Jump to content

Muslimani pitaju hrišćane

Оцени ову тему

Препоручена порука

Џабе вама књиге када немате предање...

dzaba vama predanja kad ih ne razumijete.

facenew22222222 :) 0203_cool

Pa u pravu je covek, sta se smejes... ?!

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

evo ovima koji se smiju , neka pogledaju video kako jedna jevrejka dozivljava Kur'an , a imala je predrasude isto kao i vi -

lijepo je objasnjeno da u Kur'an-u pominjanje Hiruja , nigdje nije napisano da ce biti gole , crnooke i td , to su ljudi preveli pogrsno , ajde mi recite gdje ste nasli da Kur'an opisuje hurije?

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

samo me zanima odkud vama ideja kako izgleda raj u Kur'an-u ako je samo jedna rijec pomneuta o tome u Kur'anu a to je Hurija. i nema objasnjenja na arapskom , mozda su judi dodali to iz svoje maste , ali to u Kur'an-u ne pise , i nemojte pricati o Allahu i Kur'an-u ono sto ne znate. Kur'an je isto vrjedan postovanja kao i Biblija , samo vi ne shvatate poentu vjere koliko ja vidim sve sto zelite je da budete na kraju kao bogovi , zapamtite , pogresno tumacite i Kur'an i Svete spise.

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

evo pitanje , poceo sam da citam "dusekorisna knjiga o cestom pricescivanju" ,  pa me zanima sledece , ako moze da se pojasni - "Zaista , zaista vam kazem:ako ne jedete Tela Sina Covecijega i nepijete Krvi Njegove , nemati zivota u sebi" . a evo prilog uz ovo , vino postoji i prije Isusa , tako da to nije njegova krv , "Može se reći da je vino i Dar Neba, Suza Zemlje, Tekuća Nada ili Simbolično piće spoznaje.

Nije povijesno poznato kad  je zapravo čovjek popio prvu čašu vina, ali sigurno je da je tu kreposnu tekućinu smatrao od prvog trenutka božjim darom. EGIPĆANI su ga pripisivali Ozirisu, GRCI Dionisu. Armenci tvrde da je prvi vinograd zasadio Noa, u blizini Erevana."

Zaista u novom zavjetu ljudi koji su ga mjenjali imali su bujnu mastu .

Подели на овим сајтовима

Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji." , mi smo sa zivotinjama ravnopravni , jedini stetni faktor po zemlju su ljudi .

" A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako." - NE jedu sve zivotinje i sva bica travu мајкл

Zasto bi Bog uzeo dio Adama , da bi napravio Evu? " I Adam nadede ime svakom živinčetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zveri poljskoj; ali se ne nađe Adamu drug prema njemu.

21 I Gospod Bog pusti tvrd san na Adama, te zaspa; pa mu uze jedno rebro, i mesto popuni mesom;"

ne , zaista , tako mi je zanimljiv ovaj roman мајкл)) ,  zmija reče ženi: Nećete vi umreti;

2 Kor. 11:3, 1 Tim. 2:14

5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.

Jezek. 28:2

6 I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi.

Rim. 5:12

7 Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače. , a do tada nisu vidjeli da su goli ? :DDD

Подели на овим сајтовима

Pa ko rece da je vino nastalo iz tela Hristovog?

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

"Oni govore budite jevreji , odnosno hriscani , i bicete na pravom putu! Ti reci: Ne mi smo vjere Ibrahimove , koji je ispravno vjerovao ; on nije nikoga Allahu ravnim smatrao"

Подели на овим сајтовима

Odgovor...

Gde je odgovor?

Подели на овим сајтовима

Odgovor...

Gde je odgovor?

xexe u Bibliji sigurno .

Подели на овим сајтовима

Odgovor...

Gde je odgovor?

xexe u Bibliji sigurno .

Ja sve odgovore na pitanja koje mi je zivot postavio nadjoh u Bibliji.

Ja citam ozbiljne NAJPRODAVANIJE I NAJPOPULARNIJE KNJIGE NA SVETU, a ne neke romane, putopise, letopise.

Vidis, ti odgovor nemas, jer Bibliju nisi citao. U romanima odgovora nema...

Vodi normalan dijalog kao brata te molim (ako me prihvatas kao brata)

Подели на овим сајтовима

Odgovor...

Gde je odgovor?

xexe u Bibliji sigurno .

Ja sve odgovore na pitanja koje mi je zivot postavio nadjoh u Bibliji.

Ja citam ozbiljne NAJPRODAVANIJE I NAJPOPULARNIJE KNJIGE NA SVETU, a ne neke romane, putopise, letopise.

Vidis, ti odgovor nemas, jer Bibliju nisi citao. U romanima odgovora nema...

Vodi normalan dijalog kao brata te molim (ako me prihvatas kao brata)

u Kur'an-u postoji odgovor na sve 0110_hahaha , meni niko nije neprijatelj m i nikoga ne mrzim.

Подели на овим сајтовима

u Kur'an-u postoji odgovor na sve 0110_hahaha , meni niko nije neprijatelj m i nikoga ne mrzim.

Koji odgovor daje Kuran na ovo pitanje:

Ako postoji sudbina, da li ubistvo nekoga coveka znaci da je u pitanju sudbina ili Alah nije u stanju da predvidi sve pa stoga sudbina i ne postoji?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ako postoji sudbina, da li ubistvo nekoga coveka znaci da je u pitanju sudbina ili Alah nije u stanju da predvidi sve pa stoga sudbina i ne postoji?

Prije svega ovo pitanje bi trebao postaviti i svome bogu. Dakle, je li bog u koga vjeruješ gospodar sudbine i određenja...

Ali, ako bi filozofirali morala bi, i mogla bi, postaviti se pitanja: Šta sa tek rođenim djetetom koje umre od neke bakterije?  Šta sa autističnom djecom? Jesu li ona također bića, stvorenja, individue? Šta sa njihovim pravom na izbor? Šta sa onima koji nikada nisu imali priliku čuti o bilo kojoj religiji?

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Prije svega ovo pitanje bi trebao postaviti i svome bogu. Dakle, je li bog u koga vjeruješ gospodar sudbine i određenja...

Ali, ako bi filozofirali morala bi, i mogla bi, postaviti se pitanja: Šta sa tek rođenim djetetom koje umre od neke bakterije?  Šta sa autističnom djecom? Jesu li ona također bića, stvorenja, individue? Šta sa njihovim pravom na izbor? Šta sa onima koji nikada nisu imali priliku čuti o bilo kojoj religiji?

Хришћански Свети Оци су се итекако бавили тим питањима. Тако да постоје одговори, што се хришћанства тиче.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...