Jump to content

Vesti sa zapadnih berzi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

"Kapitalizam tako može neverovatne stvari, kao na primer da od slame pravi zlato. Taj zanat, ta umetnost ima razna imena – jedno od poslednjih koje smo čuli je – blanko prodaja (prodaja akcija, robe, deviza, koje onaj koji prodaje ne poseduje u trenutku prodaje)."

319.gif Priznaj da ti je srce malo "zaigralo" dok si kacio ovaj tekst facenew22222222  facenew22222222

meni je jedan od najjacih fenomena danasnjeg kapitalizma tzv "papirno" srebro i zlato, kojeg u opticaju ima min 10x vise nego sto ukupno ima fizickog zlata i srebra (izvadjenog i u rezervama) facenew22222222

kako je to dobra prevara, kuku lele 1000000001010

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 218
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

То је превара и пљачка миленијума које већина људи уопште није свесна. Ево замислите да ми живимо у једном малом селу - Ивица, Иван, Флорентина, Урош, Жељко и Звонко.

И сада Звонко има ласерски принтер и све вас убеди да користите новац који штампа. Све што ви створите својим радом размењује се за Звонкове "доларе". Почнемо тако што Звонко одштампа 1000 долара и подели свима равноправно. Све функционише без проблема, сваки производ има своју цену, радимо, тргујемо. Е сада замислите кад се ја једног јутра досетим и одштампам себи још 10,000 долара и купим све што сте произвели за себе. Упс...

Исту ствар раде владе и централне банке, само на много већој скали.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат

Kapitalizam grešan kao i komunizam

Au kakva gomila zamena teza, strasno. Kako moze nekome da padne na pamet da krivi kapitalizam za nesto sto je u direktnoj suprotnosti sa istim: za "spasavanje" finansijskih trzista od strane drzave?
  Цитат
Kapitalizam je grešan kao što je bio i komunizam. Kapitalizam se ogrešio o čoveka i državu. U poslednje vreme mu je uspelo da natera države da plaćaju njegove dugove – zbog navodne odgovornosti države za sve, za celokupno društvo. Kapitalizam je uspeo da natera druge da urade ono što nije sam u stanju da uradi.

Auuu.. Pazi, "kapitalizam se ogresio - o drzavu"??!! Haha.. ne, nemam reci. A ton ovog isforsiranog patosa? Ko Nin 81. u kolektivnim zalopojkama za Titom (nasao sam pre par godina na tavanu Nin iz tog vremena, ljudi to je da ne poveruje covek koja je to gomila bljuvotina i demagogije, potrudicu se da nadjem neke tekstove na netu da vidite u cemu smo mi odrasli).

Подели на овим сајтовима

Цитат

То је превара и пљачка миленијума које већина људи уопште није свесна. Ево замислите да ми живимо у једном малом селу - Ивица, Иван, Флорентина, Урош, Жељко и Звонко.

И сада Звонко има ласерски принтер и све вас убеди да користите новац који штампа. Све што ви створите својим радом размењује се за Звонкове "доларе". Почнемо тако што Звонко одштампа 1000 долара и подели свима равноправно. Све функционише без проблема, сваки производ има своју цену, радимо, тргујемо. Е сада замислите кад се ја једног јутра досетим и одштампам себи још 10,000 долара и купим све што сте произвели за себе. Упс...

Исту ствар раде владе и централне банке, само на много већој скали.

1000000001010 Bas tako! U tome i jeste sustina cele price...A one fore tipa "uvodjenja demokratije", bombardovanje za nase dobro i sl. su samo prateci elementi navedene prevare...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Изгледа да је проблем што људи мисле да је капитализам ово што данас постоји у свету. А то је у ствари карикатура капитализма: капитализам + државе.

Upravo tako... slava3

U etatizmu se bar jasno zna ko je gazda.

Ovde je satro sve slobodno i vaze trzisna pravila. Vaze za sve... Izuzev za najvece... I za drzavu... Prvi su too big to fail, drugi imaju monopol na stampacu girl_jumping

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
OTVARANJE SLOBODNIH PIJACA I ULICA- za slobodnu trgovinu poljoprivrenim proizvodima

Шта то значи "отварање"? Значи, слободна трговина је забрањена, осим тамо где неко дозволи? Зашто не дозволимо слободну трговину свуда?

County Government Shuts Down Kids Lemonade Stand.$500 Fine

Подели на овим сајтовима

Мали криминалци...  facenew22222222

А пази ову трагедију - жени са терминалним канцером градске власти забраниле да продаје ствари испред куће (чиме је иначе зарађивала да плати лечење): http://www.huffingtonpost.com/2011/08/17/yard-sale-medical-bills-jan-cline-cancer_n_929911.html

А држава наводно жели да људима помаже...

Срећом, народ је сто пута бољи од бирократије - организовали се људи, скупили $16,500 и дали јој: http://www.reddit.com/r/WTF/comments/jqia9/woman_has_terminal_bone_cancer_has_to_resort_to/

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Има ту бисера колико волиш, само кад мало кренеш да копаш.

Ухапсили троје јер су илегално хранили бескућнике

http://articles.orlandosentinel.com/2011-06-02/news/os-homeless-feedings-arrests-20110601_1_group-feedings-feedings-in-public-parks-orlando-police  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Цитат
Jeste

Edit nekoliko sati kasnije: uf Ivice de si naso sad ovo da stavis, ode mi dan na blog... Super blog u svakom slucaju, bas ima lepih pikanterija. Posebno mi se svidela analiza teksta "miljenika srpskih medija" Zozefa Stiglica ovde.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Мали криминалци...  facenew22222222

...

Цитат

Има ту бисера колико волиш, само кад мало кренеш да копаш.

Ухапсили троје јер су илегално хранили бескућнике

http://articles.orlandosentinel.com/2011-06-02/news/os-homeless-feedings-arrests-20110601_1_group-feedings-feedings-in-public-parks-orlando-police  prstgore

Americka vlada ( ili vlade) su vremenom zaboravili na americki san, koji nije "zaradi milijardu dolara" ili " bombarduj za naftu" vec nesto drugo. Prilika za pristojan zivot za sve.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
Jeste

Edit nekoliko sati kasnije: uf Ivice de si naso sad ovo da stavis, ode mi dan na blog... Super blog u svakom slucaju, bas ima lepih pikanterija. Posebno mi se svidela analiza teksta "miljenika srpskih medija" Zozefa Stiglica ovde.

Две ствари ми се не свиђају на блогу, мада нисам сигуран да се сви аутори слажу око тога. Прва је подржавање чајанке. Иако се они залажу за економски либерализам, у свему осталом су скоро па фашисти. Знам их, не дао Бог никоме. Друга ствар је вредновање научних теорија према томе да ли одговарају либертаријанцима или не (случај глобалног загревања). Остало је екстра.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Две ствари ми се не свиђају на блогу, мада нисам сигуран да се сви аутори слажу око тога. Прва је подржавање чајанке.

Cajanka je kolko sam ja skapirao originalno krenula od Ron Pola da bi se na kraju pretvorila u politicku alatku Sare Pejlin i ekipe. Tu takodje dolazi do ogromnog izrazaja problem terminologije. Sta je za mene "liberal" je za nekog drugog "fasista", a za treceg "komunista". To je grozna situacija protiv koje se treba boriti svim silama, izrazima treba da se procisti znacenje jer njihovo razvodnjavanje ima ocigledno ogromnih posledica po politicku "svest" ljudi. Za pocetak da razjasnimo svima sta je to "individualna sloboda" ili cak samo "sloboda". Bar kod nas Srba ako je situacija u svetu po tom pitanju beznadezna. Rotbard je upravo zbog ovoga bio primoran da izmisli nezgrapan izraz "libertarijanizam".

Цитат
Друга ствар је вредновање научних теорија према томе да ли одговарају либертаријанцима или не (случај глобалног загревања). Остало је екстра.
Nisam naleteo, ali to jeste bezveze ako je tako, a i u sustinskoj suprotnosti sa samim tim libertarijanizmom.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...