Jump to content

Добар Србин

Оцени ову тему

Препоручена порука

Opet ti. Niko nije pisao da nisi Srbin, nego da nisi dobar Srbin, i iz hrišćanskog ugla to je tako: za Hrišćane da bi bio dobar Srbin trebaš da budeš Hrišćanin. Za Muslimane opet da bi bio dobar Srbin trebaš da budeš Musliman. I tako dalje.. A za ateiste da bi bio dobar Srbin trebaš da budeš ateista, zar ne. I prema tome, kao što ti za nas nisi dobar Srbin jer po nama nisi na dobrom, na pravom putu, nisi Hrišćanin, isto tako ni mi za tebe ateistu nismo dobri Srbi jer po tebi nismo na dobrom, na pravom putu, pošto verujemo po tebi u nekakve bajke i gluposti. Nemoj sad klevetovati da te mi nepoštujemo i diskriminiramo, kad nas ti jednako nepoštuješ i diskriminiraš.

to sto se mracnjak ne izjasnjava hriscaninom,uopste ne znaci da je manji srbin od tebe...ima covjek savjest,dao mu dragi Bog,AKO-ipak je u pitanju mracnjak :) je slusa i zivi u skladu s njom,sasvim je dovoljno da bude dobar srbin...joj sto ne volim kad se neko busa da je veliki srbin,a sto je jos komicnije takvi misle i da su tako automatski neki veliki vjernici  ne_shvata a ustvari su bivse komunjare,barem ovi primjeri iz moje okoline,presvlace se kako je kad sta aktuelno...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 72
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Po tim vasim parametrima ja sam uzasan srbin :)ne_shvata

kada negde sretnem Srbina koji nije pravoslavni; ne mogu da se identifikujem sa njim ni na kakav nacin. Apsolutno nemam taj osecaj nacionalne pripadnosti; dok mi se srce rasiri kada imam oko sebe pravoslavne amerikance, albance, aboridzine i wtw...

uz to ako vas bas interesuje; ne sumnjam da ateista moze biti hiljadu puta bolji patriota i srbin od nacosa iz Obraza i slicnih presvucenih komunjara sto kaze jako dobro Tavita.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Pa oni sto se snimaju ako ne zele da budu javno prikazivani?

A ti vidim imas neki komplex  u vezi sa mnom i mojim sajtom. Bolje da si odma reko gde je problem umesto sto tu ceo dan mrsimo: te dobar srbin te los srbin te ovo te ono...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Opet ti. Niko nije pisao da nisi Srbin, nego da nisi dobar Srbin, i iz hrišćanskog ugla to je tako: za Hrišćane da bi bio dobar Srbin trebaš da budeš Hrišćanin. Za Muslimane opet da bi bio dobar Srbin trebaš da budeš Musliman. I tako dalje.. A za ateiste da bi bio dobar Srbin trebaš da budeš ateista, zar ne. I prema tome, kao što ti za nas nisi dobar Srbin jer po nama nisi na dobrom, na pravom putu, nisi Hrišćanin, isto tako ni mi za tebe ateistu nismo dobri Srbi jer po tebi nismo na dobrom, na pravom putu, pošto verujemo po tebi u nekakve bajke i gluposti. Nemoj sad klevetovati da te mi nepoštujemo i diskriminiramo, kad nas ti jednako nepoštuješ i diskriminiraš.

to sto se mracnjak ne izjasnjava hriscaninom,uopste ne znaci da je manji srbin od tebe...ima covjek savjest,dao mu dragi Bog,AKO-ipak je u pitanju mracnjak stadaradim je slusa i zivi u skladu s njom,sasvim je dovoljno da bude dobar srbin...joj sto ne volim kad se neko busa da je veliki srbin,a sto je jos komicnije takvi misle i da su tako automatski neki veliki vjernici  nasznak a ustvari su bivse komunjare,barem ovi primjeri iz moje okoline,presvlace se kako je kad sta aktuelno...

Ako tako misliš... Hoće li se Mračnjak spasiti ako ne veruje u Boga, ako na Boga huli i vređa? I ako na svojoj internet-stranici pokazuje kako ljudi uživo vrše samoubistvo, neka bude da ti je dobar Srbin.. Ja pod dobrim Srbinu nešto drugo razumem, i za ovo stojim.

uopste necu da ulazim u to kakav je mracnjak kao osoba,njega sam uzela eto cisto kao predstavnika ateista,i uopste nije tema ko ce se spasiti ili ne,pricamo o tome da li i mracnjak-ateista moze da bude dobar srbin-covjek...ja kazem da moze,vec sam rekla sta je potrebno,i univerzalno za sve ljude,da se ne ponavljam...a i vidis da sam naglasila AKO,dakle ako se zivi u skladu sa svojom savjescu...

Подели на овим сајтовима

Ja sam ono naveo samo kao primer g. Taviti, te neka ona pogleda tvoje snimke i neka onda kaže: Mračnjak, dobar si Srbin! Jer mene je kritikovala a tebe je hvalila...

ne kritikujem ja tebe,licno,niti hvalim njega,licno...samo hocu da kazem da vjerska opredjeljenost nije nuzna da bi neko bio dobar covjek-srbin...

Подели на овим сајтовима

Ja sam ono naveo samo kao primer g. Taviti, te neka ona pogleda tvoje snimke i neka onda kaže: Mračnjak, dobar si Srbin! Jer mene je kritikovala a tebe je hvalila...

ne kritikujem ja tebe,licno,niti hvalim njega,licno...samo hocu da kazem da vjerska opredjeljenost nije nuzna da bi neko bio dobar covjek-srbin...

Ovo je poenta cele diskusije. Tavita je ubola pravo u centar... ako mene pitate, dalja diskusija bi bila suvisna i bespredmetna...

Подели на овим сајтовима

Ovo je poenta cele diskusije. Tavita je ubola pravo u centar... ako mene pitate, dalja diskusija bi bila suvisna i bespredmetna...

kuku meni kad me ti hvalis nasznak povlacim sve sta rekoh stadaradim

Подели на овим сајтовима

Само свети Србин је добар Србин.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

ШТА ЗНАЧИ БИТИ ДОБАР СРБИН

Не може нико бити добар Србин, а да, пре свег, није добар човек

Добар Србин, си ако имаш слатку душу краља Владимира, издржљивост Немањину, христољубље Савино, ревновање Милутиново, кротост Дечанскога, смерност Урошеву, пожртвовање Лазарево, витештво Страхињино, правдољубље Марково, срце Југовића мајке, поуздање Миличино, благост Јевросимину, милост Косовке девојке, трпељивост поробљеног србског робља, видовитост слепих гуслара, мудрост србских свештеника и калуђера, стидљивост народних девојака, надахнуће народних певача, даровитост народних занатлија, отменост народних ткача и везира, јасноћу народних пословичара, одмереност и умереност српских сељака, сјај Крсне Славе свих крштених Срба.

Ваистину и основа и подлога свему набројаном јесте вера Христова. Ако ти немаш у себи ниједну побројаних врлина славних ти предака а ипак се називаш Србином, онда си само једна чувена фирма на празном дућану. А то, мислим, не желимо ни ја теби ни ти себи. Реци некоме : буди добар Србин, а вера је споредно, исто је што и рећи једној овци : буди ти угојена, а паша је споредна.

Не може нико бити добар Србин, а да, пре свега, није добар човек. У свету, пак, нити је било нити има какве силе, која може човека учинити савршено добрим, осим силе вере Христове. Немој, дакле, желети Србство без садржине. Не био ти човек без памети путовођа, ни Србин без вере ортак. То ти желим и поздрављам.

Свети Николај Жички

ovaj prvi deo preuzela kao potpis ne zamerite  stadaradim nasznak 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

ШТА ЗНАЧИ БИТИ ДОБАР СРБИН

Не може нико бити добар Србин, а да, пре свег, није добар човек

Добар Србин, си ако имаш слатку душу краља Владимира, издржљивост Немањину, христољубље Савино, ревновање Милутиново, кротост Дечанскога, смерност Урошеву, пожртвовање Лазарево, витештво Страхињино, правдољубље Марково, срце Југовића мајке, поуздање Миличино, благост Јевросимину, милост Косовке девојке, трпељивост поробљеног србског робља, видовитост слепих гуслара, мудрост србских свештеника и калуђера, стидљивост народних девојака, надахнуће народних певача, даровитост народних занатлија, отменост народних ткача и везира, јасноћу народних пословичара, одмереност и умереност српских сељака, сјај Крсне Славе свих крштених Срба.

Ваистину и основа и подлога свему набројаном јесте вера Христова. Ако ти немаш у себи ниједну побројаних врлина славних ти предака а ипак се називаш Србином, онда си само једна чувена фирма на празном дућану. А то, мислим, не желимо ни ја теби ни ти себи. Реци некоме : буди добар Србин, а вера је споредно, исто је што и рећи једној овци : буди ти угојена, а паша је споредна.

Не може нико бити добар Србин, а да, пре свега, није добар човек. У свету, пак, нити је било нити има какве силе, која може човека учинити савршено добрим, осим силе вере Христове. Немој, дакле, желети Србство без садржине. Не био ти човек без памети путовођа, ни Србин без вере ортак. То ти желим и поздрављам.

Свети Николај Жички

ovaj prvi deo preuzela kao potpis ne zamerite  nasznak 4chsmu1 4chsmu1

hehe... vadjenje iz konteksta... expert level!  stadaradim

Подели на овим сајтовима

Po tim vasim parametrima ja sam uzasan srbin nasznak 4chsmu1

kada negde sretnem Srbina koji nije pravoslavni; ne mogu da se identifikujem sa njim ni na kakav nacin. Apsolutno nemam taj osecaj nacionalne pripadnosti; dok mi se srce rasiri kada imam oko sebe pravoslavne amerikance, albance, aboridzine i wtw...

stadaradim
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...