Дејан Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Ziloti u Srbiji, koje SPC smatra raskolnicima i jereticima, pozvali su raščinjenog vladiku Artemija da im se pridruži i postane njihov vođa Ziloti u Srbiji, koje Srpska pravoslavna crkva smatra raskolnicima, fundamentalistima i jereticima, pozvali su raščinjenog vladiku raško-prizrenskog Artemija da im se priključi i postane njihov vođa. Ovo je za ”Novosti” potvrdila Efrosinija, igumanija zilotskog manastira Novi Stjenik, koji se nalazi iznad borskog sela Zlot. - Sadašnji monah Artemije bi, nakon što ga je SPC raščinila i, praktično, izopštila iz svojih redova, zadržao titulu vladike i postao poglavar naše crkve - kaže igumanija. Igumanija Efrosinija ističe da SPC zilote smatra raskolnicima i fundamentalistima jer, kaže, oni nisu želeli da prihvate ekumenizam: - Linija razdvajanja između nas i SPC je molitveno opštenje. Pored toga, ne prihvatamo ni modernizam u crkvi, prelazak na novi kalendar, izbacivanje posta, narušavanje crkvenih kanona i zajedičku molitvu sa nepravoslavnima. IZVOR Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 мислим да је м.Артемије на већем душевнопсихичком нивоу од ових акакијеваца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? 1312_womens smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Aaaaaa...nisam ni videla,to su ovi nasi ZLOćani smej.gif inace,zlot je jako blizu mog sela. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Јавиће им се његов менаџер из Солуна чим размотри какве услове трансфера нуде. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Јавиће им се његов менаџер из Солуна чим размотри какве услове трансфера нуде. anatema, papisto, svejeres, .... 1312_womens smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Juuuu smej.gif 1312_womens Što bi rekli naši stari,oće čovek da postane vođa na bandu...straašnoo. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? 1312_womens smej.gif Није, али се воде расправе о томе algabacaju "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Свакако више за њега будућности у СПЦ нема!Тако да је нормално да оде тамо гдје га прихватају. И ја да сам на његовом мјесту, или би се потпуно вратио у СПЦ и био монах или би отишао код зилота, јер његова данашња секта је ни вамо ни тамо... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? 0212_rolleyes Није, али се воде расправе о томе Ko raspravlja? Ja znam za stav patrijarha Pavla o postu,ali ne znam da iko kod nas sada razmatra ukidanje posta,kao ni uvodjenje novog kalendara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? 0212_rolleyes Није, али се воде расправе о томе Semberac, drago dete, znas li da je ovo otvorena kleveta i totalna neistina? Vodi racuna sta pises, da ne bi bilo penala... mod. Kenobi "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Јавиће им се његов менаџер из Солуна чим размотри какве услове трансфера нуде. 0212_rolleyes Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Јавиће им се његов менаџер из Солуна чим размотри какве услове трансфера нуде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Свак' је одговоран за сопствену главу и има слободу да са њом чини шта му је воља. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 7, 2011 Пријави Подели Написано Јун 7, 2011 види ову ефросинију 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука