Jump to content

Да се женама дозволи улаз на Свету Гору?

Да ли сте за то да се женама дозволи улаз на Свету Гору?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за то да се женама дозволи улаз на Свету Гору?

• За
      14
    • Против
      64

Препоручена порука

]Е шта атеизам уради од човека. girl_jumping По теби је и Свети Сава проблем у Цркви јер има магијску свест и остале глупости,наиме он у свом типику пише "ниједно место се не може поредити са овим" ово се апсолутн и недвосмислено односи на духовну вредност Свете Горе (ју па зар Свети Сава да каже нешто овако њега морамо изопштити јер не иде са духом времена  vaistinu).Ако икада будеш причао са светогорцем питај га да ли је исто у свету и на Светој Гори.А ово ти је одговор не то ако урадиш са улицом је глупо,а што се тиче Св.Горе вековима су људи којима ниси достојан ни црно испод нокта да очистиш су чували Авато а ти сад покушаваш да нас просветлиш?!Претпостављам да смо ми тупи пуританци којима ти доносиш ватру.

Kakav ateizam, sta pricas ti?

Samo sto to sv Sava nije napisao iz razloga iz kojeg ti mislis da jeste. Svakome ko se podvizava je ono mesto

na kome urade znacajne korake u svom duhovom rastu mesto kao ni jedno drugo. I to opet nije obektivan

nego subjektivan sud. Svetom Germanu je Aljaska bila mesto kao ni jedno drugo meni je moje dvoriste i soba

mesto kao ni jedno drugo. Samo to nikako ne znaci da je moje dvoriste magijsko ili napunjenon nekim tajnim

silama isto kao ni Aljaska. I ovo je jasno svakome ko ima bar elementrano iskustva sto se napretka u podvigu

tice. Ali posto tebe i jos dosta njih mnogo vise interesuju neverovatne price iz istorije Crkve onda imamo to

sto imamo.

Znaci opet je ako se nesto radi relativno dugo to mora da je ispravno proturen kao argument?! facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Тако је, Аквилио. А ево и манихејско-негзистенцијалистичког прототипа коме, тј. Којој се уподобљавају ове наше марамаре и сукњетаре што им се подсмевате:

Onda ti bas i nisi sreo face to face ove manihejke kojima se mi "podsmevamo" jer bas ne bi imao hrabrosti

da kazes da je tavko duhovno ustrojstvo upodobljavanje Bogorodici. girl_jumping

Подели на овим сајтовима

Прво житије Пресвете Богородице је још у VII веку саставио Свети Максим Исповедник. У њему он наводи да Пресвета никада није напуштала Јерусалим. Чак и када је планирала да крене на мисионарско путовање са Јованом и Маријом Магдаленом, сам Исус јој се јавио и рекао јој да треба да останеу Јерусалиму и помогне апостолима у вођењу Цркве. Према Светом Максиму, Пресвета је то послушала и остала у Јерусалиму све до свог успења.

Што значи да предање на које се позивају бранитељи Авата највероватније не може бити аутентично. Ја некако ипак више верујем Светом Максиму.

Колико ја памтим, свети Максим ту цитира "лични" доживљај Дионисија Аеропагита, кога, за дивно чудо, није сматрао својим непосредним генерацијским претходником, већ је његов псеудоним прихватио као аутентичан. Што се мене тиче, то светог Максима тотално дискфалификује као меродавног ауторитета кад је историја Цркве у питању. girl_jumping

Тако је.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Валентина је хтела рећи да је у питању једно поучно штиво из историје отачке литературе, које није део светог Предања у ужем смислу.

Него, Аквилио, не рече ко ти је тај калуђерос на профилки? girl_jumping

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Валентина је хтела рећи да је у питању једно поучно штиво из историје отачке литературе, које није део светог Предања у ужем смислу.

Да,то сам хтела рећи,а имала сам негде текст из Теолошких погледа...негде 70тих,баш о овој теми,али не могу нигде да нађем.

Подели на овим сајтовима

Ako je rekla. facenew22222222

Nije kaludjer. http://en.wikipedia.org/wiki/Aubrey_de_Grey

Al svi redom mislite da je monah, simbolicki interakcionizam je cudo. :) vaistinu

Подели на овим сајтовима

Мени је интересантно да ти брате aquilio,да би доказао неке своје тврдње идеш дотле смело да оспораваш сад и да ли је уопште Пресвета била на Светој Гори па сходно томе и благословила да то буде само мушка-монашка заједница без присуства жена?

Пази само,молим те,да опет не падне форум као пре пар месеци girl_jumping

Подели на овим сајтовима

Ako je rekla. :)

Al svi redom mislite da je monah, simbolicki interakcionizam je cudo. greengrin facenew22222222

vi's ja nikad ne pomislih da je monah,s obzirom da si ti u pitanju vaistinu pa da,kakva asketika,kakva sveta gora,kad se sve to moze u svom dvoristu kako rece greengrin

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

И добро што није, баш се штрецнух. Значи, у ком си ти фазону, јеее.... girl_jumping

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Al svi redom mislite da je monah, simbolicki interakcionizam je cudo. greengrin facenew22222222

vi's ja nikad ne pomislih da je monah,s obzirom da si ti u pitanju vaistinu pa da,kakva asketika,kakva sveta gora,kad se sve to moze u svom dvoristu kako rece greengrin

Sta nema podviga u svojoj sobi/dvoristu? Tamo nema askeze? Moramo spartati do svete gore ili nekih drugih

specijalnih mesta? Auuuu ovo ti je tek biser bato. Pa nije ni cudo sto nam je stanje u Ckrvi takov kakvo

je kad nam o podvigu i navali "liberalizma" drze pridike ljudi za koje podvig predstvlja "price o monasima" a licno

iskustvo im je round zero.

Подели на овим сајтовима

Sta nema podviga u svojoj sobi/dvoristu? Tamo nema askeze? Moramo spartati do svete gore ili nekih drugih

specijalnih mesta? Auuuu ovo ti je tek biser bato. Pa nije ni cudo sto nam je stanje u Ckrvi takov kakvo

je kad nam o podvigu i navali "liberalizma" drze pridike ljudi za koje podvig predstvlja "price o monasima" a licno

iskustvo im je round zero.

interesantno kako odmah ides u krajnost...naravno da ima,ali ni blizu kao tamo,pa odkud onda drskost da svoje  dvoriste poredis sa svetom gorom?!!!!!!!!

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...