Благовесник Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 navedi citat u potpunosti!!!) "Јер овако вели Господ, који је створио небо, Бог, који је саздао земљу и начинио је и утврдио, и није је створио напразно, него је начинио да се на њој настава: ја сам Господ, и нема другог. Нисам говорио тајно ни на мрачном месту на земљи, нисам рекао семену Јаковљевом: Узалуд ме тражите. Ја Господ говорим правду, јављам шта је право. Скупите се и ходите, приступите сви који сте се избавили између народа. Ништа не знају који носе дрво од свог лика и моле се богу који не може помоћи. Огласите, и доведите, нека већају заједно: ко је то од старине казао? Ко је јавио још онда? Нисам ли ја, Господ? Нема осим мене другог Бога, нема Бога праведног и Спаситеља другог осим мене. Погледајте у мене, и спашће се сви крајеви земаљски; јер сам ја Бог, и нема другог. Собом се заклињем; изађе из уста мојих реч праведна, и неће се порећи: поклониће се свако колено и заклињати се сваки језик, говориће: У Господу је правда и сила; к Њему ће доћи; али ће се посрамити сви који се гневе на Господа. У Господу ће се оправдати и прославити све семе Израиљево." ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 navedi citat u potpunosti!!!) "Јер овако вели Господ, који је створио небо, Бог, који је саздао земљу и начинио је и утврдио, и није је створио напразно, него је начинио да се на њој настава: ја сам Господ, и нема другог. Нисам говорио тајно ни на мрачном месту на земљи, нисам рекао семену Јаковљевом: Узалуд ме тражите. Ја Господ говорим правду, јављам шта је право. Скупите се и ходите, приступите сви који сте се избавили између народа. Ништа не знају који носе дрво од свог лика и моле се богу који не може помоћи. Огласите, и доведите, нека већају заједно: ко је то од старине казао? Ко је јавио још онда? Нисам ли ја, Господ? Нема осим мене другог Бога, нема Бога праведног и Спаситеља другог осим мене. Погледајте у мене, и спашће се сви крајеви земаљски; јер сам ја Бог, и нема другог. Собом се заклињем; изађе из уста мојих реч праведна, и неће се порећи: поклониће се свако колено и заклињати се сваки језик, говориће: У Господу је правда и сила; к Њему ће доћи; али ће се посрамити сви који се гневе на Господа. У Господу ће се оправдати и прославити све семе Израиљево." Veljo brate i iz kojeg ti djela izvodiš da je ovdje trojstvo u pitanju? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Још у старини, као пра-еванђеље, дато је обећање - у Евином потомству ће с е родити онај који ће стати на главу змије. То је обећање о спаситељу. Када је добила сина првенца, мислећи да се то обећање Божије већ испунило, даде сину име - Каин, и реће: јер добих дете од Бога. Ту је мислила да се обећање о спаситељу већ испунило, поверовавши у Каина као у Сина Божијег. Међутим брзо се разочарала, када је Каин из религијских побуда усмртио брата Авеља. Добила је Ева потом утеху кроз трећег сина Сита, који је био праведан. На обећање о спаситељу Господ потом подсећа Ноја, а посебно Авраама! Касније преко пророка, између осталих и горе цитиранога Исаије пророка (пророка - нагвеститеља, благовеститеља). И преко тог истог Исаије Бог појашњава ко ће бити Тај Син Дјевин, то дете што нам се дарова. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Само није тројство, него Тројица. Разлика је суштинска. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Само није тројство, него Тројица. Разлика је суштинска. Термини као термини можда се и суштински разликују, али када неки од хришћана (а ту мислим на католике и протестанте) кажу Свето Тројство поимају у православном смислу као Свету Тројицу. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 "И ти Витлејеме Ефарто, ако и јеси најмањи међу кнежевствима Јудеје, из тебе ће изаћи Онај који ће владати Израиљом, његови су почеци од искона, од вечних времена“ (Мих. 5,1-2). Благпвест о Христу који ће се родити у Витлејему јудејском, „изаћи” из места из кога је потицао цар Давид. Тог будућег владара Израиља означава као прапостојећег, као оног чији су почеци од искона и од времена вечних. Тиме је пророк исповедио његове божанске карактеристике. Те кда су они мудраци са Истока, вођени звездом, дошли и на двору Ирода поставили питње о новорођеном цару, Ирод је од својих дворских саветника и познавалаца Писма тражио да му кажу где ће Христос бити рођен. Они су га упутили на Витлејем, позивајући се на ово пророчанство. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Нисам ли ја, Господ? Нема осим мене другог Бога, нема Бога праведног и Спаситеља другог осим мене. Ovaj citat koji si podvukao, nedvojbeno upučuje na Jednog Jedinog koji nije sveta trojica nego Jedan jedini.Oprosti brate, možda ja nerazumijem Bibliju kao ti ali jezik razumijem izuzetno dobro!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Šta znači ovaj Isaijin tekst:"On vidje dva jahača, jedan od njih bio je jahač na magarcu, a drugi jahač na devi, on je dobro pazio s pažnjom napetom". I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Нисам ли ја, Господ? Нема осим мене другог Бога, нема Бога праведног и Спаситеља другог осим мене. Ovaj citat koji si podvukao, nedvojbeno upučuje na Jednog Jedinog koji nije sveta trojica nego Jedan jedini.Oprosti brate, možda ja nerazumijem Bibliju kao ti ali jezik razumijem izuzetno dobro!!! Па Света Тројица и нису три Бога већ један Бог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Međutim ovdje Bog u tim citatima govori o sebi kao jednom jedinom ne kao jednom koji je u svetoj trojici ili od svete trojice!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Више пута сам ти наводио делове Старога Завета где се види постепено откривање Бога као Свете Тројице. Сети се само тајанственог преплитања једнине и множине у Аврамовом обраћању тајанственој тројици гостију. Аврам им се обраћа са Адонај, а то је једно од Божијих имена у Старом Завету (на српски се обично преводи са Господ, на грчком Кириос). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Више пута сам ти наводио делове Старога Завета где се види постепено откривање Бога као Свете Тројице. Сети се само тајанственог преплитања једнине и множине у Аврамовом обраћању тајанственој тројици гостију. Аврам им се обраћа са Адонај, а то је једно од Божијих имена у Старом Завету (на српски се обично преводи са Господ, на грчком Кириос). Da i više puta nisam prihvatao takva objašnjenja.Recimo ti tajanstveni gosti.Ibrahim im priprema teletinu, kiseli noge donosi vino... Oprosti brate ali ovdje bog jede i pije... To je za mene neprihvatljivo!!! Tako da ćemo opet ići u jedan krug ti meni jedno po drugi put a ja tebi drugo po drugi put... Tako da ta tema ostaju nam betonirani stavovi o njoj... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 I naravno pitanje koje se postavlja:Kako to da jevreji kojima je objavljen stari zavjet nisu prepoznali Isusa (osim mali broj njih), kako su zanegirali njegov dolazak, zašto su se svim silama urotili protiv Boga??? Zar oni ne razumiju stari zavjet bolje od vas? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Више пута сам ти наводио делове Старога Завета где се види постепено откривање Бога као Свете Тројице. Сети се само тајанственог преплитања једнине и множине у Аврамовом обраћању тајанственој тројици гостију. Аврам им се обраћа са Адонај, а то је једно од Божијих имена у Старом Завету (на српски се обично преводи са Господ, на грчком Кириос). Da i više puta nisam prihvatao takva objašnjenja.Recimo ti tajanstveni gosti.Ibrahim im priprema teletinu, kiseli noge donosi vino... Oprosti brate ali ovdje bog jede i pije... To je za mene neprihvatljivo!!! Tako da ćemo opet ići u jedan krug ti meni jedno po drugi put a ja tebi drugo po drugi put... Tako da ta tema ostaju nam betonirani stavovi o njoj... Опет ти Богу одређујеш шта он може а шта не може... leteti То је била теофанија (=богојављање). Бог се није спустио својом природом пред Аврама (то је за човека немогуће), нити је својом природом јео и пио, већ се јавио У ВИДУ три човека који су јели и пили. Као што се, на пример, Мојсију јавио у виду гласа из облака (Бог није ни глас ни облак, зар не?) и у виду грма који гори (Бог није ни грм ни ватра, зар не?) Дакле, то су теофаније (богојављања) - што значи да се Бог јавио човеку, не својом природом (то човек не би поднео), не онакав какав по природи јесте, већ онако како то човек може да појми и поднесе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 I naravno pitanje koje se postavlja:Kako to da jevreji kojima je objavljen stari zavjet nisu prepoznali Isusa (osim mali broj njih), kako su zanegirali njegov dolazak, zašto su se svim silama urotili protiv Boga??? Zar oni ne razumiju stari zavjet bolje od vas? Блажени чиста срца, јер ће Бога видети. Проблем је код њих. Сама Библија каже (за Исуса): Свијима (=Јеврејима) дође и његови га не познаше. Зашто? Због отврдлога срца и искварене воље и греха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука