Jump to content

Telesni odnosi Adama i Eve u Raju?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pitam se zašto uopšte komentarišem bilo šta jer ovde važi pravilo zašto govoriti jednostavnim rečima kad može komplikovano. 4chsmu1 Bre, mnogo komplikujete stvari, čak i one jednostavne zakomplikujete da ni Bog sveti ne može da vas razume kad nešto pokušavate da kažete. Mnogo filozofiranja i mudrovanja, a stvari su vrlo jasne, očigledne i jednostavne.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Pitam se zašto uopšte komentarišem bilo šta jer ovde važi pravilo zašto govoriti jednostavnim rečima kad može komplikovano. 4chsmu1

А заступљено је и не знам стога нећу одговорити на аргумент,спамоваћу. :mad:

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

A kad ih je Bog stvarao, zašto im je stvorio polne organe, života ti? Za ukras? 4chsmu1

Тело Адам и Еве у Рају није било исто као ово тело које ми имамо сада. Ово наше тело је последица греха. Првобитно тело није било овако грубо и подложно страстима (телесном општењу...). Одступивши од Бога човек је постао смртан (није да он пре није био смртан, већ је могао постати бесмртан по благодати божијој), а са собом је у пад повукао и сву природу. Наше тело је морало да постане грубо (Бог нас је на тај начин заштитио од општења са палим анђелима - када би човек видео палог анђела-демона од страха би одмах умро).

Подели на овим сајтовима

Прича о стварању света (шестоднев) и прича о Адаму и Еви у Рају су две одвојене приче, које потичу из два различита библијска извора, и које су писали различити људи. Нису настале у исто време, нити се надовезују једна на другу. Писане су дијаметрално супротним стиловима, и немају скоро никакве везе једна са другом.

Шестоднев говори о томе како је настао свет, а Прича о Адаму и Еви говори о томе како је настало зло. Основна идеја Шестоднева је да је свет створио Бог, и то постепено, од мање савршених облика постојања ка савршенијим, а да је врхунац творевине човек. Основна идеја приче о Адаму и Еви је да је зло настало као последица злоупотребе слободне воље коју је Бог дао човеку.

Моје је мишљење да нема потребе да се ствари компликују преко сваке мере тражењем некаквог вишег или скривеног смисла у свакој речи ове две приче. Такав начин размишљања и писања је био крајње стран Јеврејима, и све даље од овога је само празно фантазирање.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Još samo da mi neko kaže da se sredom i petkom (zbog posta)  treba uzdržavati od telesnih odnosa, pa da odma' uzmem pušku i utepam se... 0110_hahaha

0110_hahaha sto su se svi ucutali,izgleda sanja da niko nema petlju da ti kaze 0102_laugh

Tavita, srećo mila, u braku sam, a muž mi je najodmorniji petkom pred vikend. Zar i to da mi oduzmu, moj omiljeni dan, moju "bračnu tradiciju"... 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Još samo da mi neko kaže da se sredom i petkom (zbog posta)  treba uzdržavati od telesnih odnosa, pa da odma' uzmem pušku i utepam se... 0110_hahaha

0102_laugh sto su se svi ucutali,izgleda sanja da niko nema petlju da ti kaze 0102_laugh

Tavita, srećo mila, u braku sam, a muž mi je najodmorniji petkom pred vikend. Zar i to da mi oduzmu, moj omiljeni dan, moju "bračnu tradiciju"... 0102_laugh

0102_laugh 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh

salu na stranu,sanja pravi drugi "raspored" :nene:

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Još samo da mi neko kaže da se sredom i petkom (zbog posta)  treba uzdržavati od telesnih odnosa, pa da odma' uzmem pušku i utepam se... 0110_hahaha

0102_laugh sto su se svi ucutali,izgleda sanja da niko nema petlju da ti kaze 0102_laugh

:nene: 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh

Samo se ti smej...ja se dugo uzdržavam petkom ali puno patim zbog toga...nekad je petak bio moj omiljeni dan, a sad postim i kažu "treba biti radostan kad postiš." Ma kako da se radujem kad nisam živa tad... 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Još samo da mi neko kaže da se sredom i petkom (zbog posta)  treba uzdržavati od telesnih odnosa, pa da odma' uzmem pušku i utepam se... 0110_hahaha

Зар се у посту не треба уздржавати од телесних односа? 0102_laugh

Свако је за себе одговоран. Ако постиш, пости онако како је правилно. Не само да не једеш одрађену врсту хране (то је онда дијета), већ да се уздржаваш поред осталог и од телесних односа.

P.S: Немој да се утепаш, после ћеш бити оваква 0102_laugh

Ево ти линк о посту, па прочитај:

http://www.pravoslavlje.cz/sr/layout/2009-08-08-21-21-47

0102_laugh 0102_laugh 0110_hahaha

Пребаци "брачну традицију" на суботу (или неки други дан)

Подели на овим сајтовима

Ти мужа спопадни суботом или недељом ујутро када се пробудите. Мушкарци су тада најспремнији за "брачну традицију".

0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ти мужа спопадни суботом или недељом ујутро када се пробудите. Мушкарци су тада најспремнији за "брачну традицију".

bogami ja bi' joj uskratila i nedjelju  0102_laugh,tad je liturgija,ima da se misli na nesto drugo...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

E tu je već problem u bioritmu. Ja sam spavalica, a on subotom i nedeljom ustaje rano i pravac pijaca. Ja se probudim, kad ono prazan krevet. Skuva on meni kafu i sve to, ali džaba mu sve, bolje da ostane u krevetu, ali ne mogu ga ja živog vezati 0102_laugh

Jedino da navijem sat pa da i ja ustanem rano 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...