Зосима Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Мудрове, на вашу гаражно-катакомбну екипу,више нико и не обраћа пажњу, сем сестре вам у прелести Ефросиније ново-стјеничке,која вас је позвала да јој се придружите,у хомољске планине,где вам је и место ... 0110_hahaha "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Ta mani se Zosima. Ne da obracaju paznju, nego ih ovo vise bode nego 10 pedofilskih afera popust ovih o kojima pricamo. Ne znam sta ti to znaci ''vasu''. Moja Crkva je SPC, i ja zivim u Novom Sadu, i to u komsiluku jednog vaseg administratora. Priznajem da sam skoro svake nedelje i praznika bio u Sremskoj eparhjiji, trojkom odem dok si reko keks, ali u poslednje vreme odem i u Novi Sad na sluzbu, cisto da upoznam nove svestenike posle najnovije rokade, cisto da znamo sta nam je donela ova svetoVasilijevska pretumbacija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Čitam šta pišete i iskreno se nadam da je to dobro smišljena igra oko Vladike Vasilija, a ako postoji samo i djelić istine, ne piše se dobro nikome. Mi mirjani, jedini još imamo šanse da se izvučemo, jer "kome je više dano, više se i traži!" A i nekako ne brinem previše oko previranja u SPC, pet vjekova su Srbalji bili pod turcima i neuka raja, je vjeru održala i bez Vladika, ne aludiram ja da je Crkveni klir nepotreban, samo želim reći, da pripadamo Crkvi, koju "ni vrata ada neće nadvladati!" više optimizma i vjere, svima nama i izvući ćemo se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Ааа,ти си од оних,што се још ломе,мало вамо,мало тамо,надам се да ћеш бити довољно мудар,као што ти ник говори,да твоја црква и даље остане Спц,а не гаража... 0110_hahaha "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Мудрове, монаха Артемија је рашчинио Сабор, а не Синод. Инистирајући да је Артемије још владика, ви отворено опонирате читавој СПЦ. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 ...................... Što se tiče ovog o čemu Stojković govori - neću da se složim. Iako PD smatra da u Stojkovićevom postu nema prozivki i uvreda, on naprosto obiluje istim prema svima koji se usuđuju da poveruju u mogućnost istinitosti navoda u datom članku, prema advokatu, prema (bivšem) đakonu... Jes', sad je kad god se neko usudi da misli svojom glavom malo kriv đavo. Sve trebamo da činimo da bude mir, tačno - ali ne PRIVIDNI mir. Ne da zakopavamo glave u pesak i pravimo se ludi. Или сам, брате мој, нејасно писао, или си ти непажљиво читао. Да покушам да будем конкретнији, за нијансу, користећи Твој коментар као иницијативу. Драго ми је да си проницљиво спознао да је далеко већи број оних којима сам се обратио, јер то је добро и за СПЦ, односно обратио сам се свима који нису право и правду овоземаљску ставили изнад молитве и Суда Божијег, свима који веру не доживљавају већ вером живе, и најзад који хијерархију Цркве не разумеју као демократски производ, већ као испуњење Христовог плана, од рукоположења првих дванаест, па следећих 70, па све до дана данашњег, односно Дана Непролазног. Да ли заиста мислиш, да је делотворније трошење енергије на испитивање овог чланка, или самоиспитивање, сваког од нас, покајање, а затим чистим срцем умножавање молитве? Да ли се то ми понекад понесемо па се изједначујемо са појединим епископима кроз историју Цркве, који јесу разобличавали различите неправилности, али не живимо ни словом "ж" њиховог начина живљења? Да ли мислиш да постоји лицемерје, кад Свето Јеванђеље користимо исцепкано онако како нам кад затреба, заборавивши највећу молитву како Христос говори, где је први стих, "Оче наш...", чиме потврђујемо да смо СВИ деца једног Оца? Ја не мислим тако, нити било коме судим, само се жалостим, што сам и написао, зато што узимамо на себе терет који нам је претежак и док носимо њега, заборављамо на основно што нас Спасењу води... 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 A otkud tebi pravo da odlučuješ kome je koji teret pretežak ili ne i ko kakvim životom živi (na osnovu pisanja ovde na forumu)? Tebi ako se ne učestvuje u nekoj diskusiji, ili ako misliš da ne možeš da poneseš teret da se nekom teškom temom baviš, ti nemoj da se baviš njome i to je to. Niko ovde ne zaboravlja "Oče naš...", ali ima onih koji ne bi da se prave ludi i zabijaju glavu u pesak. P.S. A malo si i na daljinu procenjivao istinitost navoda advokata... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Немојте заборавити да је бата Миљан новинарске струке,тако да ту бре нема никаквог терета,чисто професионално задовољство,рекло би се... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 A otkud tebi pravo da sudiš kome je koji teret pretežak ili ne i ko kakvim životom živi? Tebi ako se ne učestvuje u nekoj diskusiji, ili ako misliš da ne možeš da poneseš teret da se nekom teškom temom baviš, ti nemoj da se baviš njome i to je to. Niko ovde ne zaboravlja "Oče naš...", ali ima onih koji ne bi da se prave ludi i zabijaju glavu u pesak. Лагано брате, немој се узнемиравати... У том узнемирењу опет пребрзо читаш, јер би приметио, да нигде не износим констатације, већ питања, молбе и тугу...очигледно то уз Твоју експлозију енергије не иде...Међутим, докле год будем био члан овог форума, укључиваћу се у дискусију на начин, идентичан начину каквим живим. Тако, да ако си мишљења да мој коментар не завређује трошење Твоје енергије да препознаш разлику између забијања главе у песак насупрот искреног исповедања сопственог става према "расположењу" које се овде начинило међу браћом и сестрама у Христу, Ти немој брате мој ни обраћати пажњу, на моју безначајност... Свако добро од Господа ти желим dance67890 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Немојте заборавити да је бата Миљан новинарске струке,тако да ту бре нема никаквог терета,чисто професионално задовољство,рекло би се... Je l' se sad vređamo? Ja samo "gostujem" u novinarstvu... zna se da sam ja veliki borac protiv naših "novinara". No poenta je sledeća: neki ljudi sebi uzimaju za pravo da propisuju drugima čime se mogu baviti i biti pravoslavni, a čime ne, i još preko foruma da mere nivo nečije vere i pobožnosti i tako to... i onda kao ne sudimo, kolenopreklono se molimo, ali svi koji se ne ponašaju kao mi i ne misle kao mi nisu u pravu. Ma jes'... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 A otkud tebi pravo da sudiš kome je koji teret pretežak ili ne i ko kakvim životom živi? Tebi ako se ne učestvuje u nekoj diskusiji, ili ako misliš da ne možeš da poneseš teret da se nekom teškom temom baviš, ti nemoj da se baviš njome i to je to. Niko ovde ne zaboravlja "Oče naš...", ali ima onih koji ne bi da se prave ludi i zabijaju glavu u pesak. Лагано брате, немој се узнемиравати... У том узнемирењу опет пребрзо читаш, јер би приметио, да нигде не износим констатације, већ питања, молбе и тугу...очигледно то уз Твоју експлозију енергије не иде...Међутим, докле год будем био члан овог форума, укључиваћу се у дискусију на начин, идентичан начину каквим живим. Тако, да ако си мишљења да мој коментар не завређује трошење Твоје енергије да препознаш разлику између забијања главе у песак насупрот искреног исповедања сопственог става према "расположењу" које се овде начинило међу браћом и сестрама у Христу, Ти немој брате мој ни обраћати пажњу, на моју безначајност... Свако добро од Господа ти желим 1405_love 0442_feel Добро, да ли ја сад треба да износим једну по једну од реченица које си написао и да их ти једну по једну објашњаваш и тврдиш да ниси хтео да кажеш то што си написао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Немојте заборавити да је бата Миљан новинарске струке,тако да ту бре нема никаквог терета,чисто професионално задовољство,рекло би се... Чуј "бата Миљан"! Није ли и он из Босне? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Добро, да ли ја сад треба да износим једну по једну од реченица које си написао и да их ти једну по једну објашњаваш и тврдиш да ниси хтео да кажеш то што си написао? Било би интересантно, али можда само нама двојици, а и тему би спамовали, јер би требао да неђеш порив за овај коментар.... .........No poenta je sledeća: neki ljudi sebi uzimaju za pravo da propisuju drugima čime se mogu baviti i biti pravoslavni, a čime ne, i još preko foruma da mere nivo nečije vere i pobožnosti i tako to... i onda kao ne sudimo, kolenopreklono se molimo, ali svi koji se ne ponašaju kao mi i ne misle kao mi nisu u pravu. Ma jes'... јер очигледно, свако види оно шта сам хоће 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Ја видим само оно што људи пишу - ма колико шарених смајлића да убаце између. Да ли се то ми понекад понесемо па се изједначујемо са појединим епископима кроз историју Цркве, који јесу разобличавали различите неправилности, али не живимо ни словом "ж" њиховог начина живљења? Дакле, овде НИСИ просудио ко од нас овде каквим животом живи? Ја не мислим тако, нити било коме судим, само се жалостим, што сам и написао, зато што узимамо на себе терет који нам је претежак и док носимо њега, заборављамо на основно што нас Спасењу води... Дакле, овде ниси просудио коме је који терет претежак? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 U Crkvi sam jako jako dugo, i toga hleba sam se najeo i jedem ne mozete zamisliti koliko. Jednoga dana kada otkrijem svoj identitet a to ce biti silom prilika,mnogi ce padati u nesvest... Znam sve svestenike eparhije Backe, i jednog i drugog vladiku i to jako dobro..Celo monastvo i skoro sve porodice monaha. Znam relacije, price, teznje, strahove i slicno. Ozbiljan sam covek i ne lomim se, za mene je vladika Artemije zakoniti episkop SPC. I da, tacno je da oponiram, ali ne svojoj SPC, nego onima koji vladaju SPC-om i interesantan je taj nemusti pokusaj da se glumi naivnost pa da se bistre najvece dogmatske dubine a da se pravimo naivni kada je rec o vlastodrscima u SPC, i onima koji zaista vladaju. Svako ko je bar jednom usao u Patrijarsiju, ili okusio hleb svestenicki zna da se SABOR u SPC ne pita ama bas nista, i da se odluke donose u Sinodu. Sinod je taj koji procenjuje ko su ''psihici'' koga treba oprati, kada se prozdiru kamile a kada cede komarci. P.S.Ne samo da je za mene vladika Artemije vladika u najmanju ruku kao i vladika Jefrem ili vladika Vasilije Sremski, nego ce biti i svaki onaj koga vladika Artemije rukopolozi, i mozda ako se dogodi i hrotonise! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука