бих додао и онај убијени што га ти постављаш на сајт и исмејавате се његовој несрећи и он је личност. Но, да би потпуно схватили шта је личност потребно је да ступимо у однос љубави са том личношћу који је чврсто повезан са слободом, што је по православној теологији икона Божија у нама. Дакле, потребно је о овоме да разговарамо а не о видео клипу неког атеисте који га је направио у односу на протестанте, одакле јеготово сигурно и потекао овај атеиста. Овде разговараш са православним теолозима, свештеницима, народом (у великој мери) и зато се онај клип са почетка теме нас и не дотиче јер је постављан по погрешним основама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Zasto ja moram da imam odnos ljubavi sa tobom da bih znao da si ti licnost? Ja sam savrseno siguran da si ti licnost i bez tog odnosa... Za klip se slazem da kad je pravoslavlje nema puno dodirnih tacaka.. ali meni se cini da je problem da ni sami pravsalvci ne znaju sta je pravoslavlje... tj. mozda zna vas neklolicina sto pisete po forumima, ali izadji u narod pa ga pitaj sta je to evharistija ili eshaton pa dodji da nam kazes sta si saznao... Pravo istinsko pravoslavlje u srbiji je rezervisano za religijsku elitu... obican pravoslavni narod se ni po cemu ne razliuje od protestanata... e zato je klip na mestu i primenljiv i na pravoslavlje. Bez pogovora... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Zasto ja moram da imam odnos ljubavi sa tobom da bih znao da si ti licnost? Ja sam savrseno siguran da si ti licnost i bez tog odnosa... Za klip se slazem da kad je pravoslavlje nema puno dodirnih tacaka.. ali meni se cini da je problem da ni sami pravsalvci ne znaju sta je pravoslavlje... tj. mozda zna vas neklolicina sto pisete po forumima, ali izadji u narod pa ga pitaj sta je to evharistija ili eshaton pa dodji da nam kazes sta si saznao... Pravo istinsko pravoslavlje u srbiji je rezervisano za religijsku elitu... obican pravoslavni narod se ni po cemu ne razliuje od protestanata... e zato je klip na mestu i primenljiv i na pravoslavlje. Bez pogovora... Не, није довољно да би знао да сам личност да ме видиш, да констатујеш моје постојање по природи. Ти онда видиш ШТА сам ја али не и КО сам ја. То је велика разлика зар не? О томе можемо још разговарати--- По питању оних који не знају шта је то есхатон и евхаристија не видим баш толики проблем колико га сада Ти истичеш, тј. не видим га све док он долази у Литургију, причешћује се, исповеда Символ вере. Тада смо једнодушни не гледајући на ниво знања, старосну доб, пол... то у Црви не игра ама баш никакаву улогу, јер је евхаристијска заједница изнад свих ових компоненти- надилази их. То се постиже љубављу и слободом. Ако не долази у Литургију. не верује у Бога Свету Тројицу него у "неку силу", неверује у Васкрсење Христово... онда је то проблем јер тај човек није православац по убеђењу већ по традицији или чему већ.. Истинско православље је за све људе, јер Христос није дошао да спасе теолошку елиту него све људе на свету. Но, не могу сви да буду учитељи, не могу сви да буду свештеници и Епископи,... већ свако има своје место у Цркви. Зато и ова критика не стоји. У томе је, заправо, и једна од битних разлика између Православља и протестантизма коју атеисти не виде као разлику јер је по њима све то исто. Но, то апсолутно није тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 И зар је толико тешко да водимо овакав, културан разговор? Ти питаш- ја одговорам, ја питам- Ти одговараш. Ако осетим да се подсмеваш православној вери онда прекидам разговор а као админ форума радим оно што је моја дужност. Зато је битно да имао културу дијалога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Indios Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Ne postoji "ateisticko poimanje licnosti" vec postoji jedna jedina i veoma jasna definicija koju pruza psihologija. Definiciju sam pronasao pretragom. Jedinstvena organizacija osobina koja se formira uzajamnim delovanjem jedinke i sredine i određuje opšti, za pojedinca karakterističan način ponašanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 И зар је толико тешко да водимо овакав, културан разговор? Ти питаш- ја одговорам, ја питам- Ти одговараш. Ако осетим да се подсмеваш православној вери онда прекидам разговор а као админ форума радим оно што је моја дужност. Зато је битно да имао културу дијалога. Rece covek s puskom u rukama Ok je, ja znam ko je glavni... nisam budala. Ne postoji "ateisticko poimanje licnosti" vec postoji jedna jedina i veoma jasna definicija koju pruza psihologija. Definiciju sam pronasao pretragom. Jedinstvena organizacija osobina koja se formira uzajamnim delovanjem jedinke i sredine i određuje opšti, za pojedinca karakterističan način ponašanja. Zasto imam osecaj da ce Ivan da nam objasni da se ova zvanicna definicja licnosti ne odnosi na pravoslavnu definiciju licnosti... @ Ivan Cvetkovic- pitao si sta je za mene Licnost... e pa evo procitaj definiciju koju je postavo indios... A sad mi reci sto si pitao? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Jedinstvena organizacija osobina koja se formira uzajamnim delovanjem jedinke i sredine i određuje opšti, za pojedinca karakterističan način ponašanja. ------------------------------------------------------------------------------ al' je ovo ..kuso...ne kazhem da nije tachno ali je nepotpuno...znachi, ja sam samo "organizacija osobina"...to je kao da treba da definishehs telo a ti definishesh samo kozhu...razmisljam... lichnost je neshto mnogo vishe od skupa osobina (odakle nam pa osobine??) uzajamno delujemo jedni na druge, OK, chak i ne mozhemo se ostvariti osim kroz drugo bice, drugu lichnost, ona je dokaz nasheg postojanja i nashe svrhe, a definicija nas uoblichava kao PONASHANJE... znachi, opet osakaceno shvatanje licnosti koja je telesno, dushevno i DUHOVNO bice i samo kroz odnos LJUBAVI s drugim bicem konstruktivno ispoljava sebe u odnosima davanja....tako Hriscani shvataju lichnost i tada svet ide napred. Na zalost ogroman broj ljudi taj odnos s drugim bicima ispoljava destruktivno. Hrist je ljubav i lichnost za koju se vezuje duh Hriscana i njoj stremi, jer se licnosti prepoznaju nepogreshivo.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Tacno sam znao. confused пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Tacno sam znao. confused I ja sam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Tacno sam znao. :cheesy: winter --------------------------------------------------------------------- tachno sam znala e sad, lepo pokushaj da nekom neshto pruzhish kroz ljubav, bez kalkulisanja kako da ti se vrati, jednostavno da osetish to ispunjenje kad sreca drugog postane i tvoja lichna. Da osetish koliko si mocan da menjash svet i koliko je pozitivno ulaganje mocnije od negativnog (obzirom da negativno vuche u negativno i svi se pomeraju pomalo dole, josh dublje u glib i jad) Evo npr ovde...kao da si navikao na ruzhenje, svadjanje, nabedjivanje i jednostavno se ne pomerash s pozicije. A koliko te pomeri lepa rech, shala, dobronamernost, a? Letish? Pa ko to ne bi voleo, da mu lichnost bude uvazhena kroz ljubav i poshtovanje??? A kad pochnemo kroz svoje blizhnje napredujemo prema onima prema kojima smo ravnodushni, pa prema onima koje bash i ne volimo a tada dolazimo do LICHNOSTI koja nam je otvorila taj put spoznaje. Zato je ateisti teshko objasniti shta ga ceka ako krene tim putem. Jer saznanje dobija NA putu, a ne pre. Dakle, samo lichnim opitom, a posto su milioni proshli tim putem, oni milioni koji su krenuli za njima su svedochili, kao shto mi svedochimo da se potpuno ostvarujemo samo u Hristu, ali nikako teorijom pre nego shto i sami zakorachimo na taj put. Uhhhhhh nije ovo lako brate objashnjavat' facenew22222222 Обрен Старовић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука