Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 не, ово није тема о наспрамности и форми, ово је тема о смислу. о оном најтежем, кад треба стварно човек да се напрегне и укључи мозак, а не да зада устима да усномичу нешто што су чули негде ил су научили напамет прихватајући здраво за готово. е тако, пошто смо утврдили о чему ћемо да причамо, да кренемо. патријархалност или матријархалност? сексизам или шовинизам или феминизам или нека 15. будалаштина? морал, етика, (додајте неку гломазну реч сами) ... да ли изабрати екстрем, или кренути средњим путем, златним правилом, умереношћу? што мушкарци/жене увек морају да буду посебни? већ дуго на овом форуму имамо разне теме, па чак и цео подфорум - женски кутак, ал ми почиње да мирише фаворизовање и клањање жени кроз матријархалне конструкте све више ... елем, где ли је тај фамозни ''мушки кутак'', па и има ли потребе за њиме код здравих хришћана? рађате - па шта, правите и подижете децу исто колико и онај други, подједнако смо важни у тој конструкцији. кувате - па шта, има толико мушкараца/жена кувара од којих и жене/мушкарци уче, неки су чак и пропевали 0102_laugh спремате по кући - ууууууу, јака ствар. то је ко да имате две руке и две ноге. а имате. радите - па можеш мислити, способни сте за когнитивне функције исто толико колико и ови други. спавате, прдите, трчите ... имамо сви две руке и две ноге и главе подједнако. ушо ја неки дан у ''женски'' веце у кафићу да се олакшам, а два кокошке се издрале на мене што сам им ''заузео'' кабину. ја их питао јел био слободан ''мушки'' веце, оне кажу углас ''јесте!'' као да ми напакосте и постиде. ја им реко да су ретардиране што нису тамо отишле, мање и смрди на мецу ... мрзело ме да сачекам салву глупости које би изговориле ... очигледно, не пазим јел мушки или женски веце слободан, не дотиче ме дрво тамо или дрво вамо. ок, капирам има неких очигледних подела по полу - војска, рађање, дојење, тешки терети и слично. ал има рецимо, за мој појам, потпуно бесмислених подела и у Цркви - стајање по странама, па неке јереси о телима, сексу, исповести, учесништву у Цркви ... где је та граница традиције, а где традиција смисла? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Medo, je l' se ti to osećaš ugroženim kad otvaraš ovu temu? Slatko sam se nasmejala kako si opisao šta sve žene rade i koliko je to u tvojim očima smešan posao. Pa slušaj, postoji podela na muško i žensko i hvala Bogu što je tako, jer da nije, svet bi bio mnogo dosadan. Muško i žensko su ti kao plus i minus, ali se plus i minus privlače. Iako si kivan što nema muškog kutka, znaš i sam da ti je draga ona tema o bildovanju i da rado boraviš tamo. Pa ne damo ti ništa više od toga Što se tiče zalaska u ženski toalet, kročio si nogom na teritoriju razbesnelih ženki, znaš, tamo gde ima puno estrogena, tako da su ti te dve dame jasno stavile do znanja da je mužjacima ulaz zabranjen. Uh, pa što te žene toliko nerviraju, ko mi te to dir'o? Stvarno si mi ulepšao veče i dobro me nasmejao, vidi se da ti je prekipelo, samo ne znam š'o facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 спремате по кући - ууууууу, јака ствар. то је ко да имате две руке и две ноге. а имате. радите - па можеш мислити, способни сте за когнитивне функције исто толико колико и ови други. спавате, прдите, трчите ... имамо сви две руке и две ноге и главе подједнако. facenew22222222 :( 4chsmu1 slava3 smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 кувате - па шта, има толико мушкараца/жена кувара од којих и жене/мушкарци уче, неки су чак и пропевали Izvinjavam se zbog spama, ali ovo je vrh facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Увијек сам се грозила екстрема, сматрам да су генерално донијели више штете него ли користи. Да се вратим на тему - ... и биће двоје једно тијело. Некако сви смо мање или више или само склони томе да ово заборављамо или да будемо виновници туђе заборавности. Елем, мислим да смо сви од реда себични 0110_hahaha. Одједном сви некако имамо потребу да себе представљамо вриједниим од оне друге половине, а то је ово што Медо говори (мада он није нагласио да и мушки имају своју верзију свега овога :cheesy:). Шта мени лично смета? Па смета ми нпр. кад видим двоје у браку и редовна је појава да неко више тегли, а да овај други кулира (наравно не сви, али заиста знам доста таквих случајева). И шта се догађа - онај који тегли трпи и на крају почиње или да кука, или да потенцира на томе да он све ради или нешто треће (без обзира на пол). Мушко и женско требало би да буду дио једне цјелине, да чине организам који ће функционисати једино заједно, а никако сваки дио за себе, јер је то деструктивно.Мада има случајева кад обоје тегле свак на своју страну па то на крају буде све осим брака. Бити мушкарац или жена - апсолутно је свеједно, свако је добио свој крст, ако је паметан упртиће га на леђа и носити, ако није... шта да му радим. Што се тиче овог уласка у женски тоалет, па бато ја се не бих усудила да уђем у мушки - некако би ми било непријатно, а и ко зна како би то мушки прокоментарисали. womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> Имала сам прилике да будем опоменута што стојим с десне стране у Цркви (а ја сам пришла да боље чујем појање), и без обзира на моје објашњење мој потез је некако изгледао као нарушавање неких правила - која мени и немају неког смисла. Тако да брате јасно је мени шта ти хоћеш да кажеш, можда се мало превише прича о женама, па те то иритира. ПДФ женски кутак постоји чисто зато да теме о плетењу и кувању не буду скупа са Братијом код Моа (мада можда то и није лоша идеја 0110_hahaha) Али вјеруј ми да су наше баке биле ситуиране и да нису овисиле о мужевима у финансијском смислу, данашњица би се десила још прије 50 година, тј. било би ово што је сад. Па и сам знаш да мајке васпитавају кћерке ријечима - ако сам ја трпила ТИ не мораш. Е сад да ли сам одговорила на твоје питање не знам, али ту сам да допуним већ речено ако треба. :bla: Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 ау, животе, који промашај 0110_hahaha ок, ајде да поновим, видим да концентрација опада, како текст прве поруке одмачиње: не, ово није тема о наспрамности и форми, ово је тема о смислу. о оном најтежем, кад треба стварно човек да се напрегне и укључи мозак, а не да зада устима да усномичу нешто што су чули негде ил су научили напамет прихватајући здраво за готово. е тако, пошто смо утврдили о чему ћемо да причамо, да кренемо. дакле, немојте да упадате у замку сопственог лежерја и плиткоће и да пројектујете неке своје интонације у својим главама, мојим словима које немају ни приближно такав призвук. покушајте ипак, за нијансу да ми претходно додате пред расуду (намерно сам написао две речи ради наглашавања оног ''пред'' и потоњег ''расуде'') да нисам женомрзац, да нисам фрустриран и киван и да сам ипак можда размишљао о нечем смисленијем пре него сам откуцао онолики текст. и да, покушајмо да се концентришемо на садашњост, и евентуално будућност, не на устаљене норме, прошлост, традицију и ту да налазимо изговоре и уговоре који сами нисмо потписали. зато и кажем, смисао, не бубање напамет. друго, покушајте некад да обратите пажњу у ком подфоруму стоји тема, доста помаже ... и молим вас, покушајте да се концентришете на смисао, не на слова. унапред захвалан. 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Мора да је касно праштај. 0110_hahaha Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 мислим да мушкарцима неће бити лако у наредним временима. штавише. жене су постале звери које се уздижу и добијају предност у свему. а већ почињу да рађају и без мушкараца. тачније, да "праве" децу без мушкараца. и још свашта нешто. и кад се дирне у женски једанаестерац, следи брање зеленог бостана. не знам ни шта је више смисао, а границе традиције се на неким тачкама одржавају у животу само апаратима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 a s' obzirom da je tema u tom podforumu u kojem jeste, vrlo je moguće da čak nisam ni ukapirala o čemu si pisao. bolje bi mi bilo da odem i tradicionalno podojim dete 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 a s' obzirom da je tema u tom podforumu u kojem jeste, vrlo je moguće da čak nisam ni ukapirala o čemu si pisao. bolje bi mi bilo da odem i tradicionalno podojim dete :cheesy: dance67890 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 ja volim zene! dance67890 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 a s' obzirom da je tema u tom podforumu u kojem jeste, vrlo je moguće da čak nisam ni ukapirala o čemu si pisao. bolje bi mi bilo da odem i tradicionalno podojim dete :cheesy: klapklap dance67890 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 ja volim zene! Nikako se ne slažemo onda...ja volim muškarce klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt='dance67890' />Ovo je i ja neću više,a toliko sam paglu da ne razumem šta Medo hoće da kaže a razmišqam nije da ne razmišljam evo već skoro sat vremena .gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy:' /> “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 I ovo je al moram,moraaam...crni Medo,pa šta uradi dance67890 :cheesy: klapklap Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Pocelo je svetsko prvenstvo u Fudbalu za zene!!! Nemce trenira zenska.... dance67890 omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука