Александар Милојков Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Ma naravno da lažu... to je samo preporuka... ne znam kako bi iko mogao da pomisli da je Jagodina takva sredina u kojoj bi neko od nastavnika i učenika koji se ne odazovu ovoj preporuci mogao da trpi neke posledice nedolaska... Лажу, кад ти ја кажем. ЛДП је маргинална, сувише мала и безначајна странка да би се њој обраћао "велики број грађана", поготово оном геј-лобисти Караџићу. А Чеди и компанији је у крви да лажу, подмећу, обмањују. Сваки им је страначки потез скопчан са разбијањем, разградњем српства и српске државе. Зато и ударају на све оно што је симбол срспког јединства и српског идентитета. То су Тачијеви амбасадори у Србији. Далеко им лепа кућа од Срба и Србије. Чули смо шта званично каже школска управа у Јагодини, постојала је препорука да директори недељу могу, АКО ЖЕЛЕ, да организују као радни дан. Ја њима верујем, а осведоченим антисрбима попут Чеде и чедиста НЕ ВЕРУЈЕМ ни када ми поклон носе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Лажу, кад ти ја кажем. ЛДП је маргинална, сувише мала и безначајна странка да би се њој обраћао "велики број грађана", поготово оном геј-лобисти Караџићу. А Чеди и компанији је у крви да лажу, подмећу, обмањују. Сваки им је страначки потез скопчан са разбијањем, разградњем српства и српске државе. Зато и ударају на све оно што је симбол срспког јединства и српског идентитета. То су Тачијеви амбасадори у Србији. Далеко им лепа кућа од Срба и Србије. Potpuno je nebitno kakva je LDP... ja ih takođe ne volim... mi smo takođe malo, beznačajno udruženje građana pa smo dobili mail o ovome od jednog čoveka, jedino što smo sačekali malo da proverimo informacije pa nas je LDP pretekao, ali nema veze, ićiće saopštenje danas ili sutra... Чули смо шта званично каже школска управа у Јагодини, постојала је препорука да директори недељу могу, АКО ЖЕЛЕ, да организују као радни дан. Ја њима верујем, а осведоченим антисрбима попут Чеде и чедиста НЕ ВЕРУЈЕМ ни када ми поклон носе. Pa slobodno im veruj, samo što to nije ni baš mnogo suporotno saopštenju LDP-a... oni su i rekli da su direktori proglasili neradni dan i da su "pravdali svoju naredbu odlukom koja je preko gradske uprave stigla iz Ministarstva prosvete"... jedina razlika je što je odluka u formi preporuke i što navodno deca i nastavnici neće morati da pravdaju svoj izostanak... što je potpuno besmisleno... kakav je to radni dan ako ne moraš da dođeš? Da su to hteli da urade ne bi proglašavali radni dan nego bi samo pozvali zainteresovane da dodju (mada ne znam odakle i to pravo ministarstvu i direktorima)... Znači oni sad kažu da to jeste radni dan ali ne mora da dođe ko neće... hajde baš da vidim da li su to napisali u svojim odlukama... da jesu to bi nam i pokazali... ali eto mi pokvernjaci smo (možeš misliti) pretpostavili da je prisustvo na radnom danu obavezno, umesto da znamo da se podrazumeva da možeš da izostaneš... I uopšte ne kapiram kako pored svoje inteligencije možeš da padaš na ove gluposti tj. reči "preporuka" i "ako žele"... (kao da mi kažeš: Ministarstvo prosvete je "samo" PREPORUČILO direktorima da AKO ŽELE mogu da biju svoje učenike bičem)... Ni Ministarstvo ni direktori nemaju APSOLUTNO NIKAKAV zakonski osnov da organizuju dočeke verskim poglavarima... to što je Ministarstvo samo preporučilo direktorima da ako žele donesu nezakonitu odluku, apsolutno ništa ne menja... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 tek ako bude sankcija za one koji ne dodju onda mozete da reagujete, inace je besmisleno Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Јао, ви и ваше "законске основе". Што неко рече, нити већег позивања на слободу, нити већег позивања на законе, који сами по себи ограничавају слободу. Схватите људи, Црква је део идентитета овог народа, свидело се то вама или не. Зато, Патријарх није само "верски поглавар", он је и духовни отац народа, симбол јединства и идентитета тог народа. Патријарх је и симбол јединства наше државе и нашег опстанка, јер у временима када смо остајали без државе био је и државник, световни и духовни вођа и представник народа пред турским окупаторима (читај мало о српским патријарсима у време турског ропства). Да није било Патријарха и Цркве не би остало ни "С" од Србина, Србије и српства, у вековима који су иза нас. Црква је не само творац српске државе већ и њен бранилац у најтежим временима. Зато, Србима не требаји никакви "закони" да им овакве ствари прецизирају. Једноставно, све ово је дубоко урезано у само српско биће. Зато и не треба никога присиљавати да дочека свога, српског Патријарха. Доћиће народ сам, живи били па видели колико ће их бити. А несретника који себе доживљавају само као "скуп молекула", који се жале Чеди и Шреку, било је и биће - али увек као једна безначајна мањина која прави велику галаму. nedeljko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 tek ako bude sankcija za one koji ne dodju onda mozete da reagujete, inace je besmisleno Ne znam zašto bi morali da čekamo... jer kao što već rekoh... ministarstvo i direktori nemaju pravo da upotrebljavaju škole za organizovanje dočeka verskih poglavara bez obzira na obaveznost prisustvovanja... Takođe, sad bi svi trebali da budemo uber naivni pa da pomislimo da će neko npr. nastavniku koji je tu privremeno da ne produži rad sa pismenim obrazloženjem da je to zato što nije došao da dočeka partijarha ili da će neki nastavnik detetu da kaže da je dobio manju ocenu zbog ovoga... e tek kad se tako nešto desi, onda je primereno i smisleno da reagujemo.... ma važi... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 tek ako bude sankcija za one koji ne dodju onda mozete da reagujete, inace je besmisleno Добили једно писмо и "рагују". Реагују зато што им се писмо свиђа за "њихову ствар". Баш их брига да ли писмо одговара истини, баш их брига шта кажу они који су оптужени. Њима је једини циљ да дигну галаму за "своју ствар". Јадно и бедно да јадније и бедније не може бити. Али, узалуд кречите. Тешко да ћете Србе посвађати са њиховом Црквом. Таман да Шрек дупло повећа количину својих молекула, то му неће успети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Ne znam zašto bi morali da čekamo... jer kao što već rekoh... ministarstvo i direktori nemaju pravo da upotrebljavaju škole za organizovanje dočeka verskih poglavara bez obzira na obaveznost prisustvovanja... Takođe, sad bi svi trebali da budemo uber naivni pa da pomislimo da će neko npr. nastavniku koji je tu privremeno da ne produži rad sa pismenim obrazloženjem da je to zato što nije došao da dočeka partijarha ili da će neki nastavnik detetu da kaže da je dobio manju ocenu zbog ovoga... e tek kad se tako nešto desi, onda je primereno i smisleno da reagujemo.... ma važi... ne pripremaj razanj dok je zec u shumi mosh se izblamirash :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Ne znam zašto bi morali da čekamo... jer kao što već rekoh... ministarstvo i direktori nemaju pravo da upotrebljavaju škole za organizovanje dočeka verskih poglavara bez obzira na obaveznost prisustvovanja... Где пише да немају право? Ако већина у школи жели да се тако нешто организује, шта спречава саму школу да такав захтев орагнизује и спроведе у дело? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Али пази кад сам знао да ови из ЛДП-а лажу. Чуј њима се јавио велики број грађана и то из Јагодине, а на изборима једва да пређу цензус. А у Јагодини тек немају шта да траже Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Јао, ви и ваше "законске основе". Што неко рече, нити већег позивања на слободу, нити већег позивања на законе, који сами по себи ограничавају слободу. Схватите људи, Црква је део идентитета овог народа, свидело се то вама или не. Зато, Патријарх није само "верски поглавар", он је и духовни отац народа, симбол јединства и идентитета тог народа. Патријарх је и симбол јединства наше државе и нашег опстанка, јер у временима када смо остајали без државе био је и државник, световни и духовни вођа и представник народа пред турским окупаторима (читај мало о српским патријарсима у време турског ропства). Да није било Патријарха и Цркве не би остало ни "С" од Србина, Србије и српства, у вековима који су иза нас. Црква је не само творац српске државе већ и њен бранилац у најтежим временима. Зато, Србима не требаји никакви "закони" да им овакве ствари прецизирају. Једноставно, све ово је дубоко урезано у само српско биће. Зато и не треба никога присиљавати да дочека свога, српског Патријарха. Доћиће народ сам, живи били па видели колико ће их бити. А несретника који себе доживљавају само као "скуп молекула", који се жале Чеди и Шреку, било је и биће - али увек као једна безначајна мањина која прави велику галаму. Zakoni sami po sebi ograničavaju slobodu a eto mi se pozivamo na njih pa smo mi za ograničavanje slobode... super je to misao kad napraviš sebi lobotomiju pa zaboraviš da ti zakoni ograničavaju slobodu pojedinih da te ubiju, prebiju, pokradu... Patrijarh nije "duhovni otac naroda, simbol jedinstva i identiteta naroda" osim ako nisi rešio da nas isključiš iz tog naroda... A ta floskula kako je SPC spasla narod ne prolazi kod mene... SPC je spasla pravoslavlje (što joj ni najmanje ne zameram) ali to nema nikakve veze sa opstankom naroda, Srbi bi bili Srbi i da su svi do jednog primili islam, kao što su Srbi bili Srbi i pre nego što su primili hrišćanstvo... da nije bilo SPC, možda ne bi bilo pravoslavnih Srba... ali bi Srbi svakako nastavili da postoje... Nije SPC cuvala nacionalni identitet nego svoj identitet... i to upravo preko antagonizma sa drugim verama... tj. ako SPC (i islam i katoličanstvo i religija uopšte) može za nešto da uzme zasluge u vezi sa ovom temom, to je za činjenicu da su neki Srbi prestali da budu Srbi nakon prihvatanja islama/katoličanstva, jer ih pravoslavni Srbi vise nisu smatrali svojom braćom (a i obrnuto) već su se malo međusobno vršile "istrage"... Samo mi nije jasno šta zapravo ti hoćeš... mnogo su mi bre pošteniji oni hrišćani koji kažu da je sekularnost glupost i da je Srbija pravoslavna država i mi ima samo da ćutimo jer smo teška manjina, nego oni koji kao kažu da mi lupetamo i izmišljamo a iz odgovora je kristalno jasno da zapravo Srbiju smatraju nesekularnom državom u kojoj je pravoslavlje državna i državotvorna religija... I onda završiš sa tim da ne treba prisiljavati nikog da dodje... pa to i mi pričamo i ne znam što se uopšte buniš... zato što nije niko nikog puškom prisiljavao nego su "samo" organizovali neradni radni dan... a vidim i da znaš da nam je saopštenje neistinito iako ga još nismo ni dali... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Patrijarh nije "duhovni otac naroda, simbol jedinstva i identiteta naroda" osim ako nisi rešio da nas isključiš iz tog naroda... Патрујарх ЈЕСТЕ духовни отац српског народа и симбол његовог јединства, јер овај народ и ова држава не почињу са другосрбијанцима из "Атеиста Србије" већ имају своју вишевековну традицију. Нико вас не искључује, већ ви сами желите да се искључите. Таквом народу, таквом "српству" какво ви пропагирате, нити ја нити ОГРОМНА већина овог народа не припада, није никада припадала и никада неће припадати. Вас нико не тера нити вас ико дира. Ви дирате и ви хоћете терор мањине над већином, хоћете да на силу мењате идентитет једног народа. Нешто слично је урадио усташки режим у Црној Гори. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Патрујарх ЈЕСТЕ духовни отац српског народа и симбол његовог јединства, јер овај народ и ова држава не почињу са другосрбијанцима из "Атеиста Србије" већ имају своју вишевековну традицију. Нико вас не искључује, већ ви сами желите да се искључите. Таквом народу, таквом "српству" какво ви пропагирате, нити ја нити ОГРОМНА већина овог народа не припада, није никада припадала и никада неће припадати. Вас нико не тера нити вас ико дира. Ви дирате и ви хоћете терор мањине над већином, хоћете да на силу мењате идентитет једног народа. Нешто слично је урадио усташки режим у Црној Гори. Sad smo još i drugosrbijanci? Lepo... jel ima neka traka za rukav da nas neko ne pomeša sa "prvosrbijancima"? "Sve životinje su jednake, ali su neke jednakije." Džordž Orvel, "Životinjska farma" (sjajno štivo) Inače, ako nekog interesuje, saopštenje je objavljeno na našem sajtu... http://ateisti.com/objave/ А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Sad smo još i drugosrbijanci? Lepo... jel ima neka traka za rukav da nas neko ne pomeša sa "prvosrbijancima"? "Sve životinje su jednake, ali su neke jednakije." Džordž Orvel, "Životinjska farma" (sjajno štivo) Inače, koga interesuje, saopštenje je objavljeno na našem sajtu... http://ateisti.com/objave/ Има трака. Ви сте та трака. Ви не дозвољавате да вас неко помеша са првосрбијанцима. Неко ко пљује по својој традицији, по својим коренима, никако не може бити првосрбијанац. Неко ко пропагира безбожништво, страно српском бићу, неко ко пропагира југословенство, војвођанство - вирусе који једу српско биће и који прете да га сатру, не може бити првосрбијанац. Извини, али такав не може бити ни пријатељ, онај који добро мисли овом народу. Ти вероватно ниси такав, барем по искуству из разговора са тобом. Вероватно си млад човек који је залутао међу Шрекаџије и пропагаторе молекуларног, анационалног, безличног постојања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 А у Јагодини тек немају шта да траже О томе и говорим. На изборима ћемо те "многе" видети као измишљене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Има трака. Ви сте та трака. Ви не дозвољавате да вас неко помеша са првосрбијанцима. Неко ко пљује по својој традицији, по својим коренима, никако не може бити првосрбијанац. Неко ко пропагира безбожништво, страно српском бићу, неко ко пропагира југословенство, војвођанство - вирусе који једу српско биће и који прете да га сатру, не може бити првосрбијанац. Извини, али такав не може бити ни пријатељ, онај који добро мисли овом народу. Ти вероватно ниси такав, барем по искуству из разговора са тобом. Вероватно си млад човек који је залутао међу Шрекаџије и пропагаторе молекуларног, анационалног, безличног постојања. Ako misliš da postoji nekakva razlika (osim retorička) između: a ) toga što ćeš da nas nazoveš "drugosrbijancima" i b ) toga što ćeš "prvosrbijance" da definišeš tako da nas isključiš tom definicijom pa da tvrdiš da mi sami hoćemo da budemo "drugosrbijanci"... i da sam osmisliš šta je dobro i ispravno za Srbiju, te da sve one koji se ne slažu sa tobom proglasiš za ljude koji ne žele dobro Srbiji... onda je problem ozbiljniji nego što sam mislio... Što se tiče mladosti, imam 33 godine, pa ne znam da li je to "mlad čovek" iz tvoje perspektive... za većinu sam verovatno mlad, za neke klince sam verovatno već mator... nezgodno prelazno doba... Meni se ne čini da sam zalutao u AS, ali i da jesam verovatno bi mi se isto to činilo... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука