Jump to content

Vesti sa zapadnih berzi

Оцени ову тему

Препоручена порука

А овамо кукају на све медијуме како треба дијаспора да помогне отаџбину. Управо је то највећи проблем између дијаспоре и отаџбине, то што похлепни код нас седе на власти вазда.

Зато мислим да би требала Црква да буде посредник између дијаспоре и отаџбине.

Као што је ономад био у Јудеја Соломонов храм , где се стицало богатсво свих Јудеја па је онда располагано према потребама народа у отаџбини.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 218
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Брате Жељко, имао сам прилике да претходних пар година мало разговарам са нашим људима у САД и када сам чуо колике су паре они слали у Србију нисам могао да верујем. Ради се о баснословним сумама. Дијаспора је била више него вољна да, не само инвестира, него поклања Србији огромне суме, али су се дебело опекли са нашим политичарима који су огроман део тога једноставно покрали и ставили у своје џепове.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат

То је у преводу значило "признаћемо ти инострана звања уз скромну надокнаду" само он човек вероватно није разумео или му се није исплатило... dada

Stipsa ..... a osecam da je "pun k'o brod".

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ма јок, него не скида прслук од чисте рунске вуне од оваца са златиборских пашњака...

Ево га на једној конференцији у Вршцу.

image21lx.jpg

Него, кад смо код западних берзи, тек сад приметих да се на шпанском САД каже EE.UU. О, ироније...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Брате Жељко, имао сам прилике да претходних пар година мало разговарам са нашим људима у САД и када сам чуо колике су паре они слали у Србију нисам могао да верујем. Ради се о баснословним сумама. Дијаспора је била више него вољна да, не само инвестира, него поклања Србији огромне суме, али су се дебело опекли са нашим политичарима који су огроман део тога једноставно покрали и ставили у своје џепове.

То знам , то је "традиција" још од Милошевића и оног његовог зајеба за Србију, и моји су се упецали на ту причу па послали брдо неких пара , ал добро , није битно.

Него говорим о томе да реално у Србији је беда а дијаспора има могућности да помогне, како сад прескочити ту трулу пљачкашку коалицију( без обзира коју ) и омогућити те неке трансфере новца.

Моја идеја је била некаква Црквена банка . Дакле банка под контролом Цркве  (наравно опет ако је могуће да то све буде под контролом владике бачког,  winter ( не кажем да у друге владике немам поверење, али у овога по питању пара имам поверење), но то су сад неке ситнице које живот значе  winter ).

Преко те церковне банке дијаспора би могла да даје новци а у отаџбини би их раздељивали на један праведан комунистички начин значи свакоме према потребама.

Ја би лично највише уложио у породилишта и војску , можда мало и у полицију да не цицијашим ... winter

Новци би могли да се искорите и за покретање мале привреде , у којој лежи будућност српске привреде .

Итд да сад не ширим причу.

У сваком случају паре држави у руке не треба давати , јер држава није одговорна , пошто појединци који су у власти нису одговорни него су снобови , полтрони, лопине итд.

Дијаспора има огромна средства , српске бирократе имају огромне апетите , а народ је и даље бедан.

Значи треба прескочити српску бирократију.

Ово је веома важна ствар , можемо ми да диванимо о националним интересима, о неким нашим жељама да се препиремо до миле воље , да изналазимо генијална решења, али ако нема лове да иза свега тога стане, нема бре ништа од свих тих прича, само џаба ломимо језик(или тастатуру) .

Свако иоле нормалан је макар мало патриота а од ових декларисаних патриота који су у разним странкама нема нике вајде, такав је систем и они су ту јер им то систем омогућује, зато велим систем треба заобићи , и помоћи народу. Отаџбина и дијаспора функционишу на неком племенском нивоу, шаљу се паре родбини , помажу се рођаци и кумови , евентуално неки пријатељи и ту се све завршава. Али немају сви људи рођаке у дијаспори, а много је бре гладних по Србији.

Подели на овим сајтовима

Цитат

...

Па да! Данашње комуњаре нису "гладни радници" него дебели банкари. Ево погледај на примеру Србије. Ко има највише користи од државне контроле, а ко највише штете? Да се сада одједном укину све државне привилегије највише би изгубили тајкуни (чак нека им и остане сва предност капитала који су стекли на основу привилегија). Само из моје области - могу са 120% сигурности да кажем да би хиљаде програмера у врло кратком року зарадило пуно, па многи од њих отворили фирме итд. Конкуренција би процветала. Нема разлога да није тако у пољопривреди, машинству и другим областима.

jel možeš malo da pojasniš šta si mislio, ne razumem, kažeš programeri mogu zaraditi puno i otvoriti firme, a šta je sad prepreka? Imamo internet?

Подели на овим сајтовима

Цитат

на један праведан комунистички начин значи свакоме према потребама.

Јао, ако си ми ово намерно бацио коску скидам капу...  facenew22222222  0102_laugh

Цитат

Новци би могли да се искорите и за покретање мале привреде , у којој лежи будућност српске привреде.

За то не треба никаква банка, само треба држава прекине да им смета. Питај пријатеље предузетнике да ти искрено кажу шта све морају да трпе. Малу привреду не треба нико да покреће, онда се покреће сама.

Исто нам не треба никаква банка, а посебно не "црквена". Потребно је само пустити људе да раде и нико не би остао гладан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат

jel možeš malo da pojasniš šta si mislio, ne razumem, kažeš programeri mogu zaraditi puno i otvoriti firme, a šta je sad prepreka? Imamo internet?

Препрека је ако желиш да отвориш фирму и запослиш људе држава те одере к`о вола. Многи људи које знам покушавају на разне начине да остану "испод радара", па онда још и ризикују да дођу у сукоб са законом итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Препрека је ако желиш да отвориш фирму и запослиш људе држава те одере к`о вола. Многи људи које знам покушавају на разне начине да остану "испод радара", па онда још и ризикују да дођу у сукоб са законом итд.

a ako prodaješ preko interneta (softver, muziku ili bilo šta digitalno), valjda ne moraš da registruješ firmu

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

на један праведан комунистички начин значи свакоме према потребама.

Јао, ако си ми ово намерно бацио коску скидам капу...  0304_smile4  0304_smile4

Цитат

Новци би могли да се искорите и за покретање мале привреде , у којој лежи будућност српске привреде.

За то не треба никаква банка, само треба држава прекине да им смета. Питај пријатеље предузетнике да ти искрено кажу шта све морају да трпе. Малу привреду не треба нико да покреће, онда се покреће сама.

Исто нам не треба никаква банка, а посебно не "црквена". Потребно је само пустити људе да раде и нико не би остао гладан.

a sta cemo onda sa onima sto ne mogu nista da rade sem da kradu?!

onda ce oni ostati gladni 0304_smile4

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...