Zayron Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Kakve sad "propagandističke izljeve".Ako neces da razgovaras ne moras.Ja nemam nista protiv katolickih vernika,simpatizera,svecenika pa cak ni protiv samog vrha koji se nalazi u Vatikanu,jer "nasa borba nije protiv krvi i tela,nego protiv poglavarstva, i vlasti , i gospodara tame ovoga sveta, protiv duhova zlobe u podnebesju". Ko njima sluzi treba mu pomoci. Promašio si temu! Otvori posebnu o o vašoj borbi protiv poglavarstva, i vlasti , i gospodara tame ovoga sveta, protiv duhova zlobe u podnebesju pa tamo piši do mile volje sve šta ti padne na pamet protiv čega vam je svega boriti se. Ova tema je Vicarius Filii Dei. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Promašio si temu! Otvori posebnu o o vašoj borbi protiv poglavarstva, i vlasti , i gospodara tame ovoga sveta, protiv duhova zlobe u podnebesju pa tamo piši do mile volje sve šta ti padne na pamet protiv čega vam je svega boriti se. Ova tema je Vicarius Filii Dei. Duhovi podnebesja zele da obmanjuju ljude,a jedna od tih obmana je gordost umisljenost.Papa izgleda da boluje od gordosti i titule koje bira govore u prilog tome.Uzivanje u tome da ti se svi klanjaju i da sedis iznad svih,da te nose kao kralja misleci da zamenjujes samog Boga je veoma opasno i za tog coveka i za one koje on poucava.Takve titule i obozavanja nije imao ni Isus dok je bio na zemlji ni sami apostoli.To je novotarija i zelja za vlascu i uzivanje u osecaju svemoci,vlastoljublje,samoljublje,gordost. NinaD је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Duhovi podnebesja zele da obmanjuju ljude,a jedna od tih obmana je gordost umisljenost.Papa izgleda da boluje od gordosti i titule koje bira govore u prilog tome.Uzivanje u tome da ti se svi klanjaju i da sedis iznad svih,da te nose kao kralja misleci da zamenjujes samog Boga je veoma opasno i za tog coveka i za one koje on poucava.Takve titule i obozavanja nije imao ni Isus dok je bio na zemlji ni sami apostoli.To je novotarija i zelja za vlascu i uzivanje u osecaju svemoci,vlastoljublje,samoljublje,gordost. Skroz cool! Otvori o tom temu o toj tvojoj ili vašoj borbi da možemo i mi ljudski nešto pročitati i ponešto pripisati! Samo je nemoj molim te nazvati Mein Kampf, taj naziv tj. naslov je već zauzet, svi drugi nazivi mogu! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Skroz cool! Otvori o tom temu o toj tvojoj ili vašoj borbi da možemo i mi ljudski nešto pročitati i ponešto pripisati! Samo je nemoj molim te nazvati Mein Kampf, taj naziv tj. naslov je već zauzet, svi drugi nazivi mogu! Nije u pitanju neka mein licna borba i misljenje nego je takvo ucenje Crkve.Ono sto sam u predhodnoj poruci napisao je vezano za ovu temu i pokazuje da takve titule nisu u duhu hriscanstva.Katolici su nauceni od malena da na papu gledaju kao na svetitelja i nepogresivog coveka,pa kada im neko kaze za njega da ne samo da gresi nego da je ogrezo u velikim gresima to im deluje odbojno i neverovatno,ali sta ja tu da vam radim,mozda bi i meni da sam katolik bilo tesko to da prihvatim. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Nije u pitanju neka mein licna borba i misljenje nego je takvo ucenje Crkve.Ono sto sam u predhodnoj poruci napisao je vezano za ovu temu i pokazuje da takve titule nisu u duhu hriscanstva.Katolici su nauceni od malena da na papu gledaju kao na svetitelja i nepogresivog coveka,pa kada im neko kaze za njega da ne samo da gresi nego da je ogrezo u velikim gresima to im deluje odbojno i neverovatno,ali sta ja tu da vam radim,mozda bi i meni da sam katolik bilo tesko to da prihvatim. OK, hvala lijepa na brizi i staranju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Ja nikako ne mogu shvatiti šta je to u tom titulu toliko neshvatljivo i čudno pravoslavnoj braći da se uvijek iznova moraju toliko tome čuditi i isčuđavati. Prema hrišćanskom učenju Isus Hrist je imao dvije naravi, prirode u jednoj osobi, Božanski i ljudsku, dakle bio je pravim Bogom i pravim čovjekom. Kako više nije prisutan materijalno u tjelesnom obliku, formi u kakvoj je bio prisutan tokom svojih 33 godine života (prema hrišćanskoj tradiciji toliko je živio Isus Hrist na zemlji) zako kao tjelesna osoba ima svoje tjelesne zastupnike, zamjenike, proivoditelje njegovog nauka u stvarnost, u realnost, u materijalni život u kojem živimo i mi svi zajedno kao živi ljudi dok smo na zemlji i čuvare njegovog nauka. To je za nas rimski episkop i Patrijarh - popularno zvani papa. I vi si možete proglasiti patrijarha Irineja provoditeljem i čuvarem Hristove naulke u SPC i dati mu takav aji hoćete isti latinski titul ali mislim da na kraju krajeva ni ne morato jer to on "de facto" već jeste i kako to lijepo napisa Medenica iu par postova ispred po izvolenju Duha Svetoga je takvim tim istim jamcem, garantem, čuvarem i provoditeljem Hristove nauke u SPC. Jer i radi toga se ustvari i bira, ne da bi bio šefom arhiepiskopijskog managamenta u Beogradu ili vodio knjigovodstvo SPC. daj, razmislite radi čega vi ustvari birate patrijarha Irineja i svakog drugog prije i poskije njega što su bilki i što tek dođu. Hrist kao čovjek može imati ljudske nastupnike, zstupnike, zamjenike, provoditelje, realizatore i čuvare, kustose njegovog učenja. Ljude u Crkvi odgovorne za to. Oni imaju svoju zgradu u kojoj žive i svoju kancelariju u koju im se može otići ovdje na zemlji! Imju svoju adresu, broj telefona a danas taođer i email adresu. Možete im poslati pismo s nekakvom molbom, pitanjem i najaviti im se na razgovor u njihovom sekretarijatu te od njih lično ili barem od njihovih sekretara dobiti odgovor njima napisan ili potpisan. Radi toga su oni zamjenici, zastupnici, papa u Katoličkoj a patrijarh Irinej u SPC Crkvi. šta bi na primjer kad bi imali neki vrlo važan parohijski, liturgijski ili neki sličan problem a vaš paroh ili iguman manastira, arhimandrit ili episkop vas umjesto patrijarhu Irineju poslao da se obratite samom Gospodu Isus Hristu umjesto patrijarhu i saboru. Na primjer to s tim nekadašnjim arhiepiskopom raško-prizrenskim Artewmijem i crnorečkim monasima. Neko to riješit mora a civilni sudovi ni djelatnici to ne rješavaju, ni Skupština Srbija ni predsjednik Srbije Boris tadić a ni neko od državnih ministarstava. Znači mora postojati osoba od krvi, mesa, kostiju, stvarna, materijalna, živeća osoba, čovjek koji je tio u Hristovo ime ovlašten rješavati i koji je posljednja instanca na ovom materijalnom svijetu. za nas katolike su tim posljednjim instancama na koje se moguće pozvati Sabor - koncil Katoličke Crkve i Papa, rimski episkop, taj aktualni dakle koji upravo sada predsjedava katoličkoj Crkvi dakle Benedikt XVI ili civilnim imenom Joseph Alois Ratzinger a za vas u SPC su istim tim takvim posljednjim instancama Sabor SPC i Patrijarh +Irinej civilnim imenom Miroslav Gavrilović a oba u zastupnicima čovjeka koji se zvao jehošua ben Marjam a od kruga svojih učenika smatran je židovskim Mesijom i osnivačem hrišćanstva - sljedbe koja je kroz njegov život i učenje predstavlja dovršenje i ispunjenje starozavjetnih Božijih obećanja Izraelcima i svim ljudima na svijetu. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. http://youtu.be/gxZG0w8YS7A Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Patrijarh_Zapada Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Tačnost je ovjerena i provjerena istorijom, nisu nama ni Turci razvalili Patrijaršiju, ni komunisti pravili oktobarsku revoluciju a nismo još ni bankrotirali. S tim je to kao u školi: učitelj tačne odgovore nagrađuje a netačne.... ispravlja. A sada smo se proširili po cijelom svijetu, zato što učitelj voli tačne odgovore, ti se nagrađuju. Netačni međutim, križaju crvenim flomasterom. I zaista, vama ni Rimljani i Jevreji nisu razapeli Gospoda, nego nama. Vaš "gospodin" i papa zato je razapinjao po prašumama Južne Amerike i vrletima Ukrajine. Nas naš Učitelj nagrađuje Duhom Njegovim ("koji od Oca ishodi" zaista, pa makar Racingeru ispale oči od čuđenja), a vaš "učitelj" svoje učenike nagrađuje bunga-bunga žurkama vaših poglavnika. Elem, Simon-Petar je potpuno bezvredan slabašni ljudski stvor (kao ti i ja, čoveče), čak kukavica; jedino njegova VJERA u Gospoda našeg i Spasa Isusa Hrista, u naš Kamen krajeugaoni, čini ga Kifom-Petrom, odnosno svetim. I nismo mi Istok zato što juridički pripadamo Carigradu (po nekakvoj rimskoj podeli na dioceze), jer i neki carigradski patrijarsi su u pojedinim periodima istorije padali u jeres, već zato što je naša sveta Crkva istočnik znanja. Mi odbacujemo svakog carigradskog patrijarha koji je bio u jeresi, kao i svakog rimskog papu koji je otpadnik od Crkve. Sa druge strane, mi, pravoslavni, jesmo naslednici svakog patrijarha jednako kao i svakog rimskog pape koji je bio i ostao u veri utvrđenoj na svakom od Sedam svetih vaseljenskih sabora. Mi se ne igramo rečima i ne odričemo Reči - neka to nikada ne bude! -, već istražujemo njihov istinski smisao u Duhu Svetome. Mi smo zato kršteni, a vi križani i prekriženi. U očekivanju pokajanja svakog razbojnika i nasilnika, pa i rimskog neepiskopa, i njegovog vraćanja u veru pravoslavnu, Mir vam i svako dobro želim. dragisa, NinaD and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Patrijarh_Zapada Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Skroz cool! Otvori o tom temu o toj tvojoj ili vašoj borbi da možemo i mi ljudski nešto pročitati i ponešto pripisati! Samo je nemoj molim te nazvati Mein Kampf, taj naziv tj. naslov je već zauzet, svi drugi nazivi mogu! Nema potrebe za novom temom! Evo baš ovde je zgodno da popričamo i o Majn Kampfu, pošto je tzv. država Vatikan jedina preostala fašistička tvorevina u Evropi (nastala potpisom diktatora Benita Musolinija i aklamacijom tzv. Velikog fašističkog veća Kraljevine Italije)! šta mislite, velečasni, da li je Berlsukoni dostojan vikar Musolinija na zemlji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 ,,Tačnost je ovjerena i provjerena istorijom, nisu nama ni Turci razvalili Patrijaršiju, ni komunisti pravili oktobarsku revoluciju a nismo još ni bankrotirali. S tim je to kao u školi: učitelj tačne odgovore nagrađuje a netačne.... ispravlja." I zaista, vama ni Rimljani i Jevreji nisu razapeli Gospoda, nego nama. Одлично си ово написао. Ако се искривљеност или нетачност онога шта неко исповеда, мери мером искушења и страдања која је поднео, томе ни Христос није истински Господ, јер Њему су развалили "патријаршију" тј. тело Његово безбројним ударцима изубијали и распели, Њему су, у редовима Његовим, направили одмах револуцију гоњења још гору од октобарске... Patrijarh_Zapada је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Значи још не могу да се начудим Јосиповом резоновању! Да је овако нешто рекао нехришћанин, па ајде... Тако је и Апостол Петар (у непросвећеном стадијуму - пре Силаска Духа на Педесетницу) резоновао, да је Исус заиста исповедао Истину не би Бог дозволио да га заробе, понизе и разапну. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Значи још не могу да се начудим Јосиповом резоновању! Да је овако нешто рекао нехришћанин, па ајде... Тако је и Апостол Петар (у непросвећеном стадијуму - пре Силаска Духа на Педесетницу) резоновао, да је Исус заиста исповедао Истину не би Бог дозволио да га заробе, понизе и разапну. http://www.worldchallenge.org/hr/node/6156/txt Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Откад сте ви латини почели да читате православне изворе? Да нисте одлучили да се вратите светоотачкој вери ваших предака? www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Откад сте ви латини почели да читате православне изворе? Да нисте одлучили да се вратите светоотачкој вери ваших предака? Ne moramo mi nigdje da se vraćamo, to je naš izvor koji smo importovali Rusima preko mitropolita +Petra Mogile i Juraja Križanića: http://orthodoxwiki.org/Peter_Mogila http://ru.wikipedia....%80%D0%B8%D0%B9 Ако је и Петру помогла молитва Цркве и извела из тамнице тај стуб Цркве (Дела ап. 12:5), онда ми реци како ти пренебрегаваш њену силу и како можеш имати оправдање? Potom je to došlo kod vas! Ustvari je to od nas! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Ne moramo mi nigdje da se vraćamo, to je naš izvor koji smo importovali Rusima preko Mogile i Juraja Križanića: http://ru.wikipedia....%80%D0%B8%D0%B9 Ако је и Петру помогла молитва Цркве и извела из тамнице тај стуб Цркве (Дела ап. 12:5), онда ми реци како ти пренебрегаваш њену силу и како можеш имати оправдање? Potom je to došlo kod vas! Ustvari je to od nas! хе. па дообро. ајд сад... 0203_cool 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Ne moramo mi nigdje da se vraćamo, to je naš izvor koji smo importovali Rusima preko Mogile i Juraja Križanića: Пази стари, знао сам једног бенедиктанског монаха у Немачкој, почео да чита Златоустог и после неког времена напустио тај манастир и почео да долази у Српску цркву у Штутгарту. Неки су причали да се припрема за крштење. Ако желиш да останеш веран папин војник, онда ти је боље да не читаш православну литературу. Јер би се могао заразити вирусом Истине и сагледати таму ваше вере. Мислим, то би било добро за тебе као човека, али шта би на то рекао Папа? http://ru.wikipedia....%80%D0%B8%D0%B9 Сад очекујеш од мене да разумем руски језик? Мислим, учио сам га некад у школи .... али .... Ако је и Петру помогла молитва Цркве и извела из тамнице тај стуб Цркве (Дела ап. 12:5), онда ми реци како ти пренебрегаваш њену силу и како можеш имати оправдање? Potom je to došlo kod vas! Ustvari je to od nas! Ко о чему Латини о томе да је Петар као личност стуб Цркве, а не Петрова Вера. Мислим, ја разумем да ви имате потребу да владате светом али пробајте мало да се позабавите вашим двориштем. Цркве по Италији и Немачкој су вам празне, нико више у вашим матичним земљама више не верује у то што ви проповедате. Мислим како не разумш да је ваша прича out-of-date. Тј. на српском - прегазило вас време .... sorry..... www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука