Милан Меденица :) Написано Јул 16, 2011 Пријави Подели Написано Јул 16, 2011 Цитат Цитат Не пијем кафу уопште, и нисам је никад пила Ne znas sta propustas. легалну наркоманију? znaaaaao клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 16, 2011 Пријави Подели Написано Јул 16, 2011 Цитат Цитат Цитат Не пијем кафу уопште, и нисам је никад пила Ne znas sta propustas. :cheesy2: легалну наркоманију? znaaaaao Mojne si takav.Sta da radim ja bez moje kafe. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 16, 2011 Пријави Подели Написано Јул 16, 2011 Цитат [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=15681.msg484016#msg484016 date=1310814625] Цитат Цитат Не пијем кафу уопште, и нисам је никад пила Ne znas sta propustas. легалну наркоманију? greengrin Mojne si takav.Sta da radim ja bez moje kafe. 4chsmu1 то је давање значају нечем што је корисно само донекле, сем тога што се ради о психоактивној супстанци, сем кад је у питању декофенизирана кафа, коју скоро нико не пије редовно на овим просторима и популарно се зове чај. (саће глорија и екипа да се јаве) уосталом, остала храна и пића ће се љутити што их запостављаш и не тепаш им greengrin greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 16, 2011 Пријави Подели Написано Јул 16, 2011 Цитат Цитат Не пијем кафу уопште, и нисам је никад пила Ne znas sta propustas. smej.gif smej.gif Знам, јер пар пута сам попила топли нес или како се већ зове, (преварили ме мангупи, као слатко, као топла чоколада...) па сам једва отишла до куће! Била сам као шунтава од вртоглавице, лебдења smej.gif и дрхтавице... Док нисам укапирала о чему се ради smej.gif Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 16, 2011 Caffè Attibassi: Making a good espresso Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2011 Него, баш сам разочаран колико људи пије најобичнију инстант кафу. Инстант кафе се праве од отпадака. Ајде онај умиксовани нес, то и није кафа у правом смислу речи, више напитак или посластица на бази кафе, па и није толико битан квалитет саме кафе, чак није искључено да ће боља кафа да поквари крајњи укус. Али ове што само растворе кафу у шољицу и то прогутају, нек се покрију по ушима! sHa_sarcasticlol Некад и некад, ОК, али да то постане једини начин, жалосно је. Озбиљно, ако већ не волите турску (да, и домаћа кафа брижљиво направљена од буђавог рио минаса је боља алтернатива од растварања тог прашка), купите бар јефтину филтер машину (или чак обичну посуду са отвором за филтер) и неку добру арабику. Јесте да је филтер кафа вероватно најлошија од свих врста кафа које можете направити, али је и даље далеко испред инстант ђубрета. Колумбијска кафа је захвална за филтер машине, има ноту лешника, али се слободно може експериментисати са укусима. Справите кафу полако, справите је за још некога (тада ће по неком метафизичком закону да буде укуснија) и утрошите барем који минут на испијање са особом или особама које волите. Живот је сувише вредан да би се проживљавао кроз инстант решења, било да је у питању кафа или било шта друго. Узгред, стигао ми је мока лончић и прилично сам задовољан. Справљане кафе на у овој џиџа-биџи изгледа лако, али чак је и ту потребна пажња, јер се ради на температурама вишим од 100 степени, па кафа може лако да прегори. Углавном, када се све уради како треба, кафа је врло сирупасте конзистенције, богате и избалансиране ароме и укус остаје на језику неко време након испијања. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јул 17, 2011 Пријави Подели Написано Јул 17, 2011 Ne kapiram sta ti je stiglo; ako zaista zelis dobar espreso zaboravi sve te masine i kupi pravi espreso maker koji se spravja na sporetu. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Цитат Ne kapiram sta ti je stiglo; ako zaista zelis dobar espreso zaboravi sve te masine i kupi pravi espreso maker koji se spravja na sporetu. Стигао ми је ”мока пот”, баш то што се ставља на шпорет. ”Мока пот” не прави еспресо, то је просто лонче за италијанску кафу. Американци ту кафу зову еспресо, а лонче espresso maker, али је то миљама далеко од правог еспреса. А праву еспресо машину хоћу да купим, али скупљам паре с девојком, па не може одмах. За прави еспресо је неопходно нешто овако: Зависник сам од еспреса, а до сада у Тексасу (сва четири велика града) у око сто кафе-а нисам успео да пронађем било шта што је близу најгорем еспресу кога сам пробао у шљ кафићу у Србији, па чак и неким бољим бензијским пумпама. О Италији да не причам... У овом селу у ком живим је још горе. Има једно место у коме њихов ”еспресо” може да се опише као добра кафа, али и даље није уопште еспресо. Остало је Богу плакати, укључујући и Crapbucks. Мислим да би дете направило бољи еспресо да му даш да се игра. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Brate ne znam kako je kod tebe ali ovde svaki Whole Foods ili Trader Joe ima fantastican izbor espresa. Ja ih uvek pravim kuci iako moram da ispovedim da iskoristim priliku i da kupim Latte . Ni ja ne volim posebno Starbucks; ali mi recimo Cariboo Coffee sarseno o0dgovara a inace je i Fair Trade. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Цитат Brate ne znam kako je kod tebe ali ovde svaki Whole Foods ili Trader Joe ima fantastican izbor espresa. Ja ih uvek pravim kuci Прави еспресо се прави (код куће или у кафеу, небитно) искључиво на еспресо машини као што је онај Rancilio из мог претходног поста. Све друго није еспресо. Цитат iako moram da ispovedim da iskoristim priliku i da kupim Latte Тај "latte" је тек прича за себе. Замишљам Aмериканце како у Италији наручују "latte", па се после чуде кад добију чашу млека. Цитат Ni ja ne volim posebno Starbucks; ali mi recimo Cariboo Coffee sarseno o0dgovara a inace je i Fair Trade. Овде нема тог Cariboo Coffee, али сад видех њихов мени. Нуде еспресо у три величине - мала средња и велика. Мали је 78 грама, средњи 117 грама, а велики 156 грама. 1000000001010 sHa_sarcasticlol bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Ako zelis dobar esprerso da popijes u kucnoj varijanti onda nabavi nesto sto koristi kapsule. Kao ovo na primer: http://www.gaggia.it/linee_famiglia_professionale.asp?CA_ID=27 A ako hoces dobar espreso da poijes u baru , onda trebas otici u Napoli. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Цитат Ako zelis dobar esprerso da popijes u kucnoj varijanti onda nabavi nesto sto koristi kapsule. Kao ovo na primer: http://www.gaggia.it/linee_famiglia_professionale.asp?CA_ID=27 Размишљао сам и о томе. Генерално, капсуле дају врло осредњи квалитет или испод тога. Једине капсуле које зналци заиста хвале су управо ове које се поставио, али Illy има патент на њих, па сам ограничен на њихову кафу (далеко било да је лоша, напротив, али досади после неког времена), a при томе немаш никакву контролу над крајњим резултатом, све ради на притисак дугмета. И мало су скупе, али ништа што се не може издржати, осим ако се не пије по 10 дневно. Узгред, погледај рекламу за тај систем. 1000000001010 Don Salvatore& Metodo Iperespresso А за Наполи, ух, и тата би сине... Мада преферирам светлије кафе, као на северу Италије. sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 U Italiji mozes svasta naci. I dobar i los espreso. A kvalitet zavisi od vise stvari. Kafe, krupnoce, temperature, pritiska itd. Mislim da ti mali, kucni espreso automati tesko mogu da naprave bas-bas dobar espreso. A ovi sa kapsulama prave solidnu kafu. Bolju nego u 50% barova po Italiji. To je neko moje iskustvo. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vucicdr Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Цитат Цитат Ne kapiram sta ti je stiglo; ako zaista zelis dobar espreso zaboravi sve te masine i kupi pravi espreso maker koji se spravja na sporetu. Стигао ми је ”мока пот”, баш то што се ставља на шпорет. ”Мока пот” не прави еспресо, то је просто лонче за италијанску кафу. Американци ту кафу зову еспресо, а лонче espresso maker, али је то миљама далеко од правог еспреса. А праву еспресо машину хоћу да купим, али скупљам паре с девојком, па не може одмах. За прави еспресо је неопходно нешто овако: Зависник сам од еспреса, а до сада у Тексасу (сва четири велика града) у око сто кафе-а нисам успео да пронађем било шта што је близу најгорем еспресу кога сам пробао у шљ кафићу у Србији, па чак и неким бољим бензијским пумпама. О Италији да не причам... У овом селу у ком живим је још горе. Има једно место у коме њихов ”еспресо” може да се опише као добра кафа, али и даље није уопште еспресо. Остало је Богу плакати, укључујући и Crapbucks. Мислим да би дете направило бољи еспресо да му даш да се игра. Слажем се са тобом. Иначе, у свим англо-земљама је кафа очајна. Одвратна, врела црна текућина, укуса скуване чарапе, у коју мора да се накрка тона шећера и млијека да би била питка... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Чекајте,не пијем кафу.Али где по вашој причи онда има тај најбољи еспресо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука