Jump to content

Кућни студио/снимање

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тражим неке солидне слушалице да купим, па ме буни каква је практична разлика између студијских и ”обичних”? Контам да су студијске добре за мониторнинг при снимању и миксовању јер може да се чује већи опсег, али да ли су погодне за свакодневно слушање музике (на преносивом плејеру)?

Подели на овим сајтовима

Тражим неке солидне слушалице да купим, па ме буни каква је практична разлика између студијских и ”обичних”? Контам да су студијске добре за мониторнинг при снимању и миксовању јер може да се чује већи опсег, али да ли су погодне за свакодневно слушање музике (на преносивом плејеру)?

Kod ,,običnih" zvuk može da bude dodatno ,,kolorisan", namerno ili nenamerno od strane proizvođača,

dok je kod profesionalnih studijskih slušalica i monitora (zvučnika) generalno pravilo da daju tzv. ,,ravan" (flat) odziv u cilju emitovanja zvuka upravo onakvog kakav dolazi iz kompjutera/miksete radi obrade snimka, miksovanja, masteringa itd.

Flat response možeš da shvatiš npr. tako da je spektar izlaznog signala (koji daju slušalice/monitori) jednak spektru ulaznog/izvornog signala (u teoriji).

U svakom slučaju, cilj je precizna reprodukcija. Ipak, proizvođači znaju nekad i da odstupe od pravila.

Moj ti je savet:

- NE koristi slušalice, oštećuju sluh, a to se oseti tek godinama kasnije

- inače, izaberi neke koje su ti udobne i koje tebi lepo zvuče

- nemoj one što se guraju u uši, zbog dodatnog opterećenja bubne opne

(možda je bolje da uzmeš neudobne, pa ćeš ih manje koristiti i time sačuvati sluh ;) )

Подели на овим сајтовима

Svaka cast Zvonku i Ivici. ivicin cover Tomija sam cuo odavno, lepo je podsetiti se.

nego, imam jedno pitanje, ima li ko iskustva sa gitarskim programima tipa Amplitube ili Guitar Rig?

ubacim gitaru u komp direktno u mic, cuje se gitara u zvucnicima, ali kad otvorim Amplitube nista. stavio sam asio4all drivere, opet nista... Zvonko, jesi probao nesto slicno da koristis (il bilo ko ovde)?

aj da dam i ja neki prilog temi, ovu pesmu je komponovao moj kum, aranzman je radilo nas nekoliko, ja tamburam tu nesto u pozadini...

tko leti vrijedi

tko vrijedi leti

tko ne leti ne vrijedi

babushka_sm.gif

Подели на овим сајтовима

Moj ti je savet:

- NE koristi slušalice, oštećuju sluh, a to se oseti tek godinama kasnije

- nemoj one što se guraju u uši, zbog dodatnog opterećenja bubne opne

(možda je bolje da uzmeš neudobne, pa ćeš ih manje koristiti i time sačuvati sluh ;) )

Хвала на одговору. :)

Скоро никад не појачавам много, напротив. Користим их углавном да се опустим кад шетам сам.

Да ли ово значи да је сасвим легитимно да мени лепо звуче и студијске за свакодневно слушање, иако нису са колорисаним и улепшаним звуком? Нашао сам ове студијске

k77ic.jpg

које јако лепо леже, а цена је пристојна.

Подели на овим сајтовима

ha ha, imam baš jedne takve, baš te AKG K77, lepo leže ali nisu baš najudobnije, lagane su i nisu skupe

samo zvuk nije nešto

imam jedne sony i razlika je velika

na akg su malo jači basevi do 200Hz, pa je malo taman zvuk i bas malo mumla, ali mogao bi da doteraš zvuk ekvilajzerom (npr. low shelf ispod 200Hz)

Подели на овим сајтовима

Да бре, синоћ скувано. Зове се "Зилоти су бабе"... ;)

СТрашноооооооооооооо... још један Бреговић.

Ово сам ја изводио пре више година у клубу "Магија 666" на Дорћолу.

Ајде брате да си се потрудио да обрадиш и додаш нешто своје, него си сваки акорд прекопирао. цццццц

Ма то ти је, када нема државе...цццц

Да ми је знати где си само чуо?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...