Jump to content

Astrologija, uroci, kletve, psovke i praznovjerje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Prateći TV program i mnoge novinske oglase primjetio sam da zadnjih godina dolazi do velikog upliva astologije, tarota i sl. programa i reklama. Nešto slično se događalo i za vrijeme bivše nam zajedničke države SFRJ. Primjećujem i velik broj praznovjernih ljudi, teoretičara zavjere, vidjeoca vanzemaljaca, klevetnika, ljudi pod urocima, opsesivnih misli i tikova a posebna priča su psovke koje su valjda dio "kulture" našeg prostora. Molim vaše mišljenje o svemu navedenom (i sličnom nenavedenom iste tematike), te kako se boriti protiv toga?

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Mene najviše čudi da je toga dosta i u toj akozvanoj srednjoj ili centralnoj Evropi, a još više me čudi kad na to naidjem u tradicionalno protestantskim sredinama koje su kako je poznato oduvijek bile najagresivnije, najradikalnije i najoštrije se borile protiv toga jer se to protivi Evandjelju što znači da ni tamo ništa puno nisu uspjeli protiv tim zastranjenjima. A to vještičarenje i čarodjejnictvi se svuda ponovo razmaha i doživljava upravo ovih godina svoju renesansu i "zlatna vremena". Čak i manageri poznatih svjetskih firmi se ne stide priznati da po savjete u preduzetništvu i poslovanju ili pred potpisivanjem važnijih kontraktu - ugovora nekad idu tim gatarama da ih posavjetuju iz kugle ili karata.

Подели на овим сајтовима

A što je sa praznovjernim ljudima, ljudima pod urocima, sa opsesivnim mislima i tikovima?

Ima li i tamo toliko psovača kao tu?

To nema, na žalost mi smo dole s tim psovanjem stvarno prekardašili. Oni nisu takvi da bi masovno vjerovali baš u crnu magiju, nekakve gatke i sihire, više u te sofistikovanije forme magije: tarot, kojekakve ljubavne magije, zamiješaš nekom muškom kakav koktel s žabljim jajima a on poludi za tobom, ne mislim baš za tobom već kao za nekom ženskom koja m to zamuti i podmetne itd. Al tih nekih čudaka ima dosta, za moj ukus i previše, mnogi graniče s ldilom, tu i u Njemačkoj ih je stvarno mnogo više nego kod nas. U psihijatriji čak za o postoji poseban naziv - takozvano "njemačko ludilo". No ja bih rekao da su to prije cvoci i ludjaci nego nekakvi opsjednuti djavlom.

Подели на овим сајтовима

OK. Hajdemo uzeti za početak psovače jer su karakteristika nas sa ovih prostora. Misliš da je to produkt - čega? Stanja duha, navike?

Razmišljao sam dosta o tome, postoji neki dualizam ponašanja kod kršćana koji recimo kod drugih vjera nje tako izražen ni raširen. Kršćani si previše često "škatuljkuju" i dijele sve na "sakralno" i "profano", naročito ti tradicionalni kao katolici i pravoslavci. Kod protestanata je vidjet veliki napor da se izbriše ta granica. Zato je kod njih i dosta manje psovača. Inače većina tih tradicionalnih to vdi tako da kad su na Misi ili liurgiji imaju biti pobožni i izgledati ozbiljno i takve te slične stereotipe a na ulici i  kafani pa i na poslu i kod kuće se potom mogu ponašati kako hoće, kafana nije crkva.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

"zamiješaš nekom muškom kakav koktel s žabljim jajima a on poludi za tobom"

zayron, a imash li ti tachan recept????

0102_laugh

jesi li sigurna da ti treba takav koji bi poludio na ta zablja jaja? sacuvaj nas Boze takvih, a narocito onih kojima su ta 'zablja jaja' po prirodi vec u glavama  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Sta rade hodze  0110_hahaha?

sve su to prazne price

1. Bolje sto ne znas - bijela magija, tj. skidanje crne, koju su prethodno oni ili neki bapci bacili.

2. Nisu, ali bolje da ne znas. Krst, tj.vjera -jedina zastita. Procitaj cuvenu knjigu o.Tadeja.

Meni nisu jasni ljudi koji tvrde da su proucavali, poznaju ili su se bavili magijom i/ili nekim duhovnim, tj.okultnim vjestinama. Dakle priznaju, i saobracali s nekakvim duhovima. Pritom se deklarisu kao ateisti - tj. ne vjeruju u (dobre valjda) duhovne sile  (opisao Dostojevski u onom razgovoru Stavrogina i Tihona) Kad bi tako bilo 0102_laugh no srecom nije  t4431

p.s. nije upuceno tebi, digresija

Подели на овим сајтовима

Sta rade hodze  facenew22222222?

sve su to prazne price

1. Bolje sto ne znas - bijela magija, tj. skidanje crne, koju su prethodno oni ili neki bapci bacili.

2. Nisu, ali bolje da ne znas. Krst, tj.vjera -jedina zastita. Procitaj cuvenu knjigu o.Tadeja.

Meni nisu jasni ljudi koji tvrde da su proucavali, poznaju ili su se bavili magijom i/ili nekim duhovnim, tj.okultnim vjestinama. Dakle priznaju, i saobracali s nekakvim duhovima. Pritom se deklarisu kao ateisti - tj. ne vjeruju u (dobre valjda) duhovne sile  (opisao Dostojevski u onom razgovoru Stavrogina i Tihona) Kad bi tako bilo facenew22222222 no srecom nije  dada

p.s. nije upuceno tebi, digresija

Samo zdrav razum i sto dalje od okultizma! Em je glupost, em ti unisti psihicko zdravlje. Kakva crna/bela magija...sto dalje od toga  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Krst, tj.vjera -jedina zastita. Procitaj cuvenu knjigu o.Tadeja.

O kojoj knjizi se radi i ima li je u PDF ili WORD obliku?

To su duhovni razgovori zabiljezeni a pitanje magije i zlih duhova se ovlas dodiruje.

Duhovne pouke srpskom narodu - otac Tadej Vitovnički

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...