Jump to content

Видовдан – голгота и духовно чистилиште

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zosima je sa jednom recenicom pogodio u srz problema.

NVO popovi, liberalno/evolucionisticka ekipa u oblandi Pravoslavlja.

Jos i anacionalna.

Rekao bi covek vec zive eshaton gde nema ni Rimljanina ni Jelina.

U stvari opasna ekipa, koja dolazi i vreme radi za nju.

Cak da su naivni kao francuske sobarice, i da u to iskreno veruju, posle ovakvih postova vidi se da su im namere zle, jer vrlo dobro poznaju realnost na ovosvetskom terenu.

U jednom razgovoru na ovom forumu, gde je tema bila Rusija, Ruski sporazum i juzni tok, Akviljo je sa ekipom naravno bljuvao po Rusiji, u stilu ''Pescanika'' i nije moglo da prodje bez stereotipa NVOmedija, o davanju NIS-a za dzabe itd.

Kada sam mu pomenuo da je taj sporazum proglasio jednim od najuspesnijih niko drugi vec urednik VREME-na Dragoje Zarkovic, govoreci da NIS posle toga ne bi niko kupio, jer je nastupila kriza, i da sada tek vidimo sta to znaci(kada nam za TELEKOM daju tek pola svote od one koju trazimo), da smo prodavali hektar zemlje za 200 evra, da je SARTID Smederevo prodat za 17 mi.l evra, da je ulaganje u Poljoprivredu 22 milijarde iz godisnjeg budzeta a u zastavu 18 milijardi, godisnje!

Akviljo je na to rekao ''jel to onaj Zarkovic sto se ne trezni danima''?

Time je nas razgovor prekinut jer gospodin je toliko ostrascen u propagiranju NVO stavova da je pribegao i seseljevskim metodama etiketiranja zaboravljajuci pri tome da su oni koji se ne trezne vecina na Pescaniku ukljucujuci i voditeljke od kojih on skuplja materijal za svoje stavove.

Подели на овим сајтовима

Захваљујући "митолошким" догађајима који су се одиграли пре неколико хиљада година, Израел стоји данас тамо где јесте и то након двомиленијумског прогонства. Да сада не улазимо у историју наше вере, добро знамо да је историја учитељица живота.

0442_feel

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

U stvari opasna ekipa, koja dolazi i vreme radi za nju.

"To su sve Englezi organizovali – dojavili Amerikancima – a Amerikanci ih sačekali u Parizu i uvukli u posao."

slava3 smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

Неким људима стварно није лако...  0442_feel

Подели на овим сајтовима

" нема ништа веће него положити живот свој за ближњега свог"

" Зашто ме удари , ако сам крив докажи , ако нисам , зашто ме удари "

" Љуби ближњега свог као самога себе"

Такође речи из писма...

E Željko, Željko,... i "govoriš" i ne vidiš.

"Položiti život svoj" ne znači položiti život bližnjega svoga (kosovski junaci tamo okrvaviše ruke), pa ni turčina kao svog bližnjega... albanca, hrvata itd.

"Zašto me udari...", to je dobra i dozvoljena odbrana i dobar primer dokle smemo ići a i ljubav na delu za bližnjega svoga i poziv na otrežnjenje bližnjemu da ne čini zlo, da ne okrvavi ruke (njega samog radi) jer Bog će suditi krvnicima tj. onima koji mrze.

"Ljubi bližnjega svog kao samoga sebe"! Vidi u bližnjemu sebe! Ne čini ono što ne želiš da drugi čine tebi i čini ono što želiš da drugi čine tebi. Voliš li ti da drugi čini nasilje prema tebi, bilo koje vrste (fizičko, duševno, duhovno)?

Onda, Željko, opredeli se za Hrista brate tako što ćeš verovati Njegovoj reči, i ne traži izgovora da tvoriš svoju volju i život po telu.

Mir Ti Hristov.

"NIJE ISKREN,

NITI PRAVEDAN,

onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom,

no onaj ko  IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM."

Подели на овим сајтовима

Ово је неко хипи православље... муслимани су питали св.браћу Кирила и Методија зашто Хришћани ратују када им је заповеђено да љубе непријатеље своје, а они рекоше из љубави према својим ближњима.

У оваквим моментима када видим шта се све пише за Косовски Завет више се ни не чудим што нас све ово снађе у данашње време...

0442_feel

А да , наравно , заборавио сам да сам ја ултрадесничар и клерофашиста...

smej.gif  Јеси, јеси - то се види из сваког словцета које отипкаш...  slava3  Само онда су 50% браће и сестара (и ја са њима) на форуму то исто (националисти, ултрадесничари и клерофашисти).  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Неким људима стварно није лако...  0442_feel

Да - појединцима, поред свезнања и свемудрости (које (само по њима) несумњиво поседују), стварно није нимало лако. Мада они то никад признати неће. Јер њихова (пре)цењена мудрост и знање им то никад неће дозволити. Reality Show овде и сада - све што се не уклапа у мали рационални мозгић палог човечуљка треба одбацити без размишљања.

Ни мене не чуди што смо овако ниско пали и што смо већ робови (као и многи други полтрони и бесчасници на овом свету) хтели ми то признати или не...

P.S. Погледајте само шта нама (да управо нама) сличне улизице и нељуди раде у Црној Гори (што рече једна сестра сваки дан нас изненади колико црња још може да буде). Отворено богоборство подржано од стране већ сада бесчасне и похлепном западу полтронске "државе".

Подели на овим сајтовима

E Željko, Željko,... i "govoriš" i ne vidiš.

"Položiti život svoj" ne znači položiti život bližnjega svoga (kosovski junaci tamo okrvaviše ruke), pa ni turčina kao svog bližnjega... albanca, hrvata itd.

"Zašto me udari...", to je dobra i dozvoljena odbrana i dobar primer dokle smemo ići a i ljubav na delu za bližnjega svoga i poziv na otrežnjenje bližnjemu da ne čini zlo, da ne okrvavi ruke (njega samog radi) jer Bog će suditi krvnicima tj. onima koji mrze.

"Ljubi bližnjega svog kao samoga sebe"! Vidi u bližnjemu sebe! Ne čini ono što ne želiš da drugi čine tebi i čini ono što želiš da drugi čine tebi. Voliš li ti da drugi čini nasilje prema tebi, bilo koje vrste (fizičko, duševno, duhovno)?

Onda, Željko, opredeli se za Hrista brate tako što ćeš verovati Njegovoj reči, i ne traži izgovora da tvoriš svoju volju i život po telu.

Mir Ti Hristov.

Jalovi pacifizam nikad nije bio put Crkve... prosto je neverovatno da neko ovako nakaradno predstavlja i samo Pismo i kida njegovu Bozanstvenu celinu na froncle...

Nadam se da si svestan, brate, da ovim pljujes na svetinju mucenistva svih onih koji su sirom sveta svoj zivot polozili za svoj narod...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Hristoljub

Ovo sto si napisao je sve promasaj do promasaja...

Pre svega, reci iz Jevandjelja si ladno pocupao iz kontexta, samo da to napomenem...

Nego, de mi kazi, kad vec mudrujes, kako onda Bog pokaza svetima tolike i tolike vojnike i viteze kroz istoriju? Da nije neka zabuna u pitanju?

Vidovdan - ni golgota, ni duhovno čistilište!!

Na žalost, velika obmana "knezova zemaljskih i "lažnih proroka" (na obe strane!) i uzaludna i štetna žrtva, jer trpeti zlo (nepravdu) je prva lekcija hrišćana data nam od samoga Gospoda Hrista još u besedi na Gori.

Drugim recima, sv. knez i sva njegova mucenicka vojska su bili budale, Boze prosti, pa nisu znali sta rade, nego je trebalo 6 vekova da prodje da ih mi sad naucimo?

Sacuvaj Boze i sakloni...

Bata "obi-wane" 0442_feel,

tvoja kleveta da sam svesno i namerno izneo laž ("reči iz Jevanđelja ladno počupao iz konteksta") i pokušaj da me sramotiš i lažno optužiš, govori samo o tebi i tvom stanju srca i o tvojoj veri.

S obzirom da za tebe Reči Hristove o ljubavi prema neprijateljima našim i ukidanju viševekovne Starozavetne prakse "oko za oko i zub za zub" i ulaska u novu realnost Novog Zaveta imaju neko drugo značenje, znam da te moj odgovor nikako ne može zadovoljiti.

Dalje, u istom duhu (svađe) provociraš me tvrdeći da "mudrujem" i prozivaš da ti odgovorim "kako Bog pokaza svetima tolike i tolike vojnike i viteze kroz istoriju" i "da nije neka zabuna u pitanju".

Mada je pitanje široko, jer radi se zaista o mnoštvu vojnika i viteza a pitanje spasenja i proslavljenja Boga je ipak lično, odgovoriću ti principijelno.

Vidiš, kad se govori o nepogrešivosti rimokatoličkog Pape, mnoštvo u Srbiji se podiže i buni i protestvuje (i ja takođe) ali to za nas sa strane nije nikakva ni mudrost a još manje hrabrost.

Međutim, uviđamo li mi da ne samo Papa, već je i HRIŠĆANSTVO POGREŠIVO (pa i Srpska pravoslavna crkva!) i da je tokom vekova unazad hrišćanstvo sve više slabilo i odstupalo od Hrista razvodnjavajući Reči Jevanđelja, pa čak i direktno radeći NASUPROT REČI GOSPODA ISUSA HRISTA.

Možemo mi i kao udovi i kao crkva verovati i ozakonjavati sve i svašta ali Njegova je poslednja NA KRAJU VREMENA. Ni malo nije uputno primati "zdravo za gotovo" odluke crkve (kao i u Hristovo vreme odluke sinedriona), već ispitivati duhove jesu li od Boga i gledati na rodove duha.

Po rodovima duha ćete ih poznati.

Zar nismo na to upozoreni od samoga Hrista?

"A kad dođem, hoću li naći veru na zemlji."

Dakle, ne možemo promeniti istoriju, ni učiti "slavne kosovske junake", već sami nešto naučiti iz njihovih grešaka, nevere i obmana kojima su onda bili izloženi.

Sam/i u sebi rasudi/te jesu li ovo reči od Boga ili ja to sam od sebe govorim i slavu svoju tražim.

Mir Vam Hristov.

"NIJE ISKREN,

NITI PRAVEDAN,

Подели на овим сајтовима

Obzirom da sam bas teolog po struci, moram da ti kazem da ovakvo "razumevanje" vere do sad nigde i nikad nisam video...

Nego, nisi mi odgovorio na pitanje: kako to da sv. kneza mosti stoje netrulezne, a on napravio takvu politicku malverzaciju, kako to izadje po tebi?

Sto se stanja srca tice, pitao bih te - a kakvo je stanje u coveku koji nista manje nego rusi vise vekova mucenicke istorije tako olako?

I ovo: sta cemo sa svim ratnicima i vojnicima koji su ucestvovali u ustancima, bunama, hajduckim druzinama, u ratovima malim i velikim?

Po ovakvoj "logici" njima nema spasenja...

I ne, hriscanstvo nije pogresivo, pogresivi mogu da budu samo i iskljucivo ljudi pojedinci...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Obzirom da sam bas teolog po struci, moram da ti kazem da ovakvo "razumevanje" vere do sad nigde i nikad nisam video...

Nego, nisi mi odgovorio na pitanje: kako to da sv. kneza mosti stoje netrulezne, a on napravio takvu politicku malverzaciju, kako to izadje po tebi?

Sto se stanja srca tice, pitao bih te - a kakvo je stanje u coveku koji nista manje nego rusi vise vekova mucenicke istorije tako olako?

I ovo: sta cemo sa svim ratnicima i vojnicima koji su ucestvovali u ustancima, bunama, hajduckim druzinama, u ratovima malim i velikim?

I ne, hriscanstvo nije pogresivo, pogresivi mogu da budu samo i iskljucivo ljudi pojedinci...

0442_feel

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

slava3  0442_feel

Подели на овим сајтовима

nasznak9877777777777777.png

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Necu da ulazim u ovu raspravu dublje, samo zelim da napisem (ono sto sam inace vec pisao) da netruljenje nema nikakve veze sa "svetiteljstvom" nego sa hemijskim procesom koji se zove saponifikacija i za koji imate gomile registrovanih primera... sto vladara sto pučana...

Saponification (Adipocere formation)

Sometimes putrefaction of a corpse does not lead to skeletonisation. Sometimes, during the breakdown of fat by hydrolysis and hydrogenation, conditions become too acidic for bacterial activity to continue. When this happens, the body fat remains as adipocere, a yellowish-white, greasy, waxy substance which smells of cheese, earth and ammonia. This substance floats on water, dissolves in hot alcohol and ether, and when burned produces a faint yellow flame.

Formation of adipocere, a natural form of preservation, is rare and requires a warm, moist environment as well as the participation of putrefactive bacteria including Clostridium welchii. It usually develops in subcutaneous tissues, especially in the cheeks, breasts and buttocks; on extremely rare occasions, the subcutaneous tissues of the entire body may be converted to adipocere. Viscera are very seldom involved. The adipocere will combine with mummified remains of muscles, fibrous tissues and nerves to form a naturally preserved corpse whose features are preserved. This takes upwards of 5 to 6 months17 after death, and the body may endure for years in this condition.

Mummification

Another modification of putrefaction is mummification, the desiccation of tissues and viscera after death. In conditions of dry heat and air currents - especially when saponification occurs - the body shrivels up into a dark leathery, parchment-like mass of skin and tendons surrounding the bone. The skin around the groin, neck and armpits will sometimes split due to shrinkage. Internal organs do not normally survive, but in special circumstances may be preserved. Anatomical features will be preserved in this condition.

The time required for complete mummification is highly variable, but in countries like Egypt where the climate is favourable, mummification may be advanced or complete within several weeks.

Izvor- BBC

http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A2451683

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ево једно занимљиво штиво..

Припреме за битку

Дуга припремања и на српској и на турској страни говорила су јасно да се ради о великој и одлучној борби. То се видело већ и по том, што су на бојно поље кренула и оба владара лично, кнез Лазар и емир Мурат са два сина, Бајазитом и Јакубом. У Лазаревој војсци једно крило водио је Вук Бранковић, а друго су сачињавали босански одреди под заповедништвом победника код Билеће, војводе Влатка Вуковића. Са одредима из Босне, дошли су у помоћ Лазару, као старом савезнику, и хрватски "крсташи", под вођством Ивана Палижне, који је као врански приор имао под собом крсташе витезове Јовановце. Српски властелини с југа нису смели да се у овом одлучном часу определе за Лазара, делом из страха од огромне турске снаге, делом због недостатка свести о потреби националне солидарности, а делом и из себичних интереса, не увиђајући да ће Лазарев слом само отежати и њихов положај. Константин Дејановић је и угостио турску војску која је преко његове области полазила на Косово и дао јој је и своје помоћне чете. У Турској војсци било је и Срба и Грка који су дошли из покорених области, што је показао пример Константина Дејановића.

Битка

Одлучна борба на Косову збила се на Видовдан, у уторак, 15. јуна 1389. по старом, а 28. јуна 1389 по новом календару. Непознато је кад је погинуо султан Мурат. Ни сами српски извори не слажу се међусобно. Најважнији извор, Константин Филозоф, казује да су једног српског племића неки завидници тужили кнезу Лазару да ће му учинити неверу. Да покаже ко је вера тај племић, коме је, по доцније уписаном тексту, било име Милош, у згодном часу потрчао је Турцима претварајући се, да хоће да се преда. Кад је дошао до султана, Милош је зарио мач у Мурата. Турци су га, разјарени, сасекли на месту. Други извор, Јефимијина Похвала кнезу Лазару, писана на самом почетку 15. века, саопштава да је Мурат погинуо после борбе. Трећи извор, "Герасимов летопис" (Герасим је брат Вука Бранковића), каже да је Милош пробо копљем Мурата. Народно предање је развило верзију да је Милош извршио своје дело пре почетка борбе. Из других извора добија се да Милош свој подвиг није извршио сам, него да је имао и друштва. Једно писмо босанског краља Твртка помиње дванаест племића завереника, а народна песма два Милошева побратима Милана Топлицу и Ивана Косанчића, два иначе историјски сасвим непозната лица. Ни о самом Милошу историја не зна никаквих појединости. Његово презиме Кобиловић или Кобилић, које се од 18. века мења у Обилић, унели су, по народном предању, тек писци од друге половине 15. века. Међутим, турски извори тврде да је Мурат погинуо или после битке или мало пре њеног свршетка на превару од једног српског скривеног завереника или рањеног борца, док је посматрао исход борбе, која је већ била одлучена у турску корист.

О самом току борбе зна се сигурно, да су Срби из почетка напредовали и да су потисли одељење султанова сина Јакуба. Влатко Вуковић са Босанцима имао је толико успеха, да је свом краљу, у два маха, слао вести о хришћанској победи. Добро се држало и крило Вука Бранковића. Има сазнања да је Влатко Вуковић уз помоћ једног Хрватског одреда однео победу на левом крилу где је потукао Капичи - Пашу, а Вук Бранковић је на десном крилу поразио Јакуба, млађег сина Султана Мурата. Главна борба водила се око Мазгита и Газиместан. Ту је Кнез Лазар у почетку борбе потукао Сариџа - Пашу, међутим након Муратове смрти Бајазит преузима команду и појачан резервом Турске војске и јањичарима улази у срце Лазаревих снага слама њихов отпор а рањеног Лазара је заробио и посекао као одмазду за Муратову главу. За то време Влатко Вуковић се након своје победе повлачи са Косова и враћа у Босну, а Вук Бранковић након победе на десном крилу пристиже у помоћ обезглављеном центру Српске војске и одолева Бајазитовим нападима. Бајазиту је било прече да погуби брата Јакуба наводно за казну због пораза, а уствари да га уклони као такмаца за престо, али и да сачува војску, јер је на Косову до тада већ изгубио и више војске него што се надао, за походе на Цариград и Солун и борбе за превласт у муслиманском свету против Тимурлена, па је услед недовршене битке и још отпорне Српске војске одлучио да оде кући да би осигурао свој престо. Није сигурно да ли Муратово турбе на Косову показује баш место његове погибије, али је врло вероватно да је на простору око њега развијана главна снага коњице. Исход ове битке се може окарактерисати или без победника или као Српска Пирова победа. Такође није јасно зашто је народни певач оптужио Вука Бранковића као издајицу. Он је, зна се, и пре и после Косова био противник Турака и препоручивао везе са Мађарима, а од Турака нити је што тражио ни добио. Њему је народно предање ставило на терет каснији сукоб његових синова са Лазаревим наследником Стефаном и једну каснију заједничку битку Турака, Султана Сулејмана I сина Бајазита, и Ђурађа Бранковића, сина Вука Бранковића, на Косову код Грачанице, против Лазаревих синова Стефана и Вука Лазаревића 1402, у којој су Лазаревићи потукли Ђурађа и Сулејмана I, а вероватно му се није хтело опростити што и он на Косову није нашао смрт уз Лазара и остале српске витезове.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

... Nadam se da si svestan, brate, da ovim pljujes na svetinju mucenistva svih onih koji su sirom sveta svoj zivot polozili za svoj narod...

Opet nemaš mere. :-(

Ne pljujem rođeni, no reči Istine i Razuma Božjeg kazujem a ti ne vidiš.

Strašna klanica je to bila i strašno mučeništvo za oba naroda i žalim ... ali zašto? Da li je to bio SVETI RAT, DA LI JE BOG BIO SA BILO KOJOM VOJSKOM OD OVE DVE I U IME NJEGOVO SU RATOVALI? Žao mi je ali samo svedočim da TO NIJE ISTINA!

Rođeni moj, pa ja to upravo i svedočim (ali Ti ne vidiš)da ČAK NI ŽRTVA ZA SVOJ NAROD NE VODI U CARSTVO NEBESKO A KAMO LI U SVETITELJSTVO a ni Prvi Kosovski boj 1389, kao ni Drugi Kosovski boj 1999, itd. ne da nas neće uvesti u Carstvo Nebesko, nego da one nisu ni bile OD BOGA, ZA BOGA I NJEMU NA SLAVU!!!

Samo  B O Ž J E    D O P U ŠT E N J E  NEVERNIM I PRELJUBOTVORNIM NARODIMA koji krenuše za čovekom, za "knezovima zemaljskim", da brane ili prošire vladavinu "knezova zemaljskih" nad parčetom zemlje koju su proglasili svojom zemljom ili "svetom zemljom" a PREKO KRVI ČOVEČJE I JAUKA SIROTIH I UDOVICA, BOLNIH I RANJENIH...

RAZNE IDEOLOGIJE PROPAGIRAJU ŽRTVU ali rođeni moj, TO NE VODI U ŽIVOT VEČNI!

Ljudska istorija je puna krvi i puna plača i jauka ali na žalost kao POSLEDICA LJUDSKIH I NARODNIH GREHOVA a ne stradanja na pravdi Boga.

Ali... ako "ne čuješ" Hristovo "ljubite neprijatelje svoje,...", zar možeš i primiti ove reči. :-(

Živ mi bio.

"NIJE ISKREN,

NITI PRAVEDAN,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...