Jump to content

Провоцирање Игумана Макарија и објављивање лажи по медијима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Зато се лепо оде на курс Каратеа.

Не бој се, има и каратиста међу клиром, као нпр. овај играч. Штета само што не бије вернике "да бих застрашио", него само да би им разбио главу - за ово друго, по врсном егзегети Обију Вану, не би требало канонски да одговара.

Ja bih mu platio veceru.

х 2

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 74
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Зато се лепо оде на курс Каратеа.

Не бој се, има и каратиста међу клиром, као нпр. овај играч. Штета само што не бије вернике "да бих застрашио", него само да би им разбио главу - за ово друго, по врсном егзегети Обију Вану, не би требало канонски да одговара.

Све може да се окрене у нечију корист.Наш Владика Хрисостом је доживео такве ствари од када је дошао у Жичку да је то ужас и срамота.Никада није реч једну рекао,увек је претрпео крајње достојанствено.Бог нека га поживи.А ово у Душковцима је била једна срамота,једна грехота,једно зло.

Отац Митар је изгубио контолу али разумите,да си зилоти максимално провоцирали Епископа и свештенство.Свачији живци су овде попустили и били тренирани,нажалост,отац Митар није до краја задржао присебност,а брату који је све ово направио,држао транспарент,гурао се и правио неред,не иде баш добро у животу,разумите ме,не ликујем,једноставно се временом показује да ти људи имају велике проблеме како у животу,послу,тако у браку и породици.Ниједно незадовољство не долази тек онако,увек постоји разлог,а тај разлог не треба тражити у Цркви,већ у нама,у нашој кући,у личним проблемима.

Крајње понижавајуће је било видети оца Венијамина како са његовом братијом стоји у углу Цркве и задовољно се смеши,на његовог су Епископа насрнули,на истог оног Епископа који је једном приликом рекао,када су други причали лоше о о.Венијамину:

"Ма добар је отац Венијамин!"

А отац Венијамин ни једнога момента није ни покушао да уразуми своја духовна чеда.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Mozda i nevezano bas za samu temu, ali interesantno je sta blazeni starac Pajsije veli o danasnjim monasima...

On kaze da su danas monasi najvecim delom napustili monasko vezbanje i podvig, i da im zato Bog salje puno posetilaca, da bi se bas kroz gostoprimstvo i gostoljublje opravdao njihov zivot u manastiru...

Moram da priznam - kad sam ovo procitao ostavilo je na mene izuzetan utisak, kao da sam dobio odgovor na neko tesko pitanje koje sam imao odavno...

Ово је јако занимљиво,али мислим да је свети старац само делом одговорио на проблем.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Мислим да ти је отац Иван лепо рекао да престанеш да провоцираш.

Садржај сам уклонила.

Администратор Аленушка

Није била провокација. Такво понашање које је показао о. Дмитар је санкционисано и канонима и кривичним законом, при чему је запрећена затворска казна. Мој коментар није био ништа мање "провокативан" него Жељков и Звонков.

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

искрено, ја сам био задивљен кад сам видео једног игумана у касним 70-тим годинама како је појурио мотком једног у мантији што је дошао да трује народ.  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Да ли је поменути отац Макарије био некад игуман у манастиру у Ђунису?

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Садржај сам уклонила.

Администратор Аленушка

Није била провокација. Такво понашање које је показао о. Дмитар је санкционисано и канонима и кривичним законом, при чему је запрећена затворска казна. Мој коментар није био ништа мање "провокативан" него Жељков и Звонков.

А ђе мене нађе, на овој теми нисам реч реко?

Подели на овим сајтовима

Садржај сам уклонила.

Администратор Аленушка

А ђе мене нађе, на овој теми нисам реч реко?

Вероватно је мислио на Билбију. harp

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Овај игуман као Свети Никола Чудотворац  harp

0110_hahaha

Да, Вељо.

Најпре да кажем да је овај манастир велика светиња, поштована у народу чачанаског краја,

а игуманије и игумани су увек били светао пример Православља, као и сестринство.

Свети Јован је јако поштован, а у случају овог манастира, заиста на прави,народни начин.

Ово је скроман, да не кажем сирот манастир, где народ воли да дође као у своју кућу.

Напасти игумана Макарија на овакав начин, је равно злочину.

Оче Макарије, рука вам се позлатила... :)

Jutros sam pricao sa ocem Brankom K. i o.Dragom Lj. Ovaj "ispovednik" je svojevremeno bio istaknuti komunista....

On je nasao da propituje ljude koji su Bogu sluzbu cinili, dok se njemu crvenela partijska knjizica u dzepu...

Sram ga bilo!!! Verno Milojevo cado!

Ali nisu ovo nove stvari u Crkvi. Bilo je i ranije slucajeva, kada su laici umislili da je na njima teret bogoslovstvovanja i da je na njima da klir uce  dogmatima i ostalom. Evo sta kaze sv.Grigorije Nisijski za svoje vreme:

Неки који су се тек јуче или прекјуче отргли од најтежих физичких послова, одједанпут су

постали професори богословије. А други опет, који су изгледа били слуге, које су толико пута извлачиле

батине да су морали да побегну од ропског рада, сад пуни неке важности философирају о појму Недокучивости. Свугде је много оваквих људи: по улицама, пијацама, трговима, на раскрсницама.

То су и трговци платном, мењачи новца, продавци намирница. Ти их питаш за новац а они философирају

о Рођеном и Нерођеном. Човек хоће да сазна цену хлеба, а они одговарају: „Отац је виши од Синаʺ.

Желиш да се обавестиш да ли је спремљено купатило, а они ти кажу: „Син је постао из непостојећег

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

bendoff bendoff ekstra ekstra facenew22222222

A zasto nismo iznenadjeni. Neko lepo napisa; ovi novopeceni vernici zilotski se tripuju nda su manastiri neki zabavni parkovi u kojima su monasi radnici koji treba da vam ugode i odgovaraju na vasa baljezganja i tuzbe.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...