Кирил Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Поштовање свима. Имам 18 година и компонујем већ 2 године. Углавном је то филмска музика (по мелодијама, ја је тако схватам). Ниједна од песама није измиксована. Нема ни текстова. Једноставно су празне, само што матрица постоји. Прављена је преко ФЛ студија (ништа нарочито, али је први програм који сам савладао који има везе са компоновањем). Јако бих волео да ми неко каже, где фулам или грешим, а где сам добро урадио. Хвала унапред! http://soundcloud.com/kubanez/kubanez-sloboda http://soundcloud.com/kubanez/kubanez-vertigo http://soundcloud.com/kubanez/kubanez-instrumental-of http://soundcloud.com/kubanez/kubanez-at-the-end-at-the Данијел Драгичевић and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Здраво Кириле, имаш баш добре идеје. Колико се дуго бавиш музиком? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Здраво Кириле, имаш баш добре идеје. Колико се дуго бавиш музиком? Мислио сам да вас неће занимати биографија ал у реду. Овако.. Свирам прим тамбурицу од 5 разреда основне, где сам развио и слух. Престао сам свирати у седмом. И онда из неког чудног разлога, питао сам друга за ФЛ студио, и он ми скинуо с нета, и од 2 средње компонујем музику. Разноразне мелодије и шта већ, ал пронашао сам се у филмској музици, јер сматрам да је најодговорнија за добре филмове и добар филинг Идем у музичку школу на неке часове солфеђа тако да знам свирати клавир (акорде и неке скале), гитару већ 2,5 године, и прим тамбурицу... Учитељ тамбурице ми је умро јесенас, РИП! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Мислио сам да вас неће занимати биографија ал у реду. Овако.. Свирам прим тамбурицу од 5 разреда основне, где сам развио и слух. Престао сам свирати у седмом. И онда из неког чудног разлога, питао сам друга за ФЛ студио, и он ми скинуо с нета, и од 2 средње компонујем музику. Разноразне мелодије и шта већ, ал пронашао сам се у филмској музици, јер сматрам да је најодговорнија за добре филмове и добар филинг Идем у музичку школу на неке часове солфеђа тако да знам свирати клавир (акорде и неке скале), гитару већ 2,5 године, и прим тамбурицу... Учитељ тамбурице ми је умро јесенас, РИП! Браво за прим! Ко је био учитељ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Кирил smajolik78 Кирил је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Био је одличан учитељ, сав живот провео у музици (тачније тамбурашким оркестрима). Геза се звао. Не бих сад да говорим о локацији, само ћу рећи да је јако добар био човек. Али шта ћеш, живот иде даље, живот брзо пролази Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Мислио сам да вас неће занимати биографија ал у реду. Овако.. Свирам прим тамбурицу од 5 разреда основне, где сам развио и слух. Престао сам свирати у седмом. И онда из неког чудног разлога, питао сам друга за ФЛ студио, и он ми скинуо с нета, и од 2 средње компонујем музику. Разноразне мелодије и шта већ, ал пронашао сам се у филмској музици, јер сматрам да је најодговорнија за добре филмове и добар филинг Идем у музичку школу на неке часове солфеђа тако да знам свирати клавир (акорде и неке скале), гитару већ 2,5 године, и прим тамбурицу... ... Види се да имаш већ искуство. Пошто си тражио сугестије везано за твоју музику, ево ја ћу ти дати неко своје скромно мишљење: Као што сам већ рекао имаш одличне идеје и умеш да компонујеш. Сад треба да порадиш на форми, миксу и мастерингу (завршној обради). Ово форма схвати условно, као ток композиције, јер зависи шта желиш да постигнеш, ово што си поставио би добро ишло у позадину неког видеа или игре, али ако желиш музику која нешто прича и која ће се слушати директно онда би тему требало мало брже развијати и брже подизати атмосферу. Али супер је, форму ћеш ионако развијати временом. Микс: често су ти високе фреквенције прејаке, а понегде и басеви. Пробај да смањиш јачину на звучницима и да ускладиш нивое тако (док слушаш тихо). Претпостављам да користиш обичне компјутерске звучнике или слушалице. Такође имаш дисторзију у звуку! Преслушај пажљиво. То апсолутно желиш да избегнеш. Пази на peak monitor-е, тј. јачину сигнала из сваког инструмента, траке, bus-a, не сме нигде да упали црвено. Значи, нема смањивања после, кад је дисторзија већ унета, већ од старта, кренувши од виртуелног интрумента па до крајњег излаза, тим редом ништа не сме да clip-ује. постпродукција (мастеринг): ово је мало незгодно дефинисати, најбоље стави еквилајзер са shelf-ом на ниским и високим фреквенцијама, тј. скини веома ниске и веома високе фреквенције (rolloff од рецимо 70 наниже и од 12000-14000 навише). Такође додаш мало колорацију са еквилајзером ако хоћеш. Е онда зависи од музике и од укуса да ли ћеш ставити компресор, али ако ти треба јачина звука, а имаш peak-ове онда мораш, да их сабијеш, да би остатак могао да се појача. А може да се искористи и креативно за неке (сада популарне) epic или пумпајуће ефекте. Ипак, углавном не треба да се чује како ради, због доброг укуса. И на крају (brickwall) лимитер - не дозвољава да ишта оде у црвено (clip). Наравно, лимитер не треба да се чује, али ако је сигнал прејак, чуће се како ради. (Негде сам прочитао и да би требало на крају еквилајзером изоловати ниске фреквенције, како би се проверило да компресор или лимитер не узрокују пуцкетања на басу) Ето, толико од мене. Надам се да те нисам обесхрабрио оволиким текстом, или нечим што сам рекао, јер не треба - имаш одличне идеје и за композиторски део сам већ рекао - све је добро и показујеш умеће, нема шта, а временом ћеш учити како да идеје што боље материјализујеш. Мислим, све се то научи, нема ту неке мудрости. Grizzly Adams and Кирил је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Види се да имаш већ искуство. Пошто си тражио сугестије везано за твоју музику, ево ја ћу ти дати неко своје скромно мишљење... ...Мислим, све се то научи, нема ту неке мудрости. Далеко од тога да си ме обесхрабрио, јер само критиком човек може нешто и да научи. Има ту пар израза које не контам баш најбоље, јер не растурам баш програм, него контам да мелодије, које компонујем се могу искористити. Е сад, ти детаљи, то ми баш и не иде најбоље, јер ту има доста посла (АЛ БАШ ДОСТА! ) Рекао сам још пре да песме које сам компоновао нису обрађене до краја. Убацивао сам пар ефеката мада мислим да још треба. Знаш како кажу? Колико пара, толико и музике Јесте истина је да имам слабе звучнике, јер некад кад ставим више ефеката, пуцкетају и трокира комп. Морам и звучну картицу добру да купим, јер без тога нема 'леба У сваком случају, .hvala. на овом тексту, позабавићу се још тим детаљима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Ајванхо, напиши онда све изразе, наравно, ако ти није тешко Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Ево пар појмова: peak monitor: показује јачину сигнала током времена, до су оне зелене тракице што скакућу bus: исто што и трака, служи да сабира сигнал из више извора (нпр. трака), евентуално обради и проследи даље (другом bus-у или на излаз) евкилајзер: подешава јачину фреквенција у сигналу, па на пример имаш shelf на ниским фреквенцијама, што значи да скидаш све испод фреквенције коју одредиш (нпр. 70Hz), али не одједном да се све испод тога просто утиша, већ постепено, а rolloff значи баш то: компресор - компресује сигнал, значи сваки део аудиа који пређе неку горњу границу бива утишан према подешавањима лимитер ради исто то, ограничава сигнал и спречава (требало би) да сигнал оде преко горње границе и онда си сигуран да ти сигнал неће прећи ту границу (што није случај са компресором који компресује по неком односу 1:1.5, 1:2 итд.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 Ево пар појмова: peak monitor: показује јачину сигнала током времена, до су оне зелене тракице што скакућу bus: исто што и трака, служи да сабира сигнал из више извора (нпр. трака), евентуално обради и проследи даље (другом bus-у или на излаз) евкилајзер: подешава јачину фреквенција у сигналу, па на пример имаш shelf на ниским фреквенцијама, што значи да скидаш све испод фреквенције коју одредиш (нпр. 70Hz), али не одједном да се све испод тога просто утиша, већ постепено, а rolloff значи баш то: компресор - компресује сигнал, значи сваки део аудиа који пређе неку горњу границу бива утишан према подешавањима лимитер ради исто то, ограничава сигнал и спречава (требало би) да сигнал оде преко горње границе и онда си сигуран да ти сигнал неће прећи ту границу (што није случај са компресором који компресује по неком односу 1:1.5, 1:2 итд.) Колико сам их само питао да ми покажу, сви ми рекли ''то мораш сам..'', ал ти ниси... хвала ПС: који програм користиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 2, 2012 Пријави Подели Написано Мај 2, 2012 Користим Sonar. У задње време покушавам да купим нову верзију, ал' нема где Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 2, 2012 Пријави Подели Написано Мај 2, 2012 Много ми се свидео звук Картографер албума (E.S. Posthumus), па сам направио један римејк Nolitus-а на брзину, без много полирања, да научим понешто: http://soundcloud.com/sparrowart/casual-remake-of-nolitus-by-e Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 18, 2012 Пријави Подели Написано Јун 18, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Дакле, ладно су покидали жицу на Босендорферу (клавир) док су семпловали најјаче тонове 16:50 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука