Душко Дугоушко Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 da li ruska,rumunska,bugarska ili nasacrkva nekim svojim aktom priznaje teoriju evolucije Ја сам успео да пронађем ово, у питању је Саопштење Синода Грчке Цркве, од 28. јуна 2000. године: 28 Ιουνίου 2000. Γραφεία της Ιεράς Συνόδου. Η σκηνή μεταδόθηκε απ' ευθείας σε όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα. Ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος διαβάζει το ανακοινωθέν με τις ενέργειες που αποφασίστηκαν από το καθοδηγητικό όργανο της Εκκλησίας για τη "μάχη των ταυτοτήτων". Απαντά σε λίγες ερωτήσεις δημοσιογράφων και διαβάζει ένα δεύτερο κείμενο απόφασης. Σ' αυτή τη δεύτερη απόφαση τα μέσα ενημέρωσης δεν δίνουν καμιά σημασία. Και όμως. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, η οποία θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη για το θέμα και κυρίως το περιεχόμενό της: "Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά την μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ίσως ανακάλυψη της ανθρώπινης επιστήμης και τεχνολογίας: την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Θαυμάζει το επίτευγμα, επικροτεί την κατάκτηση της νέας γνώσεως, ανακουφίζεται φιλάνθρωπα από την προσδοκία μιας επαναστάσεως στη διαγνωστική, προληπτική και θεραπευτική ιατρική, δοξάζει τον πάνσοφο Θεό για το δώρο και εύχεται και ελπίζει πως η βαθύτερη γνώση της βιολογικής και γενετικής ταυτότητός μας θα διευκολύνει την πορεία προς την πνευματική αυτογνωσία και θεογνωσία". Ο ανυπόκριτος αυτός ενθουσιασμός της Ιεράς Συνόδου είναι πραγματικά απίστευτος. Η επιστημονική ανακάλυψη, την οποία χαιρετίζουν οι Ιεράρχες με τόση ζέση, αποτελεί -μεταξύ άλλων- και την πιο πρόσφατη δικαίωση της θεωρίας της εξέλιξης. Όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες, ποτέ μέχρι σήμερα, ούτε κατά τη διάρκεια της ζωής του Δαρβίνου, οι απόψεις του δεν ήταν τόσο επίκαιρες. Η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος επιβεβαιώνει την κοινή καταγωγή ανθρώπου και ζώων, και οι εξελικτικές αλλαγές του DNA ερμηνεύουν την προοδευτική πολυπλοκότητα στο γονιδίωμα των ειδών. Εμφανίζεται λοιπόν η Ιερά Σύνοδος να χαιρετίζει με θαυμασμό την περίφημη θεωρία του Δαρβίνου, στην πλέον σύγχρονη εκδοχή της, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις εδραιωμένες αντιλήψεις της. Ех, кад би Светлана била љубазна да нам преведе ово саопштење, ја за прву помоћ имам неки превод помоћу Гугл Тренслејт, али то је машински превод, није као кад човек преведе. Углавном, Грчка Православна Црква у овом свом саопштењу, које је 2000. године уживо емитовано преко свих радио и телевизијских станица (тако стоји у тексту), укратко каже: "Свети Синод Грчке Цркве поздравља са задовољством... можда највеће откриће људске науке и технологије: декодирање људског генома. И диви се постигнућима, омогућавању стицања нових знања,... очекујући револуцију дијагностике, превентивне и терапијске медицине..." Научно откриће, које поздравља Синод, је између осталог и најновија потврда о теорији еволуције. Дакле, Свети Синод се диви чувеној теорији Дарвиновој и науци заснованој на њој. Има још текста везаног за нашу тему, стварно би било лепо да се преведе - извор: http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000730a.htm Гуглов превод: http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=sr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.iospress.gr%2Fios2000%2Fios20000730a.htm&sl=el&tl=sr&history_state0= Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 ...”У давна времена, када су наши преци били на зоолошком стадијуму развоја, на све надражаје, које су примали, реаговали су готово искључиво мускулаторном делатношћу, која је преовладавала над свим осталим рефлексивним актовима. А мишићна делатност је најтесније повезана са делатношћу срца и крвних судова. Код савременог, цивилизованог човека, мускулаторни рефлекси су сведени готово на минимум, а промене срчане делатности, до којих је услед тога дошло, су се добро очувале.””Од истих хемијских елемената и по истим физичким законима саграђене су и органска и неорганска природа. Један велики свеопшти закон развоја управља целим створеним светом и не може бити застоја у развоју, не може бити оштре границе између њега и неорганске природе. Духовном енергијом је прожета сва неорганска природа, сав створен свет, али само у највишим облицима развоја ова енергија достиже значај слободног и самосвесног духа.” ”Жива бића се од мртве природе разликују само по томе што се хране и размножавају. У науци још није тачно познато да ли су ове функције својствене и минералима... Међутим, има основа, и за очекивање је, да ће наука будућности у природи наћи такве индикације.” ”Између биљног и животињског света се не може наћи одређена граница, јер код најпростијих једноћелијских организама има много готово потпуно истих облика, од којих се од једних развија биљни, а од других животињски свет, и немогуће их је разликовати. Такви су најпростији облици животиња као речна хидра из породице хидрозоа, која је веома слична биљкама и по својим животињским функцијама се од њих готово не разликује. Од класе најнижих започињу два грандиозна света живих бића - биљака и животиња. Постепени развој биљног света је дошао до тако велелепних форми као што су раскошни цветови дивног миомириса, витке палме и кипариси, величанствени ливадски кедрови, моћни храстови и гигантске секвоје, које живе по три хиљаде година.” ”Сав свет живих бића, чак и сва природа, показује велики закон постепеног и бесконачног усавршавања облика и не треба сматрати да највише савршенство достигнуто у земаљској природи - човекова духовност, нема свој даљи развој изван граница земаљског света...” Свети архиепископ Лука Војно-јасенецки, Дух, душа и тело у хришћанству и науци, Светигора, Цетиње 2000. *** ”Око Дарвиновог имена се води борба. Дарвинизам покушава да буде опозиција религији. По нашем мишљењу, свакој мислећој особи треба да буде јасно, да ниједна теорија о пореклу врста, све док иста не противуречи здравом разуму, не може да противуречи Библији, зато што нам Библија казује само оно главно о пореклу човека, пре свега да Бог заокружује своју творевину стварајући човека. Библија каже да је човек, који је круна стварања, створен по образу и подобију Самога Бога. Она тврди да је човек (његово тело) састављено од земље, а да је по духу његова божанствена душа од ”удаха Божијег”. О томе како су се појавиле све врсте на земљи, о дужини трајања процеса којису довели до њиховог развоја, а такође и о самом процесу стварања човека, Библија не говори ништа, зато што то спада у сферу науке, а не религије. Дакле, дарвинизам, потпуно независно од тога да ли је тачан или нетачан као научна теорија, не може бити супростављен религији.” Св. архиепископ Лука Војно-јасенецки (кратки инфо о њему: http://forum.verujem.rs/index.php?topic=2062.0) Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 ..."Сећам се скамењених дрвета, стабала, која смо видели на Митилини. Има их старих и петнаест милиона година. На мене су оставила врло велики утисак! И ово је молитва - да гледаш окамењене фосилне остатке и славиш величину Божију!"Св. Порфирије *** ”Ништа од тога још није постојало, већ је земља све то носила у својој утроби силом коју је саздатељ у њу положио, очекујући време које је требало да прође, па да заповешћу Божијом, изведе на светлост оно што је у себи носила.” ”У извесном смислу, таква је и природа насталих ствари, која свакако расте и троши се, и не одликује се чврстином и постојаношћу. Требало би је дакле, да тела животиња и биљака, која су, на неки начин по нужности повезана у један ток и, која је захватило кретање које их води ка постојању и пропадању, да буду обухваћена природом времена, чије је својство сродно променљивим стварима.” Св. Василије Велики, Шестоднев Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 The Eastern (Orthodox) Church, however, was blameless in regard to hostility against the progress of science. As to this, there exists impartial, historical and scientific testimony of representatives of western science themselves. For instance, the famous Draper, in his well-known historic research, “The History of the Struggle Between Religion and Science,” (there is a Russian translation entitled, The History of the Relationship Between Catholicism and Science,) says: “The Greek Church was innocent of opposing science. On the contrary, she always treated knowledge favorably. She maintained a respect for truth, no matter where it came from. Noticing contradictions between her own interpretations of the revelations of truth and the discoveries of science, she always expected that satisfactory explanations and reconciliation would follow, and in this she was not mistaken.” Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Hvala Aleksandre http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Ciji je? Ne verujem da SPC podrzava kreacionizam. СПЦ не подржава ни креационизам ни еволуционизам, јер се уопште не бави овим питањем. Досад нико није ни мрднуо прстом да проучи савремне научне доказе и растумачи их у свјетлу предања. За сада је све на појединцу да сам расуђује по том питању. Videla sam na YT klip gde episkop Ignjatije Midic drzi predavanje o spoju evolucije i Stvaranja, ali toliko je tiho, nista se ne cuje. Trebalo bi da se neko pozabavi tim pitanjem, nije to mala stvar da bi se tako pustilo. Иначе, ми овде имамо обичај да када спомињемо име КАНОНСКОГ ЕПИСКОПА истог и ословимо ЕПИСКОПОМ,ВЛАДИКОМ.... Владан Izvinjavam se, nisam bila sigurna koje mu je zvanje, slaba sam sa hijerarhijom u Crkvi. Ubuduce...episkop Ignjatije Midic 0102_laugh http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fildza Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 To sto je napisao Srecko Petrovic treba poslati patrijahu da zna kako stoje stvari... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 To sto je napisao Srecko Petrovic treba poslati patrijahu da zna kako stoje stvari... ми имамо Сабор и Синод, а Патријарх јесте високопошотвани епископ/владика, али на крају само један од равних и са истом тежином гласа као и остали.Сабор https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4146.0.html Синод https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4145.0.html иначе, упознате су владике, а срећко није непознат у тим круговима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Pisma njegovih fanova, dece uglavnom. On bukvalno otima mlade generacije iz Crkve i vodi ih putem svog internet guruizma. Zato po hiljaditi put pitam sta cemo sa ovim covekom i dokle ce biti zivkan po manastirima, Crkvama i pravoslavnim RTV emisijama i predstavljan kao pravoslavni teolog i jos PhD naucnik.? 1 za vasa predavanja sam saznao pre dva meseca i jako sam se odusevio nikada do tada nisam imao priliku da slusam o takvim temama. posel vasih predavanja svet mi je mnogo jasniji, ali i pre sam se osecao drugacije od drugih kao da ovo nije moj svet (pohlepan ne moralan lazan), pricate sa drugima a oni vas nista ne razumeju i onda postavite sebi pitanje (pa ko je ovde lud). a vas bi zeleo da pitam: za koliko vremena ce po vaso proceni da se desi prva ozbiljnija opomena covecanstvu. javidim da mi svaki dan imamo opomenu zato sam napisao ozbiljniju jos jednom veliki pozdrav Pozdrav,Da se predstavim: Zovem se ....i .ivim u ....., a poha.am elektrotehni.ku .kolu u ... (imam 17 godina).Ne .elim da Vas previ.e zamaram, ve. samo .elim da Vam se zahvalim! Na .emu? Na svim onim video predavanjima. Odgledao sam sva predavanja o Darvinizmu i tajnama sakrivenim u stenama i moram priznati da sam odu.evljen. Sada mi je mnogo stvari jasnije. Ja sam oduvek verovao u Boga i Bibliju (pravoslavac sam), ali mi nikad nije bilo jasno kako se desio potop i sli.ne stvari kad mi imamo dokaze (fosile) da je svet star milijardama godina. Ja sam ostao zaprepa..en nakon ovih predavanja i shvatio sam koliko sam dosad bio slep. Odgledao sam dosta dokumentaraca (prete.no National Geographica) i nikad mi nije palo na pamet, recimo, da je nemogu.e da fosili nastaju milionima godina. Ka.em Vam, i pre sam verovao Bibliji, ali sad sam shvatio koliko mi je ispiran mozak i u .koli i na TV-u.Eto, da imate bar jednu potvrdu da ste nekome otvorili o.i i pokazali pravu istinu. Jo. jednom hvala, veliki pozdrav, i samo napred! Pozdrav g. Petrovicu.Ja sam ....,imam 17 god. dolazim iz Hrvatske iz ... Prvo cu se zahvaliti na preobracenju koje su potaknila vasa predavanja.Otisao sam na krivi put,istrazivajuci istocnjacke religije i citajuci masonske knjige,drago mi je sto se nisam uvukao u to i sto sam pronasao put ka istini.Kratko vrijeme se bavim rep glazbom,uskoro bih trebao izbaciti demo album (kucna produkcija) u kojoj bih s jedne strane promovirao krscanstvo i stavove iz vase teorije,tj. teorije sa faktovima,tj. Bozije istine.Zanima me imam li vasu moralnu podrsku, (koja bi mi mnogo znacila),te imate li kakav stav ili misljenje o tome?P.S. Ako mislite da je moje pismo oduzimanje vaseg vremena,zanemarite ga.Ja se zahvaljujem unaprijed. 2 Miroljube zelim da ti se zahvalilm na novom sajutu www.zakonizdravlja.com zato sto sam poceo da se pridrzavam principa koji su naznaceni. Recimo pio sam i jeo svaki cas sta sam stigao i uvek me je stomak mucio. Sada imam 80 posto manje problema od kada pravim pauzu izmedju obroka min 5 sati i sto vodu koristim min 15 min pre obroka i bar sat posle obroka i sto sam trecestepenu hranu tj meso svezdera skoro izbacio i sto obedujem min pola sata a ranije sam gutao hranu itd. Preporucio sam ovo nekim prijateljima medju kojima ima i doktora. Svi su odusevljeni. Tvoj recept za desert - bombice od mlevenih suvuh smokvi, suvih grozdjica, urmi, oraha i kokosovog brasna kad napravim nestignem da ga pojedem jer mi sve pojedu ukucani i prijatelji. Tako da nista nisi uradio sem ovg sajta dovoljno bi bilo. Bravo majstore. Pozdrav Profesore! Vas rad uliva nade u ovo poslednje doba u kojem se nalazimo. Potpuno ste izmenili moj pogled na svet, i prezahvalan sam Vam na tome! Imam neka pitanja koja mi sad padaju na pamet, pa bih Vas zamolio da mi pomognete u pronalazenju pravih odgovora. Da li mozete da mi malo pojasnite ko su bili Leviti i kakve su veze imali sa "sinovima Izrailjevim"? Citajuci 3. Mojsijevu kao da sam zaobisao razlog zbog cega ih Bog stavlja u prvi plan (verovatno treba da je ponovo iscitam). Ranije ste govorili kako ocekujete drugi Hristov dolazak negde oko 2030. ako se ne varam. Moze li objasnjene za ovo? I da li ce se Hrist pojaviti u istom telu u kojem je vaskrsao, ili ca pak doci isto kao i prvi put, kao dete koje je odrastalo medju ljudima? Hvala! Na pocetku veliki pozdrav za vas i svaka vam cast na svemu sto cinite da bi narod znao istinu i da bi mogao da se menja na bolje dok ne bude kasno.Iskreno da vam kazem,do pre nekoliko meseci Bibliju nisam mogao da citam jer mi je bila izuzetno teska i ne razumljiva,a i imao sam razne nedoumice u glavi sto se tice duhova,reinkaracije,starosti zemlje i jos nekih stvari.Nisam verovao u to,ali ih nisam ni odbacivao jer nisam znao istinu,a istinu je dovoljno samo jednom da cujete pa da znate da je istina.Na srecu,preko jednog prijatelja naisao sam na dvd sa vasih predavanja "Nauka i problem smrti".Nakon sto sam to pogledao,mnoge 3 stvari su postale jasne kao dan.Dokaz koliko je djavo mocan je i to sto danas velika vecina ljudi zivi u zabludi,ali nece to doveka trajati,lako ce Gospod sa njim da se obracuna,bitno je koliko ljudi se vrati na pravi put.Kad sam posle opet uzeo Bibliju da citam sve je islo mnogo lakse.Daleko od toga da sam je procitao,jer to je knjiga koju nikad ne mozete procitati,ta knjiga se cita dokle god ste zivi.Sa svojih 20 i par godina radio sam neke lose stvari u zivotu i imam grehova,i vecih i manjih,ali od kako ste mi otvorili oci i od kako sam poceo drugacije da razmisljam i da upoznajem Boga,stvarno se trudim da sve lose navike svedem na minimum i iskorenim,hvala vam puno na tome.Moglo bi se reci da sam vam neka vrsta asistenta u vasoj velikoj misiji,narezao sam gomilu dvd-eva sa vasih predavanja i podelio raznim drugarima i rodjacima Uspeh je slozicete se i ako se makar jedan od njih promeni na bolje. Postovanje Miroljube Jako mi je drago da si mi odgovorio na mail,iako si verovatno zatrpan svojim obavezama... Pre nepunih mesec dana sam bio u svom rodnom gradu Paracinu.I moj stric mi je dao vas DVD da pogledam ( Darvinizam ) gde se nalaze 9 vasih predavanja. Necete mi verovati da sam sva vasa predavanja jednom recju progutao u jednom dahu,nisam ni doruckovao,rucao a o veceri da ne govorim... Pre svega Vi raspolazete takvom aurom svojih predavanja i tako lepo,jednostavno objasnjavate stvari sto su za mene jednostavno nerazumne bile... Otvorili ste mi pogleda ka novom zivotu,novim razmisljanjem i novim shvatanjem sveta oko mene.Ja sam 1970 godine rodjen i nemogu imati dece... Posto doktori nisu mogli da mi pomognu kako se kaze,davljenik se hvata za slamku...i ja sam poceo da obilazim vracare,vidovnjake i da ne nabrajam dalje...ali umesto da mi je psihicki i fizicki bolje,meni je sve gore i gore bilo. Okrenuo sam se Bogu ili stvaratelju kako ga vi predstavljate u vasim izlaganjima..sve mi je krenulo na bolje... Bio sam malo skeptican sto se tih vracara i vidovnjaka tice ali opet oni su mi pricali,sta se sve izdesavalo u mom poteklom zivotu,i u kuci gde mi je 4 neko bio zakopao neke kese sa mojim igrackama... kako kazes djavo je bio tada sa tim ljudima... Da te ne zamaram dalje... sve dok nisam dobio tvoj DVD u rukama drugacije sam razmisljao i svet gledao..konacno si mi otvorio oci..citiracu jednu tvoju recenicu... "Bolesno oko ( Duhovnom ) u naj lepsem vrtu ce videti samo korov"... ja sam imao bolesno oko... Hvala Antihristima sto su napravili internet,da sam mogao sva vasa predavanja da pogledam putem interneta... i jos vise da se informisem i obrazujem duhovno...Vasa predavanja sam ponudio jednom Djakonu koji radi u ruskoj crkvi a on je rodom iz Novoga Sada kao i vi... Citiracu njegove reci kada je sve odgledao..." Ja jos nisam cuo predavanje o bibliji ovako lepo serviranu na stolu kao sto je Miroljub uradio..." rekao je da ce ti se i on javiti putem maila.. Ja nisam materijalno bogata osoba,imam koliko mi je dovoljno,zivim skromno i sa divnom zenom,i nas dvoje smo razgovarali o vasim predavanjima i odlucili da vas pozovem kod nas u goste kada budete dolazili za Bec i dali planirate skori dolazak... Mogu samo reci,vi ste mlada osoba i tako puna znanja i volje za ucenjem i prenosenjem ucenog na druge... mogu samo reci SVAKA CAST. nastavite dalje... voleo bi ostati s vama u kontaktu,ako zelite dacu vam moju adresu stanovanja i broj telefona,ako vas put nanese u Becu uvek ste dobro dosli.... Hvala Vam sto izdvajate vreme,trud i energiju za sve nas sto imamo nesto da Vas pitamo,kritikujemo,pohvalimo...U 90% slucajeva Vas podrzavam,a to je veliki procenat za stroge kriterijume kakve ja imam..pruzate nam maksimum,i posteno,direktno i nemilosrdno odgovarate na svako pitanje,bilo glupo ili pametno postavljeno...pomocu Vasih predavanja ljudi mogu da shvate koliko su pogresno odgajani i uceni od malena,toliko pogresno da je danas odraslom coveku tesko da razazna sta je dobro i cisto da radi,a sta lose i nemoralno..A sve je tako prosto,Bog nam je dao sve i mi samo to treba da prihvatimo,ali i djavolak pruza svoje darove,koje treba da prepoznamo i odbijemo.. HVALA VAM STO STE UZ NAS,I HVALA DRAGOM BOGU NA SVEMU STO NAM PRUZA! 5 Veliki pozdrav, imam dva pitanja. Kao prvo: kako ste? a kao drugo: da li imate u planu neko predavanje u Boki kotorskoj u skorijoj buducnosti? Diskove koje ste mi poslali su fenomenalni. Niko nema petlju da prica o takvim pitanjima iz zivota, a izuzetaka je jako malo i volio bih da budem na nekom od Vasih predavanja. Gledam tvoja predavanja i ne mogu da ne ka.em da sam impresioniran. Bez imalo preuveli.avanja - u ovom .avoljem svetu zauzeti takvu ulogu je stvarno HRABROST. Opet - ko radi za Boga - on nema .ega da se boji. Stvarno sam zadivljen tvojom duhovno..u, tezama ili bolje re.eno odbranom vere tj Boga. Ti ovde ni manje ni vi.e ima. ulogu Bo.ijeg advokata! Pozdrav! Ja sam .... iz ....., student Fakulteta Zastit na radu-smer ekologija. Nakon procitanih par vasih knjiga i odgledanih nekolika serija predavanja gospodina Miroljuba Petrovica bio sam fasciniran, 0212_rolleyes i uplasen istovremno. Ovakave raznolike emocija bile su produkt odkrivanja prave isitine ovoga sveta. Ovo sam ispricao jer sam postao jako zainteresovon da pohadjam njegova predavanja uzivo. Pitam se da li bi ste mogli da me date informacije kada ce se ta predavanja odrzavati u Srbiji i gde, kako bih mogao da im se prikljucim? Gospodin Miroljube, Mozda nije prikladno da na ovakav nacin to saopstavam, ali od kada sam prvi put odgeldao vasa predavanja pre 2 meseca, ja vas dozivljavam kao jednu veliku licnost i svetlu tacku u ovom surovom i sebicnom svetu. Sva ona verovanja i stavovi koji su se dugo godina krili u meni, ali u koje sam cesto sumnjao, vi ste kristalno potvrdili. To za mene predstavlja veliku stvar i ovom prilikom vam se iskreno zahvaljujem. Vas specificni retoricki stil sa kojim ste u stanju da potpuno priblizite i precizno pojasnite cak i najdelikatnije i najvaznije teme vezne za ljudski zivot i realnost uopste (posebno teme vezane za biologiju koje ja 6 godinama izucavam), cak i izuzetno nemoralne ljude nemoze ostaviti ravnodusnim !!! bar ja tako mislim. Ja bih jos toliko stvari mogao sada reci o vam iz moje perspektive, ali bi se ovaj 'mail' brzo pretvorio u roman Obavezno cu naruciti vasu poslednju knjigu, ali bih vas zamolio da me takodje obavezno obavestite o predavanjima, ma koliko se ona retko odrzavala, uvek cu se maksimalno potruditi da dodjem. Oprostite mi na velikoj dozi moje iskrenosti ali sam stvarno morao da vam sve ovo kazem. Nadam se da vam nece zasmetati. Takodje bih zamolio vasu sekretaricu i sve ostale clanove vaseg tima da, ukoliko ovaj 'mail' najpre stigne do njih, da vam ga obavezno proslede. Zelim vam sve najbolje u zivotu i poslu, pozdrav !!! Zovem se ..... i zivim u Svajcarskoj gospodin Petrovic mi je svojim knjigama gostovanjima u emisijama i uopste njegovim radom da odgovor na mnoga pitanja i "otvorio mi oci" sta sam ja uspesno preneo i na jos nekoliko ljudi koji su mogli da shvate. Ja ne znam ko cita ove mailove ali vas molim ako bi ste mi omogucili da nekako sutupim u kontakt sa gospodinom Petrovicem putem maila jer mi je potreban odgovor na jedno pitanje na koje do sada ni u jednom od njegovih predavanja nije detaljnije obljasnijeno a mene bas to zanima. Znaci ako je ikako moguce ja bih samo njemu licno postavio to pitanje jer me samo licno njegov odgovor zanima. Hvala unapred Bas ste me prijatno iznenadili, upravo gledam vasu emisuju na youtube-u sa dr ..... i rekoh da pogledam dali ste mozda odgovorili i ako sam tek juce poslao e-mail. Dakle moje pitanje je sta vi licno mislite i sta znate o Marihuani kao drogi sta o tome kaze medicina u opste nauka sta kaze religija dali je i to isto jedan nacini samounistenja i jedan los produkt "modernog sveta" kako to deluje na ljude sta su posledice toga. Molim vas da mi ovo poljasnite jer nisam bas nacisto sto se toga tice, i hvala vam jos jednom sto nadjete vremena da se pojedincu obratite hvala vam sto imate hrabrosti da se borite sto ste preuzeli toliku odgovornost na sebe sto ste vas zivot posvetili tome jer sam siguran da ste se i necim drugim bavili da bi bili jednako dobri, hvala vam sto se trudite i ne odustajete da sto vise ljudi shvati i sto vise ljudi spase svoj 7 zivot. Nemam dovoljno reci kako bi vam opisao svoju zahvalnost za to sto cinite jer da nije bilo vas ja sumljam da bi ikada shvatio mnoge stvari ili bih mozda dosta kasno shvatio, znam da je vecina medijia u zlim rukama ali trudite se i dalje da javnost sve vise o tome saznaje. Izvinite zbog ovako dugackog teksta ali nekako sam morao sve ovo da napisem Po.tovani gosp. Miroljube:Va. forum pratim ve. du.e vreme i zaista .elim da Vam odam priznanje i po.tovanje za hrabrost, volju i znanje kojima ste obdareni.Odakle sve to crpite, koliko podataka pothranjujete zaista je enormno.Nisam toliko ve.t sa ra.unarima pa nije mi ba. jasno kako da se uklju.im na forum, valjda da se regitrujem prvo, pa posle mogu pristupiti, zato Vam se i ovako obra.am.Ne .elim Vam oduzimati vreme, jednom smo ovako kontaktirali, pa sam Vam ponudio dvd izdanja koja posedujem, a kako sam nedavno dobio dvd-digitalni an.eo 2, .eleo bih da Vam uru.im, naravno ako ste zainteresovani i niste upoznati sa njegovim sadr.ajem.Eto to bi bio moj mali i skromni dar Vama, koji ste toliko uticali na mene i na mnoge ljude u borbi za Bo.iju pravdu.Ukoliko ste zainteresovani, po.aljite mi molim Vas adresu na koju biste .eleli da Vam po.aljem pomenuti dvd, koji se nadovezuje na prvi.Svako dobro od Gospoda, .eli Vam .... Zovem se .... i imam 19 god.i .ivim u Osijeku.Izuzetno vas cijenim i po.tujem,i nemogu vam opisat koliko volim gledat vasa predavanja.Jako bih vas volio upoznati i biti uzivo na nekom od vasih predavanja,i zanima me dali dolazite ponekad i odrzavate predavanja u Hrvatskoj(vidio sam na jednoj seriji predavanja na dvd-u koji sam gledao da ste bili u Puli)pa me zanima dali postoji sansa da dodete i u Osijek jednom? Zdravo gospodine Miruljube. Mi se ne znamo ali ja mogu da kazem da vas poznajem dosta dovoljno. Slucajno sam vas upoznao preko youtube. Onda sam otisao na vas sajt, downloadirao sve vase govore i predavanja, ukljucujuci sve sto sam nasao u youtube, pretvorio sve to u mp3 i poneo sa sobom u kamionu da slusam dok vozim jer samo tako imam slobodnog vremena. Inace vozik svake noci do Rima i nazad do 8 moje kuce (ukupno oko 900 km dnevno) i moram da kazem da su me vasa predavanja odusevila i drazala budnim. Ove su me teme oduvek jako interesovale, jer sam vecno u potrazi za nekim odgovorom i smislom zivota. Osecao sam se tako odusevljeno dok sam vas slusao, sam sa kamionom i autoputem. Procitao sam od prve do poslednje stanice vasu knjigu "Nauka I Problem Smrti" a kad imam malo vremena procitacu i "Tajna srecnog zivota". Imam milion pitanja u glavi. Tako bih voleo da mogu da pricam sa nekim o ovome. Moja supruga na zalost nije mnogo zainteresovana. Imam i neke beleske koje sam pravio dok sam citao vasu knjigu pa bih hteo da vas pitam na koji nacin bih mogao da dobijem odgovore koje trazim? Preko ovog foruma? Nazalosy nemam mnogo vremena da citam sve 350 stranice foruma pa ne bih da postavim neko pitanje koje vec postoji. Ali sam sebi dao cilj da to uradim u decembru kad cu imati 2 nedelje odmora. Da li postoji neko mesto gde mogu da se susretnem snikim i razgovaram o ovim temama? Da li ces ikada odrzati neko predavanje ovde u Italiji? Dok sam bio na rodnom mestu, studirao sam sociologiju, tek prvu godinu. U to vreme sam i procitao Bibliju. Ali je nikad nisam gledao sa ove tacke gledista. Hvala ti za tvoju inicijativu i napor koji ulazes da bi nama koji smo zeljni da saznamo nesto vise o tome dao odgovore za kojima zudimo. Puno pozdrava tebi i svim tvojim saradnicima od ..... Zelim vam puno srece i uspeha u vasem trudu i radu Odslusao sam mnogo Vasih emisija sa radio Svetigore,slusao sam mesecima ,imam 101 fajl(emisiju) od Zakon zivota,Rugaci, do Zivot U Savremenom Svetu i Apologetike, ma to je sjajno sto ste Vi uradili i radite i dalje...Onaj koga mrzi da cita Bibliju,a ima ih mnogo takvih (90% ljudi) u ovim Vasim emisijama moze da nadje odlican izvor zdravlja,utehe,ili ukratko "pravila" po kojima covek treba da zivi..naravno to nije zamena vec samo "zalet" za citanje Svetog pisma...ako bi se moglo doci do SVIH Vasih audio Emisija,to bi bilo sjajno...moj prijatelj,koji zivi u Americi,i tamo vozi sleper po ceo dan,nasao je pomoc i utehu i spas u Vasim ovim emisijama,inace bi skroz poludeo,jer je tamo zivot "siromasan duhom"... Hvala Vam u njegovo ime,i u moje,sto ste uticali na nase nacine zivljenja..Promenili smo se iz korena 9 Pozdrav Gospodine Petrovicu!Procitao sam sve vase odgovore, i prosto sam odusevljen informacijama koje ste izneli. Svaka cast na ulozenom trudu!Izmenili ste neke moje krive poglede na svet, i sad sam u velikom problemu. Nedavno sam, uz velike napore, saznao da moja maloletna sestra ima "decka" (mozda ih je i pre imala, ne znam, jer je to vesto krila). Kao i svi ljudi koji su od vas ucili, i citajuci bibliju, dolazim do zakljucka da je ona trenutno u teskom psihickom stanju - opsednuta demonima. Ja bih da joj pomognem, da je trgnem iz ovog stanja, ali ne vredi. Mojsijev zakon ne smem da primenjujem pa sam pokusao grdnjom i ukorom. Svi moji pokusaji su bili samo kontraproduktivni.Sta mi predlazete, kako da nastupim? Da li da se uopste mesam, i da li imam pravo kao stariji brat, s obzirom da roditelji nisu u stanju da prosudjuju sta je moralno a sta ne (tako npr. Bibliju i sve sto pise u njoj smatraju bajkom, sve bludne radnje koje se rade po "Evropi" su po njima sasvim u redu, i slicne grozote). U ovakvoj situaciji oni se ponose njom.Ja se izvinjavam sto vas uznemiravam ovako, znam da ste prezauzeti, ali bi mi jedan konstruktivan savet od osobe kao sto ste vi i te kako znacio.Hvala na razumevanju! Dragi Miroljube,uzivam na vasem forumu i pravi ste melem za dusu,da napomenem da nisam sve odgovore procitala.Htjela bi podijeliti s vama neke svoje nedoumice!Kazete da ste pravoslavac,ali kad to kazete mislite li pravoslavac ove danasnje pravoslavne crkve,ili pravoslavac u srcu po Bozijoj rijeci!I ja sam krstena pravoslavka,ali u crkvu nisam usla 10 godina!Popovi mi omrzli jos od rata,kada su naplacivali od 100 do 200 maraka za sahranu boraca,i to od bijede i sirotinje ,koja sina jedinca sahranjuje!Zivim u Derventi gdje je glavni pop kockar i kurvar!Bogu se pomolim i zahvalim u svojoj kuci!Zanima me vase misljenje o slavljenju slava kod pravoslavaca,kako da se molimo nekom umrlom svecu,zar time ne krsimo 2 boziju zapovijest i mrtav covijek nicim ne moze dijelovati na zivog.I sve mi slave lice na velike pijanke i prejedanje!Odem na te slave,sjedim i razmisljam cinim li ja grijeh- Eto toliko,veliki pozdrav i ako mozete da mi preporucite neke knjige,poput Isusov zlocin i slicno! Pozdrav Miroljube tvoj sam veliki fan pa bih te zamolio da mi kazes gde mogu da se kupe tvoje knjige i tvoja video izdanja i koliko ih trenutno tacno ima? Tvoja video izdanja su mnogo dobra a knjige bih bas voleo da procitam.I dali planiras da drzis predavanja negde u Beogradu. 10 Po.tovani gospodine Petrovi., Va.e emisije sam do sada slu.ao na radi Svetigori i kako sam duboko religiozan .eleo bih da se priklju.im i doprinesem radu Va.eg centra na bilo koji na.in, sa .eljom da .to vi.e ljudi shvati va.nost biblije i moralnog postupanja kao religijsko ispravnog pristupa .ivotu i radu. Miroljube,hvala vam sto postojite.Ja sam slusao vasa predavanja prvi put kad ste bili na televiziji ALFA.Od tada pa do danas sam skroz promjenio zivot.Posto sam saznao od vas nove stvari koje su me zapanile.Htio sam da primjenim I te zadnje korake kako bih imao dobar zivot,ali umjesto dobrog I srecnog zivota imam velikih problema u kuci sto zelim da promjenim svoj nacin zivota.Prije dvije I po godine sam prestao da jedem meso,jer sam dosao do odredjenih saznanja.Prije par mjeseci sam vidio vase predavanje(emisiju ,,Kuvar sudnjeg danah) i procitao neka stiva sa vase web stranice.Pokusao sam da zivim u skladu sa svim tim sto vi govorite,ali mi moja porodica to ne dozvoljava.Prvi I osnovni odgovor odnosno savjet koji mi Vi mozete dati je kako ste uspjeli da promjenite svoj nacin zivota uprkos reagovanjima svoje porodice.Meni moja majka kaze odkad ne jedem meso ofucao sam se I za nju predstavljam sikiraciju kao da se drogiram.Malo je privatna,ali ako mozete da mi odgovorite. Htio sam da Vas pitam da li ste gledali dokumentarni film ,,Zig zvjerih(,,Digitalni Andjeoh),ako niste molim Vas da pogledate.U tom filmu se govori o Lordu Maitreju koji treba da zauzme mjesto antihrista u obnovljenom Solomonovom hramu.Koliko je to tacno. Imam problem sa nekim shvatanjima danasnjih obicaja.Svi iz moje porodice se okrecu Istoku kad se mole za slavu,boziccZnam da su se ljudi u proslosti okretali Sjeveru jer je tamo bila Obecana zemlja.Da li je to ostalo ne promjenjeno posto znam da se ocekuje dolazak Isusa Hrista sa Istoka.To me mnogo buni jer ja I dalje okrecem krevet prema Sjeveru, jer sam takodje saznao da je to najprirodniji polozaj tjela.Ako mozete to malo da mi pojasnite. P.S. Moram da Vam kazem da ste Vi za mene spasitelj.Nemojte me pogresno protumaciti. Vasa predavanja na televiziji ALFA su se desila u najbolje moguce vrijeme.U to vrijeme ja sam u skoli poceo da ucim iz biologije o evolucije.Do kraja godine sam gotovo skroz izbacio Boga iz glave.Cak sam poceo pricati svojim ukucanima sta sam ucio I kako smo mi 11 nastali.Onda ste se desili Vi.Pred kraj godine ja sam shvatio ko sam I sta sam.Tako da ste mi spasili sa jednog loseg puta.HVALA VAM Nisam nasao ,,Kuvar sudnjeg danah 5 I 6 na vasoj stranici.Da li ima tih epizoda,pa sam ih ja preskocio ili ih niste snimili. Hvala za sve Zovem se ...., zivim u Crvenki opstina Kula. Svidja mi se vasa organizacija. Neznam na koji nacin bi ja mogao da pomognem al eto osecam da treba da vam se javim, barem da pohvalim vas rad jer ljudi, bar vecina, gledaju samo sebe i od toga nevide nista drugo pa je potrebno da im se ukaze na neke stvari. U glavnom svaka cast! Po.tovani Gospodine Petrovi.u! Nabavio sam seriju Va.ih predavanja .Nauka i problem smrti 1 i 2g; .Darwinizam i...g; kao i .Tajne skrivene u stenamag. Posle detaljne analize svih predavanja moja porodica i ja smo otkrili da vi niste samo geolog i paleontolog po zanimanju. Opis Va.eg rada se prote.e i na servis za deljenje telefonskog broja Majstora za popravku crvene lampice. Posle gledanja Va.ih predavanja po.eli smo da se molimo, uspostavili smo kontakt sa Tvorcem, i kao vrhunac svega, danas 27.12.2008. proveli smo jedan divan dan svetkuju.i subotu u zajednici sa Tvorcem u crkvi. Na. .ivot se promenio, i molim Vas da mi odgovorite putem emaila, da li postoji jo. neka serija Va.ih predavanja na DVD-u. Nadam se da .emo se sresti u novom Jerusalimu. Ako budete gostovali u Novom Sadu, onda i ranije. Po.tovani Miroljube, Naravno da nemam nista protiv da objavite ovo na forumu, stavise bice mi drago ako nekom ovo moje iskustvo moze na bilo koji nacin da pomogne. 12 Kao sto ste i predlozili, u nastavku ovog pisma cu u nekoliko recenica opisati citav problem, pa mozete to pismo slobodno objaviti na forumu, ipak je opsirnije i detaljnije ulazi u samu sustinu problema. Problem sa aknama pratio me je jos od samog puberteta. Predeo oko .ela, obraza i brade bio mi je prekriven bubuljicama. Vise od deset godina sam pokusavala da ga resim na sve moguce nacine... Od odlaska do dermatologa, putem raznih terapija, elektroforeza, pa do savremenih preparata i "bakinih ku.nih .arolija". Vecina od toga nije ni na kakav nacin pomagala, stavise pogorsavala je stanje. Istina neke metode su i imale izvesne rezultate ali je sve to bilo kratkog daha. Bubuljice bi se ponovo pojavljivale nakon izvesnog perioda. Doktori vise nisu znali sta bi sa mnom dalje, pa su mi tokom svake naredne terapije pripisivali sve skuplje i skuplje preparate, od kojih zaista nije bilo nikakve koristi. Odlucila sam da prekinem sa tim "maltretiranjem" i da pomoc potrazim na nekom drugom mestu.... Pocetkom 2008. godine imala sam priliku da pogledam neka od predavanja gospodina Miroljuba Petrovi.a izmedju ostalog i na temu zdravog zivota. Tada se u meni nesto prelomilo i odlucila sam da svoj nacin ishrane promenim iz korena. To je znacilo da iz ishrane izbacim sve namirnice zivotinjskog porekla (meso, mleko, jaja) i da se moji obroci uglavnom sastoje iz presne hrane. Vreme je prolazilo, i rezultati su opet izostajali. Bila sam na neki nacin ponovo obeshrabrena, jer sam ovaj put znala da radim pravu stvar ali stanje moje koze se i dalje nije popravljalo. Pocetkom oktobra meseca, odlucila sam da kontaktiram gospodina Miroljuba i da potrazim savete direktno od njega. Nakon poslate poruke, u kojoj sam detaljno objasnila svoj problem, odgovor sam dobila vec nakon samo nekoliko sati. Miroljub mi je preporucio knjigu prirodnih recepata koje mozete naci i na ovom sajtu, i nekoliko korisnih saveta uz naznaku da ne odustajem od takvog nacina ishrane. Od tada, moja terapija se sastojala u sledecem: - Izbaciti iz ishrane sve namirnice zivotinjskog porekla - Jesti sto vise presnog voca i povrca, zitarica... (Veliko hvala kuvaru Toniju i njegovim ukusnim receptima) - Zaboraviti na slatkise, przenu hranu, industrijske sokove - Piti puno vode, minimalno 2l dnevno ili cedjeno voce - Vezbati redovno - Izbegavati grube materijale 13 - Kosu redovno prati i vezivati je, kako ne bi iritirala i mastila kozu lica - Nikako, ali nikako ne dirati i cackati lice Nakon dva meseca ovakvog rezima, moje lice sada izgleda prelepo, potpuno ocisceno... Jos se ponekad pojavi po koja bubuljica, ali verujem da ce i to posle izvesnog vremena potpuno prestati. Ovom prilikom bih zelela da se svim srcem zahvalim ovom divnom coveku na svemu sto me je naucio i ukazao u svojim predavanjima, knjigama i na ovom forumu, i na taj nacin ucinio moj zivot srecnijim, verujem i zivot svih vas. Po.tovani gospodine Petrovi.u! Hvala Vam na veoma brz odgovor na moje javljanje od 27.12.2008. Bio sam iznenadjen kad sam dobio Va. e-mail pola sata nakon .to sam Vam ja poslao pitanje. Sa porodicom smo pogledali i gostovanja na televiziji koje ste spomenuli. Su.tina se svodi na isto. Mnogi .e zahvaljuju.i sejanju Bo.ije istine putem Va.eg rada na.i put spasenja. Kako ste rekli u Va.em predavanju .Hvala Bogu na profesoru Ivanu Paninu.g Tako i ja ka.em, Hvala Bogu na Geologu Miroljubu Petrovi.u . plagijatoru Bo.ijih re.i. Moja porodica i ja smo zahvaljuju.i Va.em radu dobili .elju da slu.imo na.em Tvorcu, i na.li smo svoj du.evni mir i nadu u Isusu Hristu. U ovom e-mailu nemam pitanja, samo pozdrave od moje porodice, mene i jednog bra.nog para koji Vas poznaju li.no i .alju pozdrave i Vama i Va.oj porodici. Profesore, potpuno je normalno kad kazete da vam prete likvidacijom i za ovo sto sada radite. Vi stajete na put koji je mafija nesmetano koristila. Satanizam nikad nije brze osvajao svet. Znaci, da niste vi tu, ja mislim ne znam sta bi bilo sa ovom zemljom, vi ste srce imunog sistema. Satanisti su nas opkolili sa svih strana, zele da nam uzmu i to malo morala koji je ostao u nasem narodu. Ja stvarno ne znam, da nisam gledao vasa predavanja, ja ovako mlad i naivan, ko zna sta bi bilo sa mnom. 14 ja se slazem sa ... da nije bilo predavanja, ili bi mene ubili ili bi ja ubijao... onakav nacin zivota nista drugo ti i ne moze doneti Zdravo Miroljube! Evo od kako sam dobio video materijal od tebe, ja se ne razdvajam od njega. Ono sto mogu da kazem je da se se sve sto sam video poklapa sa mojom logikom. Ja sam jedan veoma veliki gresnik koji se bori sa nedacama ovoga sveta i s toga mnogo ti hvala jer mi je mnogo pomoglo to sto sam cuo i video sa ovih diskova. Nemoj zamerit sto ne persiram,mislim da je to glupo! Puno pozdrava i ostacemo u kontaktu. Postovanje Miroljube! Trenutno nemam neko konkretno pitanje al imam zelju da te pozdravim i pohvalim na radu. Prvi puta sam na ovom forumu za koji sam tek nedavno saznao od prijatelja. Imam serijal tvojih predavanja problem smrti i darwinizam koja sam vec pregledao nekoliko puta sa clanovima svoje obitelji i stalno iznova Puno sam toga naocio iz njih, bolje upoznao Boga a moju sestricnu su potakla da Mu preda zivot. Hvala Bogu i tebi sto si mu se predao u sluzbu! Forum pratimo porodicno. Odusevljeni smo sadrzajem i informacijama koje ovde mozemo naci. Strdacno zahvaljujemo g-dinu Miroljubu na strpljenju da svima nama odgovara! Imamo mnogo razlicitih pitanja, pa cemo ovog puta postaviti samo neka. Izvinite sto Vam pisem privatno jer ne zelim da pravim pometnju na forumu, a i zelim da cujem samo Vase misljenje u vezi onog sto cu u nastavku izneti. Dakle, zelim da kazem da sam apsolutni zastupnik biblijskog koncepta stvaranja. Svemu tome mogu da zahvalim vama i Vasim predavanjima koja su me nadahnula u tome da pocnem malo da istrazujem i ako Bog da, kad zavrsim skole pocnem da se aktivno bavim naucnim dokazima u svrhu verodostojnosti Bibilije. Kao prilog povezanosti svih zivih bica sa Tvorcem tj. Bogom dodao bih verujem 15 Izvor : http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&rowstart=17760#post_27064 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 rekoh ja da je opasan al neko mi onda kao saljivo kaze da je smesan 0205_whistling Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 1000000001010 1000000001010 какав човек,сморио га са демонизацијом једном! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Time sto ljude naziva demonizovanim je pohulio na Svetog duha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Time sto ljude naziva demonizovanim je pohulio na Svetog duha пре ће бити да изиграва будалу, а ако је луд онда и нема тежину ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Miroljub jahač dinosaurusa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ивана Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Један од омиљених аргумената креациониста је то да ,,људи нису могли настати од мајмуна јер би то значило да нису ништа бољи од мајмуна". Не улазећи у валидност овог аргумента, једино питање које бих поставио је ,,Ко је овде бољи од кога?". Мајмуни (шимпанзе и гориле) могу да науче знаке за глувонeме и доста смислено комуницирају са људима (http://en.wikipedia....o_%28gorilla%29). Ево шта буде при покушају да се поведе нека иоле цивилизована дискусија са Мирољубом Петровићем. https://sites.google...op-point/direct (видети ова два pdf фајла) Жао ми је само што нисам добио његов одговор на последњи пост јер ме живо интересује са колико демона са обузет :291291291:. Ја се тек сада пријавила "после 100 година", па је можда већ депласирано. Читајући твоју расправу са Петровићем видим да има много питања која збуњују а ниси добио одговор. Зато ти топло препоручујем књигу "Постање стварање и рани човек" од Јеромонаха Серафима Роуза где ћеш наћи одговоре на твоја питања откуда светлост без сунца, откуда дан и ноћ, и остало, да не набрајам. Књига ће те упутити и на омилија на шест дана стварања и на још многе свете оце који су то разумели и потрудили се нама да објасне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука