grigorije22 Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 "Zabrinute obrve" opet u akciji zabrinutosti za sekularnu srbiju. 4chsmu1 319.gif 319.gif Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 I ministar zdravlja da odgovori da li molitva leci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Ja rekoh na Ateistima negde a kazem i ovde, sama Srbija zakonski jeste sekularna drzava, dakle religija nije izvor prava. Sa druge strane politicka volja gradjana i generlano drustvo u Srbiji je daleko od sekularnog, kao i delimichno istorija Srbije. Pa tako Hram svetog Save ima svoj RELIGIJSKI, ali i DRUSTVENI(istorijsko-kulturni) znacaj sa obzirom da je Rastko Nemanjci vazan faktor Srpske kulture. Donekle je u pravu ali donekle i nije. Tako da sa jedne strane podrzavam ovakve stavove a sa druge i kapiram ministra zdravlja i ovakve ugovore. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Pa tako Hram svetog Save ima svoj RELIGIJSKI, ali i DRUSTVENI(istorijsko-kulturni) znacaj sa obzirom da je Rastko Nemanjci vazan faktor Srpske kulture. Изградњу храма светог Саве треба да финансирају само они који то могу и који то хоће. Не видим зашто би то радили муслимани, јевреји, или атеисти или било ко ко није православан. Zato što je sveti sava važan element srpske kulture i ovo je spomenik Njemu. Isto kao što bi spomenik Karadjordju, Caru Dušanu, Nikoli Tesli ili nekim drugim vaznim ljudima za Srpsku kulturu finasirali, muslimani, jevreji, ateisti. I ja mislim da je hram baš odgovarajući spomenik jer je Sava bio religiozna ličnost. Sad ne znam koliko se razmeš u razvoj zakona u srbiji, ali S.Sava je mnogo doprineo prisvajanjem prepisivanjem i prevodjenjem Vizantijskih zakona koji su nama poprilično doprineli razvoju zakonodavstva. E sad ako nekom bode oko to što je to Hram, to je već druga stvar. Meni bi bilo oko da je to neki drugi hram, i neke druge hramove mi smeta što pomaže država, ali ovaj konkretno ne. То што се ради у центрима за лечење наркомана под благословом СПЦ-а треба да испитају независни стручњаци, па ако се покаже да то заиста води ка излечењу, онда и треба држава да подржи. Најпоштеније је све методе поделити на оне које раде и оне које не раде. Apsolutno se slažem. Samo da dodam kapiram političku pozadinu tog ugovora ne medicinsku. To sam želeo reći. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 Ne mislim stvarno nesto se mora preduzeti.. U Jagodini teraju decu da "svi moraju da dodju u skolu u nedelju da bi docekali patrijarha",inace nedelja ce se racunati kao radni dan a ko ne dodje morace da pravda svoj izostanak.... Cekaj,zasto,na primer,moje dete(nisam ja roditelj,ali samo dajem primer u ime roditelja) mora da docekuje poglavara odredjene veroispovesti kojoj dete ne pripada ??? Sta ne razumem sada ni ja kao roditelj deteta NEMAM PRAVO DA KAZEM MOJE DETE NECE ICI NA DOCEK PRAVOSLAVNOG POGLAVARA ? !!! Vec MORA DA SE IDE JER TO DRZAVA KAZE !!!!!! Pa DAKLE OVO JE NEOBORIV DOKAZ DA MI DE FACTO JESMO TEOKRATSKA DRZAVA,a da sekularnos postoji na papiru. Ne razumem ? Da li su ovi iz ministastva provesvete boleni ili sta ? Mislim da je danas to vec osudi komesar za ljudska prava LDP Marko Karadzic ALI OSTALI SVI CUTE Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 14, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 То што се ради у центрима за лечење наркомана под благословом СПЦ-а треба да испитају независни стручњаци, па ако се покаже да то заиста води ка излечењу, онда и треба држава да подржи. Најпоштеније је све методе поделити на оне које раде и оне које не раде. Изградњу храма светог Саве треба да финансирају само они који то могу и који то хоће. Не видим зашто би то радили муслимани, јевреји, или атеисти или било ко ко није православан. e ovo ti je jedan od boljih postova, ne mogu da lajkujem jer sam nocas ispuco sve ko manijak hahaa :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 14, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 Ne mislim stvarno nesto se mora preduzeti.. U Jagodini teraju decu da "svi moraju da dodju u skolu u nedelju da bi docekali patrijarha",inace nedelja ce se racunati kao radni dan a ko ne dodje morace da pravda svoj izostanak.... Cekaj,zasto,na primer,moje dete(nisam ja roditelj,ali samo dajem primer u ime roditelja) mora da docekuje poglavara odredjene veroispovesti kojoj dete ne pripada ??? Sta ne razumem sada ni ja kao roditelj deteta NEMAM PRAVO DA KAZEM MOJE DETE NECE ICI NA DOCEK PRAVOSLAVNOG POGLAVARA ? !!! Vec MORA DA SE IDE JER TO DRZAVA KAZE !!!!!! Pa DAKLE OVO JE NEOBORIV DOKAZ DA MI DE FACTO JESMO TEOKRATSKA DRZAVA,a da sekularnos postoji na papiru. Ne razumem ? Da li su ovi iz ministastva provesvete boleni ili sta ? Mislim da je danas to vec osudi komesar za ljudska prava LDP Marko Karadzic ALI OSTALI SVI CUTE Ako je ovo istina(da deca moraju da idu na docek patrijarha) onda su 100% u pravu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 14, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 Изградњу храма светог Саве треба да финансирају само они који то могу и који то хоће. Не видим зашто би то радили муслимани, јевреји, или атеисти или било ко ко није православан. Егзак`ли. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 14, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 Ne mislim stvarno nesto se mora preduzeti.. U Jagodini teraju decu da "svi moraju da dodju u skolu u nedelju da bi docekali patrijarha",inace nedelja ce se racunati kao radni dan a ko ne dodje morace da pravda svoj izostanak.... Cekaj,zasto,na primer,moje dete(nisam ja roditelj,ali samo dajem primer u ime roditelja) mora da docekuje poglavara odredjene veroispovesti kojoj dete ne pripada ??? Sta ne razumem sada ni ja kao roditelj deteta NEMAM PRAVO DA KAZEM MOJE DETE NECE ICI NA DOCEK PRAVOSLAVNOG POGLAVARA ? !!! Vec MORA DA SE IDE JER TO DRZAVA KAZE !!!!!! Pa DAKLE OVO JE NEOBORIV DOKAZ DA MI DE FACTO JESMO TEOKRATSKA DRZAVA,a da sekularnos postoji na papiru. Ne razumem ? Da li su ovi iz ministastva provesvete boleni ili sta ? Mislim da je danas to vec osudi komesar za ljudska prava LDP Marko Karadzic ALI OSTALI SVI CUTE Тачно да је безвезе, али је далеко од тога да буде "доказ да смо теократска држава". Вероватно немарност неког директора или слично. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 14, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 Тачно да је безвезе, али је далеко од тога да буде "доказ да смо теократска држава". Вероватно немарност неког директора или слично. Slazem se s tobom... uvek ima ekstrema medju ljudima. Pogresno je da na osnovu tog dogadjaja sad svi osujemo paljbu po religiji, crkvi, svestesntvu itd. Ali, Crkva bi trebalo da ima i edukativnu ulogu valjda? Da se trudi da svoje sledbenike izvede na pravi put? Zato je crkva morala da se oglasi i da posavetuje ili cak da osudi ovakve dogadjaje... crkva to gotovo nikada ne radi i bas ZATO bude logicno da se donose ostri sudovi na osnovu pojedinacnih slucaja... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 14, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 Slazem se s tobom... uvek ima ekstrema medju ljudima. Pogresno je da na osnovu tog dogadjaja sad svi osujemo paljbu po religiji, crkvi, svestesntvu itd. Ali, Crkva bi trebalo da ima i edukativnu ulogu valjda? Da se trudi da svoje sledbenike izvede na pravi put? Zato je crkva morala da se oglasi i da posavetuje ili cak da osudi ovakve dogadjaje... crkva to gotovo nikada ne radi i bas ZATO bude logicno da se donose ostri sudovi na osnovu pojedinacnih slucaja... Наравно. Паметан закључак. Црква то ради. Између осталог и кроз верску наставу у школама. Црква некада не говори "јавно", јер јој је првенствени задатак она само - њено Сабрање. Што ће рећи, Црква говори онда када се сабира као Црква - на Светој Литургији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 14, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 Ne mislim stvarno nesto se mora preduzeti.. U Jagodini teraju decu da "svi moraju da dodju u skolu u nedelju da bi docekali patrijarha",inace nedelja ce se racunati kao radni dan a ko ne dodje morace da pravda svoj izostanak.... Cekaj,zasto,na primer,moje dete(nisam ja roditelj,ali samo dajem primer u ime roditelja) mora da docekuje poglavara odredjene veroispovesti kojoj dete ne pripada ??? Sta ne razumem sada ni ja kao roditelj deteta NEMAM PRAVO DA KAZEM MOJE DETE NECE ICI NA DOCEK PRAVOSLAVNOG POGLAVARA ? !!! Vec MORA DA SE IDE JER TO DRZAVA KAZE !!!!!! Pa DAKLE OVO JE NEOBORIV DOKAZ DA MI DE FACTO JESMO TEOKRATSKA DRZAVA,a da sekularnos postoji na papiru. Ne razumem ? Da li su ovi iz ministastva provesvete boleni ili sta ? Mislim da je danas to vec osudi komesar za ljudska prava LDP Marko Karadzic ALI OSTALI SVI CUTE Doček patrijarha (ne)obavezan Izvor: Beta Jagodina -- Preporuka školske uprave u Jagodini da učenici dočekaju patrijarha Irineja u nedelju 16. oktobra kada poseti taj grad nije obavezujuća. Povodom tvrdnji Liberalno-demokratske partije da im se javio veliki broj Jagodinaca žaleći se da su "pojedinci iz gradske uprave preko direktora škola naredili učenicima i zaposlenima da u nedelju dočekaju patrijarha", načelnik Školske uprave u tom gradu Života Starčević kaže da to nije tačno. Prema rečima Starčevića, oni su dali mogucnost direktorima škola da u nedelju organizuju radni dan i organizovano dočekaju patrijarha ukoliko to žele. I predsednik aktiva direktora osnovnih škola u Jagodini Zoran Marković je u izjavi agenciji Beta rekao da će škole u nedelju imati radni dan, a ne nastavni, ali je dodao da učenicima neće biti potrebno opravdanje za nedolazak. "Angažovaćemo nastavnike koji će brinuti o bezbednosti učenika koji žele da u nedelju prisustvuju dolasku patrijarha. Ukoliko ne dođu, svakako da im niko neće tražiti opravdanje za nedolazak, naglasio je Marković koji je i direktor Osnovne škole "Boško Đuričić" u Jagodini. http://www.b92.net/i...2&nav_id=549704 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 14, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 Али пази кад сам знао да ови из ЛДП-а лажу. Чуј њима се јавио велики број грађана и то из Јагодине, а на изборима једва да пређу цензус. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Али пази кад сам знао да ови из ЛДП-а лажу. Чуј њима се јавио велики број грађана и то из Јагодине, а на изборима једва да пређу цензус. Ma naravno da lažu... to je samo preporuka... ne znam kako bi iko mogao da pomisli da je Jagodina takva sredina u kojoj bi neko od nastavnika i učenika koji se ne odazovu ovoj preporuci mogao da trpi neke posledice nedolaska... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука