Jump to content

Одакле гордост?

Препоручена порука

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446564#msg446564 date=1306018987]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446545#msg446545 date=1306018565]

besmrtnost

valja li ovo dobri moj zemo

ono što razlikuje anđele i ljude od Boga je stvorenost

a mi hoćemo da budemo vječni

далеко од лошег одговора, али половичан  :drugarstvo:

вечни смо били, па смо пали у смрт.

сад се обожујемо индивидуално кроз заједницу, из немогућности да се другачије вратимо у вечност.

шта је то што је ђаво мислио да ће да освоји кад је напао Бога, анђеоску војску, зашто је кренуо да освоји творевину ?

Mislio je da ce da osvoji prvo anđele pa čoveka, pa svojom 'blagodatću' i svojom vojskom makne Boga sa trona, al se zeznuo jer nije mogao da zatrpa izvor i prirodom svih tih bića.

мислим да уопште није имао у плану да мрдне Бога, мислио је да Га надвлада својом ''божанственом'' личношћу.

али где је узрок лудила, која је то мисао, идеја, залог који је требало освојити да се направи паклени план да се удари на Бога?

ајде овако: који је уствари паклени план ђавола, шта чини он све време?

Врбује.

Можда покушава да задобије већи број гласова.

па није Бог баш демократичан, с тим што ђавола нема никакву власт над Њим, за разлику од тога што га је Бог прогнао испод свода небеског ... ко ништа.

Богу не требају ни анђели ни људи да би био Бог.  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446564#msg446564 date=1306018987]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446545#msg446545 date=1306018565]

besmrtnost

сад се обожујемо индивидуално кроз заједницу, из немогућности да се другачије вратимо у вечност.

шта је то што је ђаво мислио да ће да освоји кад је напао Бога, анђеоску војску, зашто је кренуо да освоји творевину ?

Mislio je da ce da osvoji prvo anđele pa čoveka, pa svojom 'blagodatću' i svojom vojskom makne Boga sa trona, al se zeznuo jer nije mogao da zatrpa izvor i prirodom svih tih bića.

мислим да уопште није имао у плану да мрдне Бога, мислио је да Га надвлада својом ''божанственом'' личношћу.

али где је узрок лудила, која је то мисао, идеја, залог који је требало освојити да се направи паклени план да се удари на Бога?

Đavo sve vreme laže ljude da mogu da žive nezavisno od Boga i da sami mogu postati bogovi ako se odvoje od Njega. :cheesy:

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446568#msg446568 date=1306019099]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446552#msg446552 date=1306018687]

Можда да направи сопствени извор топлоте,

да нађе следбенике који ће њега обожавати.

опаааа, статива  :):drugarstvo: :cheesy:

како, шта би му то донело као творевини?

Da uzme neku veću moć od blagodati a to je priroda...

како?

Opet, da bi bila njegova vojska

да је узео природу Божју на себе, зар не би могао да ствара?

Pa da napravi nešto čime bi uspeo da svoju prirodu podigne na višem nivou a to je da mnogo jednakvih priroda usmeri ka jednoj i da tako tu prirodu dovede na manji nivo.

Ako bi je uzeo prvo bi preokrenuo dobro i zlo tražio bi druge kriteriume da mi od njega dobijemo negovu blagodat. A posle bi mogao da stvara novi svet.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446573#msg446573 date=1306019148]

laže

mislio je da pobijedi Boga nečim što nije On,

a to je laž

ок, ал то га не би направило богом ''већим'' од Бога  :cheesy:

bi,

jer ko je od (ne)koga pobijeđen tome i robuje

и Бог уклони благодат - пуф, све нестане.

Бог уклонио анђеоску благодат од ђавола - пуф, нема власт ни над свињама него моле ко задњи да се подаве и ослободе.  :drugarstvo:

благодат, шта је чини, како је мислио ђаво да је надомести?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446586#msg446586 date=1306019471]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446573#msg446573 date=1306019148]

laže

mislio je da pobijedi Boga nečim što nije On,

a to je laž

ок, ал то га не би направило богом ''већим'' од Бога  :cheesy:

bi,

jer ko je od (ne)koga pobijeđen tome i robuje

и Бог уклони благодат - пуф, све нестане.

Бог уклонио анђеоску благодат од ђавола - пуф, нема власт ни над свињама него моле ко задњи да се подаве и ослободе.  :drugarstvo:

благодат, шта је чини, како је мислио ђаво да је надомести?

Time što bi zlo postalo dobro a dobro zlo.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446580#msg446580 date=1306019337]

besmrtnost

Врбује.

Можда покушава да задобије већи број гласова.

па није Бог баш демократичан, с тим што ђавола нема никакву власт над Њим, за разлику од тога што га је Бог прогнао испод свода небеског ... ко ништа.

Богу не требају ни анђели ни људи да би био Бог.  :bla:

Ако убеди сву творевину да нема Бога онда је убедио да нема ничег већег од њега,да је он ,ђаво,највећи, али немам појма одакле му та идеја и жеља :(

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446474#msg446474 date=1306016591]

леополде брате, драго ми је да и неког од римокатолика видим овде  :( :bla: :drugarstvo:

шта ти мислиш, драги и неочекивани госте, одакле је та гордост?

pa dao sam odgovor, ne...?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14298.msg446460.html#msg446460

па не. добар је одговор за човека, одакле у њему пада.

али одакле тај пад уопште, шта је узрок пада у ђаволу, човеку, творевини ?

Подели на овим сајтовима

План му је да убеди творевину да Творац не постоји,

те да је он ,ђаво, нај сасвим нај потпуно најбољи даса.

:bla:

ал творевина би сама сведочила из магарица и камења да други умукну :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

besmrtnost

Đavo sve vreme laže ljude da mogu da žive nezavisno od Boga i da sami mogu postati bogovi ako se odvoje od Njega. :bla:

ОДЛИЧНО!  :(

а шта нуди заузврат?

шта је сам себи понудио?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446600#msg446600 date=1306019862]

План му је да убеди творевину да Творац не постоји,

те да је он ,ђаво, нај сасвим нај потпуно најбољи даса.

:bla:

ал творевина би сама сведочила из магарица и камења да други умукну :drugarstvo:

:)

А откуд да је тако узвишени анђео поступио тако непромишљено :(

Шта му је фалило да не поступи тако глупо.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446568#msg446568 date=1306019099]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446552#msg446552 date=1306018687]

Можда да направи сопствени извор топлоте,

да нађе следбенике који ће њега обожавати.

опаааа, статива  :(:drugarstvo: :bla:

како, шта би му то донело као творевини?

Da uzme neku veću moć od blagodati a to je priroda...

како?

Opet, da bi bila njegova vojska

да је узео природу Божју на себе, зар не би могао да ствара?

Pa da napravi nešto čime bi uspeo da svoju prirodu podigne na višem nivou a to je da mnogo jednakvih priroda usmeri ka jednoj i da tako tu prirodu dovede na manji nivo.

Ako bi je uzeo prvo bi preokrenuo dobro i zlo tražio bi druge kriteriume da mi od njega dobijemo negovu blagodat. A posle bi mogao da stvara novi svet.

дуалитет је немогућ поред Бога, зато је и ђаво пожелео да Га надвиси.

да би постао Творац, како је мислио да то освоји, заради ... ?

можда је нешто већ постојало?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :( link=topic=14298.msg446564#msg446564 date=1306018987]

besmrtnost

Đavo sve vreme laže ljude da mogu da žive nezavisno od Boga i da sami mogu postati bogovi ako se odvoje od Njega. :bla:

па лаже, ал у чему је фора?

Подели на овим сајтовима

Основао је сопствени фан клуб, али зашто :drugarstvo:

Шта нам то толико удари у главу да помислимо(сви ми као творевина) да можемо без Бога,тј против Бога :bla:

Све ми се чини да је уско гледиште, неспособност да сагледамо све. . .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...