Jump to content

Бошко Обрадовић: Како је Република Српска постала матица!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Стварно сад треба да се оканемо тих прича ко је одакле пореклом. То само по себи ништа не значи. Борим се против тога и када се прича тако и о Црногорцима у Београду. Али оно што је најважније је како се неко понаша. Дела говоре за човека.

Упрошћена генерализација је лоша и одвешће нас на криви пут, али морамо и реално сагледати чињенице. Ово што је Семберац навео за број демонстраната нпр. или коментаре (каквих сам се и сам начитао) говоре да се већина Срба у Српској и Србији рзличито односи према свему овоме. И не може се рећи да је српски понос, уопште национална свест у РС развијенија и то је чињеница која је очигледна! За то постоје и реални разлози, пре свега борба за голи опстанак наших сународника преко Дрине. То не треба да буде разлог поделама, већ подстицај нама Србијанцима да буду још бољи Срби, јер сама чињеница што живимо у земљи која се зове по нашем народу није довољна. И не треба те речи схватити као поругу, јер и сам врло добро знам колико Срби из РС воле Србију, коју су показали толиким жртвама и да су им очи стално упрте у нас, па их често и разочара однос који ова држава, али и не мали део народа има према њима.

Чињеница јесте да су Срби у РС највећи носилац српске националне идеје тренутно. Зато је Б. Обрадовић с правом и назива матицом, пре свега у идеолошком, духовном смислу.

Најбољи пост на овој теми, свака част брате!Тачно је, ја сам тренутно огорчен и разочаран у Србију, али је ипак у срцу волим. Ја би живот дао за Србију, без обзира западно или источно од Дрине. Али мораш схватити да смо разочарани и љути на власти и на многобројне изроде!Ти си ето Србин из Србије и свака теби част на размишљању, али ти си мањина у тој Србији!Теби Србија не припада тренутно већ изродима. СРБИЈА СРБИМА.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 121
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Žile svaka ti je Njegoševa. Neću se više oglašavati ođe, samo ću dodati ovo ljudi u BN govore - gore nam je sada nego za vrijeme rata. Pa vi vidite kako je. Hvala Sembiju i bratu Ave Serbija na konstruktvinom razgovoru. I ovo govori zaista bez imalo sarkazma, volim da čujem suprotna mišljenja. 1000000001010 :drugarstvo:

Наша мишљена и нису супротна!Ја тебе исто цјеним као Србкињу!А ја лако расудим ко је Србин а ко антиСрбин 319.gif

Знам шта људи говоре у БН...говоре да им је било боље за вријеме Тита него данас, и ја то уважавам, бар са социјалног и економског аспекта!

На овом форуму нисам примјетио да је ико од Срба из РС антиСрбин...углавном су ту форумаши из Србије, ето још једном болног доказа који и мене јако боли.

Подели на овим сајтовима

Стварно сад треба да се оканемо тих прича ко је одакле пореклом. То само по себи ништа не значи. Борим се против тога и када се прича тако и о Црногорцима у Београду. Али оно што је најважније је како се неко понаша. Дела говоре за човека.

Упрошћена генерализација је лоша и одвешће нас на криви пут, али морамо и реално сагледати чињенице. Ово што је Семберац навео за број демонстраната нпр. или коментаре (каквих сам се и сам начитао) говоре да се већина Срба у Српској и Србији рзличито односи према свему овоме. И не може се рећи да је српски понос, уопште национална свест у РС развијенија и то је чињеница која је очигледна! За то постоје и реални разлози, пре свега борба за голи опстанак наших сународника преко Дрине. То не треба да буде разлог поделама, већ подстицај нама Србијанцима да буду још бољи Срби, јер сама чињеница што живимо у земљи која се зове по нашем народу није довољна. И не треба те речи схватити као поругу, јер и сам врло добро знам колико Срби из РС воле Србију, коју су показали толиким жртвама и да су им очи стално упрте у нас, па их често и разочара однос који ова држава, али и не мали део народа има према њима.

Чињеница јесте да су Срби у РС највећи носилац српске националне идеје тренутно. Зато је Б. Обрадовић с правом и назива матицом, пре свега у идеолошком, духовном смислу.

Најбољи пост на овој теми, свака част брате!Тачно је, ја сам тренутно огорчен и разочаран у Србију, али је ипак у срцу волим. Ја би живот дао за Србију, без обзира западно или источно од Дрине. Али мораш схватити да смо разочарани и љути на власти и на многобројне изроде!Ти си ето Србин из Србије и свака теби част на размишљању, али ти си мањина у тој Србији!Теби Србија не припада тренутно већ изродима. СРБИЈА СРБИМА.

1000000001010 Огорчен сам и ја и то на власт. Не само због изручења са којим смо се сви помирили и сматрали извесним, него на начин на који је урађено и све што га је пратило, али и припремало испирањем свести народа. Све то што је довело да је највећи део Србијанаца пао у апатију, да неће да размишља уопште о томе и једва чека да се све то заврши, по могућству мимо њих.

Оно што ме је највише заболело, не наљутило, је став неких мојих суграђана који су вест о Генералу дочекали са повицима "Коначно", "Хвала Богу" или чак осмехом. Жалосни су ми ти кратковиди људи које су тако испрали и убедили да су Генерал или Радован крив за њихове недаће, а не они који нам их задају и уцењују нас. Ваљда ће, ако да Бог, схватити за који дан кад се опет буду пробудили гладни да су опет преварени и изиграни.

Можда ће до тада бити већ касно, можда ће уместо Ратка бити Космет питање од кога ће исто окретати главу и упућивати поглед ка никад дочеканом Бриселу или се буду (макар тајно) веселили што су се ратосиљали проблема. И све ће то радити још гладнији него што су били пре...

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Сер Жиле и Јустинијан - потпис на све ваше постове.

А стварно ми се повраћа од бил чијег локал-патриотизма који краси примитивне људе,

а поготово оне који види било какве границе међу властитим народом.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Сер Жиле и Јустинијан - потпис на све ваше постове.

А стварно ми се повраћа од бил чијег локал-патриотизма који краси примитивне људе,

а поготово оне који види било какве границе међу властитим народом.

Ја знам више правих Срба из Србије него ти...тако да је глупо да ме називаш локал-патриотом!

Подели на овим сајтовима

@ Ave Serbia

S obzirom da si tako ratnicki nastrojen i pravi srBBBBBBski patriJJJOta mozes samo da nam pojasnis par stvari?

-gde si bio 1992 godine kada je poceo rat u Bosni?

-Zasto si cim je poceo rat pobegao za Srbiju?

- Gde si bio 1999 kada je krenuo rat u Srbiji?

-Zasto si cim je poceo rat pobegao za Bosnu?

Hajde mani nas se laznog patriotizma i praznih floskula; ti si svoj patriotizam bas pokazao kada je trebalo.

deo poruke je obrisan

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ја настављати нећу јер исти ликови упропаштавају теме већ годину дана,

а једино ми није јасно зашто им се то и даље омогућава.

Лично ми се не чита препуцавање Семберца и Зибидија на свакој теми,

а ако немате намјеру да њихово понашање санкционишете ја немам намјеру ни да даље пишем.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја настављати нећу јер исти ликови упропаштавају теме већ годину дана,

а једино ми није јасно зашто им се то и даље омогућава.

Лично ми се не чита препуцавање Семберца и Зибидија на свакој теми,

а ако немате намјеру да њихово понашање санкционишете ја немам намјеру ни да даље пишем.

Наравно да имамо намеру да санкционишемо. Твоје писање је овде много, много вредно.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@ Ave Serbia

S obzirom da si tako ratnicki nastrojen i pravi srBBBBBBski patriJJJOta mozes samo da nam pojasnis par stvari?

-gde si bio 1992 godine kada je poceo rat u Bosni?

-Zasto si cim je poceo rat pobegao za Srbiju?

- Gde si bio 1999 kada je krenuo rat u Srbiji?

-Zasto si cim je poceo rat pobegao za Bosnu?

Hajde mani nas se laznog patriotizma i praznih floskula; ti si svoj patriotizam bas pokazao kada je trebalo.

deo poruke je obrisan

За личне ствари обратите се једно другом путем чета и приватних порука. Ово је јавни део форума где то неће бити дозвољено.

Подели на овим сајтовима

• Гости

A kada ce biti sankcionisanje fasisticke prozivke istog za "prave " srbe i srbe "izdajnike"., Dok doticni nastavlja da javno proziva ljude po tom pitanju; istom treba i postaviti pitanje gde je on dokazao svoj patriotizam sem vristanja po forumu.

И то се санкционише... све личне квалификације биће санкционисане, па макар било ко да је у питању. Наравно, није лако када неколико форумаша то ради непрестано на неколико тема. Нико од нас није плаћен да ово ради,а ли јесмо одговорни пред Богом и људима, те радимо "ни по бабу ни по стричевима".

Нећемо да се настављамо. Држите се теме. Када неко крене са личном прозивком, то је ЈАСАН знак немања аргумената и онда се по правилу врши напад ad homminem који се на форуму строго санкционише.

Подели на овим сајтовима

A kada ce biti sankcionisanje fasisticke prozivke istog za "prave " srbe i srbe "izdajnike"., Dok doticni nastavlja da javno proziva ljude po tom pitanju; istom treba i postaviti pitanje gde je on dokazao svoj patriotizam sem vristanja po forumu.

Ако сам те увриједио нечим, молим за опроштај брате. Ја знам да ти мене не волиш, да ме презиреш, али ја тебе не мрзим!

Спреман сам са тобом у сваком моменту водити аргументовану расправу о било чему, АЛИ БЕЗ УВРИЈЕДА!

Иначе не знам шта да ти још кажем осим да ти пружим руку помирења!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...