Jump to content

Psevdoziloti zovu bivšeg episkopa Artemija za vođu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ziloti u Srbiji, koje SPC smatra raskolnicima i jereticima, pozvali su raščinjenog vladiku Artemija da im se pridruži i postane njihov vođa

druefrosinija310x186.jpg

Ziloti u Srbiji, koje Srpska pravoslavna crkva smatra raskolnicima, fundamentalistima i jereticima, pozvali su raščinjenog vladiku raško-prizrenskog Artemija da im se priključi i postane njihov vođa.

Ovo je za ”Novosti” potvrdila Efrosinija, igumanija zilotskog manastira Novi Stjenik, koji se nalazi iznad borskog sela Zlot.

- Sadašnji monah Artemije bi, nakon što ga je SPC raščinila i, praktično, izopštila iz svojih redova, zadržao titulu vladike i postao poglavar naše crkve - kaže igumanija.

Igumanija Efrosinija ističe da SPC zilote smatra raskolnicima i fundamentalistima jer, kaže, oni nisu želeli da prihvate ekumenizam:

- Linija razdvajanja između nas i SPC je molitveno opštenje. Pored toga, ne prihvatamo ni modernizam u crkvi, prelazak na novi kalendar, izbacivanje posta, narušavanje crkvenih kanona i zajedičku molitvu sa nepravoslavnima.

IZVOR

Подели на овим сајтовима

• Одговори 63
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? 1312_womens smej.gif

Није, али се воде расправе о томе algabacaju

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Свакако више за њега будућности у СПЦ нема!Тако да је нормално да оде тамо гдје га прихватају.

И ја да сам на његовом мјесту, или би се потпуно вратио у СПЦ и био монах или би отишао код зилота, јер његова данашња секта је ни вамо ни тамо...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? ne_shvata 0212_rolleyes

Није, али се воде расправе о томе ;)

Ko raspravlja?

Ja znam za stav patrijarha Pavla o postu,ali ne znam da iko kod nas sada razmatra ukidanje posta,kao ni uvodjenje novog kalendara. ne_shvata

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? ne_shvata 0212_rolleyes

Није, али се воде расправе о томе ;)

Semberac, drago dete, znas li da je ovo otvorena kleveta i totalna neistina?

Vodi racuna sta pises, da ne bi bilo penala...

mod. Kenobi

ne_shvata

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Свак' је одговоран за сопствену главу и има слободу да са њом чини шта му је воља.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...