Leontijev Написано Јун 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Ako se radi o jednoj svetoj i apostolskoj Crkvi Pravoslavnoj, a Crkva je tijelo Kristovo,onda svako ko je kanoniziran od Srpske Pravolsavne Crkve istovremeno treba da se podrazumjeva da je on svet i za sve ostale pomjesne crkve pravoslavne. Па и јесте. 4chsmu1 Pa, i nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Ako se radi o jednoj svetoj i apostolskoj Crkvi Pravoslavnoj, a Crkva je tijelo Kristovo,onda svako ko je kanoniziran od Srpske Pravolsavne Crkve istovremeno treba da se podrazumjeva da je on svet i za sve ostale pomjesne crkve pravoslavne. Па и јесте. 4chsmu1 Pa, i nije. Одакле ти то? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leontijev Написано Јун 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Ako se radi o jednoj svetoj i apostolskoj Crkvi Pravoslavnoj, a Crkva je tijelo Kristovo,onda svako ko je kanoniziran od Srpske Pravolsavne Crkve istovremeno treba da se podrazumjeva da je on svet i za sve ostale pomjesne crkve pravoslavne. Па и јесте. 4chsmu1 Pa, i nije. Одакле ти то? Odakle meni to? Ja samo nažalost konstatujem i ništa više. oprosti, ali mislim da nisi upoznat sa onom o čemu se trenutno raspavlja. Znaš li ti neke svetitelje koji su priznati od jednog dijela Pravolsavlja, a od drugog ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Ako se radi o jednoj svetoj i apostolskoj Crkvi Pravoslavnoj, a Crkva je tijelo Kristovo,onda svako ko je kanoniziran od Srpske Pravolsavne Crkve istovremeno treba da se podrazumjeva da je on svet i za sve ostale pomjesne crkve pravoslavne. Па и јесте. 4chsmu1 Pa, i nije. Одакле ти то? Odakle meni to? Ja samo nažalost konstatujem i ništa više. oprosti, ali mislim da nisi upoznat sa onom o čemu se trenutno raspavlja. Znaš li ti neke svetitelje koji su priznati od jednog dijela Pravolsavlja, a od drugog ne? Да би нешто константовао мораш имати неки доказ тј. пример.Ако смо ми прошле-претпрошле године канонизовали Јустина Ћелиског одакле онда да се он прослављао у Атини на њиховом теолошком факултету? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leontijev Написано Јун 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Ako se radi o jednoj svetoj i apostolskoj Crkvi Pravoslavnoj, a Crkva je tijelo Kristovo,onda svako ko je kanoniziran od Srpske Pravolsavne Crkve istovremeno treba da se podrazumjeva da je on svet i za sve ostale pomjesne crkve pravoslavne. Па и јесте. 4chsmu1 Pa, i nije. Одакле ти то? Odakle meni to? Ja samo nažalost konstatujem i ništa više. oprosti, ali mislim da nisi upoznat sa onom o čemu se trenutno raspavlja. Znaš li ti neke svetitelje koji su priznati od jednog dijela Pravolsavlja, a od drugog ne? Да би нешто константовао мораш имати неки доказ тј. пример.Ако смо ми прошле-претпрошле године канонизовали Јустина Ћелиског одакле онда да се он прослављао у Атини на њиховом теолошком факултету? Nisam spomenuo Justina, niti sam mislio na njega. Ali, sveti JOvan Šangajski nije svet za braću Grke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Ako se radi o jednoj svetoj i apostolskoj Crkvi Pravoslavnoj, a Crkva je tijelo Kristovo,onda svako ko je kanoniziran od Srpske Pravolsavne Crkve istovremeno treba da se podrazumjeva da je on svet i za sve ostale pomjesne crkve pravoslavne. Па и јесте. 4chsmu1 Pa, i nije. Одакле ти то? Odakle meni to? Ja samo nažalost konstatujem i ništa više. oprosti, ali mislim da nisi upoznat sa onom o čemu se trenutno raspavlja. Znaš li ti neke svetitelje koji su priznati od jednog dijela Pravolsavlja, a od drugog ne? Да би нешто константовао мораш имати неки доказ тј. пример.Ако смо ми прошле-претпрошле године канонизовали Јустина Ћелиског одакле онда да се он прослављао у Атини на њиховом теолошком факултету? Nisam spomenuo Justina, niti sam mislio na njega. Ali, sveti JOvan Šangajski nije svet za braću Grke. Докажи.(одлука сабора) У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Naravno Bilbija je u svojoj romanticarskoj sovjetskoj zaljublojenosti odmah nazvao crkvu u estoniji Mirasevskoj. Ali hajde da bacimo par podataka na sto: -Estonska crkva je bila pod vaseljenskom patrijarsijom pre okupacije Estonije od strane Komunistabilo kakvu sansu misionarskog delovanja u istoj. - RPC je iskoristila priliku i pripojila je sebi u tom periodu -Svi koji su bili pod cizmama velikih sila a posebno sovjeta znaju sta znaci osloboditi se istih - Estonska PC drzi sluzbe na estonskom jeziku; dok RPC u estoniji drzi sluzbu na ruskom jeziku potpuno zanemarujuci misionarsku ulogu crkve. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leontijev Написано Јун 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Ako se radi o jednoj svetoj i apostolskoj Crkvi Pravoslavnoj, a Crkva je tijelo Kristovo,onda svako ko je kanoniziran od Srpske Pravolsavne Crkve istovremeno treba da se podrazumjeva da je on svet i za sve ostale pomjesne crkve pravoslavne. Па и јесте. 4chsmu1 Pa, i nije. Одакле ти то? Odakle meni to? Ja samo nažalost konstatujem i ništa više. oprosti, ali mislim da nisi upoznat sa onom o čemu se trenutno raspavlja. Znaš li ti neke svetitelje koji su priznati od jednog dijela Pravolsavlja, a od drugog ne? Да би нешто константовао мораш имати неки доказ тј. пример.Ако смо ми прошле-претпрошле године канонизовали Јустина Ћелиског одакле онда да се он прослављао у Атини на њиховом теолошком факултету? Nisam spomenuo Justina, niti sam mislio na njega. Ali, sveti JOvan Šangajski nije svet za braću Grke. Докажи.(одлука сабора) Za carigradsku patrijaršiju sveti Jovan Šangajski nije svet. To je činjenica koju lako možeš provjeriti. a, što se tiče sabora...ako bi tako dokazivali onda ti meni dokaži da su Katolici jeretici i da je papa jeretik. Koji je to sabor potvrdio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Naravno Bilbija je u svojoj romanticarskoj sovjetskoj zaljublojenosti odmah nazvao crkvu u estoniji Mirasevskoj. Ali hajde da bacimo par podataka na sto: -Estonska crkva je bila pod vaseljenskom patrijarsijom pre okupacije Estonije od strane Komunistabilo kakvu sansu misionarskog delovanja u istoj. - RPC je iskoristila priliku i pripojila je sebi u tom periodu -Svi koji su bili pod cizmama velikih sila a posebno sovjeta znaju sta znaci osloboditi se istih - Estonska PC drzi sluzbe na estonskom jeziku; dok RPC u estoniji drzi sluzbu na ruskom jeziku potpuno zanemarujuci Испада да се Руска Цркве не одриче стеченог у Совјетској ери. Совјетског Савеза више нема, Руси неће да попусте јер виде себе као водиљу Православља у будућности, татка који може Цариграду пркосити јер Цариград више нема моћну Византију иза себе... Мада је и Цариград у историји знао пркосити другима. Питам се понекад, зашто су овакве ствари потребне Цркви... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leontijev Написано Јун 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Naravno Bilbija je u svojoj romanticarskoj sovjetskoj zaljublojenosti odmah nazvao crkvu u estoniji Mirasevskoj. Ali hajde da bacimo par podataka na sto: -Estonska crkva je bila pod vaseljenskom patrijarsijom pre okupacije Estonije od strane Komunistabilo kakvu sansu misionarskog delovanja u istoj. - RPC je iskoristila priliku i pripojila je sebi u tom periodu -Svi koji su bili pod cizmama velikih sila a posebno sovjeta znaju sta znaci osloboditi se istih - Estonska PC drzi sluzbe na estonskom jeziku; dok RPC u estoniji drzi sluzbu na ruskom jeziku potpuno zanemarujuci Испада да се Руска Цркве не одриче стеченог у Совјетској ери. Совјетског Савеза више нема, Руси неће да попусте јер виде себе као водиљу Православља у будућности, татка који може Цариграду пркосити јер Цариград више нема моћну Византију иза себе... Нема Совјетскго Савеза, али има уздижућа русија Nažalost tako je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Naravno Bilbija je u svojoj romanticarskoj sovjetskoj zaljublojenosti odmah nazvao crkvu u estoniji Mirasevskoj. Ali hajde da bacimo par podataka na sto: -Estonska crkva je bila pod vaseljenskom patrijarsijom pre okupacije Estonije od strane Komunistabilo kakvu sansu misionarskog delovanja u istoj. - RPC je iskoristila priliku i pripojila je sebi u tom periodu -Svi koji su bili pod cizmama velikih sila a posebno sovjeta znaju sta znaci osloboditi se istih - Estonska PC drzi sluzbe na estonskom jeziku; dok RPC u estoniji drzi sluzbu na ruskom jeziku potpuno zanemarujuci Zeebedee, a za vreme nacista i pronacistickog rezima u Estoniji, kakva je bila situacija sa Crkvom? Ima li tu nekih informacija? Estonija je proglasila nezavisnost (kao Kosovo) 1918 god. A pazi ovo za 1941 godinu: ". I tedeschi vennero accolti erroneamente dalla resistenza estone come dei liberatori dall'occupazione sovietica; quindi gli estoni su una popolazione di appena un milione di abitanti, fornirono ben 100 000 soldati, inquadrati in tutti gli eserciti di Hitler." "Nemci su pogresno vidjeni kao oslobodioci od strane estonskih pobunjenika u borbi protiv Sovjeta. I tako su Estoni sa populacijom od jedva milion stanovnika sakupili dobrih 100.000 vojnika, ukljucenih u sve vojne rodove Hitlera" I jedno pitanje. Stvaranje nacionalnih Crkava, u ovom slucaju Estonske, je znaci dobar potez? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Naravno Bilbija je u svojoj romanticarskoj sovjetskoj zaljublojenosti odmah nazvao crkvu u estoniji Mirasevskoj. Ali hajde da bacimo par podataka na sto: -Estonska crkva je bila pod vaseljenskom patrijarsijom pre okupacije Estonije od strane Komunistabilo kakvu sansu misionarskog delovanja u istoj. - RPC je iskoristila priliku i pripojila je sebi u tom periodu -Svi koji su bili pod cizmama velikih sila a posebno sovjeta znaju sta znaci osloboditi se istih - Estonska PC drzi sluzbe na estonskom jeziku; dok RPC u estoniji drzi sluzbu na ruskom jeziku potpuno zanemarujuci Испада да се Руска Цркве не одриче стеченог у Совјетској ери. Совјетског Савеза више нема, Руси неће да попусте јер виде себе као водиљу Православља у будућности, татка који може Цариграду пркосити јер Цариград више нема моћну Византију иза себе... Нема Совјетскго Савеза, али има уздижућа русија Nažalost tako je. Нажалост, а све је почело са Римом и његовим претензијама да владају читавим хришћанством. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Daleko od toga da su carigradjani/ jerusamljani/aleksandrijci bolji. U pitanju je rat rusa i grka preko ledja manjih naroda. Naime svi smo videli sta je uradio onaj mwentol od Kuraeva dolaskom medju makeondske razbojnike. Nasa crkva je u ovogodisnjem saopstenju sabora sramno podrzala i Jerusalimsku Patrijarsiju u njihovom nepotrebnom ratu sa Rumunskom crkvom. U jerusalimu postoji veca grupa rumuna koja je vec godinama trazila da se dovede rumunski svestenik koji bi drzao Liturgiju na rumunskom ali je jerusalimski patrijarh to branio insistirajuci na grckom jeziku . kasda je rumunima prekipelo i krenuli u obnovu ( kazem obnovu a ne gradjenje nove crkve) nekadasnjeg rumusnkog hrama grci su otkacili i prekinuli odnose sa rumunima. To bi bilo isto kao kada bi sada Aleksandrijski patrijarh insistirao da se u Juznoj Africi mora sluziti samo na grckom pa cak i srpskim hramovima. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Naravno Bilbija je u svojoj romanticarskoj sovjetskoj zaljublojenosti odmah nazvao crkvu u estoniji Mirasevskoj. Ali hajde da bacimo par podataka na sto: -Estonska crkva je bila pod vaseljenskom patrijarsijom pre okupacije Estonije od strane Komunistabilo kakvu sansu misionarskog delovanja u istoj. - RPC je iskoristila priliku i pripojila je sebi u tom periodu -Svi koji su bili pod cizmama velikih sila a posebno sovjeta znaju sta znaci osloboditi se istih - Estonska PC drzi sluzbe na estonskom jeziku; dok RPC u estoniji drzi sluzbu na ruskom jeziku potpuno zanemarujuci Zeebedee, a za vreme nacista i pronacistickog rezima u Estoniji, kakva je bila situacija sa Crkvom? Ima li tu nekih informacija? Situacija je bila ista kao i drugim oblastima pod nacistima; pretpostavljam da pokusavas da aludiras da se Estonska PC pokazala losom ili sta vec ali to nije bio slucaj. Slucaj je bio obrnut. Pre povratka Sovjeta Mitropolit, 21 svestenik i 10 000 pravoslavnih su pobegli za Svedsku ( oni koji su ostali su proterani za Sibir). a kako i ne bi ; kada je 1917 primat crkve Sveti Platon ubijen zajedno sa svojim djakonom od strane ruskih komunista. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 I jedno pitanje. Stvaranje nacionalnih Crkava, u ovom slucaju Estonske, je znaci dobar potez? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука