Jump to content

Одакле гордост?

Препоручена порука

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446537#msg446537 date=1306018333]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446515#msg446515 date=1306017584]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446489#msg446489 date=1306017016]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446455#msg446455 date=1306016144]

Хај напиши одговор па да идем, прошла поноћ. . . :)

не може, мора да се размишља. :cheesy:

Куд прочитах ово вечерас, могла сам лепо сутра да прочитам са све одговором dada

Овако ми не гине да целу ноћ капирам што је ђаво прокоцкао положај :)

А та прича је фантастична опомена за оне који су на високом духовном нивоу, потсећа их да то докле су стигли није гаранција да ће ту и остати.

хммм ...

коцкамо ли положај, љубав или нешто треће, пали анђели и ми?  :)

а да не морамо да се подсетимо и људи којима је дата светост Апостолског чина (епископство=владичанство) због деценијских заслуга, па га прокоцкају тек тако зато што умисле свашта.

ми, људи, посрнемо на искушење ово или оно, ал на шта је посрнуо ђаво?

Đavo je posrnuo zbog zavisti. Zavideo je Bogu i tu je "pao" jer je hteo on sam da postane bog. 'El sam blizu odgovora? :)

одлично, нек буде за сад завист.  ekstra

али одакле та црна, помрачујућа мисао, шта је навело ђавола да помисли да може без Бога?

шта му је ''гарант'', како је мислио да надвлада, искључи Бога од себе, ако не већ из света ?

Сопствена моћ му је била гарант, помислио је да је довољна :)

кад стојиш на сунцу и топло ти је, шта се деси кад одеш испод земље?  :nene:

мора да је мислио да ће негде другде да пронађе сунце, зар не?  :drugarstvo:

Можда да направи сопствени извор топлоте,

да нађе следбенике који ће њега обожавати.

опаааа, статива  ekstra :) klapklap

како, шта би му то донело као творевини?

Подели на овим сајтовима

besmrtnost

valja li ovo dobri moj zemo

ono što razlikuje anđele i ljude od Boga je stvorenost

a mi hoćemo da budemo vječni

далеко од лошег одговора, али половичан  :drugarstvo:

вечни смо били, па смо пали у смрт.

сад се обожујемо индивидуално кроз заједницу, из немогућности да се другачије вратимо у вечност.

шта је то што је ђаво мислио да ће да освоји кад је напао Бога, анђеоску војску, зашто је кренуо да освоји творевину ?

Mislio je da ce da osvoji prvo anđele pa čoveka, pa svojom 'blagodatću' i svojom vojskom makne Boga sa trona, al se zeznuo jer nije mogao da zatrpa izvor i prirodom svih tih bića.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446541#msg446541 date=1306018440]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446518#msg446518 date=1306017739]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446462#msg446462 date=1306016288]

želju

одлично, напредујемо  :drugarstvo: :cheesy: :)

жељу за чим?

Pa želja za vlast.

не верујем да је ђаво баш толико глуп, а живи већ (по благодати Божјој) ко зна колико ...

шта је то власт, ако није благодат од Бога, како је мислио да искључи Бога из једначине?

шта га је навело да помили да може без Бога, Сведржитеља и Творца Неба и Земље, свега видљивог и невидљивог?

Nadam se da cemo stici do odgovora...

Đavo prvo je bio dobar kao ostali anđeli, posle je pao zbog gordosti t.j zbog želje da vlada nad Bogom. Ta želja govori da je đavo bio zavidljiv. Ako je zavidljiv onda je gord, ali gordost je opet u želji, znači nešto nam fali da bi išli dalje.

Možemo da uzmemo u obzir da je đavo bio u nekom iskušenju pa je pao. To iskušenje je opet od želje znači opet fail...

Uh.......

није лош смер, ал се самоограничаваш на природу.

ајде овако, људи и анђели су од истог Оца, Творца, не могу рећи родитеља јер је само Господ Исус Христос Јединорођен. дакле, по истом смо лику створени.

шта је оно што нас (људе и анђеле) раздваја, по природи и благодати, а шта је оно што нас укупно раздваја од Бога?

Priroda razdvaja nas i anđelje, a ukupno nas razdvaja naš kontakt sa Bogom... njah...

контакт са Богом може само да нас опече или осветла  :)

Nemislim na prirodni kontakt sa Bogom, nego na blagodatni kontakt. Nasa priroda će biti sopsobna nakon Eshatona da vidi Boga u pravom svetlu jer ćemo i mi tada biti (Slava Bogu) bogovi.

јер ће се препознати не као лик у огледалу, већ лицем у лице  :)

лепо, али нама нема ништа без Бога.

како је мислио ђаво да се обожи без Бога, зашто је потерао и Адама и Еву да се ''обоже'' без Бога?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446552#msg446552 date=1306018687]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446537#msg446537 date=1306018333]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446515#msg446515 date=1306017584]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446489#msg446489 date=1306017016]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446455#msg446455 date=1306016144]

Хај напиши одговор па да идем, прошла поноћ. . . :)

не може, мора да се размишља. :cheesy:

Куд прочитах ово вечерас, могла сам лепо сутра да прочитам са све одговором dada

Овако ми не гине да целу ноћ капирам што је ђаво прокоцкао положај :)

А та прича је фантастична опомена за оне који су на високом духовном нивоу, потсећа их да то докле су стигли није гаранција да ће ту и остати.

хммм ...

коцкамо ли положај, љубав или нешто треће, пали анђели и ми?  :)

а да не морамо да се подсетимо и људи којима је дата светост Апостолског чина (епископство=владичанство) због деценијских заслуга, па га прокоцкају тек тако зато што умисле свашта.

ми, људи, посрнемо на искушење ово или оно, ал на шта је посрнуо ђаво?

Đavo je posrnuo zbog zavisti. Zavideo je Bogu i tu je "pao" jer je hteo on sam da postane bog. 'El sam blizu odgovora? :)

одлично, нек буде за сад завист.  ekstra

али одакле та црна, помрачујућа мисао, шта је навело ђавола да помисли да може без Бога?

шта му је ''гарант'', како је мислио да надвлада, искључи Бога од себе, ако не већ из света ?

Сопствена моћ му је била гарант, помислио је да је довољна :)

кад стојиш на сунцу и топло ти је, шта се деси кад одеш испод земље?  :nene:

мора да је мислио да ће негде другде да пронађе сунце, зар не?  :drugarstvo:

опаааа, статива  ekstra :) klapklap

Da uzme neku veću moć od blagodati a to je priroda...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446556#msg446556 date=1306018849]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446541#msg446541 date=1306018440]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446518#msg446518 date=1306017739]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :nene: link=topic=14298.msg446416#msg446416 date=1306015341]

želju

одлично, напредујемо  :drugarstvo: :cheesy: :)

жељу за чим?

Pa želja za vlast.

не верујем да је ђаво баш толико глуп, а живи већ (по благодати Божјој) ко зна колико ...

шта је то власт, ако није благодат од Бога, како је мислио да искључи Бога из једначине?

шта га је навело да помили да може без Бога, Сведржитеља и Творца Неба и Земље, свега видљивог и невидљивог?

Nadam se da cemo stici do odgovora...

Đavo prvo je bio dobar kao ostali anđeli, posle je pao zbog gordosti t.j zbog želje da vlada nad Bogom. Ta želja govori da je đavo bio zavidljiv. Ako je zavidljiv onda je gord, ali gordost je opet u želji, znači nešto nam fali da bi išli dalje.

Možemo da uzmemo u obzir da je đavo bio u nekom iskušenju pa je pao. To iskušenje je opet od želje znači opet fail...

Uh.......

није лош смер, ал се самоограничаваш на природу.

ајде овако, људи и анђели су од истог Оца, Творца, не могу рећи родитеља јер је само Господ Исус Христос Јединорођен. дакле, по истом смо лику створени.

шта је оно што нас (људе и анђеле) раздваја, по природи и благодати, а шта је оно што нас укупно раздваја од Бога?

Priroda razdvaja nas i anđelje, a ukupno nas razdvaja naš kontakt sa Bogom... njah...

контакт са Богом може само да нас опече или осветла  :)

Nemislim na prirodni kontakt sa Bogom, nego na blagodatni kontakt. Nasa priroda će biti sopsobna nakon Eshatona da vidi Boga u pravom svetlu jer ćemo i mi tada biti (Slava Bogu) bogovi.

јер ће се препознати не као лик у огледалу, већ лицем у лице  :)

лепо, али нама нема ништа без Бога.

како је мислио ђаво да се обожи без Бога, зашто је потерао и Адама и Еву да се ''обоже'' без Бога?

Opet, da bi bila njegova vojska

Подели на овим сајтовима

besmrtnost

сад се обожујемо индивидуално кроз заједницу, из немогућности да се другачије вратимо у вечност.

шта је то што је ђаво мислио да ће да освоји кад је напао Бога, анђеоску војску, зашто је кренуо да освоји творевину ?

Mislio je da ce da osvoji prvo anđele pa čoveka, pa svojom 'blagodatću' i svojom vojskom makne Boga sa trona, al se zeznuo jer nije mogao da zatrpa izvor i prirodom svih tih bića.

мислим да уопште није имао у плану да мрдне Бога, мислио је да Га надвлада својом ''божанственом'' личношћу.

али где је узрок лудила, која је то мисао, идеја, залог који је требало освојити да се направи паклени план да се удари на Бога?

ајде овако: који је уствари паклени план ђавола, шта чини он све време?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446552#msg446552 date=1306018687]

опаааа, статива  :):drugarstvo: :cheesy:

Da uzme neku veću moć od blagodati a to je priroda...

како?

Opet, da bi bila njegova vojska

да је узео природу Божју на себе, зар не би могао да ствара?
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446545#msg446545 date=1306018565]

besmrtnost

мислим да уопште није имао у плану да мрдне Бога, мислио је да Га надвлада својом ''божанственом'' личношћу.

али где је узрок лудила, која је то мисао, идеја, залог који је требало освојити да се направи паклени план да се удари на Бога?

ајде овако: који је уствари паклени план ђавола, шта чини он све време?

Врбује.

Можда покушава да задобије већи број гласова.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

laže

mislio je da pobijedi Boga nečim što nije On,

a to je laž

:drugarstvo: mislim da si dao go

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

laže

mislio je da pobijedi Boga nečim što nije On,

a to je laž

ок, ал то га не би направило богом ''већим'' од Бога  :drugarstvo:

bi,

jer ko je od (ne)koga pobijeđen tome i robuje

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446474#msg446474 date=1306016591]

леополде брате, драго ми је да и неког од римокатолика видим овде  :) :cheesy: :drugarstvo:

шта ти мислиш, драги и неочекивани госте, одакле је та гордост?

:)

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

План му је да убеди творевину да Творац не постоји,

те да је он ,ђаво, нај сасвим нај потпуно најбољи даса.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

План му је да убеди творевину да Творац не постоји,

те да је он ,ђаво нај сасвим нај потпуно најбољи даса.

:drugarstvo:

ovome sam se morao nasmijati

evo materijala za temu da li se Gospod smijao

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...