Jump to content

GHOST-ovanje sistema (sve o tome)?!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako je na Win7 kao i na bilo kom drugom WIN-u najbolje napraviti GHOST. Sliku sistema koja se u pojedinim trenucima može pokazati kao spasonosno rešenje pri reinstaliranju sistema.

Ja sam davno to radio na w98 i to preko nekog DOS-a. U XP i Win7 nisam se time bavio.

Pogledaću naravno na netu, nego mislim da nije loše da ovde postoji na podforumu i tema o tome, pa s toga... 0102_laugh

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Koliko sam za sada googlao najbolje izgleda da je rešenje

Symantec Norton Ghost v.15.0.1.36526 SP1 - Silent Installation

1279230636_10015749emedium.jpeg

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

...

no ima i Open Source - recimo :

http://clonezilla.org/

ja sam imao problema sa clonezilla-om, iz nekog razloga nije prepoznavao sliku sistema koju je sam napravio i nisam mogao da obnovim sistem (nego polako instalacija os, pa drajveri, pa skidaj programe...  prstgore)

sreca, ovi novi operativni sistemi se relativno brzo instaliraju

Подели на овим сајтовима

Koliko sam za sada googlao najbolje izgleda da je rešenje

Symantec Norton Ghost v.15.0.1.36526 SP1 - Silent Installation

1279230636_10015749emedium.jpeg

Добар је Ghost za win 7,радио сам са њим,но ја сам на XP,навикао сам на Acronics true image.

Хиренс нема вирусе али је забрањено остављати линкове за исти на форуму. Макар старије верзије Хиренса у односу на новије где нема старог пиратског софтвера. Hirens boot 13 не садржи Norton Ghost,као ни новије верзије hirens-a. Бекаповање системске партиције је баш важно.

Док средиш један систем треба ти пар дана,или минимум једно поподне,а бекап то решава брзо  prstgore

Подели на овим сајтовима

... Kada su kompovi u pitanju, onda sam perfekcionista i hoću da sve bude savršeno. Čak idem dotle da pratim Event Log na Windowsu da vidim da li postoji ikakav problem sa hardverom ili sa nekim od programa, a kada je Linux u pitanju, onda sam još i više paranoičan.

...

kad bi znao koliko je softver često nesavršen i da je nemoguće 100% garantovati da je program bez greške ili da će dati tačan rezultat (čak i ako da tačan rezultat on može biti nevažeći ako nije dat na vreme), ne bi se opterećivao

ima ona izreka: ljudi prave greške, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter

Подели на овим сајтовима

Programi koje ja pišem, nemaju grešaka jer ih vrlo rigorozno testiram.

И моји исто. Грешке се појаве тек кад их дам другима... bangin

upravo, jedna od osnovnih stvari kod testiranja softvera i soft. komponenti je da ih testira neko drugi

ima tu brdo teorije

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...