marko_13 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 А Карађорђевићи су били дивни - Карађорђе убијао кога је стигао (почевши од брата рођеног), Александар кнез млакоња и врло исфрустриран лик, Петар краљ једина светла тачка, Ђорђе престолонаследник манијакално-агресивно-депресиван лик, Александар краљ оптерећен влашћу, арогантан и препотентан, секао главе свима који су ми стали на пут, Петар други краљ највећи слабић и недостојан батлерског, а не краљевског стажа... Да не идемо даље... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Лично, сам више за Обреновиће... 1000000001010 Ja nisam ni za jedne ni za druge. Iako iskreno od Karadjordjevica imamo dosta pozitvnih likova da ne idemo dalje od Petra prvog.... Kod Obrenovica ni uz duze razmisljanje ne mogu nda nadjem nekoga ko je bio pozitivan lik. Кнез Михајло... bese li to onaj sto se razveo od zene da ozeni svoju rodjaku? U pravu si od svih Obrenovica Mihajlo je definitivno najsvetliji lik bez obzira na tu mrlju. Говорим ти као о владару, по том твом критеријуму шта би онда рекао за Немањиће? Pa recimo ono sto je u 13 veku bilo normalno ne mozes da ocekujes od vladara iz 19 veka. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 А Карађорђевићи су били дивни - Карађорђе убијао кога је стигао (почевши од брата рођеног), Александар кнез млакоња и врло исфрустриран лик, Петар краљ једина светла тачка, Ђорђе престолонаследник манијакално-агресивно-депресиван лик, Александар краљ оптерећен влашћу, арогантан и препотентан, секао главе свима који су ми стали на пут, Петар други краљ највећи слабић и недостојан батлерског, а не краљевског стажа... Да не идемо даље... Pola stvari koje si naveo nisu dogadjaji iz njihovih zivota vec tvoja licna zapazanja; a ona ne igraju bas nikakvu ulogu kada pisemo njihove biografije. A ono sto je bilo informacija ( ubistvo karadjordjevog brata) je ono cime bi trebali da se ponosimo. Da je Milosevic ubio onog svog retarda mozda bi i on bio pozitivna licnost. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Тадашњи Нато, није био одговоран за смрт неколико милиона Срба. Догађаји од 1914 па на даље, се још нису били догодили. Што се Турске тиче Милош је само успео да издејствује да нам се призна оно што је Карађорђе 1812, тврдоглаво одбацио. Истина, Милош је издао свог кума,и још доста тога... Милан је био плејбој, Александар се тврдоглаво држао погрешне жене.То за Михаила и рођаку не могу да тврдим, доста је пропаганде Карађорђевића било у тој причи. Са друге стране Карађорђе је био ужасно прек човек,краљ Александар је зезнуо сопственог деду, краља Николу,увео нас у ужас звани Југославија, а кнез Павле је потписао конкордат и огромну Бановину Хрватску. Нико од њих није био узоран и моралан у свом личноим животу ни из једне династије, али је за нас много битније како је њихова политика утицала на нашу државу. С једне стране, Карађорђевићи су нас увели у Први Светски Рат и ђавољу унију СХС, претежно због сопствених неостварених фантазија, док су Обреновићи владали једном малом, али реалном и потецијално успешном државом, притом се ослањајући на силу која, напомињем, још увек није била нанела никакво зло нашем народу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 А Карађорђевићи су били дивни - Карађорђе убијао кога је стигао (почевши од брата рођеног), Александар кнез млакоња и врло исфрустриран лик, Петар краљ једина светла тачка, Ђорђе престолонаследник манијакално-агресивно-депресиван лик, Александар краљ оптерећен влашћу, арогантан и препотентан, секао главе свима који су ми стали на пут, Петар други краљ највећи слабић и недостојан батлерског, а не краљевског стажа... Да не идемо даље... Pola stvari koje si naveo nisu dogadjaji iz njihovih zivota vec tvoja licna zapazanja; a ona ne igraju bas nikakvu ulogu kada pisemo njihove biografije. A ono sto je bilo informacija ( ubistvo karadjordjevog brata) je ono cime bi trebali da se ponosimo. Da je Milosevic ubio onog svog retarda mozda bi i on bio pozitivna licnost. Сачувј Боже и заклони! Убиство било кога... Ма нема потребе да о овако ненормалној идеји расправљамо. Све што је написано је фактографија. Ђорђе је покушао да убије батлера и читав живот је био на ивици да неког убије и сл, а постоје подаци и да је био у вези са Миком Аласом, јер се краљ Петар жалио да му "Мика печати сина одастрага". А о слабости и млакоњском карактеру Александра кнеза и Петра другог говоре њихове биографије и неспособност. О Александру краљу и његовом егоцентричном и игнорантском понашању такође историја сведочи, тако да ништа од овога нису моја запажања већ њихова дела. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 ЖАО МИ ЈЕ ПОНЕКАД ШТО САМ СРБИН А ОПЕТ КАД СЕ СЕТИМ КАЈМАКЧАЛАНА,ЈАМА И МНОГИХ ЗНАМЕНИТИХ СРБА ВРАТИ МИ СЕ ПОНОС. ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР ЈЕ ГОСПОДИН ЧОВЕК А ОВА МАРВА ДОЛЕ ЈЕ ТРЕБАЛА ДА ЋУТИ И ДА СЛУША. МИЛОШЕВИЋ И МНОГИ ЊЕМУ СЛИЧНИ СУ ОДЛИЧНО ЗНАЛИ СРПСКИ ПА ПОГЛЕДАЈТЕ ГДЕ СУ НАС ДОВЕЛИ. ЖИВЕО КРАЉ!!!БЕЗ КРАЉА НЕ ВАЉА!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 А Карађорђевићи су били дивни - Карађорђе убијао кога је стигао (почевши од брата рођеног), Александар кнез млакоња и врло исфрустриран лик, Петар краљ једина светла тачка, Ђорђе престолонаследник манијакално-агресивно-депресиван лик, Александар краљ оптерећен влашћу, арогантан и препотентан, секао главе свима који су ми стали на пут, Петар други краљ највећи слабић и недостојан батлерског, а не краљевског стажа... Да не идемо даље... Pola stvari koje si naveo nisu dogadjaji iz njihovih zivota vec tvoja licna zapazanja; a ona ne igraju bas nikakvu ulogu kada pisemo njihove biografije. A ono sto je bilo informacija ( ubistvo karadjordjevog brata) je ono cime bi trebali da se ponosimo. Da je Milosevic ubio onog svog retarda mozda bi i on bio pozitivna licnost. који милошевић ког брата? sideways9 dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Aleksandar Karađorđević ne može biti prestolonaslednik Da bi imao to zvanje, Srbija bi morala biti kraljevina. Tako da kada o ovome čoveku pričate, pričajte kao o Aleksandru Karađorđeviću, pretendentu na prestol Srbije, ako Srbija ikada više bude bila kraljevina a ne kao o prestolonasledniku. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 ЖАО МИ ЈЕ ПОНЕКАД ШТО САМ СРБИН А ОПЕТ КАД СЕ СЕТИМ КАЈМАКЧАЛАНА,ЈАМА И МНОГИХ ЗНАМЕНИТИХ СРБА ВРАТИ МИ СЕ ПОНОС. ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР ЈЕ ГОСПОДИН ЧОВЕК А ОВА МАРВА ДОЛЕ ЈЕ ТРЕБАЛА ДА ЋУТИ И ДА СЛУША. МИЛОШЕВИЋ И МНОГИ ЊЕМУ СЛИЧНИ СУ ОДЛИЧНО ЗНАЛИ СРПСКИ ПА ПОГЛЕДАЈТЕ ГДЕ СУ НАС ДОВЕЛИ. ЖИВЕО КРАЉ!!!БЕЗ КРАЉА НЕ ВАЉА!!! "Марва" је народ, па какв год био и какви год им били политички ставови. Није његово да се понаша ко дивљак... "оооооооооооооооооооооооооооооо чутите, имате постовање" добро му неко рече "према коме"? Од историје се не живи, нити су они (читај "марва" како ти кажеш) били честити нити је он Краљ Петар I Ослободиоц који је са својом "марвом" Албанију прегазио и мајкама синове тражио ! који краљ, човјек је званично Принц Престолонаследник већ једно 4/5 деценија?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 ЖАО МИ ЈЕ ПОНЕКАД ШТО САМ СРБИН А ОПЕТ КАД СЕ СЕТИМ КАЈМАКЧАЛАНА,ЈАМА И МНОГИХ ЗНАМЕНИТИХ СРБА ВРАТИ МИ СЕ ПОНОС. ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР ЈЕ ГОСПОДИН ЧОВЕК А ОВА МАРВА ДОЛЕ ЈЕ ТРЕБАЛА ДА ЋУТИ И ДА СЛУША. МИЛОШЕВИЋ И МНОГИ ЊЕМУ СЛИЧНИ СУ ОДЛИЧНО ЗНАЛИ СРПСКИ ПА ПОГЛЕДАЈТЕ ГДЕ СУ НАС ДОВЕЛИ. ЖИВЕО КРАЉ!!!БЕЗ КРАЉА НЕ ВАЉА!!! добро је, искулирај sideways9 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Без обзира на "квалитет" личности престолонаследника Александра и на све његове мане које су више него видљиве и неоспорне,а између осталог се једна од њих огледа у одсуству жеље да научи сопствени језик,тако нешто,на дан празника који има посебну симболку у српском народу,ова група људи није смела то да приушти нити њему нити себи,нити онима који су у прошлости на тај дан храбро,јуначки и хришћански дали животе.Све што се има некоме рећи то се мора учинити у одређено време и на одређеном месту и на одређени начин ...ови људи су,нажалост,образац "националне идеје" у Србији и њихов поступак,само наизглед некултувисан а суштински гледано више него дефинисан и пардигматичан, представља само још један у низу,безбројних показатаља да смо заувек онеспособљени да имамо праву,нормалну и истинску националну идеју и истински однос према њој.Скоро сви од лидера ткз."национално пробуђених" су на платном списку државе и ми причамо о нечему? Имамо другосрбијанце,преобучене комунисте који су наставили владавину својих отаца,који су са слашћу кренули путем њихових неморалних отаца који су им крваво утрли политички пут;имамо бандите и пљачкаше,вагабунде и пар екселанс хоштаплере који уништише све што је могло да се уништи,који су зарад својих неописиво себичних интереса спремни сваки кутак земље да продају,који доминирају у сваком сегменту друштва,оперисане чак и од призвика националног,безбројну омладину која је управо тим путем кренула и имамо поменуте који су сушто извитоперење нациналног...значи,ми немамо ништа! Ми треба што пре да нестанемо јер смо у последњих 70-так година (мада пропадање почиње још и раније),сваким атомом свог бића заслужили нестанак и о томе сам много пута писао...то је најбоље,пошто смо неспособни за било какву квалитативну трансформацију. Соломоне брате мој, свака ти је златна. Генерално, патриотизам у Срба (а патриотизам у здравим државама креће од врха) се свео на групице тинејџера залуђеника који још у глави нису рашчистили шта је стратешка видео игрица а шта реалан живот. Са друге стране за овог Енглеског шпијуна што се заиста за све ове године није удостојио да научи језик народа којем би да ”краљује” немам ријечи. Небитан лик у сваком смислу, промотер масонерије, нерећне, реално непостојеће (и по нас историјски фаталне) монархије и портпарол британских интереса у Србији. Све је само српски није. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Не разумем зашто га уопште доводе на те јавне скупове? Ко је уопште заинтересован да га слуша? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=15325.msg473759#msg473759 date=1309373470] А Карађорђевићи су били дивни - Карађорђе убијао кога је стигао (почевши од брата рођеног), Александар кнез млакоња и врло исфрустриран лик, Петар краљ једина светла тачка, Ђорђе престолонаследник манијакално-агресивно-депресиван лик, Александар краљ оптерећен влашћу, арогантан и препотентан, секао главе свима који су ми стали на пут, Петар други краљ највећи слабић и недостојан батлерског, а не краљевског стажа... Да не идемо даље... Pola stvari koje si naveo nisu dogadjaji iz njihovih zivota vec tvoja licna zapazanja; a ona ne igraju bas nikakvu ulogu kada pisemo njihove biografije. A ono sto je bilo informacija ( ubistvo karadjordjevog brata) je ono cime bi trebali da se ponosimo. Da je Milosevic ubio onog svog retarda mozda bi i on bio pozitivna licnost. који милошевић ког брата? sideways9 dada slava3 Mislio sam na sina Marka Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 On covek govori srpski kao i onaj bravar . Da nije i on iz Kumrovca? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 ЖАО МИ ЈЕ ПОНЕКАД ШТО САМ СРБИН А ОПЕТ КАД СЕ СЕТИМ КАЈМАКЧАЛАНА,ЈАМА И МНОГИХ ЗНАМЕНИТИХ СРБА ВРАТИ МИ СЕ ПОНОС. ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР ЈЕ ГОСПОДИН ЧОВЕК А ОВА МАРВА ДОЛЕ ЈЕ ТРЕБАЛА ДА ЋУТИ И ДА СЛУША. МИЛОШЕВИЋ И МНОГИ ЊЕМУ СЛИЧНИ СУ ОДЛИЧНО ЗНАЛИ СРПСКИ ПА ПОГЛЕДАЈТЕ ГДЕ СУ НАС ДОВЕЛИ. ЖИВЕО КРАЉ!!!БЕЗ КРАЉА НЕ ВАЉА!!! добро је, искулирај 0212_rolleyes greengrin Bla Bla, ne vređaj brata svog. Žaliće se Gospodu, i onda će Gospod malo da popriča s tobom, i veruj mi, ovo ti ne bi hteo. ја му ништа ружно нисам рекао, нити показао, а мош се жали коме год оће ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука