Jump to content

Vesti sa zapadnih berzi

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 218
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Сјајна тема  facenew22222222 prstgore prstgore

Баш сам пожелио теме на којима саговорници износе јако пуно садржајних и интересантних информација (хвала Ивици и Звонку на линковима)

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

sve se brzo krece ka jednom fundamentalnom resetovanju.

odnosa, vrednosti, pozicija....

svedoci smo stvaranja istorije...

bojim se samo da nas to stvaranje istorije usput dobrano ne opauci

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

ja gledo sinoc neki film, zove se Empty, i ne bih ga bas preporucio, ali poenta je bitna, desi se da se desi nestanak benzina tj kriza, ode sve u ...facenew22222222

http://www.imdb.com/title/tt1798148/

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Цитат

То је тачно. Ми смо сада сведоци краха "кејнзијанизма", тј. економске теорије по којој државе могу да монетарним и регулаторним интервенцијама "управљају" економијом. То може да оде у на два супротна смера (после велике кризе која неминовно следи):

1. Успостављање тоталитарних режима попут СССР-а или нацистичке Немачке

2. Народном револуцијом којом ће се свргнути банкарско-политичка мафија и успоставити владавина (индивидуалних) права

Hayek's 'The Road to Serfdom' in Five Minutes

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

То је тачно. Ми смо сада сведоци краха "кејнзијанизма", тј. економске теорије по којој државе могу да монетарним и регулаторним интервенцијама "управљају" економијом. То може да оде у на два супротна смера (после велике кризе која неминовно следи):

2. Народном револуцијом којом ће се свргнути банкарско-политичка мафија и успоставити владавина (индивидуалних) права

Што рече неко "надамо се најбољем, плашимо се најгорег" facenew22222222

Сасвим су јасне алтернативе које си навео.

КОја ће се остварити, зависи ипак највише од ангажовања оних који имају "вољу за моћ"...

Мислим, њихова моћ је збирно мања од збира моћи свих слабијих индивидуа.

Али је њихова моћ концентрисана што ће, бојим се, више одвести у прву опцију.

А у тој првој опцији већ имамо (тј. имају) довољан know-how, да би Откривење могло ступи на сцену.

Повратка на преткризно стање неће бити, дефинитивно.

Инфлација, хиперинфлација, депресија, ратови...

Не, нисам црногледајући, али логика ствари је јасна.

Најјачи су тренутно презадужени.

Онај ко је презадужен, а уз то јак, може да чини пар ствари

- одлаже враћање дуга (но, но, време је истекло за то... за проблеме изазване великом ликвидношћу не може се више користити лек који доводи до повећања ликвидности))

- обезвређује дуг и монету враћања дуга (чему смо управо сведоци)

- убија повериоца (сумњам да ће то успети Кином и Русијом, али нисам сигуран да неће покушати са њима или неким другим)...

Фундаментална истина у економији јесте да збир потрошње данас и сутра мора бити једнак заради данас и сутра. Претходних деценија, снага онога ко је у садашњности трошио више него што је зарадио била је довољна да одгађа долазак "сутра". Сада наступа време тог "сутра"...

Занимљиво време... Занимљиво...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Цитат

Zasto je ljudima tesko da prihvate da ova prva opcija je u glavama bankara od prvog dana i da ova kriza, koliko god apstraktna bila, je izazvana ljudski faktorom i to sa predumisljajem.

Pa evo u EU sad vec vicu da treba da se postavi Evropsko Ministrastvo za Financije i da clanice EU treba da prebace nadleznost svojih nacionalnih finacijskih ustanova pod Ministrastvo EU.Pa imate ekonomsite koji su jos 80tih godina napominjali sta se radi i kuda to vodi. Ali svi mi slusamo "uspesne" ljude kako drze govore u odelima od 10.000 dolara. Dok onog ekonomistu sto hoda u farkama i nosi starke niko neslusa, jer u nasim ocima nije "uspeo". Sami smo krivi jer smo izgubili moral, red, rad i disciplinu. "Sto brze i sto lakse" to je moto danasnjice dok etika je samo nesto o cemu se filozofira. Zato cemo krvavo platiti, jel nerazmisljamo  i nezelimo da razmisljamo. Razmisljanje tera coveka na odgovornost da se pokrene u svakom smilu zivota. Ali neuzimanje odgovornosti i neimanja etike u odnosu naspram bliznjeg nas je i dovelo do ovoga.

@Zvonko

Moj brate druga opcija i pitanje indivudualnih prava je totalno kontra Novom Svetskom Poretku. Znaci individualizam podrazumeva samostalno donosenje odluka o svojoj sudbini a to nikako neodgovara bankarima.

A sto se tice naroda hmmmmm neznam svi su uljuljkani u svojim zivotima i kad i strefi ono sto je strefilo Nemce posle prvog svetskog rata opet ce ovce traziti harizmaticnog vodju. Znaci nazalost mislim da je prva opcija neminovna.

Ora et labora

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...