uros Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 I naravno pitanje koje se postavlja:Kako to da jevreji kojima je objavljen stari zavjet nisu prepoznali Isusa (osim mali broj njih), kako su zanegirali njegov dolazak, zašto su se svim silama urotili protiv Boga??? Zar oni ne razumiju stari zavjet bolje od vas? Блажени чиста срца, јер ће Бога видети. Проблем је код њих. Сама Библија каже (за Исуса): Свијима (=Јеврејима) дође и његови га не познаше. Зашто? Због отврдлога срца и искварене воље и греха. Samo neki ali ne svi. Hriscanska centralna crkva, Mati svih crkava, je Sion Jerusalimski (a ne Rim ili Carigrad). Velika vecina Hristovih ucenika, svetih apostola, bili su Jevreji (ako ne i svi? Neka me ispravi neki upuceniji brat, ako se ne varam Filip je bio Grk?). Sveta Crkva Sionska nikada nije "umrla", nikada u istoriji od Hristovog Vaskrsenja na ovamo se nije desilo da je opustosila, u kontinuitetu od dve hiljade godina. Takodje, neprekidan je sve to vreme i prelazak Judejaca u hriscanstvo, samo sto o tome neces naci u novinama na naslovnim stranama Dzerusalem Post-a jer se to zbog socijalnih nedaca uglavnom radi u tajnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Enize znas arapski, pogledaj (tj. poslusaj) kako nasa drevna braca sirijska dozivljavaju ono cega se muslimani gade: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Mi se negadimo na vaše vjerovanje, i to su ti krupne riječi, nemoj da pomislim da to zlonamjerno radiš, nego mi nevjerujemo u ono što vi vjerujete.Zato kad pišeš malo iskuliraj, kužiš!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Mi se negadimo na vaše vjerovanje, i to su ti krupne riječi, nemoj da pomislim da to zlonamjerno radiš, nego mi nevjerujemo u ono što vi vjerujete.Zato kad pišeš malo iskuliraj, kužiš!!! Не можете да дозволите да Бог у својој свемоћи може, ако хоће, да постане човек. Зато што мислите да је то Богу испод части. О томе се ради. То смо хтели да кажемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Bosanac da li vidite neku "prednost" vaše vere i vašeg Boga u odnosu na hrišćansku veru i hrišćanskog Boga? Zašto bi uopšte neko poželeo da vas sluša (da prihvati vaše stavove), kada je u Crkvi hrišćanskoj u Rajskom naselju? Hrišćani već na Zemlji kada su u veri i Crkvi imaju Raj, a vi Dženet očekujete tek nakon smrti. Hrišćani imaju Svetitelje koji su već na Zemlji Božiji izaslanici i proroci, a i nakon smrti pogotovo. A vi imate samo Muhameda. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Mi se negadimo na vaše vjerovanje, i to su ti krupne riječi, nemoj da pomislim da to zlonamjerno radiš, nego mi nevjerujemo u ono što vi vjerujete.Zato kad pišeš malo iskuliraj, kužiš!!! Не можете да дозволите да Бог у својој свемоћи може, ако хоће, да постане човек. Зато што мислите да је то Богу испод части. О томе се ради. То смо хтели да кажемо. Mi vjerujemo u boga koji je savršen koji ne čini nešto što bi dovelo u pitanje Njegovu savršenost.Dok vi u jednom momentu vjerujete u Boga koji je savršen a u istom momentu ima puno nedostataka!!! Ja ne negiram Bogu ništo osim ono što On to sam sebi nije zanegirao...I ništa Njemu nije slično... Opet kažem poštujem vaš izbor u načinu vjerovanju ali je on za mene kao čovjeka neprihvatljiv. Meni moja, a vama vaša vjera... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Bosanac da li vidite neku "prednost" vaše vere i vašeg Boga u odnosu na hrišćansku veru i hrišćanskog Boga? Zašto bi uopšte neko poželeo da vas sluša (da prihvati vaše stavove), kada je u Crkvi hrišćanskoj u Rajskom naselju? Hrišćani već na Zemlji kada su u veri i Crkvi imaju Raj, a vi Dženet očekujete tek nakon smrti. Hrišćani imaju Svetitelje koji su već na Zemlji Božiji izaslanici i proroci, a i nakon smrti pogotovo. A vi imate samo Muhameda. Vladane, islam je došao kao upotpunjenje prijašnjih nebeskih vjera.On je dopuna i ispravljanje onoga što je iskrivljeno u prijašnjim vjerama. A to vašeg, našeg Boga, ta, zar Bog nije Jedan.Razlikujemo se po pitanju Boga u potpunosti.I jedni i drugi tvrdimo da smo monoteisti.Ali ako iskušamo monoteizam naš, zbunjujući su rezultati... Zašto bi neko , prihvatio, zašto nebi?Ako malo razmisli i vidi učenja i shvati islamsko vjerovanje, brate vidjet će smiraj srca, na kraju desit ćemu se ono što se dešava sa velikim brojem evropljanja, pa neki koji nisu u stanju da zaustave islamski talas nastoje na najbrutalniji način da to zaustave ubijanjem čak i pripadnika svog naroda, svoje vjere(Ja ih ne smatram hriščanima, to su budale, da budemo jasni)To da je u crkvi raj , ja kada bih to vjerovao prvi bi lizao crkvene pragove, ali nažalost vašu tu raja nema.Raj je u Božijim rukama i On ga je pripremio za one koje opisuje u Kuranu: O dušo smirena, vrati se Svome gospodaru zadovoljna a i On zadovoljan tobom i uđi u Džennet moj i uđi među pokorne robove moje...Tu je Vladane istinski raj, kojem ja težim...Svako dobro od boga ti želim!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Бог нема недостатака. Malina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 I naravno pitanje koje se postavlja:Kako to da jevreji kojima je objavljen stari zavjet nisu prepoznali Isusa (osim mali broj njih), kako su zanegirali njegov dolazak, zašto su se svim silama urotili protiv Boga??? Zar oni ne razumiju stari zavjet bolje od vas? Блажени чиста срца, јер ће Бога видети. Проблем је код њих. Сама Библија каже (за Исуса): Свијима (=Јеврејима) дође и његови га не познаше. Зашто? Због отврдлога срца и искварене воље и греха. Samo neki ali ne svi. Hriscanska centralna crkva, Mati svih crkava, je Sion Jerusalimski (a ne Rim ili Carigrad). Velika vecina Hristovih ucenika, svetih apostola, bili su Jevreji (ako ne i svi? Neka me ispravi neki upuceniji brat, ako se ne varam Filip je bio Grk?). Sveta Crkva Sionska nikada nije "umrla", nikada u istoriji od Hristovog Vaskrsenja na ovamo se nije desilo da je opustosila, u kontinuitetu od dve hiljade godina. Takodje, neprekidan je sve to vreme i prelazak Judejaca u hriscanstvo, samo sto o tome neces naci u novinama na naslovnim stranama Dzerusalem Post-a jer se to zbog socijalnih nedaca uglavnom radi u tajnosti. A zar Isus nije došao izgubljenim ovcama Israilovim!!!? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 .... Bosanac, postoji li u Islamu, nakon smrti, neka vrsta "privremene" kazne? Tipa, mesec dana dzehenem (ako ne gresim) i onda dzenet? Ima li takvo sto? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Po islamskom vjerovanju jeste da će veliki griješnici(muslimani9 ukoliko im se Allah ne smiluje jedan dio vremena biti kažnjavani u Džehennemu i na kraju će biti od stanovnika Dženneta Božijom voljom!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Vladane, islam je došao kao upotpunjenje prijašnjih nebeskih vjera.On je dopuna i ispravljanje onoga što je iskrivljeno u prijašnjim vjerama. A to vašeg, našeg Boga, ta, zar Bog nije Jedan.Razlikujemo se po pitanju Boga u potpunosti.I jedni i drugi tvrdimo da smo monoteisti.Ali ako iskušamo monoteizam naš, zbunjujući su rezultati... Zašto bi neko , prihvatio, zašto nebi?Ako malo razmisli i vidi učenja i shvati islamsko vjerovanje, brate vidjet će smiraj srca, na kraju desit ćemu se ono što se dešava sa velikim brojem evropljanja, pa neki koji nisu u stanju da zaustave islamski talas nastoje na najbrutalniji način da to zaustave ubijanjem čak i pripadnika svog naroda, svoje vjere(Ja ih ne smatram hriščanima, to su budale, da budemo jasni)To da je u crkvi raj , ja kada bih to vjerovao prvi bi lizao crkvene pragove, ali nažalost vašu tu raja nema. Islam je tumačenje jednog čoveka koji se zvao Muhamed. Hrišćanstvo je Božija reč koju je lično Bog rekao preko Sina svoga Isusa Hristosa.. Pa pre ću da verujem Bogu nego čoveku. I ako su monoteističke religije, Bogovi nisu isti. Boga koga muslimani zovu Alah ja ne mogu doživeti kao Boga. Kakvo je taj Bog učinio delo sada? A Isus Hristos svaki dan čini dela, kako hrišćanima tako i drugima. Svako ko njegovo ime prizove i zamoli za oproštaj i za život, dobiće pomoć. O tome mogu da pričaju i hiljade i hiljade muslimana koji svake godine hodočaste u srpske manastire i mole Isusa za pomoć, preko svetaca Sv.Vasilija Ostroškog, Sv. Grigoriju Kumaničkom i ostalima. Isus Hristos nije Bog mača i osvete. On je Bog opraštanja i ljubavi. Hrišćani koji su ga tumačili isključivo kao mač i osvetu, nisu bili hrišćani već sluge satane (šejtana). Ja islamu ne mogu zameriti neke stvari koje se tiču nekog organizacionog i kulturnog miljea. I sami vidite da je jedno od mojih imena na forumu arapsko. Ali što se tiče teološkog viđenja i verovanja, ja prosto to kao hrišćanin ne mogu prihvatiti. Lepši mi je Raj od Zemlje. Lepši mi je Gospod Isus Hristos od Zakona. Lepša mi je ikona od mrtvog slova. Sada je u toku Ramadan (Ramazan) i donekle se poklapa sa pravoslavnim Velikogospoinskim postom. Pravoslavni post se završava 28.avgusta a Ramadan 29.avgusta. I jedni i drugi se uzdržavaju u nekim stvarima i čine bogougodna dela. Pa ajde da tako i bude među nama. Svako dobro bosanac i milost i opraštanje. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Mi se negadimo na vaše vjerovanje, i to su ti krupne riječi, nemoj da pomislim da to zlonamjerno radiš, nego mi nevjerujemo u ono što vi vjerujete.Zato kad pišeš malo iskuliraj, kužiš!!! Pomisli, brale, sta hoces. Sve sto sam od muslimana cuo po ovom pitanju je gadjenje na pomisao da Bog Tvorac univerzuma moze da sisa mleko iz majcine sise (u sustini je to gadjenje na coveka kao takvog). Koju drugu rec da upotrebim? Ako se gadite, brate, gadite se, sta vas briga koga to "vredja", gadjenje je na kraju krajeva uglavnom nesto sto covek nemoze da kontrolise, sto dolazi iz stomaka. Jeste, mozemo to da nazovemo nekim "kulturnijim" imenom tipa: "nedostojnost". Sve jedno, sustina je ista.Inace, to je upravo _sustinska_ stavka Hriscanstva, sama srz nase vere. Bog je postao COVEK. TO je Blagovest svih blagovesti, to je vrhunac Bozijeg plana o Njegovoj tvorevini, to je zapravo smisao celog univerzuma, zivog i nezivog. Da se to nije desilo ovaj svet bi bio besmislen, prebivao bi u nistavilu kao sto i sad delimicno prebiva ali ne zauvek, od Hristovog ovaplocenja ceo svet se obozio, propadljivi materijalni svet je dobio pecat nestvorenog postojanja, vecnosti. I na kraju, nas Gospod je covek (Bogocovek, ali ne samo Bog nego i COVEK). Sva nada svih hriscana na svetu se svodi na jedno jedino: da gledaju lice Bozije. Isusa Hrista licem u lice. Bez neposrednog prisustva Hristovog nema "raja", nema postojanja, nema nicega. Za hriscanina su sva blaga, uzivanja, strasti, pa cak i radosti, ushicenosti itd. ovoga sveta cista _nula_ bez Hrista. Zato nas vasa predstava Raja ni najmanje ne privlaci. Za nas ako nema lica Bozijeg nema ni potrebe za postojanjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Cilj ove teme je da hriščani odgovaraju na pitanja o njihovoj vjeri i da pojašnjavaju manje jasne izraze ili pitanja koja se tiču načina njihovog vjerovanja. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Cilj ove teme je da hriščani odgovaraju na pitanja o njihovoj vjeri i da pojašnjavaju manje jasne izraze ili pitanja koja se tiču načina njihovog vjerovanja. Šta znači u vašem vjerovanju svetac, tj da je neko sveti? Na koji način neko postaje svetac? Da li je dozvoljeno moliti se svecu? Šta znači žitije? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука