cloudking Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 О.ц типично српски идеш од глобалног ка локалном... И та причао о чојству је опет типично српска и на неки начин верска. Да не кажем то је једна суштински српско-верска поставка, можда и најсрпскија од свих. Пази вако , ја сам ипак воспитан на другим основама, знаш на западу У јевропе нису баш толико на цени све те српске приче, наравно они их користе као флоскуле , али у суштини и те како је важно ко је ауслендер а ко није, и те како је важно ко потиче из римокатоличке или протестантске породоце па чак и ако већ генерацијама нико не верује у Бога и итекако је важно оно локално , млого всажније од оног глобалног, то глобално је наравно битно и о њему се прича али локално то је оно о чему се води рачуна. Барем су мене тако Швабе училе и видиш за дивно чудо Шваба има сређену државу, јаку економију, висок степен културе а размишља локално... једаред је Шваба покушао да размишља глобално и онда је изабрао Итлера за канцелара после тога се опет вратио локалном размишљању. Ми Срби увек ( сем мене ) размишљамо глобално зато смо се тукли са НАТО, зато смо имали Слобу, зато се сад у име свецког атеизма боримо са измишљеном талибанизацијом Србије( иначе ову реч први сам помену на нету управо у смислу да ако до тога дође ја први нећу желети такву државу), и зато и данас покушавамо да б удемо лидери макар у региону... За разлику од тебе ја сам прво Хришћанин , па онда Србин , па онда Европљанин , па онда Земљанин а подразумева се да сам човек иначе не бих говорио ни писао (тако су ме Швабе научиле да размишљам,скроз контра Србима). Skroz si pogresno shvatio problematiku a izlgeda nisi ni skapirao onu "hijerarhiju"... Meni je nebitno da li si hriscanin ili nisi... da li si japanac ili kinez... da li si zemljanin ili marsovac... jer ako pratimo moju i tvoju "hijerarhiju" jedino logicno sledi: Ja pitam "Da li si covek? Jesi! Dodji da razgovaramo druzimo se i upoznajemo.." Ti pitas "Da li si hriscanin? Nisi- dovidjenja, jer meni je to na prvom mestu..." E zato dolazi do toga da ljudima padaju na pamet da su pripadnici odredjene religije na neki nacin bolji od ostalih pa svojim bebama daju novcane pomoci dok su ostale bebe, bebe drugog reda... Нигде ја нисам потврдио својим писањем твоје предрасуде. А што се тиче тих сељака из Житорађе верујем и убеђен сам да њима није ни на крај памети било да тебе као будућег атеистичког оца ниподаштавају а камоли да праве неку талибанску државу. Ja pitam "Da li si covek? Jesi! Dodji da razgovaramo druzimo se i upoznajemo.." Питање је апсурдно. Не можеш ме питати да ли сам човек , можеш ме само питати какав сам човек. Но ти полазиш од уобичајених српских ( да не кажем талибанских) предрасуда да није свако човек иако је људско биће , јер човек је по Србима само онај човек који има чојство. Зато сам ти све оно претходно и написао , али бојим се да ти не разумеш... Nije da ne razumem nego su mi ta nacionalisticka lupetanja daleka jednako koliko i religija... nista meni to ne znaci al ti to ne shvatas... Ka dkazem covek upravo mislim naljudko bice a ono pitanje je samo metaforicno ... Da ponovim ali ovog puta opsirnije: Ja pitam: Da li si covek? Jesi! Dodji ovamo... Nisi! (Zivotinja si) Onda nista Ti itas : Da li si hriscanin?Jesi! Dosji ovamo brate mili najrodjeniji! Nisi! Dovidjenja... Kod tebe je samo bitno da li si hriscanin (jer ti je to prvo na lsiti), kod mene je samo bitno da si covek (jer sa zivotinjama jos uvek ne umem da razgovaram) i to je sve sto mi treba da ti pruzim sansu da mi postanes blizak... nema predrasuda, nema nacija, nema religija... samo ljudi... toliko od mene... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Cudo ovu temu nisi stavio ko ateista da vidimo njihove komentare tacnije zgrazavanja ja se zgrazavam sto je ovde nekima to sasvim OK пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Vecinu srbije cine belci... kad mozemo da ocekjemo da romi, crnci i azijati izgube svoja gradjanska prava za novcanu pomoc posle rodjenja deteta? Већина становника Србије се изјашњавају као верници... Шта да ти радим..када си мањина.. Оснуј партију и уђи у скупштину...нема другог начина! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Ka dkazem covek upravo mislim naljudko bice Сад си све супер објаснио. Мани се филозофије, слабо ти иде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 О.ц типично српски идеш од глобалног ка локалном... И та причао о чојству је опет типично српска и на неки начин верска. Да не кажем то је једна суштински српско-верска поставка, можда и најсрпскија од свих. Пази вако , ја сам ипак воспитан на другим основама, знаш на западу У јевропе нису баш толико на цени све те српске приче, наравно они их користе као флоскуле , али у суштини и те како је важно ко је ауслендер а ко није, и те како је важно ко потиче из римокатоличке или протестантске породоце па чак и ако већ генерацијама нико не верује у Бога и итекако је важно оно локално , млого всажније од оног глобалног, то глобално је наравно битно и о њему се прича али локално то је оно о чему се води рачуна. Барем су мене тако Швабе училе и видиш за дивно чудо Шваба има сређену државу, јаку економију, висок степен културе а размишља локално... једаред је Шваба покушао да размишља глобално и онда је изабрао Итлера за канцелара после тога се опет вратио локалном размишљању. Ми Срби увек ( сем мене ) размишљамо глобално зато смо се тукли са НАТО, зато смо имали Слобу, зато се сад у име свецког атеизма боримо са измишљеном талибанизацијом Србије( иначе ову реч први сам помену на нету управо у смислу да ако до тога дође ја први нећу желети такву државу), и зато и данас покушавамо да б удемо лидери макар у региону... За разлику од тебе ја сам прво Хришћанин , па онда Србин , па онда Европљанин , па онда Земљанин а подразумева се да сам човек иначе не бих говорио ни писао (тако су ме Швабе научиле да размишљам,скроз контра Србима). Skroz si pogresno shvatio problematiku a izlgeda nisi ni skapirao onu "hijerarhiju"... Meni je nebitno da li si hriscanin ili nisi... da li si japanac ili kinez... da li si zemljanin ili marsovac... jer ako pratimo moju i tvoju "hijerarhiju" jedino logicno sledi: Ja pitam "Da li si covek? Jesi! Dodji da razgovaramo druzimo se i upoznajemo.." Ti pitas "Da li si hriscanin? Nisi- dovidjenja, jer meni je to na prvom mestu..." E zato dolazi do toga da ljudima padaju na pamet da su pripadnici odredjene religije na neki nacin bolji od ostalih pa svojim bebama daju novcane pomoci dok su ostale bebe, bebe drugog reda... Нигде ја нисам потврдио својим писањем твоје предрасуде. А што се тиче тих сељака из Житорађе верујем и убеђен сам да њима није ни на крај памети било да тебе као будућег атеистичког оца ниподаштавају а камоли да праве неку талибанску државу. Ja pitam "Da li si covek? Jesi! Dodji da razgovaramo druzimo se i upoznajemo.." Питање је апсурдно. Не можеш ме питати да ли сам човек , можеш ме само питати какав сам човек. Но ти полазиш од уобичајених српских ( да не кажем талибанских) предрасуда да није свако човек иако је људско биће , јер човек је по Србима само онај човек који има чојство. Зато сам ти све оно претходно и написао , али бојим се да ти не разумеш... Nije da ne razumem nego su mi ta nacionalisticka lupetanja daleka jednako koliko i religija... nista meni to ne znaci al ti to ne shvatas... Ka dkazem covek upravo mislim naljudko bice a ono pitanje je samo metaforicno ... Da ponovim ali ovog puta opsirnije: Ja pitam: Da li si covek? Jesi! Dodji ovamo... Nisi! (Zivotinja si) Onda nista Ti itas : Da li si hriscanin?Jesi! Dosji ovamo brate mili najrodjeniji! Nisi! Dovidjenja... Kod tebe je samo bitno da li si hriscanin (jer ti je to prvo na lsiti), kod mene je samo bitno da si covek (jer sa zivotinjama jos uvek ne umem da razgovaram) i to je sve sto mi treba da ti pruzim sansu da mi postanes blizak... nema predrasuda, nema nacija, nema religija... samo ljudi... toliko od mene... Религија није лупетање , као ни нација . Поново ти кажем апсурдно је човека питати да ли је људско биће. И опет ти кажем пун си предрасуда. Приде немаш појма како ја гледам на људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Ka dkazem covek upravo mislim naljudko bice 0442_feel Сад си све супер објаснио. Мани се филозофије, слабо ти иде. mani se razmisljanja... ni najmanje ti ne ide 0442_feel пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Ka dkazem covek upravo mislim naljudko bice :bla: Сад си све супер објаснио. Мани се филозофије, слабо ти иде. mani se razmisljanja... ni najmanje ti ne ide 0110_hahaha Полако , што каже наш народ "practice makes perfect" . srcee Пробај и ти понекад, видећеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spooky Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 I ja sam preneražen lupetanjem nekih (mada je bilo dosta i razumnih)... Pogrešno ste shvatili demokratiju... Demokratija se zasniva na jednakosti i ljudskim pravima koja ne smiju biti prekršena... I nije teror većine nad manjinom... Znači odbornici mogu glasati da li će pomoć biti 20 000 ili 30 000, ali oni ne mogu odlučivati vjeroispovjest djece kojoj će pomoć biti dodjeljivana jer su sva djeca jednaka pred zakonom i gradskim odlukama - a i njihovi roditelji su svi morali plaćati poreze bez obzira na vjeroispovjesti... A tek željkova lupetanja o njemcima kao velikim nacionalistima što im je donjelo ekonomski uspon i hitleru koji je bio suprotnost "današnjim nacionalistima" jer je on eto razmišljao globalno?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! - valjda u rangu mojih i mračnjakovih razmišljanja o naciji kao nečemu vještačkom nametnutom ljudima i totalno nebitno... Ovo zaslužuje nagradu za izjavu godine!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 tu stavku je sastavljala neka budala iliti savremeni naziv- ignorant isti slucaj kao i sto osobe koje veze nemaju sa ribolovom ili vodama sastavljaju ribolovacku dozvolu i zakone koji se ticu voda i vodoprivrede, a u Srbiji takih politicara i zakona ima kolko oces, tako da Mracnjak ne pije ti vodu smisao teme tj besmisao onoga na sta aludiras Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 I ja sam preneražen lupetanjem nekih (mada je bilo dosta i razumnih)... Pogrešno ste shvatili demokratiju... Demokratija se zasniva na jednakosti i ljudskim pravima koja ne smiju biti prekršena... I nije teror većine nad manjinom... :) 0102_laugh Ти си погрешно сконто... Нисам приметио да било која примена демократије... фаворизује ове твоје тврдње... УСА,Русија, ГБ, ЕУ , Хрватска, БиХ итд... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 I ja sam preneražen lupetanjem nekih (mada je bilo dosta i razumnih)... Pogrešno ste shvatili demokratiju... Demokratija se zasniva na jednakosti i ljudskim pravima koja ne smiju biti prekršena... I nije teror većine nad manjinom... Idi javi onima iz NATO-a da ne bi trebali da bombarduju Libijce i krse njihova ljudska prava, nije u duhu demokratije za koju se zalazes. Jos pride , Libijci su tu izrazita manjina, ima ih 6-7 miliona a ovih drugih milijarda. Stvarno nije demokratski. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spooky Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Kakve veze ima nato sa bilo čim. I amerika koja je unutarpolitički mnogo demokratskija zemlja nego što smo mi je nešto sasvim drugo spoljnopolitički... I mi smo devedesetih pokazali da srazmjerno svojoj veličini nismo ništa bolji od natoa kada sprovodimo silu prema drugima... I kakve to sve veze ima sa ovom odlukom u žitorađi? I zar vas Luka 6:41 ničemu ne uči? I hoćete li vječno ako u nečemu nismo dobri tražiti opravdanja kako su neki tamo možda još gori - ili ako je nešto očigledno loše - priznaćete- dobro - ovo je loše - hajde to da ispravimo... A talibanizacija dođe mnogo brže nego što mnogi mogu pretpostaviti. Eto - lično sam svjedok da je Republici Srpskoj u ratu trebalo svega nekoliko mjeseci da se poprilično talibanizuje i ja se i danas ne mogu načuditi kako su talibani u tako kratkom roku oteli zemlju od normalnih ljudi koji su po svim anketama i pre i poslije rata bili većina... Sva sreća - pa su normalni sprečili da bude i gore nego što je bilo - ali bilo je dovoljno loše... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Kakve veze ima nato sa bilo čim. I amerika koja je unutarpolitički mnogo demokratskija zemlja nego što smo mi je nešto sasvim drugo spoljnopolitički... I mi smo devedesetih pokazali da srazmjerno svojoj veličini nismo ništa bolji od natoa kada sprovodimo silu prema drugima... I kakve to sve veze ima sa ovom odlukom u žitorađi? I zar vas Luka 6:41 ničemu ne uči? I hoćete li vječno ako u nečemu nismo dobri tražiti opravdanja kako su neki tamo možda još gori - ili ako je nešto očigledno loše - priznaćete- dobro - ovo je loše - hajde to da ispravimo... A talibanizacija dođe mnogo brže nego što mnogi mogu pretpostaviti. Eto - lično sam svjedok da je Republici Srpskoj u ratu trebalo svega nekoliko mjeseci da se poprilično talibanizuje i ja se i danas ne mogu načuditi kako su talibani u tako kratkom roku oteli zemlju od normalnih ljudi koji su po svim anketama i pre i poslije rata bili većina... Sva sreća - pa su normalni sprečili da bude i gore nego što je bilo - ali bilo je dovoljno loše... Који ми? И где те то "ви" спроводили силу? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 I ja sam preneražen lupetanjem nekih (mada je bilo dosta i razumnih)... Pogrešno ste shvatili demokratiju... Demokratija se zasniva na jednakosti i ljudskim pravima koja ne smiju biti prekršena... I nije teror većine nad manjinom... Znači odbornici mogu glasati da li će pomoć biti 20 000 ili 30 000, ali oni ne mogu odlučivati vjeroispovjest djece kojoj će pomoć biti dodjeljivana jer su sva djeca jednaka pred zakonom i gradskim odlukama - a i njihovi roditelji su svi morali plaćati poreze bez obzira na vjeroispovjesti... A tek željkova lupetanja o njemcima kao velikim nacionalistima što im je donjelo ekonomski uspon i hitleru koji je bio suprotnost "današnjim nacionalistima" jer je on eto razmišljao globalno?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! - valjda u rangu mojih i mračnjakovih razmišljanja o naciji kao nečemu vještačkom nametnutom ljudima i totalno nebitno... Ovo zaslužuje nagradu za izjavu godine!!! Јасно је да ниси ништа схвати о ономе што сам говорио о Немцима , али си брз на етикетирању...шта да радиш пуни сте предрасуда ви балкански атеисти...више сте балкански него атеисти... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 24, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 I ja sam preneražen lupetanjem nekih (mada je bilo dosta i razumnih)... Pogrešno ste shvatili demokratiju... Demokratija se zasniva na jednakosti i ljudskim pravima koja ne smiju biti prekršena... I nije teror većine nad manjinom... Znači odbornici mogu glasati da li će pomoć biti 20 000 ili 30 000, ali oni ne mogu odlučivati vjeroispovjest djece kojoj će pomoć biti dodjeljivana jer su sva djeca jednaka pred zakonom i gradskim odlukama - a i njihovi roditelji su svi morali plaćati poreze bez obzira na vjeroispovjesti... A tek željkova lupetanja o njemcima kao velikim nacionalistima što im je donjelo ekonomski uspon i hitleru koji je bio suprotnost "današnjim nacionalistima" jer je on eto razmišljao globalno?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! - valjda u rangu mojih i mračnjakovih razmišljanja o naciji kao nečemu vještačkom nametnutom ljudima i totalno nebitno... Ovo zaslužuje nagradu za izjavu godine!!! Јасно је да ниси ништа схвати о ономе што сам говорио о Немцима , али си брз на етикетирању...шта да радиш пуни сте предрасуда ви балкански атеисти...више сте балкански него атеисти... Ma vi ste sve evropejci i kosmopolite 1405_love пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука