Jump to content

10 Pitanja ateiste na koja svaki hrišćanin mora da odgovori?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Људи су у великој мери одговорни за природне катастрофе.

Da, da... a "u srbiju nisava porasla do vrbnjaci i to sve zbog bolbardovanje"

Vec sam nailazio na forumu na ovu monstruoznost od izjave... suvisno reci da je smesna

Не знам зашто не би постојао, ја не причам о разним религијама, причао о хришћанству и оно што живим. Волео бих да чујем који је то циљ ван вечног спасења. Наравно, тај циљ подразумева да не буде феноменолошки већ онтолошки.

Meni je cilj da mi svaka sekunda zivota bude ispunjena zadovoljstvom i srecom. Posto ces odma da skocis sa prozivkom da sam sebican, odmah cu ti reci da je za mene sreca, imedju ostalog, da budem okruzen srecnim ljudima...

Za sada mi zivot tako izgleda da mi se cini da bolje ne bih umeo da ga zamislim... sto bih u njega trpao boga koji ce mi curiti  smolu iz tapeta al ce ga boleti uvo ako treba da me udari auto i da zavrsim na mracnjaku jerbo mi je dao slobodu... slobodu da umrem iu najstrasnijim mukama... neka hvala meni takva sloboda ne treba... takvu slobodu mogu i sam sebi da stvorim 0110_hahaha

0110_hahaha

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

• Гости

Шта је то задовољство и срећа?

Некоме је срећа и задовољство да убија невине људе, зар не? Некоме је срећа и задовољство да се моли Богу и да Му захваљује, некоме је опет задовољство да праве сајтове где ће постављати најогавније видео клипове и давати сласне коментаре на њих.... срећа и задовољство нису баш конкретне и јасне категорије.

Подели на овим сајтовима

Ivane tvoju opsesiju mojim sajtom uzimam kao dokaz da si redovni posetilac... verovatno nalazis zadovoljstvo u gledanju materijala sa mog sajta pa si onda besan na sebe zbog toga. Naravno tada se smer agresije pomera na onoga koji je taj sajt uopste i stvorio... razumem to... i nisi prvi. Moras samo da se pomiris sa sobom i da shvatis da fascinacija smrcu nije bolest  niti opsesija vec prirodni odgvor na stimulans nepoznatog... i da je s tobom sve u redu i da nemas razloga da se ljutis na sebe...

I najveci protivnici mracnjaka uspore kad prolaze pored saobracajke... ne zato da bi pritekli u pomoc, nego zato sto zele da VIDE... i nista strasnog u tome nema...

-

Mnogo si me razocarao sa onim satanizmom, a taman sam stekao utisak da se razumes u ono sto pricas...

Prvo- ja sam ateista a ateisti ne veruju u izmisljena bica (satana spada u tu kategoriju)

drugo- da bi sajt bio satanisticki trebalo bi da velicam satanu ili lucifera (ili kako se vec zovu hristovi antagonisti)... gluposti.... za  njih me jednako zabole cosak ko za Hrista, Borisa Tadica ili Milku Canic

i trece najvaznije- kako moze da bude satanisticki, sajt koji iskljucivo objavljuje bozija dela?

Svaki klip na mom sajtu je nastao uz bozije dopustenje...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Шта је то задовољство и срећа?

Некоме је срећа и задовољство да убија невине људе, зар не? Некоме је срећа и задовољство да се моли Богу и да Му захваљује, некоме је опет задовољство да праве сајтове где ће постављати најогавније видео клипове и давати сласне коментаре на њих.... срећа и задовољство нису баш конкретне и јасне категорије.

Pa dobro, zasto onda uopste sudimo ubicama koji uzivaju u ubijanju? Zar kao dobri hriscani uopste smemo ikome da sudimo? Koliko ja znam bog je taj koji ce svakome po zasluzi da odredi... nema mi sta tu da se mesamo...

Naravno "fala bogu" pa nije tako... zato imamo sekularnu policiju koja te vodi u aps ako si ubica... al ne zato sto to bog ne voli nego zato sto si opasan po drustvo :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Ivane tvoju opsesiju mojim sajtom uzimam kao dokaz da si redovni posetilac... verovatno nalazis zadovoljstvo u gledanju materijala sa mog sajta pa si onda besan na sebe zbog toga. Naravno tada se smer agresije pomera na onoga koji je taj sajt uopste i stvorio... razumem to... i nisi prvi. Moras samo da se pomiris sa sobom i da shvatis da fascinacija smrcu nije bolest  niti opsesija vec prirodni odgvor na stimulans nepoznatog... i da je s tobom sve u redu i da nemas razloga da se ljutis na sebe...

I najveci protivnici mracnjaka uspore kad prolaze pored saobracajke... ne zato da bi pritekli u pomoc, nego zato sto zele da VIDE... i nista strasnog u tome nema...

-

Mnogo si me razocarao sa onim satanizmom, a taman sam stekao utisak da se razumes u ono sto pricas...

Prvo- ja sam ateista a ateisti ne veruju u izmisljena bica (satana spada u tu kategoriju)

drugo- da bi sajt bio satanisticki trebalo bi da velicam satanu ili lucifera (ili kako se vec zovu hristovi antagonisti)... gluposti.... za  njih me jednako zabole cosak ko za Hrista, Borisa Tadica ili Milku Canic

i trece najvaznije- kako moze da bude satanisticki, sajt koji iskljucivo objavljuje bozija dela?

Svaki klip na mom sajtu je nastao uz bozije dopustenje...

http://en.wikipedia.org/wiki/LaVeyan_Satanism 180px-Anton_LaVey_photo.jpg

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

• Гости

Клипове са Твог сајта уопште не гледам, погледао сам један једни пре годину-две, ни сам се не сећам када сам то учинио и покајао сам се због тога. Читао сам коментаре постављача клипова и из тога изводим закључке које изводим.

Иначе, знам да се декларишеш као атеиста, то је Твоја воља. Но, ја када одговоарам не одговарам као атеиста јер то нисам. Одговарам као православни свештеник. Не видим разлога да Ти смета што помињем сатанизам на Твом сајту? Ја не верујем уизмишљена бића и бајке (мада волим бајке), али верујем у Бога и у постојање сатане. Зато, нема разлога да се разочараваш.

Такође, размишљам нешто и постављам себи а и другима питање: која је сврха нашег разговора? Не видим поенту. Изменили смо искуства, закључили смо да су ставови које имамо непромењени- нити ћеш ти постати направсно православни хришћанин, нити ћу ја постати атеиста. Мислим да ћемо веће користи и добрих размишљања имати ако кренемо да пишемо на некој другој теми која не говори о овоме, која се не дотиче вере. У супротном Ти може веома лако запретити бановање и то због извртања и исмејавања православних хришћана који су Ти дали гостопримство на овом форуму:

Ево пример. Ово је Теби најзначајнији аргумент. Са овим аргументом би најбоље било да одеш на сметлиште од оног сајта и да то причаш посетиоцима истог. Ово је атак на интелигенцију свих нас који смо хришћани јер безброј пута изврћеш речи. Такође, ово исто ће бити и осталим атеистима који изврћу речи људи који а чистим намерама са вама разговарају. Јасно показује Твоје веома лоше намере.

Искрено се надам да ћеш порменити начин комуникације, јер у супротном нећу много трошити речи. Ако Те већ заболе ћоше" за Христа не видим ни једног разлога да будеш на форуму где је већини Христос смисао живота.

Подели на овим сајтовима

али верујем у Бога и у постојање сатане.

Pa ko je onda satanista?  :cheesy:

У супротном Ти може веома лако запретити бановање и то због извртања и исмејавања православних хришћана који су Ти дали гостопримство на овом форуму:

Ево пример. Ово је Теби најзначајнији аргумент. Са овим аргументом би најбоље било да одеш на сметлиште од оног сајта и да то причаш посетиоцима истог. Ово је атак на интелигенцију свих нас који смо хришћани јер безброј пута изврћеш речи. Такође, ово исто ће бити и осталим атеистима који изврћу речи људи који а чистим намерама са вама разговарају. Јасно показује Твоје веома лоше намере.

Ja samo ne razumem sledecu stvar.. kada zemljotres ubije hiljade ljudi, to je bozije dopustenje... kad neki sajt objavi video tog pustosenja to je satanistiko smetliste... ovde osigledno nisu cista posla... mrzi me vise da kucam "licemerna"

A sto se tice cistih namera... mnogo ste mi vi pojedinci "cisti"... pregledaj moje postove unazad par meseci pa pronadji ijednu rec uvrede koju sam uputio nekome... dok si ti mene samo u ovoj temi stigo da isprozivas i izvredjas onako... hriscanski :cheesy:

naravno, nema veze- ja prastam.

Искрено се надам да ћеш порменити начин комуникације, јер у супротном нећу много трошити речи.

Aha! Evo neceg oko cega se slazemo! Nadanja su nam obostrana :cheesy:

Подели на овим сајтовима

men' je simpatichan ovaj mrachnjak.

Pljunuta vidovita Zorka.

Em velemajstor pshihologije, vidim kako chita diskutante, deli dijagnoze i samouvereno zhivi 4chsmu1 shto misli da je nekog ukopao izjavama s nedodirljive visine. Jes' da ne znash da l' je shuplje ili gluplje ali pravimo se , braco i sestre da nas je oborio. Narochito izjava da ne veruje u Boga ali mu je sajt uredjen po Bozijem dopushtenju.

Velelepno.

Ne prekidajte ga  7896634

Подели на овим сајтовима

A inache je poznato zashto poneki vole strasno da gledaju krvoprolice, tada se oslobadja ogromna kolichina energije i to je najveca tajna praktichne magije (ovo nisam rekla ja, majke mi, nego Richard Kevendish:)

Pogotovo ako si vlasnik, urednik sajta kome je su udarne teme tachke oslobadjanja i tako dalje, daleko bilo....

7896634

Подели на овим сајтовима

Дакле, наново изврћеш моје речи? Ти си овде дошео да се мало разонодиш и зезаш људе, је л тако? Баш ти је досадно?

AD HOMINEM my dear Watson...

Pogotovo ako si vlasnik, urednik sajta kome je su udarne teme tachke oslobadjanja i tako dalje, daleko bilo....

Ne znam sta su "tachke oslobadjanja"...

oprastam ti uvrede ali ako si htela da me isprovociras pa da uzvratim i ja tako nisko, dzaba utrosena energija... retko se spustam na nivo sagovornika... licna prozivanja su uvek rezervisana za "niske" ljude  a ja to nikada ne radim... ne radim zbog vaspitanja samo, ali nisam ja posle kriv sto ispadnem "nedodirljivo visok"...

moj naklon...

Подели на овим сајтовима

Narochito izjava da ne veruje u Boga ali mu je sajt uredjen po Bozijem dopushtenju.

Zar nije?

Bog dopusta razne grozote... izmedju ostalog i moj sajt... ali problem je sto je grozota zvana "moj sajt" nesto neljudsko i bolesno dok je grozota zvana "masakr dece" zapravo bozija milost i projava ljubavi... kontas sta se upinjem da prosto objasnim?

...ili ne... ?

Подели на овим сајтовима

Дакле, наново изврћеш моје речи? Ти си овде дошео да се мало разонодиш и зезаш људе, је л тако? Баш ти је досадно?

[offtopic]

Само једна ствар - уопште није потребно да (Мрачњак) држи свој сајт у потпису. Ово је православни форум и не мора да линкује ка таквим стварима. Google и даље сваки линк ка неком сајту гледа као "глас" за тај сајт, па га и рангира боље. Не мора и одавде да иде бесплатна реклама.

[/offtopic]

"Господ је пастир мој, ништа ми неће недостајати. На зеленој паши пасе ме, води ме на тиху воду. Душу моју опоравља, води ме стазама праведним, имена ради својега. Да пођем и долином сјена смртнога, нећу се бојати зла; јер си Ти са мном; штап Твој и палица Твоја тјеши ме. Поставио си преда мном трпезу на видику непријатељима мојим; намазао си уљем главу моју и чаша је моја препуна. Да! Доброта и милост Твоја пратиће ме у све дане живота мојега, и ја ћу наставати у дому Господњем за дуго."

Подели на овим сајтовима

• Гости

[offtopic]

Само једна ствар - уопште није потребно да (Мрачњак) држи свој сајт у потпису. Ово је православни форум и не мора да линкује ка таквим стварима. Google и даље сваки линк ка неком сајту гледа као "глас" за тај сајт, па га и рангира боље. Не мора и одавде да иде бесплатна реклама.

[/offtopic]

Нема линк ка свом сајту у потпису, забрањено је било какво рекламирање на форуму без дозволе Администрације.

Подели на овим сајтовима

[offtopic]

[/offtopic]

Нема линк ка свом сајту у потпису, забрањено је било какво рекламирање на форуму без дозволе Администрације.

Пардон, не у потпису... у профилу.

"Господ је пастир мој, ништа ми неће недостајати. На зеленој паши пасе ме, води ме на тиху воду. Душу моју опоравља, води ме стазама праведним, имена ради својега. Да пођем и долином сјена смртнога, нећу се бојати зла; јер си Ти са мном; штап Твој и палица Твоја тјеши ме. Поставио си преда мном трпезу на видику непријатељима мојим; намазао си уљем главу моју и чаша је моја препуна. Да! Доброта и милост Твоја пратиће ме у све дане живота мојега, и ја ћу наставати у дому Господњем за дуго."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...