Jump to content

Недостатак инспирације однео део чланова ЖРУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Доста нам је чланова клиснуло којекуде из разноразних разлога. Мени недостају неки

чланови а да ли се на форуму осећа њихово одсуство ствар је личног мишљења појединца.

Да ли префорсирано учешће на форуму утиче на губљење инспирације?

Да ли је потребно да члан све што зна издекламује за кратко време или је боље

да умерено учествује на свакој теми те да своја тренутна сазнања равномерно дели

са осталим члановима и гостима форума?

Не бих да именујем ко ми недостаје од чланова који су отишли да не изоставим неког

неправедно али се мени чини да пар њих није морало да оде.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Одговори 30
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ah moj brate, na početku mi je bilo jako teško kad neko meni drago ode sa foruma, jer htjeli mi to ili ne ljudi idu i poslije toga nekako se i kontakt prekine, i bude žao čovjeku. Meni je npr.i sad žao zbog nekih divnih ljudi koji više nisu tu.Ali danas sam naučila da se izborim s tim, donekle(još uvijek nisam potpuno  0212_rolleyes). Iskreno razlozi su brojni, na kraju sve je stvar slobodne volje. Neko neće da "troši" svoje dragocjeno vrijeme ovdje jer ga drugdje bolje troši, neko je sujetan pa mu smeta što sve nije po njegovom, neko se potrošio i nema više šta da kaže, neko je promijenio interesovanje, itd. ali šta da se radi, ja vjerujem u ovo što radim ovdje i zato ne odustajem, mada i meni opadne energija, ali sačekam da me to prođe. Ko god da ode - žalim, ali ga i ne planiram da zadržavam, jer sam uvidjela u više navrata da je to ćorav posao. Tako da - ko ostao dobro ostao :bla:Onima koji su otišli - sve najbolje u životu.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Мени је један брат одговорио: "Напуштам, бесплодно је..."  (или тако нешто)

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

A šta ti misliš je li besplodno? Ti si ipak ovdje dosta dugo, mogao si vidjeti da li je tako. 0110_hahaha

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Мој лични утисак је да није проблем у недостатку инспирације, већ се десило да је овде најављивано увођење нечега попут цензуре, "уозбиљавања" форума (чиме се један део форумаша осетио индиректно прозваним да су спамери и да празнослове овде по форуму), неких нових правила која се вероватно већини нису баш допала, а кад се на све то додају и неки киксеви админ/модова због фаворизовања/неуважавања одређених форумаша - добисмо ово сада  0110_hahaha

Жалосно, заиста... 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мислим да је то ствар личног доживљаја. Ето, има оних који се буне што је форум доста "шарен", па нису све теме чисто богословске, али има и оних који кажу да се некако ствар уозбиљила.

То говори да се ништа значајније по том питању није променило. Оно што се променило јесте да су неке ствари сазреле. Неки чланови су отишли, неки нови су дошли. И мени је жао када неко оде, али изгледа да то тако мора да буде.

Тренутно је ангажовано око 50-ак људи који праве нешто сасвим ново и огроман је посао у питању. Ви сте ту да дате дух форуму. Оно што јесте овај форум он је то од почетка и биће тако докле год постоји, а постојаће још дуго, дуго...

Дакле, не морате да беспотребно да бедачите са оваквим темама којиам нека сврхе. Ако већ хоћете нешто да добро учините, сами се активирајте.

И још једна ствар: сада је лето, лепо је време, нормално је да неће људи да висе по цео дан на форуму. Ја користим сваки тренутак да будем на лепом времену, да посећујем светиње, да возим бајс... надам се да то ради и остали.

Подели на овим сајтовима

Наравно, има и тога да је лепо време и да су људи сада више и дуже напољу, ноћи су лепе за шетње и седење уз добро друштво  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Da li je dobro što se forum uozbiljio i što nema nekih koji su se svađali.

Ја рецимо примећујем да недостаје поприличан број људи који се овде нису ни са ким свађали ни препуцавали.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Da li je dobro što se forum uozbiljio i što nema nekih koji su se svađali.

Ја рецимо примећујем да недостаје поприличан број људи који се овде нису ни са ким свађали ни препуцавали.

Постје свакакви разлози. Опет, то је ствар слободе. ЖРУ је увек био озбиљан форум, али на нама својствен начин. Неки стари су отишли, неки нови у дошли... они који су стари ( а нису бановани или нешто слично), као то приметим редовно прате, али можда мање пишу. Можда су рекли шта имају да кажу. Неки су отишли на неко друго место, покренули нетпо друго. И то је нормално. Оно што је најважније јесте да Администрација сајта никада није била јача и одговорнија и на новим пројектима ради огроман број људи. То смо резултирали са три нова сервиса на двогодишњици форума и чврстим обећањем да ће усркоро бити нешто сасвим ново на сајту. Радимо ствари на које нико неће остати равнодушан. Зато, полако... све у своје време.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нису златна слова та која чине форум, нити хиљаду и једна новина, нити помпезне најаве...

Већ пријатност, присност, објективост итд.

То се подразумева и то и јесте  0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

Мислим, иначе, сваки форум. Тако да, ако је нешто кренуло низбрдо, кажем - ако је, треба окренути нишан и у другом смеру осим тих новина. Новине умеју и да охладе атмосферу, да је учине музејском.

Подели на овим сајтовима

Бићу искрен и мени се често дешавало да изгубим "инспирацију".

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мислим да форум није уопште охладио и тешко да постоји нека озбиљнија замерка. То причам из свог доживљаја. Рекох, лепо је време, људи шетају излазе напоље, спремају се на летовање, отишли су на село... нормално је да лети ствари мало стагнирају. Тако је сваке године. Много људи са форума је ангажовано да раде неке друге ствари које ће бити видљиве за неко време. Дакле, немају времена да бађш дискутују на сваку тему. Искрено, мене жешће смарају дневно-политичке теме. Да се само ја питам, не би ни постојале.

Ако сами видите да је неки сектор замро или се мало охладио, потрудите се да га сами оживите. Не морате све да чекате на готово. Тиме показујемо да нисмо баш нешто људи заједнице већ нас више занима нека индивидуална самодовољност.

Наш форум је прођао кроз разна искушења али и лепоте. Администрација има јасну визију и ми ћемо одрадити све што смо планирали. тада ће многи од нас имати мало више времена да се посвете неким стварима које су тренутно мало мање активне.

А што се тиче губљења инспирације... хм, па ја сам је губио најмање два милиона пута, али нека лепа ствар или нека пријатељска порука ми да снагу да наставим даље и слава Богу, плодови су ту.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...